Inlägg

Inlägg som kick0ne har skrivit i forumet
Av kick0ne

Jadu det är frågan om det går. Men det borde finnas nåt smidigare sätt, eftersom det installeras vid nyinstallation. Jag satt och funderade lite och pratade med en vän.. Funderar på om man kan göra såhär:
- Köra NTbackup på servern
- Köra installation av Windows på nya datorn
- Köra NTbackup restore
- Starta om maskinen i felsäkert läge och se om den startar, om den blåskärmar så kör man en reparation från installationen.

Jag ska testa lite så återkommer jag med hur jag eventuellt löste det. Skriv gärna fler tips under tiden.

Av kick0ne

Lägga till S-ATA driver till befintlig SBS-installation

Mitt problem är som rubriken antyder, jag har en Small Bussines Server som för närvarande ligger på en virtuell hårddisk på min laptop (.vhd).
Nu tänkte jag lägga över hela paketet till en fysisk server, med S-ATA-diskar och kom då på att jag måste lägga till drivrutiner för S-ATA i OS:et på .vhd innan jag gör detta.
Hur ska jag gå tillväga för att lägga till den drivern i min befintliga SBS-installation?

Av kick0ne

vem kör firefox nu när microsoft kommit med tabbar i ie7?! hehe

Av kick0ne

Japp det finns det absolut. Om du gå in i rooten för windows så ska det ha sparats en minnesdump där som heter memory.dmp.
Du kan göra en analys av minnesdumpen i tex. WinDBG.
(File > Open crashdump)

Sedan låter du applicationen analysera minnesdumpen åt dig och får efter ett x antal sekunder förhoppningsvis fram en lösning eller ledtråd vad som gick snett strax innan datorn blåskärmade (bsod).
Det kan vara ett läs- skrivfel i något av minnena eller problem hos någon drivrutin. Om du är osäker på vad du ska göra med informationen du får fram genom en analys, posta den här så kan jag och andra säkerligen komma fram till en slutsats och lösning på problemet.

/Lycka till

Av kick0ne

Novell-kunnig sökes

Hej!
Jag söker en person som kan hjälpa/guida mig genom en troligtvis hyffsat enkel operation i Novell Netware 6.5.
Operationen handlar om administrering av användar-profiler.

Skulle vilja att någon som känner sig bekant och kunnig inom området skickar mig ett pm så kan vi diskutera vidare via messenger eller liknanade.

ha de gott. tackar.

Av kick0ne

Du menar att du ska skapa en vpn anslutning i windows xp?
Detta går endast göra i server-os. Tex. Win 2003 Server eller SBS och liknande.
Sen kan du ansluta via andra windows-klienter men inte skapa en server.
Har jag fel?

Av kick0ne

Om du bara är ute efter att testa Vista är det smidigaste att skapa ett virtuellt system. Detta kan du göra med Virtual PC.

http://www.microsoft.com/windows/virtualpc/default.mspx

Det är enkelt att förstå så jag tror inte jag behöver förklara.
Du får skriva om du behöver hjälp

Men det är ett skjysst program, men tänk på att om du kör just Virtual PC och inte Virtual Server (som du inte ska använda om du inte ska sätta upp en server) så måste du ha fönstret aktivt eller full-screen för att det ska gå snabbt.
Anledningen är att om du avaktiverar fönstret, tex. minimerar det, så kommer inte det att prioriteras av processorn och allt går mycket långsammare.
Till skillnad då från Virtual Server där det mesta är upplagt i tjänster som körs i bakgrunden.
Både Virtual PC och Virtual Server är numera gratis att ta ner hos Microsoft. Följ länken.

/Lycka till

Av kick0ne

Jag skriver samma svar som till andra som inte vill formatera pga. viktiga filer och mappar Använd dig av ett program som heter ERD Commander.
Det är ett windowsliknande os som du bootar från en skiva. sen kan du kopiera och ta backuper på dina saker. Ser ut som i windows.
Visst det går säkert lösa utan att formatera men säg inte att du inte vill formatera pga. det. hehe. Men det går lika fort att formatera och ominstallera som det tar att felsöka och reparera.
Så använd ERD Commander för att ta en backup av dina filer till en annan hdd eller partition eller varför inte cds/dvds.
Sen formaterar du, installerar os och kör en restore av din backup.

En formatering löser trots allt många problem på ett smidigt sätt, även om det går lösa utan.

/Lycka till

Av kick0ne

Ge er bägge två, det är väl inget att tjaffsa om.
Varför inte ge tråd-skaparen lite feedback istället för att tjaffsa och ställa era erfarenheter emot varandra.
Försök hålla en trevlig stämmning i forumen, ska ni diskutera mer ingående kan ni väl ta det någon annanstans, vore så mycket trevligare.

Av kick0ne

Bara sök runt lite om du har problem, det finns med all säkerhet fler än dig som undrat exakt samma sak.

Lycka till

Av kick0ne
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bf2fan
Jag skulle rekomendera att du formaterar om datorn om du inte har testat det brukar vara en lösning till allt:P

Kort sagt, ja det kan vara den smidigaste lösningen. Dock ej om det är ett hårdvarufel. Men efter vad windbg sa om din krasch så är det med all säkerhet endast ett mjukvarufel, dvs. "billigt fel" Men det kan ju såklart vara ett fel på någon krets hos någon komponent också som får den att bete sig konstigt. I detta fall möjligen ditt grafikkort.

Min rekommendation är att göra en snabb-formatering av system partitionen med ntfs, kör en backup på allt du vill spara, innan formateringen, om du endast har en partition för hela disken (till tex. en annan hårddisk, ev. på en annan dator alt. till en packe dvd's). Har du problem med det pga krashar, använd ERD Commander, en genial lösning på många problem då system krashar.

