Inlägg

Inlägg som Pacman5 har skrivit i forumet
Av Pacman5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xepp
Jo, jag!
Musen är en Techair 3D Optical Mouse och väskan en Techair Z0110 tror jag.

Samma här. Väldigt lågbudget. Musen är jätteplastig och väskan är sådär. Jag har för mig att man fick betala en hundralapp extra för paketet, men även om det är lite så är det är tveksamt om det är värt det. Tur att datorn var top notch iaf

Av Pacman5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tennisberg
Jag får det inte att fungera med att boota from USB.

Jag har provat bränna ISO filen på USB stickan med ultra iso (det har fungerat innan). Har provat göra det som administrator och även från ett 32-bitars system och från ett 64 bitar system (jag vill installera windows 7 64-bits).

Jag har provat att formatera i NTFS via CMD och sen föra över filerna i utforskaren (inklusive dolda filer) och jag har försökt ställa in i BIOSEN att den ska boota from removable device först och sen HD, även att dne bara ska boota from removable. INGETING FUNGERAR!

När jag bara tog removable så stod det at tjag ska sätta in en giltlig removable devicde och sne starta om. När jag tar removable som prio 1 och hd som prio 2, går den direkt till att starta windows.

Hur gör ni för att göra en windows 7 64-bits USB sticka och vilka inställningar gör ni i bios för att den ska starta installations programmet...

Jag har gjort detta innan flera gånger, fast då med 32-bits system windows 7, och det har alltid fungerat... Väldigt tacksam för all hjälp

Jag har för mig att jag bara tryckte Esc för att få välja hur jag ville starta. Jag använde inte asus skiva dock utan win 7 pro (MSDNAA) och ett program för att "bränna" det på USBn. Så inte riktigt samma sits.

Av Pacman5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Halldin
Ni som har köttat in en SSD i eran UL30VT, var det värt kostnaden gentemot prestandaökningen?

Antar att det bör bli en del skillnad på en 5400:rpmare och en SSD men har aldrig upplevt en SSD själv.

Jo, vissa saker går väldigt fort. Bootar på runt 25 sekunder. Installation av program, uppzippning/rarning osv går väldigt fort. Den är helt tyst och drar mindre ström.
Om den är värd det? Nja Iom att det inte finns plats för mer än en HD så tycker jag att 80Gb är för lite. Jag ville ha 160Gb, och den kostar ca 4000kr. Det är ändå en hel del.

Av Pacman5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xepp
Tack för svar!
Nej jag har inte heller sett det om just denna dator. Dock så när jag googlat har jag sett att folk haft dessa problem med IE och Firefox, dock ingen konkret lösning på problemet. Har aldrig stött på det tidigare.
Men säg att jag ska installera om Win7, måste jag då försöka få över Win7 ifrån medföljande CD-skivan till en USB sticka och boota ifrån den?

Du kan ju kolla runt innan och se om du hittar en annan lösning. Du kan också testa att köra en rollback till innan du har installerat något (kontrollpanelen -> recovery) och se om det fungerar som det ska då. Annars så är det nog lättast att göra som du säger och installera från USB. Allra lättast är väl om du kan låna en extern CD-drive iofs.

Du kan också testa att ringa Asus support och fråga dom. Jag ringde en gång och de var väldigt hjälpsamma.

Av Pacman5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Halldin
Någon som vet hur väl Oblivion (Elder Scrolls 4) flyter på denna burk?
Funkar high settings helt flytande?

Man funderar lite på spelprestandan, om t.ex Diablo 3 kan tänkas fungera på den.

Jag har inte testat Oblivion, men kan inte tänka mig annat än att det flyter på utmärkt då jag körde Dragon Age utan några som helst problem.

Här är en länk till en video på youtube som visar en kille som kör DAO på sin ul30vt. Han har lite andra videor också, bl a StarCraft 2.
Video

Skulle det inte räcka så är det lätt att överklocka datorn. Jag överklockar GPUn med EVGA Precision (ca 100mhz till) och CPUn med SetFSB (till 1,9Ghz). Jag kör oftast datorn i Office-settings då det är viktigare för mig att den är helt tyst, men det är trevligt att ha möjligheten att spela spel som DAO osv.

Av Pacman5

Xepp, det låter väldigt konstigt. Jag har aldrig råkat ut för det och jag kan inte minnas att jag har läst om någon annan som har samma problem (med den här datorn).

Testa att installera om windows och se om du har samma problem med en helt ren installation. Om du fortfarande har det får du höra av dig till Asus.

Av Pacman5

Re: Vem har den snabbaste omstarten?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sensuella Sven
Ladda ner följande program om du vill veta hur snabb din dator är:

http://www.sevenforums.com/tutorials/720-restart-time.html

Här är mitt resultat:

http://pici.se/pictures/NmPciCffT.jpg

Vad får du?

