Inlägg

Inlägg som Airborne har skrivit i forumet
Av Airborne

Har nu varit i kontakt med konsumentvägledaren om ärendet och hon säger att så här får det inte gå till.Konsumentvägledaren ansåg att jag kunde gå vidare och anmäla det hela, vilket jag kommer att göra om db inte rättar till det hela.

Det blir i så fall som jag fattade det, KO som driver process så jag som privatperson riskerar inte något för egen del.Får dom in flera anmälningar ökar chansen att dom tar upp det hela.

Tror risken är stor att det kostar db mer i badwill med sådana här saker än att bara ta förlusten på de kort som sålts under den ändå korta tid som kortet prissänktes.

Av Airborne

Även jag har fyllt på i konsumenträttstråden, och ni som fått nämda kort från db nyligen skulle ju kunna skriva vilken revision det är så får vi se om db kan visa upp någon nyare revision till sitt försvar.

Av Airborne

Ja jag har också råkat ut för detta, och om det är samma kort som innan och ingen ny revision som datorbutiken påstår så avser jag också gå vidare med detta. De har redan dragit summan från mitt konto och ordern var mailbekräftad och då borde de få stå sitt kast och leverera till det ursprungliga pris man beställt det för. Jag är medlem på flera konsument och entusiastforum och jag kommer om det inte blir en snabb lösning att lägga upp trådar där också.

Säljaren jag pratade med nyss erbjöd det "nya kortet" Vårt ArtId: GIGP35-DQ6-2
Tillv ArtId: GA-P35-DQ6 2 149:- till deras inköpspris som skulle vara 1895:-
Jag sa att jag ville ha kortet till det pris jag redan betalt(ingick i en order på 13538:-) vilket han inte gick med på.Jag ville då bli vidarekopplad till ansvarig på företaget men han ville inte koppla vidare samtalet.

Antingen rättas detta till åtminstone för oss som redan betalt våra order eller så uppmanar vi till köpbojkott av datorbutiken.com vilket lär kosta dem betydligt mer än att få stå för mellanskillnaden på oss som hann beställa kortet till det lägre priset 1249:-

Tycker denna sorts affärsmoral är betänklig om det nu visar sig att det inte verkligen är någon ny revision av kortet
(Då ju kortet kommer att fasas ut eftersom efterträdaren bygger på X38 kretsar känns det inte troligt att det är en ny rev utan bara ett affärstrick från db sida för att slippa leverera beställda kort)

Av Airborne

Konica kd400z

Har en konica kd400z den tar bra bilder och är mycket startsnabb.
Vann test mot kyocera i foto nu i höst. den är väldigt liten så den är bra att ha med överallt. Expert har den + någon webshop tror det var cyberphoto dock ej säker på det. Den är värd att kolla in.

Av Airborne

Trist Erfarenhet

Skulle köpa en dator privat och deras priser verkade ok. Gick till butiken, efter väntan i den röriga butiken fick jag tala med säljare. Specade min beställning. Det första som hände var att priset ej stämde med annons. Efter säljare haft lång disk med chefen skulle jag få det låga priset i alla fall. När datorn skulle hämtas (hade poängterat att det bråttom vid beställn och blivit lovad leveranstid) var den givetvis inte klar.(fattades delar som enligt deras webb fanns i mängder). Efter 1,5 veckas försening ringde de om att datorn kunde hämtas. For till butiken bara för att få reda på att det var fel med temperaturen på processorn och dom visste inte vad som var fel, nästa dag visade det sig att dom monterat processorfläkt fel och den skulle nu fungera. Hade nu tröttnat på butiken och annullerade ordern vilket dom motvilligt gick med på sedan jag hotat med konsumentverket och Sverker(Plusprogrammet i tv).
Gick till Sekvencia som byggde datorn på stört medan jag väntade. Något dyrare än internetbutiker men det gick fort och 3års garanti gjorde det värt det hela.(har köpt in it och datorer för mångmiljonbelopp på jobbet och det är inte många som erbjuder sig leverera en kundspecad dator på 20min.) Måste säga att Dataprince är det sämsta jag stött på på länge.