Inlägg

Inlägg som trisse_123 har skrivit i forumet
Av trisse_123
Skrivet av Laxpudding:

S90C har mer att ge i fråga om ljus jämfört med B2 och särskilt då ljus i kombination med färgmättnad vid HDR. På pappret den bättre modellen. I praktiken kan de vara ekvivalenta beroende på jämförelsen, exempelvis hur SDR ser ut när man håller en viss ljusnivå som mål. Vet man med sig att man ska dra ljusstyrkan till max så har S90C övertaget.

Dolby Vision är en vinnare ihop med TCL X10 eftersom TCL:s modeller är väldigt varierande med enbart HDR10. Klipper nivåer väldigt tydligt. Dolby Vision kan därför vara en dealbreaker om man vet vad det faktiskt kan tillföra.

Nu kommer S90C hantera HDR10 mycket bättre än TCL X10 och då behöver inte DV längre komma in som en räddare från en tråkig situation. Nu kommer Samsungen ändå vara lite godtycklig men eftersom godtyckligheten handlar om att kanske addera lite mer färg och göra bilden lite mer ljusare snarare än att klippa nivåer och göra fel, då är Dolby Vision inte lika viktigt för alla användare – på just Samsungs modeller.

Håller med om det du säger. Bildkvalitén på X10 är väldigt varierande beroende på källa och DV gör verkligen bilden bättre. Men visst borde det ändå bli en uppgradering att gå ifrån mini led till Oled?

Av trisse_123

S90C mot LG B2 så vinner S90 right? Byter från en TCL x10 och det känns lite tråkigt att gå ifrån Android TV samt DV men efter att ha läst runt lite så verkar avsaknaden av dolby vision inte vara en dealbreaker?

Av trisse_123

Någon som kört LogiLink fästet till en Samsung S90C? https://www.inet.se/produkt/2217911/logilink-vaggfaste-tv-43-...

Ser i kommentarerna att en person haft problem med en S90C 77" men frågan är om det är pga storleken?

Av trisse_123

Är det någon som vet om det är Postnord som levererar paket som skickas med Cainiao?

Av trisse_123

Shelly dimmer! Som plejd fast billigare och bättre med wifi istället för bluetooth

Av trisse_123

En annan nackdel jag märk med min elugn är att när pizzan får lite färg så smakar det inte lika gott som hos en gasolugn. Med en gasolugn tycker jag det är gott när pizzan får lite svarta prickar, men med elugnen smakar det inte alls gott.

Av trisse_123
Skrivet av bennyfax:

Jo, men jag skiter i vad manualen säger fast vi har olika förutsättningar var man kan ställa ugnen.
Dra annars en förlängningssladd från köket där du bör ha jordat uttag ut till balkongen.

This, dra ut en sladd bara. Är du nojjig kan du ju köpa en extra jordfelsbrytare, typ en sån här

https://www.jula.se/catalog/el-och-belysning/elinstallation/p...

Av trisse_123

Kvällens pizza!

Av trisse_123
Skrivet av Libra-75:

Trevligt att höra. Jag har också funderat på att prova Caputo eftersom det dykt upp i vanliga butiker nu. Har kört med Finax tipo 00 innan och det känns verkligen som att det borde gå att få bättre.

Som sagt, jag tycker det här varit stor skillnad. Men sen är ju själva receptet och jästiden lika viktigt. Kör du 1h deg så blir det ju inte en napoliansk pizza. Men det beror ju också på vad för pizza man är utefter.

Pizza app kombinerat med Lila Napolis recept tycker jag är bäst.

Jag har förövrigt lyxen att att det finns ett liten företag som säljer äkta napoliansk pizzadeg som tillverkas här i staden. Dessa degar har börjat säljas på lokala matbutiker. 45kr degen är dock dyrt, men väldigt skönt i fall man blir sugen en kväll utan att ha preppat det.

Av trisse_123
Skrivet av bennyfax:

Ni som använt Caputomjöl. Är det bra och skillnad mot annat mjöl mat hittar i livsmedelsbutikerna?
Om ni upplever att det är bättre, vad? Smak, konsistens?
Jag ser att Coop och ICA har börjat sälja Caputo.