Jag får samma resultat som du. Jag har även samma SSD som du har.

Av Pacman5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Liath
Tjena och tackar för ditt svar. Ja, när knappen upp i vänstra hörnet trycks ner cirklar datorn mellan Power Switch, Integrated och Discrete. Dock byter inte datorn mellan korten trots att jag valt att köra ett annat läge. Ska pröva ditt tips med att stänga ner allt. Tror dock endast MSN var igång sist vi prövade...

Hur hänger dessa 3 lägen som jag kan byta emellan om jag trycker på knappen uppe till vänster ihop med de lägen som jag kan växla mellan om jag trycker FN+Space?

Tack för svaret ännu en gång :).

Tidigare idag så hade jag ett liknande problem, fast jag fick varken grafik eller byte av grafikkort. Det löstes av att jag satte datorn i Hibernate och sedan gick ur det igen.

De tre lägena du har på Boost-knappen är för nvidia-kortet, intel-kortet och ett som anpassar sig efter P4GH. Det senare kan slå på intelkortet för t ex Quiet Office eller Nvidia-kortet när du växlar till High Performance. De två andra "tvingar" fram och låser sig vid respektive grafikfkort oavsett vilket läge du växlar till med P4GH (Fn+Space). Iaf tror jag att det är så

Av Pacman5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kurai
ingen ide att göra det där. Står att det fortfarande är de gamla drivrutinerna enligt nvidias system information ><

Ja, kollar man drivern i Device Manager så är det den gamla, men kollar man drivern i Nvidia Control Panel så står det 197.16.

Enligt en annan på ett annat forum så installeras dock inte drivrutinen fullt ut. Man kan fixa det med metoden som står tidigare här i tråden, med en modifierad nvmvam.inf-fil.

Av Pacman5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kurai
Testa att ta bort eventuella grafikkort i enhetshanteraren och låt inte windows installera om dem självt. När du gjort det, testa då att installera asus grafikkorts drivers.
Så fick jag göra när jag höll på att fippla med deras nya konstiga drivrutin som de släppt på deras hemsida.

Pacman5:
Det kan även vara så att den bara tar bort intelkortet för att uppdatera inteldrivrutinen i datorn. För det enda som hände när jag gjorde det var att det började installeras nya drivers för intelkortet. Men det står ju något om nvidia hybrid drivers där ocskå , men har inte hittat något , nånstans där det finns nvidia hybrid drivers...

Jävligt irriterande, inte för att jag spelar på denna datorn ändå. Men hade varit gött att kunna uppgradera grafikkorts drivrutinerna utan problem ...

Jag hittade den här på ett annat forum:

Citat:

I don't know whether this method has been posted before.
Just share this method I read from a Taiwan forum. I followed the steps and successfully installed the driver (Win7 x64).

To install the latest Nvidia Driver (The latest one: 197.16, released on 29Mar):

Things to prepared:

From ASUS website:
VGA Patch V1.0.0.1, original VGA driver (V8.15.11.8688), BIOS 210

From Nvidia driver download page:
The latest driver (currently it is 197.16)

Steps:
1.Update the BIOS to 210

2.Uninstall all the Nvidia Drivers and Display Control Panel

3.Install the VGA Patch V1.0.0.1

4.Unzip the original VGA driver (V8.15.11.8688).

5.Unzip also the latest Nvidia driver, copy all the files to the "Display" folder in the location where the original VGA driver (V8.15.11.8688) is unzipped.

6. Install the modified driver. (The setup.exe in the main directory of the extracted ASUS driver)

Av Pacman5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kurai
Såg att det kommit en ny drivrutin som tar bort intel kortet i den för en stund så man ska kunna uppdatera nvidia kortet i den ,med nvidias drivers. Jag får det dock inte att fungera. Är det någon mer som testat detta ? och om det funkat för er , hur gör man ?

mvh

Är det det den gör? Det är jag också intresserad av. Informationen på sidan där man laddar ner det är alldeles för knapp.

Av Pacman5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Liath
Är det någon som vet ifall datorn måste vara i något speciellt "läge" eller liknande för att bytet mellan det integrerade gfx kortet och nvidia kortet ska kunna ske?

Vi sitter här med min brors dator och den byter fan inte mellan korten hur mycket vi än trycker...?

Blir jävligt lack och tacksam för svar.

I princip måste du stänga ner alla program innan den tillåter att du skiftar mellan korten. Vissa småprogram spelar ingen roll, men stäng ner alla för att vara på den säkra sidan.

Dyker det upp grafik när du trycker på knappen uppe till vänster? Om det gör det och det ändå inte byter kort (och du har stäng ner alla program) så kan det vara så att programmet som sköter bytet har låsts. I mitt fall så trodde Malwarebytes (ett gratisprogram för spyware) att det var skadligt och satte filen i karantän och låste alltså datorn i ett läge. När jag tog bort filer ur karantän så fungerade bytet igen.

