Inlägg

Inlägg som Pacman5 har skrivit i forumet
Av Pacman5

Jag har jobbat utomlands och då bott på jobbet där deras internet har varit spärrat för det mesta - alla torrents, facebook etc. VPN-tunnlar fungerade då bra för att kringgå det, gratisvarianterna fungerade tyvärr inte bra nog.

De jag använde var iPredator och iGhost och båda fungerar okej, fast jag har av och till haft problem att koppla upp mig mot iPredator. De är inte gratis utan kostar 50kr/mån (iaf då jag använde tjänsterna), men det är ingen jättestor utgift.

Av Pacman5

Jag har inte monterat ihop ett system på många år nu, men gillar att hålla mig uppdaterad och jag tittar på alla recensionerna bara för att dom är så sköna. Superbra recension, som vanligt.

Av Pacman5

Har en N4 som jag för det allra mesta är nöjd med. Skulle jag välja om idag hade jag nog köpt en HTC One eller en N4 - men jag tror att oavsett vad du väljer av de telefonerna du funderar över så blir du nöjd (kan inte uttala mig om Sonyn dock, aldrig testat).

Av Pacman5

Härligt! Spelar ingen roll om du tittar på TV, du ska betala ändå. Spelar ingen roll om du piratkopierar musik, du ska betala ändå.

Av Pacman5
Skrivet av Redmosquito:

Ett alternativ är Samsung 9 series http://www.inwarehouse.se/k/ki.aspx?sku=772512 8.995:- just nu, har själv den förra generationen med 1600x900 skärm, matt ips och väldigt ljusstark. läs om den nya här http://www.sweclockers.com/recension/16908-samsung-9-serien-m... den på inwarehouse har bara 128 gb men om det räcker är det ett bra pris just nu.

Det jag kan gnälla på är att den blir ganska varm på undersidan, men har inte haft nån annan laptop att jämföra med. Jag fastnade för designen, skärmen och tunnheten 13mm. Och jag väntar spänt på nästa generation med förhoppningsvis Samsungs nya 3200x1800 display.

Jag har också samma generation av Samsung series 9. Det är den snyggaste laptop jag någonsin sett - det är förstås en smaksak, men efter ett år tycker jag fortfarande att den är galet snygg.

Jag har svårt att rekommendera den dock, då den precis som Redmosquito säger blir varm. Min iaf blir JÄTTEvarm så jag kan bränna fingrarna om jag råkar vila fingrarna mellan tangenterna. Undersidan ska vi inte prata om. Fläktarna går oavbrutet och även på lägsta nivån har dom en tendens att starta upp, stängas av och omedelbart startas upp igen. Irriterande sus/tjut. Kan vara så att det är just mitt exemplar som blir extra varmt. Lite då och då under hög belastning så krashar den och ger mig en orange skärm. Den har helt enkelt inte kylningen som krävs.

En del bekymmer med småsaker också som att sladden till strömadaptern har gått sönder och att SSDn som kom med (har uppgraderat till 256GB) var märkligt långsam och seg.

Det är fortfarande en bra laptop, men jag hade nog tagit en Zenbook när de släpper sin haswell-version, eller en av de nya mba:na.

Av Pacman5

Såg bra ut förutom ikonerna som bl a var för starka i färgerna och hade rätt gräsliga gradienter. Man kanske vänjer sig, men vid första anblick så gillade jag inte alls dom.

Av Pacman5
Skrivet av Marcusk:

IOS har inbyggd multitasking. Har du redan programmet körandes i bakgrunden, med andra ord har du startat programmet tidigare och inte kryssat ner det i multitasking-menyn?

Skrivet av Red110:

Dubbelklicka på hemknappen så får du se...

Jag tycker att det är en fördel med både load screenen och den hembakta versionen av multitasking. Känslan av att något går fort är viktigare än att det faktiskt går fort (för allt går fort nog - egentligen).

I mitt tycke finns det andra saker som är värre och jobbigare - t ex compartmentalizing:en av apparna och deras filer. T ex, jag gillar e-books och det finns flera läsare på marknaden både hos ios och android. De kan vara bra på olika sätt, visa olika format olika bra. Vissa visar bilder bättre eller formaterad text bättre eller bättre options etc. Om jag vill ha fem olika läsare t ex så måste jag ladda ner böckerna fem gånger till alla fem apparna var för sig och filerna tar upp 5ggr så mycket utrymme. Inte hela världen med e-books men om det är musikfiler eller filmklipp? Till det kommer iTunes som kan vara rätt bökigt och segt att ha att göra med, iaf på PC.

