Inlägg

Inlägg som L0bban har skrivit i forumet
Av L0bban

Uppgradering på gammal burk av grafikkort från geforce 7600gs!

Kanske finns det ngn här som har järnkoll på lite äldre AGP kort och eventuellt nyare som fortfarande säljs hos handlare.

Jag har en extra dator frugan kör sims 2 + heroes 5 på (båda går lite tungt men det fungerar).
SPECIFIKATIONER
8xAGP moderkort (Asus A7n8x)
2 ghz processor (minns ej vilken sort, men äldre generation, inte celeron dock)
1,3 GB ram minne
Gigabyte Geforce 7600gs grafikort (fläktlöst)
Win XP
350 W nätagg (med rätt låg effektivitetsgrad har jag för mig, budgetnätagg)

Ovanstående kort har just lagt av och jag skall fixa ett annat.
Tänkte passa på att ordna ett som är lite bättre.
Vad kan vara lämpligt till en några generationer äldre dator som denna?

Har kollat wikipedia och diverse listor och försökt få koll, men det är lite svårt i den enorma djungeln av gamla kort!
En av de saker jag är osäker på är vilka kort nätagget fixar. (Har bara 1 HD och kör en CRT skärm)

Har funderat på att köpa ett nytt Sapphire Radeon HD 4650 1GB DDR2 som finns på Komplett.se. Jag är dock osäker på om det är ett bättre kort än 7600gs för denna dator? Ngt annat AGP kort som säljs som vore lämpligt? (Helst inte dyrare än 600-700 kr nypris)
Har också försökt hitta 6600gt eller 6800gs/gt kort begagnat men är osäker på strömförbrukningen på dessa samt hur mkt bättre de egentligen är än en 7600gs.

Ngn som kan leda mig i rätt riktning eller rent av har ett guldtips för att hotta upp frugans gamla trotjänare?

tack på förhand!

Av L0bban

Tack! Kollar upp den.

Har den btw ngn varningsfunktion? Står inget om det på deras första info-sida iaf, men kollar vidare.

Av L0bban

NTune fungerar inte! m.m.

Verkar inte gå att ändra rubriken. Innehållet är ändrat så det handlar mer om att nTune "inte duger". =0)

Jag vet att de flesta som läser min rubrik redan har fattat tangenterna och börjat skriva "kör RivaTuner ditt nöt....." eller ngt dylikt. =0)

Men jag skall ändå beskriva mitt problem och mina behov.
(Jag har ett 8800 gts 512 och core 2 duo med Win XP service pack3)

BEHOV 1: Att kunna följa grafikkortstemp samtidigt som programmet har ställbar maxtemp med tillhörande varningsignal. Ngt jag endast (trots att jag letat mig less på google) hittills kan göra med NVIDIA monitor.
PROBLEM: NVIDIA monitorn är är extremt störande eftersom man inte kan köra den utan att ha den aktiv nere i aktivitetsfältet. Går detta att ändra eller tips på annat program som har dessa funktioner? Inte hittat ngt annat simpelt program som enkelt håller reda på detta än. Prövat Speedfan och Rivatuner, men gav inte detta lika enkelt och bra.

BEHOV 2: Att kunna ställa in fläkthastigheter manuellt (eller automatiskt) på grafikkortet. Ngt som gått utmärkt med nTune för mig i ett par år (kört 5.05.54.00_ntune).
PROBLEM: NTune känns inte helt stabilt, men däremot tillräckligt simpelt för mig.
Tips på ngt annat ENKELT program för det lilla jag behöver?
Rivatuner tycker jag verkar för bökigt att sätta sig in i. Och den har så vitt jag sett ändå ingen passiv graf (som varnar vid för hög temp) som man enkelt klickar upp från "längst till höger på verktygsfältet"... Utan bara en som måste klickas fram genom Rivatuner menyerna varje gång. Hrm... Ja jag kanske inte har koll på allt. =0)

Bäst (när det gäller mina behov och användarvänlighet) av alla program jag kört är gamla Asus Probe, men det funkar ju bara till Asus moderkort.

PS. Jag kör av olika anledningar (inga särskilt bra sådana) ett gammalt forceware: 169.21_forceware_winxp_32bit_english_whql.exe. Det är detta som jag haft när det fungerade och nu också. DS

Av L0bban

SWECLOCKERS recension är slarvig!

För ovanlighetens skull gör Sweclockers en rätt dålig insats på recensionsfronten. Deras slutsatser är enligt mig mycket märkliga rörande ROCCAT ARVO.

Jag äger inte tangentbordet än, men tänker köpa det tack vare andra recensioner jag läst (tex PCgamers). Här är mina funderingar utifrån Sweclockers recension:

1. De verkar inte ens ha testat tengentbordet ordentligt. Deras klagomål om att end, delete, etc. saknas beror på att de inte "hittat" MODE knappen som lyser fint upp i högra hörnet på tangentbordet och byter ut numpaden till de "saknade" knapparna. Pinsamt Sweclockers! Vilket leder till punkt nr. 2.

2. Om du mot förmodan använder piltangenterna vid spel (suger tycker jag) så är Roccat Arvo riktigt bra för detta av flera anledningar:
De 6 insert,home, etc. knapparna ligger närmare piltangenterna än normalt + att du har 2 makroknappar alldeles ovanför piltangenterna! Man behöver bara titta på en bild så ser man fördelarna.

3. Sweclockers totala oförståelse över varför en "riktig gamer" skall ha ett litet tangentbord. Ja men jösses, det är väl inte så svårt att förstå?
Det är ju inte direkt särksilt många gamers som använder alla 100+ knapparna på ett tgtbord samtidigt? (Gjorde det iofs själv under min QW Teamfortress tid... men det är ett sidospår =0).
Du behöver bara ha ett mindre datorbord (som jag) så ser man fördelarna direkt. Eller helt enkelt för att få mer plats på vilket bord som helst. Ett exempel: Min egen WASD spelställnig gör att jag ibland stöter ihop tangentbord med musmattan, ngt jag skulle undvika med Arvo.

4. De skriver ingenting särskilt matnyttigt om själva "skrivkänslan" när man använder tangentbordet. Ngt PCgamer lägger fram som ett jätteplus. Men iofs, sådant är ju individuellt.

5. De lägger fram F1-F12 knapparna som ett rätt stort minus. Handlar förmodligen också mkt om individuell smak, men jag har själv (och ett par kompisar jag vet) sällan akutbehov av supersnabb/smidig tillgång till just F-knapparna, använder dem bara för save och dylikt, varför just detta trycks på oförståeligt mkt utifrån mitt perspektiv.

6. Läser man bara slutsatserna (vilket väldigt många gör) verkar det som om Arvo har rejält mkt sämre funtionalitet hårdvarumässigt än de andra. När det i själva verket bara är det sista tangentbordet som får bra resultat och alla de andra mer eller mindre suger vid de flesta "tryck en massa knappar" testerna.
Hursom, det ger lite fel bild av Arvo i konkurrensen även här.

Det var en del spontana tankar. Själv så uppfattar jag Arvo som det ultimata tangentbordet för mig (på pappret iaf, sen får jag se hur det känns irl) då jag generellt gärna ser mindre skrymmande lösningar på det mesta inom hårdvara, samt framförallt att det undanröjer en del problem jag har med fullstora tangentbords otymplighet i min fina lilla datahörna!

Men tack Sweclockers i alla fall, ni gör som alltid ett bra jobb, men denna gång tyvärr med en del slarv!