Inlägg

Inlägg som alexsundin1 har skrivit i forumet
Av alexsundin1

Ny 3D tv, vill kolla 3D film på datorn?

Hej!

Jag har fått en TV i julklapp. Jag har allt som behövs för att kolla i 3D bara det att jag inte vet hur jag ska spela upp det på datorn. Har Avatar i 1080p och 3D på datorn men lyckas inte spela upp filmen i VLC eller något annat program... Är äckligt sugen på att testa ifall det funkar! Det står still för mig nu och behöver hjälp med att få igång filmen. Filmen är i ISO format!

Av alexsundin1
Skrivet av Dougielol:

ligger i sängen med bärbara orkar inte öppna upp dumburken och börja mäta köra nh-u12an eller D14(som kanske får plats) i want the best! men Antec Nine hundered II chassi och enligt Noctuas hemsida är D14 kompatibel med moderkortet, vågar man lita på det?

Båda passar i ditt chassi och D14 är bättre! Kör på den du känner för men båda duger fint

Edit: Båda passar ditt moderkort också så det är lugnt.

Av alexsundin1
Skrivet av DeathPony:

Okej, intressant! Jo jag måste ta itu med kylningen... Är det möjligtvis så att man kan smeta på för mycket kylpasta? Detta är mitt första datorbygge om man räknar bort ett misslyckat sådant för ett par år sen. Tog ju nästan hela tuben med kylarpasta, och har sett på videos i efterhand att det hela gick till på helt fel sätt Kan detta vara anledningen?

Edit: Kan ju lägga till att jag har ångest bara vid tanken att montera om den fläkten, det var ett jävla pill!

Edit 2: Om jag ska applicera ny kylpasta antar jag att jag ska ta bort den gamla (duh!). Hur gör man detta på bästa sätt? Torkar bort med papper bara?

/DP

Ta bort det värsta och använd sedan T-röd eller liknande för att få bort det sista. Processorn ska vara så ren som möjligt

Edit: Kylaren också så klart!

Av alexsundin1
Skrivet av Dougielol:

det ända är ju att D14 är ett jäklans monster bara läst kommentarer om att pilla bort kylflänsar och liknande
https://www.inet.se/artikel/5321388/noctua-nh-u12p-se2
den då? borde jag få plats med, men kanske borde mäta upp lite först. då D14 är en bättre kylare? ^^

Denna ska prestera som H50 så det räcker gott och väl för en fin överklockning

Av alexsundin1

Klart man är sugen Hehe! Men kolla du hur varm processorn blev när du körde OCCT? För 3.3 känns det nästan som man borde kunna köra med original fläkten. Körde min q9550 med original i 3.4 och det funkade ju utan några problem. Minns inte vilka temp jag hade men minns att jag körde så i några dagar medans jag vänta på H50 Vad vill du lägga på kylningen?

http://www.inet.se/artikel/6308746/be-quiet-darkrock-pro-c1

http://www.inet.se/artikel/5321472/noctua-nh-d14

http://www.inet.se/artikel/5321720/corsair-cooling-hydro-h70-...

Dessa tre är ju bra allihopa! Sen beror det ju på hur ljudkänslig du är och så vidare. H70 låter mest original, D14 är tyst och C1 vet jag inte men den är troligtvis tyst Sök och kolla! Dessa bör ligga inom samma temps i alla fall!

Edit: Be-Quiet DARK ROCK PRO C1 verkar jävligt vass! Tung också 1.5kg!
http://www.sweclockers.com/galleri/6899-be-quiet-dark-rock-pr...