Vem bryr sig om iOS visar ett screemshot i 0.1s? Fokuserar på fel saker

Av Pacman5
Skrivet av Pimpim666:

Det är jag säker på. För videon beskriver skillnader mellan Android och ios. Något som många blundar för.
Finns nog en hel del även i den här tråden som inte gillar videon för att den gör skillnaden så tydlig.

Att folk blir sura är ett bra tecken på att dom är insnöade fanboys. Vi är på ett forum där det är bra att diskutera skillnader för att se vad som passar olika individer bäst.

Jag, precis som Sten, har erfarenhet av båda OS:en. Jag har en Nexus 4 nu som jag har haft sedan nyår t ex, som är min "huvudmobil" eller vad du nu kan kalla det. Det finns fördelar och nackdelar med båda, men så som jag använder telefonen så fungerar iOS bäst för mig. Finns fortfarande fördelar med android som jag önskar att iOS hade. Jag är inte så värst fanboy:ig av mig dock, så jag kommer nog att ha min Nexus 4 nåt år till innan jag byter.

Tror inte folk blundar för skillnaderna. Folk kommer att fortsätta gilla eller ogilla vad dom nu gillar/ogillar. Logiska argument används oftast för att argumentera för något man känner emotionellt. Jag kan minnas att det fanns väldigt gott om android fans som hävdade att android var klart bättre än ios även för många år sedan när android var en seg och buggig sörja, men jag tror inte att dom ljög. Det fanns uppenbarligen saker i OS:et som dom värderade högre än stabilitet och mjukhet. Precis som nu så finns det folk som föredrar iOS av en rad anledningar, men det gör dom inte korkade eller okunniga.

Jag tror inte att videorna gör varken till eller från. De som inte håller med kommer att sluta titta efter ett tag och de som håller med tittar möjligtvis för att få sina åsikter bekräftade. Däremot så framstår det som lite raljerande och jag har svårt att se att det blir något konstruktivt av det.

Mitt största argument mot iOS för tillfället är inte att det skulle vara sämre på något vis, utan snarare att det är oerhört ocoolt med iphones nu.

Av Pacman5

HTC Sensation är nästan två år gammal. Hur gammal är din? Priset i fullt fungerande och gott skick verkar vara drygt en tusenlapp. Om det kostar ca 800kr att fixa skärmen, och du vill att köparen ska göra det (dennes besvär, porto och kontakt med reperatör) så är svaret helt enkelt att du inte kan sälja den för annat än reservdelar.

Min åsikt iaf.

Av Pacman5
Skrivet av bengt-re:

Det är bara en myt som Ajföndårarna håller fast vid

Nja, jag har en Nexus 4 nu och i det stora hela tycker jag att mina iPhone som jag hade innan var mjukare/mindre laggig. Det sagt är väl ingen speciellt laggig (förutom Chrome på min Nexus som är en jäkla katastrof).

Angående vad som är bäst sämst etc så beror det såklart på hur man använder telefonen. Jag tenderar att bara använda de enklare funktionerna i min telefon, och då fungerar iOS generellt sett bättre. Jag upplever det som mindre buggigt och ev lite snabbare. Vill man göra lite mer med telefonen så är det android som gäller - att jailbreaka är inget alternativ. Jag testade ett par gånger, men laggigare och buggigare skit får man leta efter. Känner man att man har behov att jailbreaka är man på fel os helt enkelt.

Av Pacman5

Jag har förra årets modell med 1600x900. Jag tycker att det är ett väldigt snygg laptop och den är verkligen tunn och lätt. Däremot så blir den oerhört varm när jag spelar (gamla spel). Har jag den i knät så bränner jag mig - och då menar jag bränner mig, inte att det bir lite varmt. Likaså bränner det rejält om jag råkar vila fingrarna mellan tangenterna istället för på tangenterna. Den fläktar även på för fullt, även om det är ett gammalt och inte speciellt krävande spel. Den är helt enkelt för tunn för att hantera värmeutvecklingen om man gör annat än att surfa och kolla mail. Även då råkar jag ofta ut för att fläktarna kör igång, stängs ner och startar upp igen om och om igen. En vanlig företeelse, som jag uppfattar som väldigt störande.

Dessutom så är den ojämn i kvalitén. Precis som dom skriver i recensionen så är strömadaptern billig och klen - min gick sönder efter några månader, trots att jag är varsam om mina prylar. Det känns som en adapter man skulle kunna få med en 3000kr-laptop, om man har otur. Den hör inte hemma till en så här dyr dator. En annan sak som inte håller måttet är SSDn jag fick med. Förra året var det ett annat märke (fortfarande inte samsungs egna) och 128 GB, och prestandan var så usel att jag bytte ut den mot en corsair 256 GB med märkbar prestandaökning. Kan ha varit fel på min enhet dock, vet inte. Slö var den iaf och när jag googlade så var det mycket klagomål på den.

