Inlägg

Inlägg som Kezzo har skrivit i forumet
Av Kezzo
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Kan varmt rekommendera DT 990 PRO
Kommer aldrig använda några andra hörlurar

Ska kolla på dessa också är det löstagbar kabel ?

Av Kezzo

Öppna hörlurar

Funderar på att prova öppna hörlurar , dom jag har idag är slutna dom fungerar bra dock kan dom göra lite ont om man använder dom 5 timmar plus , det är audio technica ath m50x.

Har rätt långt till närmaste butik som har hörlurar blir så när man bor i skogen 🙂. Så blir att beställa

Har kikat lite på Philips Fidelio X2HR

Några andra tips runt 2k kan tillägga att jag använder mig av ifi zen dac v2 också .

Spel och musik vid dator är det dom ska användas till .

Av Kezzo
Av Kezzo
Skrivet av Wixner:

North ITX - Ni kan få alla mina pengar!

Man kan ju hoppas då hade jag bytt mitt nr200p direkt ☺️

Av Kezzo

Båda mina Samsung 980 och 970 evo plus ligger på 100 % om man kan lita på Samsung programvara 😬

Av Kezzo
Skrivet av cyklonen:

För mig obegripligt varför man använder lösenordshanterare. Jag har mina lösenord förvarade hemma. Den fysiska säkerheten i min bostad är ojämförligt bättre än en onlinetjänst. Dessutom kan jag alltid snabbt få fram det aktuella lösenordet.

Så kör jag med känns säkrast så.👍

Av Kezzo
Skrivet av sINsen:

Alternativet att man måste köpa en ny plattform som är dyr, samt att köpa 7x00x3d lär absolut inte vara billig vid release. För min del var inte det ett alternativ då efter ja uppdaterade från 3700x -> 5800x3d håller låst 144fps i spelen ja spelar, så för mig fanns ingen anledning att kosta på en helt ny plattform.

Ser inte ljust ut verkar som min 5600x får tugga på ett tag till 😛

Av Kezzo

Var i samma sits som dig med budget på 5k och rygg problem men i somras när jag hälsade på Brosan i Norge gick vi på en stor butik där dom hade alla möjliga stolar , så det slutade med att jag kom hem med en Herman miller embody dyr 11k men jävligt bra garanti på kvalites stolar brukar vara minst 10 år . Gaming stolar har väl Max 2 år ?

Sen beror det väl på hur mycket man sitter vid datorn också , hur mycket du vill lägga.

Bästa är väl att hitta någon kontors butik och testa lite olika sedan kan du ju kolla beg efter den modell som passar dig bäst om ny pris är för dyrt.

Av Kezzo
Skrivet av Krakkan:

Finns det nån risk med Inets rengöringsspray? Har en hemma men inte använt än. Det är en 50" LCD TV, står ju för bildskärmar så borde väl inte vara nån fara?

Jag har använt den ett par gånger funkar bra för mig .

Av Kezzo
Skrivet av Niolator:

Det är nog tänkt för de som kör med maximalt RGB. De som köper det här chassit och inte kör med RGB har nog gjort en missräkning.

Förstår inte grejen med rgb det är ju bara en dator 🤔

Av Kezzo

2022 MSI gaming x 3060 TI kommer nog räcka för mig ett par år .

Av Kezzo
Skrivet av Mocka:

Nu kostar 5800X3D hela 5490kr på Webbis!!! 4790kr på Inet/NetOnNet men bara 4490kr på Komplett (som inte får in sina fören om en månad).

Känns lite ovärt för mig ännu kör nog min 5600x tills den blir runt 3800 om det ens kommer ske .
Annars blir nog ny plattform nästa år istället ☺️

Av Kezzo
Skrivet av GreeM:

Ett tips är att göra dig medlem på prisjakt o sen sätta alarm på cpun. Vissa affärer o vissa deals kan falla igenom, så som black Friday dagliga deals osv. Men annars hjälper det ju om du bara väntar in priset.

Funkar säkert likadant på PriceRunner om du skulle föredra det.

Tack för tipset !🙂

Av Kezzo
Skrivet av GreeM:

På prisjakt kan ni följa trenden hur det har gått. Ser inte ut som det gått upp så mycket efter alla juldagars rabatter.

