Inlägg

Inlägg som wentzel har skrivit i forumet
Av wentzel

Tackar men är ute efter vita tyvärr tack ändå

Av wentzel

CableMod PRO ModMesh 8-pin PCI-e Cable for Corsair 1st Vit

Hallöj! Nyfiken om kanske nån med Nvidia kort och Corsair PSU som köpt CableMod vit och inte använt medföljande PCI-E kabel?

CableMod C-Series PRO ModMesh 8-pin PCI-e Cable for Corsair RMi / RMx / RM (Black Label) (600mm) - WHITE

Behöver 3st och ett kit innehåller 2

Läs hela annonsen här

Av wentzel

@MattiasP94: Nope inte överhuvudtaget, förutom att menyn i bios ser lite "cleanare" ut. Skulle gissa att det inte påverkar prestandan något alls. Gjorde det mest för att det känns nice med up-to-date men som Belzader skrev så finns en risk att kortet blir kass om det skulle gå fel (bör nog alltså aldrig göras vid åska ^^, eller kanske till och med undvikas helt om man inte "måste").

Av wentzel

Testa att gå in i Realteks programvara, finns bla. vid klockan nere till höger eller tryck på start och skriv realtek. Där var jag tvungen att manuellt bocka i "Noise suppression" för min mic för gav massa störningsljud. På samma flik i Realteks programvara finns även volym och volymboost. Hoppas det hjälper

Av wentzel

Två informativa klipp som kan ge lite nyttig kunskap före köp av lurar;

Lyssna på den första med vilka lurar/snäckor som helst. Visar att två högtalare räcker för "surround effekt". Fler än två är så vitt jag hört alltid kass för lurar (förklaras lite mer i klipp 2). Annat gäller för högtalarsystem/hemmabio där avståndet mellan högtalarna är mycket större.
Virtual Barber Shop
https://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA

Real vs Gaming Headphones?!
https://www.youtube.com/watch?v=mgCMRai9K8I

Av wentzel

Jag kör med Sennheiser hd 598 (1500-1600sek) som är open-air precis som i inlägget innan. Open-air har fördelen av större "soundstage" och i spel är det bra för det blir lättare att positionera. Hur mkt vet jag inte men märker klar skilland från mina gamla logitech g35. Men man tappar lite tryck i basen pga open-air. Kör själv med en hörlursförstärkare med inbyggd DAC (digital-analog converter - externt ljudkort) så får man lite klarare ljud tydligen jämfört med inbyggt pga störningar ifrån övrig el i datorn. Min ODAC är från Mayflower electronics, och kostar tyvärr mycket, 3k, men wow vilket ljud jag får ut! Absolut crystal clear och med gott tryck! Supernöjd verkligen! Finns även andra billigare DAC+förstärkare från ex Fiio. Till det kör jag mod-mic och min brusade mycket tills jag märkte att man kunde aktivera brusreducering i ljudkortets (realtek inbyggt) programvara. Fantastiskt ljud men kanske väl dyrt för många.
Både mina 598 lurar och de i inlägget innan har omkring 50 ohm impedans vilket innebär att det är lite på gränsen enligt vissa om du inte skulle använda någon kraftigare drivning än inbyggda ljudkortet från moderkortet.

I följande klipp har jag lärt mig det mesta av det lilla jag kan om ljud och han till vänster är han från Mayflower som handbygger den ODAC+amp jag kör på (Objective2 brukar den kallas). https://www.youtube.com/watch?v=d1rXcJuEsy0&t=2s

Av wentzel

Har ett precis lika dant kort och uppdaterade bios "bara för att" faktiskt för ett par dagar sedan men jag är inte så kunnig så jag litar på svaret du redan fått. Jag gjorde det enkelt med bios på usb. Visste inte heller att det var bra att resetta bios efteråt så tack för den infon

Av wentzel

LG's ikon och slogan

Många har førhoppningsvis iakttagit att værlden ær lite skev, och då finns risk att man kænner till "the one eye" som æven finns på LG's logga. Det med en slogan som sæger "life's good" / "var nøjd"....
Vakna ur denna illusion!

Av wentzel

Skön reklam men den är INTE snabbare än en Apple 13" Air, inte ens 2010 modellen Samt 4 veckor i viloläge. Jag har en själv så jag vet.

Av wentzel

i7 930 - 50+ i idle, normalt? GPU temp?

Min nya i7 930 på ett Gigabyte X58A-UD5 ligger precis över 50 grader enligt core temp 0.99.3.
Är det högt eller normalt?

Undrar även hur man enklast får reda på GPU tempen på ett GTX 480 ?
Ntune ger bara bluescreen :S

Tack på förhand !

Av wentzel

Hjälp mig uppgradera Speldator 12- 13000:- inet / komplett

Tänkte uppdatera min burk med en i7 930 och GTX 480 och behöver hjälp att bestämma moderkort och minnen.
Har lite förkärlek till Gigabyte och Asus och handlar helst på inet eller komplett då det är smidigt att ha en butik att gå till vid problem.

Det är alltid trevligt om MB har Sata 6Gb/s och USB 3.0, eller är det inte så viktigt?

Tänkte hålla mig runt 12000 - 13000 kr och prollen + graffet går på ca 7800kr så har då 4k - 5k kvar.

Tack på förhand!

Av wentzel

okej tack för det

Av wentzel

i7 930, GTX 480 - Vilket mobo och minnen?

Tänkte uppdatera min burk med en i7 930 och GTX 480 och behöver hjälp att bestämma moderkort och minnen.
Har lite förkärlek till Gigabyte och Asus och handlar helst på inet eller komplett då det är smidigt att ha en butik att gå till vid problem.

Det är alltid trevligt om MB har Sata 6Gb/s och USB 3.0, eller är det inte så viktigt?

Tack på förhand!