Kan inte rekommendera den eftersom den är väldigt dyr och den är ojämn i kvalitén. Visst är vissa delar premium, men inte allt och det behöver dom vara om det är den dyraste ultrabooken på marknaden. Vill man ha en snygg och tunn laptop att surfa på och inte bryr sig om priset så funkar den, men jag skulle rekommendera att man tittade på en zenbook eller mba istället.

Av Pacman5
Skrivet av Roger W:

Och namnet "Arrogant bastard" är snott det med - från en öl
http://www.stonebrew.com/arrogantbastard/

Trodde det var en rip-off på Elitist Jerks. Kan ju vara bra för det, men kan eventuellt hitta samma mus med annan/utan branding på ebay billigare?

Av Pacman5

Min förra dator var en UL31VT, också en laptop i samma prissegment. Stoppade i en SSD och blev den bästa datorn jag har haft. Helt suverän. Trots att det var en relativt billig dator så hade den inte några direkt brister - allt var bra eller iaf helt okej på den.

Nu har jag bytt till en Samsung Series 9, en riktigt dyr ultrabook som på pappret ser hur bra som helst ut men visar sig att Samsung tänker precis tvärt om. På alla punkter som inte dyker upp på spec-sheet:et så är det billigt och kasst. Högtalare, laddare etc håller låg kvalitet.

Två olika sätt att göra business på. Nästa gång blir det ASUS igen

Gillade verkligen recensionen, men hade gillat den ännu mer med en video

Av Pacman5

Jag bytte från 20mbit adsl till 100/10 fiber för några månader sedan. Det var märkbar skillnad på laddning av hemsidor och streaming. Det var snärtigare helt enkelt och kortare buffring etc. Men kan ju vara som folk i tråden säger, att det mesta har att göra med att det var ett byte från en teknik till en annan. Märkbart var/är det iaf.

För mig så kostade det lika mycket. Jag skulle inte byta till adsl om du inte kunde spara flera hundralappar i månaden.

Går det genom telefonjacket så är det säkerligen adsl.

Av Pacman5
Skrivet av Leatherface75:

Nej dom som har socialbidrag, jobbar utomlands eller jobbar svart t.ex. kommer undan avgiften då.
I första fallet är det inget problem dom lever på existensminimum iaf men i dom andra fallen så blir det fel.
Sen måste det vara utformat på sånt sätt att det inte blir dyrare för många familjer som senaste förslaget hade blivit om skatt och därför skrotades det förslaget. Familjer med 2 hemmaboende barn med inkomst hade fått betala 3 ggr mer än idag samtidigt som en höginkomstagare hade betalat runt 100:- trots månadslön på en halv miljon.
Sen måste man garantera oberoende så det inte blir mer politiskt styrt än det redan är.
Sen kan jag ju tycka att studenter och pensionärer ska ha en rabatt på avgiften.

Varför i hela friden skulle det vara FEL att en familj med två arbetande vuxna och två arbetande barn skulle var och en betala för att titta på SVT? De har ju för bövelen fyra hela inkomster! Man kan lika gärna vända på det och säga; varför ska den som bo själv betala fyra gånger så mycket för att få titta på TV?

Av Pacman5
Skrivet av retro123:

Jovisst då kanske jag borde betala 15%...
Att finansiera public service borde vara en solidarisk handling. Ni yngre som inte har hört talas om ordet solidaritet som var ett lika populärt ord som social kompetens eller reklamtv önskar jag skulle förstå att vi alla i detta land kan ha vissa saker som vi finansierar tillsammans och kanske vi inte personligen drar nytta av dem men ändå ser det som så värdefullt som om vi bör ha det i detta landet. Inte fan gör alla en hjärtoperation men ändå ska alla ha den möjligheten även om man inte är miljonär. Är vi överens om det? Ska alla ha möjlighet att se nyheter och samhällsinformation utan att skaffa en operatör som väljer ut de nyheter som du ska få se baserat på reklamintäkter? Nej?

Solidarisk handling? Det är alltså solidariskt att en student med en inkomst på 9000/mån (varav 6000 är lån) ska betala lika mycket för att titta på TV som nån som tjänar 50 000/mån? Även om studenten i fråga inte har tid att titta på SVT, inte ens samhällskritiska och viktiga program som Melodifestivalen.