Av alexsundin1
Skrivet av Dougielol:

Tänkte dessutom passa på att sno tråden ett tag nu när vi 3 nattugglor sitter här!
som ni ser i infon så har jag inget värstingpaket i min dator, är sugen på att uppgradera och klocka lite. men frågan är är det värt ett? Spelar BFBCII och Just Cause II. inga värsting spel direkt. men kommer den att fixa BF3? Och kör med http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=461496 som processorkylare. men jag kan knappt trycka min processor alls, hade den uppe i 3.3 då började och körde igång ett test med OCCT efter 2 minuter la den av och sa "CPU to hot" värt att lägga på ännu en ny kylare? eller kan jag bara inte klocka mer? (ja den sitter som den ska )

Du behöver knappast byta ut processorn, moderkortet eller minnena. Spelen du kör nu måste väl flyta på rätt fint med det du har? Jag hade väntat till BF3 kom ut och testat lira, är du inte nöjd med grafiken? Då så får du väl uppgradera Men jag körde med ett 5830 och nästan alla spel flöt på bra med max grafik i upplösningen 1920x1080. Tror du kan vänta ett tag.
Vad har du för inställningar på din överklockning? Processorn är ju villig att överklockas och moderkortet borde palla en del. Så ny kylning och du kan nog pressa den till 3.7Ghz+

Av alexsundin1

Sätt en klick stor som ett riskorn på processorn och tryck dit kylaren. Lyft inte upp och ner kylaren när den väl är på plats då det kan komma in luft mellan! Smeta ut eller inte? Jag själv har inte märkt så stor skillnad så det spelar egentligen ingen roll hur du gör. Jag tror vi har hittat lösningen på ditt problem

Av alexsundin1

Nej det kan du inte! Rätta mig om jag har fel men 1.45 är nog det högsta du ska skruva upp till. Även fast processorn är -10 så håller helt enkelt inte processorn. Vet inte varför, har inte forskat så mycket i det men processorn pallar ett kort tag med FÖR hög Vcore, livslängden sjunker drastiskt. 1.35 för 4.1Ghz ser dock rätt skapligt ut så det har du gjort bra. Men om du får temps på 97 grader så är ju något fel i alla fall.

Av alexsundin1

Måste säga att det låter högt för att vara en V10 som kyler! Har du kollat så den sitter ordentligt? Använt kylpasta?

Av alexsundin1

Mysbygge!

Av alexsundin1

Du kan inte låsa upp multipliern! Kör lite vcore i taget tills den kör stabilt. Eller sänk hastigheten på processorn

Av alexsundin1
Skrivet av puttrish:

Okej så man behöver inte smeta ut det då? Sen undrar jag om det finns något program för att sänka chassifläktarna med om det går eller om datorn blir för varm då, jag använder antec three hundred originalfläktar. Jag har redan testat speedfan men förstod mig inte riktigt på skiten...

Du behöver inte smeta ut. Antec three hundred fläktarna är väl kopplade direkt till nätagget? De har inte 3pin kontakt om jag minns rätt Du kan alltså inte ändra fläkt hastigheten på dem

Av alexsundin1

Varför inte köra på Sandy Bridge?

Av alexsundin1

Mycket möjligt att du kommer kunna hålla dig inom 8k. Jag hade i alla fall väntat... bara några dagar kvar

Av alexsundin1

Om du bestämmer dig för Intel ska du ha i5 760! Men vänta gärna till Sandy Bridge släpps.

Av alexsundin1

Tänkte faktiskt på att Sweclockers borde fixa en schysst Android app idag

Av alexsundin1

Jävlar! Blev ju inte lite sugen på att byta ut datorn nu! Bra jobbat Intel!

Självklart också en bra recension av Sweclockers!

Av alexsundin1

Tja!
Min far har en iphone4 och jag en HTC desire HD. Om jag fick välja nu när jag lekt med båda, skulle jag valt HTC. Iphone4 är mer användarvänlig, men för den som gillar att fixa inställningar och anpassa mobilen efter eget behov så är Android bättre och roligare.

Är grymt nöjd med min HTC desire HD och kan rekommendera den starkt!

Av alexsundin1

Jag har ett till salu Det är ett Asus kort. Hör av dig om du är intresserad så kan vi göra upp om pris

Av alexsundin1

Scanias V8 logo right?