Inlägg

Inlägg som alexsundin1 har skrivit i forumet
Av alexsundin1

Underhållsingenjör stor industri.

Har ca 5år erfarenhet som operatör inom industri. Utbildad högskoleingenjör inom underhåll. Ingen arbetserfarenhet inom nuvarande tjänst (underhållsingenjör). Har jobbat i någon månad. Bruttolön: 33500kr. Skapliga förmåner

Av alexsundin1

Jag har ett Corsair RM750X 750W v2 nätagg, ett gtx 1080ti och 7700k, samtliga komponenter högt klockade, har till och med upplåst bios till GPU, så den drar betydligt mer ström än ett original 1080ti. Samt custom vattenkylningsloop och 6 fläktar, 4 ssd. Kollar jag dammfiltret vid nätagget så är det efter flera månader knappt dammigt, vilket innebär att nätagget sällan drar tillräckligt med ström och blir tillräckligt varm för att fläkten skall gå igång. Med det sagt tror jag att 650 watt räcker gott och väl om du inte skall installera ett till grafikkort eller skall klocka till extrema nivåer!

Av alexsundin1

@Zenifoo: Jag har 4 fläktar! Kör jag dem på 45% @900rpm hör jag ingenting! Kan säkerligen köra fläktarna som inte sitter vid radiatorn snabbare utan att de låter något! Men har inte undersökt det närmare!

Av alexsundin1

Tja!

Jag använder Corsairs mindre chassi men har likadana fläktar (SP120). Jag har samtliga fläktar kopplade till moderkortet och styr dem via Speedfan. Funkar hur bra som helst! Kan tillägga att jag också har ASUS CROSSHAIR VI HERO.

Av alexsundin1
Skrivet av Pappadophilus:

Du har väldigt bra temperaturer, har du delidat?

Ja det har jag! Skrev det högst upp. Inte så tydligt kanske.

Skickades från m.sweclockers.com

Av alexsundin1

CPU: 7700K. Delid.
Batch: Okänt.
Moderkort: ASUS MAXIMUS IX HERO.
Minne: Corsair Vengeance LPX 3333Mhz, (16-18-18-36), @1.36V.
Kylning: Corsair H100i V2.
Vcore: 1.295V, (1.415V).
OC: 5.0Ghz, (5.2Ghz).
Stabil: Prime 95, Ver 26.6. Körde testet i 8h i båda fallen. Aldrig upplevt datorn som ostabil.
Temp: Max core temp: 62*C, (76*C).

Använder mig av 5.0Ghz överklockningen 24/7 och 5.2Ghz är max jag vågat gå. Vet ej om jag vågar köra 5.2Ghz @1.415V 24/7?
Kan även tillägga att jag under Prime95 testet körde min Corsair kylare i push-konfiguration med fläktarna snurrandes i 900rpm. Gillar det tyst

Av alexsundin1

Tja!

Jag känner igen mig i det du skriver och har själv upplevt det. Du är inte spelberoende!
Många av mina bästa vänner har jag träffat via spel och vi är ett riktigt nördgäng, inget fel med det.
Tycker att du ska visa den här tråden för dina föräldrar! (Vet att det kan vara lite läskigt, men det är bara att samla mod och göra det). Försök få dem att förstå.
Även fast du kanske inte tror det nu så kommer du träffa många härliga människor i ditt liv och få många vänner med samma intressen!
Önskar ärligt talat att jag var lika klok som dig i din ålder. Fortsätt göra det du tycker om så löser sig resten!

Av alexsundin1

En sak till jag kom på! Upplever ditt problem när jag kör faceit, och startar spelet med hjälp av hemsidan faceit. Starta CS först och skriv sen in ip till servern!

Av alexsundin1

Kör du windows 10? Starta Xbox-appen och stäng av DVR under inställningar. Hjälpte för mig!

Av alexsundin1

Tackar för alla tips! Jag har lite att kolla upp innan jag och farmor bestämmer oss för vad det blir, men tror jag har tillräckligt med info för att hitta något prisvärt och kompatibelt med både farmor och utrustning

Av alexsundin1
Skrivet av Gainsgoblin:

@alexsundin1: Inte för att vara sån men allt du nämner fungerar ju lika bra på en platta av någon form men det är självklart inte för alla. Lycka till

Ja jag vet. Men som jag tidigare skrivit så tycker hon om att sitta vid skrivbordet, där hon kan pyssla, har tillgång till stor skärm osv.

Av alexsundin1
Skrivet av DraLetterZ:

Funderat på något med ChromeOS? Minimalt med underhåll och enkelt att använda.
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=352#rparams=m=s29745795...

Finns annars Asrock Deskmini 110, stilren och prisvärd liten barebone. Para med en i3-6100 så håller den länge. Som någon tidigare nämnde kanske en Linux-distro passar in i bilden.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3876610

Den största nackdelen med dessa alternativ är väl att BankID ej fungerar, om hon inte har en mobil eller surfplatta redan så hon kan köra mobilt BankID. Annars måste hon ha Windows, och det öppnar upp för mer underhåll och potentiellt mer malware.

iPad hade löst problemet, men hon kanske föredrar mus och tangentbord?

Edit: Självklart måste skrivaren också vara kompatibel med det man väljer. Tänk igenom allt!