Ja stor skillnad mot finax tipo 00. Caputo kan ta mycket mer vatten i degen och det blir fluffigare pizzor. Har dock aldrig testat men vanligt mjöl.

Invigde min biscotti sten i helgen. Stor skillnad mot original, nu kunde jag ha högsta inställningen utan att bränna botten. Botten vart krispig och så där perfekt prickig.

Av trisse_123

@bennyfax Tack!

@Oppna Jag köpte stenen från pizzashoppen, dom har nog bara en storlek, men den passade perfekt för mig ugn.

Av trisse_123

Hämtade ut min biscotti sten idag. Blir alldeles orange av att hålla i stenen och den dammar väldigt mycket. Ska man göra något innan man använder första gången?

Av trisse_123
Skrivet av bennyfax:

Bra pris, jag tycker man kan lägga en slant på en elektrisk ugn då man slipper utgifter för ved/pellets och gasol så det är både bekvämt och mycket billigare i drift. 13"? Nej nej, minst 17" men det är bara min åsikt

@trisse_123 vad säger du om din Austin elektriska pizzaugn. Har du hunnit göra fler pizzor och vad tycker du nu om ugnen?

Har väl gjort 6 pizzor nu. Dom första 4 vart riktigt bra, men sista omgången blev faktiskt botten bränd och jag var tvungen att ta ut pizzan innan den va helt klart. Har beställt en Biscotti sten som ligger och väntar på ica. Den är som sagt lite oberäknelig när termostaten har sånt stort spann. Är lite sugen på att byta ut den mot en PID...

Av trisse_123

@fetakniven Tyvärr glömde jag att ta kort, synd då pizzorna blev väldigt fina med fluffiga kanter.

@bennyfaz. Ja precis, det jobbiga nu är att jag vill göra pizza varje dag.... Inte bra för midjemåttet. Det ingick en stållucka med trähandtag till ugnen. Luckan går liksom att haka fast och så den sitter fast.

Av trisse_123

Den kom som sagt igår. Första intrycket är att det fungerar utmärkt! Jag köpte i höstas en gasoldriven chef bbq ugn men pga brf så får jag inte använda den. Har dock ända kört det och serverat hela släkten hos svärföräldrarna och syskonen som bor i villa så har lite erfarenhet av gasol ugnar också

Ungen är rätt stor, med dubbla lager rostfritt stål som isolerar lite. Det sitter 3 element i toppen, ett stort 1300 och två mindre på 450 st. Jag ställde ut ugnen på balkongen och ställde in den på 2/3 av max för att värma upp den. Displayen visar aktuell temperatur och inte inställd. Den kom snabbt upp (15-20 min) i temperatur och jag mätte 420-430 C på stenen med IR termometer innan jag körde in första pizzan. Utan direkt jämförelse så tycker jag den kom upp i temperatur snabbare än gasolugnen, men det är nog antagligen tack vare luckan. Jag drog aldrig upp den till max då jag tyckte den blev tillräckligt varm.

Jag märkte dock en grej som oroar mig lite, vilket är att den verkar ha ganska stort "spann" på termostaten som styr det stora värmeelementen. Elementet är på tills den kommer upp till viss temperatur, sen slås det av och bara de små 450 W är på tills temperaturen går ner till ganska lågt enligt displayen. Displayen visade mellan 450- 380 C. Första pizzan stoppade jag in när alla element va på och den vart lite bränt på kanterna. När jag stoppade in den andra pizzan var bara de små elementen på ett tag innan huvudelementet drog igång. Den pizzan blev dock perfekt.

Det är dock lite tidigt att säga om detta verkligen påverkar funktionen eller om man behöver jobba runt det. Sen, vad displayen stämmer nog inte med temperaturen på stenen och generellt i ungen då det (av andra pizzan) verkar som den ändå håller värmen rätt bra.

En annan fördel mot gasolen är att det är en "vägg" längst bak i ungen och inte lågor. Detta minskar stressen att råka fösa in pizzan i lågorna.

Så av första intrycket är jag väldigt nöjd.

Av trisse_123
Skrivet av fetakniven:

Jag har Effeuno p134h 509 grader.