Återkom till oss om du stöter på mer problem, lycka till.

Av kick0ne

Du vet väl att du kan få ut mängder av information från de minnes-dumpar som skapas vid en "blåskärm" (bsod).
Dessa minnes-dumpar, som är en kopia av allt som låg i ram-minnet strax innan "blåskärmen", placeras normalt i %SystemRoot%\Memory.dmp
Filen memory.dmp kan du öppna och analysera med till exempel windbg. Då får du oftast upp exakt vad som hände, var det hände och om det var ett läs- eller skrivfel.

/Lycka till

Av kick0ne

Det finns ett program eller så att säga en boot-cd som du bootar ifrån som heter ERD Commander. Då kommer du in i en windows-liknande miljö där du har möjlighet att göra i princip vad som helst med hjälp av de verktyg du hittar där inne. Det är ett program som ligger mig varmt om hjärtat då du kan boota till det då ditt system kraschat och ta backuper, återställa lösenord med mera.

Testa det, det kommer att hjälpa dig.

/Lycka till

Av kick0ne

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=6300...

Läs mitt inlägg, det är hur jag ser på mce.

Av kick0ne

MCE är Windows XP Professional, dock en aning bantad version. Vet inte exakt vad som är bantat med bantad är den iaf. Men jag har inte märkt några nackdelar mer än att du inte kan gå ur en domän i mce. Så att byta domän bara sådär kan vara lite småknepigt men det finns diverse ful-hack för att komma runt det. MCE har däremot kortare uppstartstid än standard-versionen, även snabbare väl inne i systemet. Just därför att versionen är nerbantad.

Jag gillar mce, och dessutom är just media center anpassat så att om du kopplar den till tv via tvout så blir bilden lika skarp som på en vanlig skärm upp till 60" tror jag det var. Om man kopplat in sin dator till tv:n via tvouten med standard-versionen kan man se att när man tex. har en text som man visar så har den en tendens att bli oklar och suddig. Dock har ju de flesta tv-apparater på marknaden idag vga ingång som löser detta problem ändå.
En nackdel är om man ska spela musik genom media center så kan man inte använda sig av mapp-uppdelning för olika album och så vidare utan media center läser av info om låten på mp3-taggen.

Min rekommendation är ändå att använda mce, det är ett uppsnabbat winxp pro med verktyg och applikationer för htpc men fungerar lika bra eller till och med bättre för spel och liknande.

/Lycka till

Av kick0ne

Jag har exakt samma problem som tråd-skaparen. Det verkar som det inte finns så mycket att göra åt det problemet. Men nu ska jag skaffa d-link gaming router istället för det jag kör nu (netgear rp614v3, netgear rangemax ap).
Zyxel fungerar mycket bra också.

Av kick0ne

Killen med en dator från Dell kan ju alltid ringa supporten. Min åsikt är att har man rätt till support så ska man använda den i första hand. Även om man kan lösa det själv. Bara för sakens skull

Den andra killen kan ju testa att boota i safe mode se om det fungerar stabilt då. Gör det inte det är det antagligen ett hårdvarufel. Kör en hårdvarutest som kollar igenom alla komponenter och se om du hittar nåt fel där.
Fungerar det så kan du ju testa att göra en ominstallation, endast uppgradering om han kör xp.
Hjälper inte det testa med en nyinstallation (snabbformatering med ntfs och installation av os på nytt, gärna med en separat partition för ditt os på kanske 10gb). Gör en backup på filer och mappar han behöver ha kvar, genom tex. ERD Commander INNAN formateringen. Då en formatering blåser hela disken och tar bort all data där på. (Vet inte hur mycket ni kan, därför jag skriver i detalj)
Skulle det inte ha löst sig efter alla dessa drastiska åtgärder så beror det garanterat på ett hårdvarufel även om en analys inte visar någonting.
Då kan har testa att byta ut komponent för komponent och boota upp emellan varje byte. Om systemet fungerar som det ska efter något byte är det komponenten du håller i handen som är problemet. Ersätt den med en ny och problemet borde vara löst.

Har du fått någon "Blåskärm" eller bsod som man säger, så testa att analysera minnesdumpen och se om du kan få ut mer info från den. (skicka ett pm om du vill veta mer om det).

/Lycka till

EDIT: Blev mycket text så rätta mig om det blivit fel någonstans.

Av kick0ne

Om det inte löst sig tycker jag du ska "inskaffa" nod32, AdAware 1.06 SE och spybot 1.4. Ett alternativ till nod32 kan vara Norman av, då den har en grymt intressant motor som har förmågan att upptäcka ej ännu kända visus.
Dessa löser många problem faktiskt. Kör dem i safe mode om du inte kan ta bort någonting i normal.
Fungerar det fortfarande inte så släng upp en SBS och konfigurera ISA på den Sen har dom ingen chans dom små liven.

/Lycka till

Av kick0ne

hmm, jag tror inte jag förstår vad du menar ksmb. hade det du skrev något med mitt inlägg att göra? annars kanske det inte hör hemma här.

edit: om du menar meddelandet som jag får upp så är det väl självklart att det spelar roll. drivrutinen kan ju inte installeras vilket resulterar i att jag inte kan få mitt ljudkort att fungera. utan ljud vill jag inte vara.

tack för svaren. det löste ju sig som sagt fint iaf.
jag återkommer om jag får mer problem.

lås tråden tack.

Av kick0ne

trevligt trevligt jag får nog min efter helgen.