Tack för alla länkar och tips! Ska sätta mig in i allt imorgon bitti. Även höra lite mer med farmor om hon är redo för något nytt! Ska nog få med allt som krävs!

Av alexsundin1
Skrivet av rockabilly65:

billig laptop blir mitt spontana svar
du får inte glädjen att sitta och titta efter rätta/bästa och bygga men en billig
3000 kr laptop är rätt för farmor och farfar tycker jag

Jag tänkte detsamma! Men hon säger att hon gillar sin stora dator-skärm (24") så hon ser ordentligt, den hamnar även i lagom ögonhöjd blabla

Av alexsundin1
Skrivet av Gainsgoblin:

Vi köpte en Ipad åt vår farmor vilket har fungerat briljant för hennes behov.

Hon har redan en padda. Hon gillar dock att ha datorn vid skrivbordet. Då kan hon pyssla med bildböcker, skriva ut och så vidare på samma plats!

Av alexsundin1
Skrivet av ....:

Köp något passivt kylt (tex en intel nuc) och lägg in valfri linux distro, exempelvis elementary os. Du slipper betala för windows, och du slipper malware.

Som jag svarat tidigare så ser NUC ut som en perfekt idé! Ska även kolla på alternativa OS men farmor gillar det hon redan kan. Blir nog svårt att övertala. Tack!

Av alexsundin1
Skrivet av X078:

Googla lite på Intel NUC så tror jag det kan vara något.
Typ denna:

https://www.komplett.se/product/838523/datorutrustning/paketerbjudande/pc-i-delar-intel/pc-i-delar-intel-nuc-core-i3-slim#

Kolla så den har de portar ni behöver till skärm och kringutrustning.

Tack för länkar! Ser bra ut, ska kolla noggrannare imorgon!

Av alexsundin1
Skrivet av Sisyfos:

Vad sägs om en Intel NUC?
Visst, inget roligt byggande för din del men de är extremt små, strömsnåla och snabba nog för surf om du väljer en med en Core-processor.

Är Windows 10 verkligen ett krav för övrigt? För det blir ju både billigare och rent "administrativt" enklare om du till exempel skulle installera Chrome OS på den.

NUC ser helt klart intressant ut, ska kolla mer på dem!
För farmors skull ska det vara något hon redan kan, i detta fall Windows. Ska dock titta på Chrome OS och verkar det tillräckligt enkelt och smidigt och om hon tycker detsamma så låter det helt klart som ett bättre alternativ!

Av alexsundin1

Dator till farmor

Hej!

Farmor har gett mig i uppdrag att bygga en ny dator till henne och jag behöver hjälp att välja hårdvara. Jag tänker mig en dator i mITX format. Gärna så liten som möjligt! Så hon lätt kan flytta den vid behov.
Hon använder enbart datorn till att surfa (googla matrecept) och skriva ut bilder.

Infolista inför val av hårdvara:
- Skärm, mus och tangentbord har hon redan. Så det behöver ni inte bekymra er över.
- SSD för Windows och diverse mjukvara. Hon har en extern hårddisk som hon lagrar bilder och sånt på.
- Moderkortet bör helst ha ett integrerat nätverkskort då routern kommer stå en bra bit från själva datorn.
- Windows 10. Är student så det kanske jag kan köpa billigare?! Det behöver ni ej lägga i kundvagnen.
- Budget, ja jag vet inte riktigt, men så billigt som möjligt! Det är ju ingen värstingdator som behövs. Den ska upplevas som någorlunda pigg och trevlig att arbeta med.
- Chassit ska vara så stilrent som möjligt och inga lysande fläktar etc.

Tack på förhand!

// Alex och farmor

Av alexsundin1

Skärm går in i strömsparläge, trots inställning "aldrig" i windows 10.

Tja!

Nu är det så att mina skärmar går in i strömsparläge (stänger av sig) efter ca 10-15 minuter. Inställningarna i Windows är inställda på "aldrig" och jag kör i "hög prestanda" läget. Har kikat runt i Windows och googlat runt, men hittar ingenting. Har även kollat inställningarna i skärmarna och hittar inga strömsparläge inställningar i menyerna. Ena skärmen är en benq 24" datorskärm och den andra en tv, Sharp 47", båda rullar i 1080p. Kör dem som utvidga skärmar med Benq som primär skärm i vanliga fall, men har inte märkt någon skillnad om jag bara har ena skärmen igång och vise versa.

Kör Windows 10.
GTX 660 grafikkort.
Noggrann med drivrutiner och annat. Så det borde vara okej!
Har alltid funkat förut. Kom plötsligt, och vad jag vet och minns har inte jag ändrat något!
Jag misstänker att jag har fått ett virus? För hittar inget annat som skulle kunna orsaka detta...
Är ju givetvis GALET irriterande när jag försöker kolla film eller The Walking Dead och måste peta till musen hela tiden!

Hoppas ni med eran expertis kan hjälpa mig!

Tack på förhand // Alex

Av alexsundin1
Skrivet av ggustavsson:

Nej VLC funkar inte, men PowerDVD ultra v11 bör funka, sedan behöver nog ditt grafikkort också ha HDMI 1.4

Mitt grafik kort är ett MSI GTX 480 och det ska ju vara 3d kompatibelt? Grafikkortet har två DVI uttag och något jag tror är mini HDMI?