Anledningen till att jag nämnde att den verkar gjord för utebruk är produktbeskrivningen "... inte upp särskilt stor plats på din balkong eller uteplats", sedan ser jag nu att någon har frågat om den kan användas inomhus vilket fick nej till svar. Men det verkar ju inte helt rimligt.

Manualen som du också har kikat i verkar ange 430 grader som maxtemperatur. Min ugn går högre än vad termostaten är inställd på. Det är inte så exakt. Det bör finnas en chans att den når upp i 450 grader. Jag tänker att om den inte ens når upp i 430 så bör det väl vara fel på produkten och därmed ett fall för reklamation? För att våga köpa och testa alltså.

Precis mina tankar! Jag la en beställning så kan jag testa om den fungerar som det står. Den kommer ikväll. Har fått intrycket att Netonnet är ganska lätta att ha att göra med.Funkar den som utlovat så är det ett väldigt bra pris. Hade det fortfarande gått att köpa en Macte från Italien för 500 € hade det kanske varit ett alternativ, men när de börjar komma närma sig 10k tycker jag det är lite svårare att motivera ett köp.

Av trisse_123
Skrivet av fetakniven:

Hej! Nej, har inte testat den, men har ändå ett par tankar.

*2200 watt, bra kräm. Min pizzaugn har runt samma effekt i det övre värmeelementet och skulle nog kunna få upp ugnen i 450 grader utan att det nedre är på.
*30.5x30.5 centimeter till bakyta, det blir trångt.
*1 centimeter tjock sten, den kommer antagligen inte hålla värme för så många pizzor på raken.
*Materialet i stenen kan bidra till att du måste begränsa temperaturen (överför värme snabbt).
*Inget fönster i dörren, om du som jag är en pizzabagare med kontrollbehov så blir det genast lite bökigt.
*Det står inget om möjligheten att bruka den inomhus, det är väl därför man skaffar en elektrisk pizzaugn?

Vilken har du?
Står ingenting i manualen om den ska användas ute eller inne. Anledningen att jag tittar på elektrisk är att gasol inte är så populärt i Brf. Egentligen spelar det mindre roll för mig då jag har balkongen rätt nära, men visst, skulle den få plats under spisfläkten vore det trevligt. Det viktigaste för mig är att det blir tillräckligt varm så jag kan göra just napolitanska pizzor.

Enligt manualen verkar dessa 2200 w vara uppdelade på 1300 uppe och 2x450w nere.

Angående sten går det ju att beställa biscotti sten för några 100 lappar.

Av trisse_123

Hej! Någon som testat denna elektriska pizza ugn? Är nyfiken på om någon har erfarenhet av den och om den kommer upp till 450 grader som det står i specifikationerna.. Väldigt bra pris för en elektrisk jämfört med alternativen.

https://www.netonnet.se/art/hem-fritid/grill/pizza/austin-and...

Av trisse_123

Hur är standarden nu? Har du jordade uttag och jordfelsbrytare?

Av trisse_123
Skrivet av Fatmajk:

Mm det har jag hört också. Ska säga det till sambon också.

Just nu har jag bara ett skärpstål som jag fått av min kära mor när jag flyttade hemmifrån. Den är säkert 20-30 år gammal och lite halvsliten i handtaget. Man kanske bör satsa på en bra ny knivslip också. Tack för tipset. Har du testat slipsten @FreddeY2K? Har sett vissa använda det.

Nu kanske detta är väldigt offtopic men ändå.

Ett skärpstål slipar inte kniven utan rätar bara ut eggen. Det ska inte användas på knivar med hårt stål, tex dyrare japanska knivar. För att räta ut eggen är det bättre att använda en strigel.

För slipning är japanska vattenstenar bäst. Man kommer väldigt långt på en 1000 grit sten och vill man, kan man sen fina till eggen ytterligare på en 3000 sten.

Frihandsslipning kräver dock lite teknik. Vill man inte sätta sig in i det finns det andra alternativet så som apex sharpener, wicked edge och Sharpmaker som är ställningar där du får rätt vinkel.

Jag har använt en apex sharpener men gick ganska snabbt över till frihandsslipning. Stenarna till dessa "ställningar" är ganska små så det tar mycket längre tid att slipa med en sån.

Rekommenderar cleancut för både knivar och stenar. De är också väldigt hjälpsamma