Om det inte dyker upp nån grafik alls så är det nog läge att installera om ATK-driversarna och P4GH. Du kan testa en rollback/system restore också.

Av Pacman5

Finns en ny bios ute såg jag.

"BIOS 210
Solve the bug of the brightness can not be changed after resume from S3 in iGPU mode"

Av Pacman5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Slibbiano

Är det någon märkbar skillnad om slänger in en ssd?

Boottiden blir sjukt mycket snabbare, men iaf jag brukar inte boota om så ofta. Blir mer att man sätter den i sleep mode eller hibernate. Även det går fortare, men det går ju relativt fort med en vanlig HD också. Att installera program osv går väldigt mycket fortare också, men samma sak där att man inte gör det SÅ ofta ändå. Sedan så är den förstås helt knäpptyst.

Visst är det så att den är solklart bättre än den gamla HDn men det är fortfarande svårt att motivera priset.

Av Pacman5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fornell
Jag behöver hjälp innan jag blir galen!

Datorn fungerar för det ofta bra men så fort jag tankar i utorrent så blir det bluescreen. Ibland tar det fem minuter ibland tar det en halvtimme men det sker nästan jämnt. HAr provat med att bara tanaka en sak i taget och det hjälper lite. Men vad ska jag göra och är det någon annan som käner igen problemet?

Hjälp hjälp hjälp

Jag har fått tre blue screens på kort tid, efter att jag installerat Chrome. Jag har låtit bli Chrome i några dagar nu och inte haft fler BSODs. Jag kör utorrent också.

Chrome ska väl i regel vara stabilt så kan ju vara så att det och ett annat program skapar instabilitet? T ex utorrent tillsammans med Chrome då. Ingen aning om det kan hjälpa, men det är det enda jag har att komma med.

Av Pacman5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lezziter
Jag har testat, funkar kalas. Lite pill med att flytta filer bara, sedan går det som på räls!

Jag installerade det, men bluescreen:ade första gången och det krånglade på rätt bra. Gången efter så låste sig datorn vid omstart. Fick installationen att fungera gången efter, men upptäckte att jag var tvungen att signera drivern. Googlade det och konstaterade att jag inte orkade det. Installerade om den gamla originaldrivrutinen, men upptäckte att jag nu är fast i nvidia-kortets grafikläge oavsett om jag försöker byta till intel. Så jag avinstallerar allt igen, installerar om originalgrafikdrivrutinerna (och ATKna) men är fortfarande fast i nvidia-kortet.

Nån som vet vad som kan göras?

edit:
Systemåterställning verkar ha fixat det. Borde börjat med det...

Av Pacman5

Såg att det har dykt upp en ny ATK också: ATK Package. Inte säker, men verkar som om den ersätter ATK drivers och ATK hotkey. Verkligen drygt att det saknas en utförlig beskrivning av deras filer/drivers. Kanske går att hitta nånstans, men jag har inte sett någon iaf.

Av Pacman5
Citat:

Ursprungligen inskrivet av prs1ne
Säker på att de funkar på ul30vt? De syns iaf inte när man bläddrar under datormodellens filer, och touchpadlänken ovan går inte till den elan-drivis som normalt används.

Jag kör med båda nu och de fungerar. Inte säker på vad skillnaden är mellan de nya och de äldre versionerna men de fungerar iaf. Touchpad-drivrutinen är Elantech (version V7.0.5.10) , de har bara inte skrivit ut namnet. Det syns däremot när du startar installationen.

Ser att jag har kastat om länkarna i min post, hade lite bråttom när jag skrev den. Förhoppningsvis förvirrade det ingen.

Av Pacman5

En ny version av Power4Gear Hybrid (1.1.30) finns ute.

http://support.asus.com/download/download.aspx?model=P4GHybri...

Och nya drivers till touchpad:en.

http://support.asus.com/download/download.aspx?model=Touchpad...

Av Pacman5

Jag såg den innan och jag var på väg att testa, men det framgår inte riktigt om det innebär stöd för flash i HD eller inte. Har du testat Generalen?

Prestandamässigt så är det ingen jätteökning heller, men likväl en ökning. Jag väntar in ASUS ett tag till och ser om de kommer med något. Flera verkar säkra på att det inte kommer fler drivers, men det känns lite sjukt om de skulle sluta släppa drivers innan de ens har slutat sälja datorn. Jag hade tänkt ha min i 2 år till

Angående grafikkorten och sådär så har jag upptäckt att jag inte kan koppla in en extern skärm om jag kör intel, men det går bra med nvidias kort. Använder HDMI. Nån som har märkt samma sak eller vet lösningen?