Hade det varit så förbannat viktigt hade det väl varit inbakat i skatten - då hade alla betalat, och "lagom" mycket eftersom skatten hade anpassats till inkomsten. Det är inte så: eftersom Public Service inte ingår i skatten så har man resonerat att enbart de som tar del av utbudet ska betala för det. Nu försöker man istället vända på det och se till att alla ska betala en fast avgift.

Jag är själv 34, så knappast "yngre", men förstår att det kan vara svårt för vissa att förstå att många faktiskt inte tittar på TV. Alls. Eller på SVT Play. Det är kanske inte så lätt att förstå om man själv sitter 5-10 timmar om dagen framför TVn och glor, men alla gör faktiskt inte det. Du behöver inte utgå från att bara för att vi inte tänker som du gör, så vill vi låta fattiga gå utan sjukvård som du insuinerar.

Av Pacman5
Skrivet av anon190792:

Men herregud! vilken shit storm!

Om ni inte vill betala för nånting ni inte använder/kommer använda, flytta till USA! där har du alla möjligheter! betala bara för det du vill!

Svt/SR sänder kvalitativa program. Uppdrag granskning, barnkanalen utan massa reklam tjafs, vetenskapens värld, dokumentärer, plus, Nyheter.. sen finns det sånt emellan som inte är för alla så klart.

"varför ska jag betala nånting jag inte använder" håller inte. Då kan vi avskaffa sjukvård och allting då? "varför ska jag betala om du får cancer?"

Tror det är mest barn/ungdomar som sitter och tar i så byxorna spricker här på forumet. "Äntligen händer det nånting jag kan vara förbannad på!"

Om och om igen: ingen har väl klagat på att de är med och betalar sjukvården? Hade det ingått i skatten så hade problemet varit löst. Varför terrorisera folk med hemkontroller (!) och telefonsamtal etc när ändå i princip alla har något av: TV, dator, mobiltelefon, platta.

Är det så konstigt att folk som aldrig någonsin tittar på SVT - eller på TV öht för den delen - blir arga när dom bemöts som om dom har tagit något utan att betala, som tjuvar?

Kan du förklara för mig, om det nu är så infantilt att icke-TV-tittare med datorer blir arga, varför inte alla redan betalar genom skatten? Du verkar ju tycka att alla ska betala. Det är iaf ditt resonemang ovan.

Av Pacman5
Skrivet av Zakalwe:

+1. Jag håller fullständigt med.

Vad många missar är att SVT är en samhällsnytta. Att folk tycker att man inte bör betala om man inte använder SVT låter kanske resonabelt på ytan, men om man gräver lite djupare så har man kommit till väldigt tråkiga slutsatser. Jag röker till exempel inte cigaretter, men jag är gärna med och betalar sjukhusräkningen för de rökare som fått lungcancer. Detsamma gäller de ungdomsgårdar som bedrivs av kommuner runtom i landet, jag brukar de inte men jag förstår att de har ett värde för allmänheten.

Sanningen är ju den att SVT (tillsammans med SR och UR) bedriver de bästa mediala tjänsterna i Sverige, och har som uttalat fokus att tjäna allmänheten, till skillnad från de privata aktörerna som enbart verkar för profiten.

Vad många missar? Vad du missar är att det inte på något sätt är samma sak. Det är väl fint att du kan tänka dig att bidra till vård av cancersjuka patienter - guess what? Det gör du, och det gör vi också. När ringde senast en ungdomsledare på din dörr? När ringde en sköterska senast till dig och frågade om du inte hade utsatts för lite andrahandsrök? När fick du senast hem en kvartalsräkning från någon av dessa?

Ditt resonemang utgår från att licensen skulle ingå i skatten, vilket det tydligt inte gör precis som många, många i tråden redan har påpekat.

Av Pacman5

Jag körde först en uppgradering av systemet från win 7 till 8. Det gick såklart uruselt och jag fick göra en clean re-install. Hoppet är det sista som överger en Tror det är det som gäller för dig med. Men du, om du nu ska göra en helt clean install, varför inte göra det lättare för dig och bara installera windows 7? Iaf om du nu inte gillade 8an.

Av Pacman5

Jag var den där skötsamma äldre brodern, och min syster var en heltokig "fylleprinsessa". Det ger med sig, men det är några riktigt jobbiga år. Det är bara så det är, tror inte du kan fixa det genom att dyka upp en gång på en fest.

Att tjuvlyssna känns inte som det bästa sättet att bevara/bygga upp ett förtroende. Tycker det låter som en mycket dålig idé. Ge henne den där 3310:an och fortsätt att ställa krav, vara jobbig, pinsam osv.