<Uppladdad bildlänk>

Kollade enbart inet igår 5800x3d har kostat 4490kr där ett längre tag men igår var priset tydligen upp till 4990kr och då så jag även att dom hade höjt 5800x till 3990 från 2790kr och 5600x till 3290kr från 2390kr .

Är intresserad av 5800x3d så kollar rätt ofta

Av Kezzo
Skrivet av FarbrorBarbr0:

Är det mitt minne som sviker, eller har 5800X3D blivit galet mycket dyrare nu? Det kan ju vara all hårdvara som har stuckit i pris på fem veckor (slutade slösurfa webbutiker när min dator var färdigbyggd), men jag vill minnas att när jag köpte min så sålde Inet dem för 4,2. Nu ligger de på fem papp blankt. Webhallen säljer dem för 4,6 och så vidare.

Dom verkar ökat priset på dom flesta ryzen 5000 CPU senaste veckan

Av Kezzo
Skrivet av JonasT:

https://i.imgur.com/9n72fRN.jpg
https://i.imgur.com/wnLnGkO.jpg

Nu har vardagsrumsdatorn flyttat in i nya chassit. Har lite kabelbestyr kvar, men valde att spara det tills (eller ja, OM) det nya grafikkortet dyker upp. Passade även på att såga ut en del av bakplanet på bänken så att värmen kan tryckas ut den vägen också.

Hur kör du CPU fläktarna insug eller utsug endast ? 🙂 tänkte enda insug blir ju från botten eller från baksidan . På mitt nr200 kör jag CPU fläktarna som utsug och även toppen som utsug , tempsen på gpu och CPU går Max på 65-75 i spel på 60 % fläkt på CPU.

Tänkte om jag skulle prova flytta om fläktarna på CPU om det gör någon skillnad , har bara inte orkat
Så CPU fläkten suger in från baksidan istället 🤔

Av Kezzo

Hade samma problem med mitt asus B550 i gaming kortet satt som fan fick lirka som fan och kraft trodde kortet gick sönder xD men det har fungerat ett halv år nu . Inga roliga låshakar det där .

Har för mig att nyare modekort har börjat med en release knappt istället för hake.

Av Kezzo
Skrivet av Rotten:

Wow kommer du märka klar skillnad i men om det är värt pengarna är svårt säga om du inte spelar annat, själv hade jag lutat åt bättre grafikkort i första hand men det gör ju inte skillnad i cs:go eller wow heller så cpu:n tror jag du märker av mest.

Hoppas den landar nära 3000:- snart så den blir lättare att rekommendera.

Japp får vänta och se 👍 man vill ju hålla sig på am4 så länge som möjligt

Av Kezzo
Skrivet av Rotten:

Den går varm hur du än gör men du har en del flexibilitet faktiskt.

Den kommer inte värma upp ditt chassi mer än vilken som helst annan CPU med samma TDP.

Sen är det ingen stor sak justera TDP eller temp limit ned en bit, den kommer fortfarande ha ett klart övertag där förbättringarna fanns från början IOM att den kan arbeta med 400mhz mindre än en 5800x och ändå smula den där det betyder något. Vad gäller spel i vart fall.

Sålänge du ska spela spel är det inte mycket bry sig om, du kommer få ett lyft.

Har du en Noctua D12L redan så är det inget fundera över, men kör du gpu och CPU fullt ut längre perioder kan du justera fläktkurvan och/eller köpa rejäla noctuafläktar till chassit.

Hade det funnits en 5600X3D hade den gjort det precis lika i spel som 5800X3D så i värsta fall kan man bara tänka mera åt det hållet.

Kör Noctua NF-A12x25 i hela chassit spelat i princip bara wow och cs och i cs verkar 5600x prestera bättre marginellt , ska försöka motivera mig själv köpet , i wow är det lite fps drops i raids. kan ju vara klent grafikkort med . 3060ti 1440p
Får se om om någon CPU kommer på mellandags rea 👍

Av Kezzo
Skrivet av tJev:

Jag har gjort den uppgraderingen, har dock en 240 aio i ett lite mindre itx chassi. Min uppfattning är att med pbo2tuner så går den svalare idle och ett par grader varmare under spellast. Tyvärr är det svårt att uppskatta hur det skulle gå med en luftkylare som i ditt fall.

Okej 👍 ska kollavidare om det är värt