Inlägg

Inlägg som Hellburner har skrivit i forumet
Av Hellburner

Holy shit.

Av Hellburner

nja

Skrivet av MoNkeY-05:

Hur skulle man behöva 100/100 för att spela? Det verkar som att alltför många tror att en större kapacitet även ger bättre ping.. Detta stämmer inte..

Jo det stämmer.. men det är så lite att man inte kan se någon skillnad eftersom det inte är speciellt långt från in anslutning till stationen. en halv millisek i ping hit eller dit när man ändå har 50 är ju försummbart. Dock kan det få motsatt effekt om mediet inte riktigt klarar av hastigheten, t.ex. adsl. då blir det istället sämre ping.

Av Hellburner
Skrivet av Gunvald Larsson:

Vilken jävla skit. Ban dirr

Asch, Feminismen har gått för långt!

Av Hellburner

jag sitter i samma sits, lutar åt en cisco asa 5505, det är kickass shit det!

Av Hellburner
Skrivet av xpkt:

Jag har bredband 2 100/10. Fungerar perfekt för mig, pingar runt 5-10 på de flesta servrar. Jag hade 100/100 innan, fick då ut runt ~95/90. Idag ligger det på 95/12 ungefär. 600 kr för 100/100 är det inte värt om man inte laddar upp konstant.

Jag pingar också lågt på telia servrar. Jag är nöjd med mitt breband2 iaf. Deras support däremot är ett helvete som dock börjar bli bättre.

Det låter ju toppen! Bredband2 börjar väl bli väldigt stora också vilket borde vara en positiv sak då de får lättare att sluta bättre avtal mot andra operatörer? Vart bor du om man får fråga?

Av Hellburner

bump

Okay.

Omformulerar frågan. Vilken av dessa operatörer har bäst avtal med telia och funkar bäst att lira online med? Är det så att det fungerar bra med alla nuförtiden eftersom skriverierna har lugnat ner sig väldigt mycket eller är alla lika dåliga?

Av Hellburner
Skrivet av exroz:

Får man fråga om var i Uddevalla du har fått möjlighet till fiberlina?
Bor nämligen själv där men har inte hört ett ord om fiber.

Jag bor på Lindesnäs. Kolla på Uddevalla Energi's sida så finns en flik om stadsnät. Det är dock i ett väldigt tidigt stadie. Vi är bland dom första som får det.

Av Hellburner
Skrivet av matte56:

Bahnhof/Blixtvik.

Skulle du kunna utveckla det lite?

Av Hellburner
Skrivet av solger:

Jag har bredband2 och kan säga att bandbredden begränsas när man peerar genom telias nät, till runt 100kbps. Tråd om detta finns på SweC.

Okey, det låter ju väldigt tråkigt. Hur funkar det att spela spel och liknande? world of warcraft?

Av Hellburner

@addonadde

Det kostade mig 12500:- men då fick jag gräva ner rör på min egen tomt vilket inte är så farligt. Jag drog in röret genom ett extra vattenrör jag fördragit till tvättstugan. Vi fick ett erbjudande om att ansluta oss till stadsnätet och då nappar man ju om man inte är helt bakom flötet.

Jag hoppas att det kommer in mer info i tråden nu. Det finns bara massa gammal information och inget matnyttigt det senaste tre kvartalen. Jag vill veta hur dessa leverantörer peerar mot telia och utlandet. Funkar mmorpg tillfredställande? Ping är viktigare än ren hastighet för mig.

Av Hellburner

Additional info

Skall tilläggas att jag bor i Uddevalla. Är det ingen som kan ge lite lite recensioner på dessa leverantörer?

Av Hellburner

Operatör för fiber.

Hej.

Jag står inför ett delikat problem som jag tänkte man kunde få lite info om. Jag skall inom ett par veckor få min fiberlina installerad och därefter skall jag välja operatör. Jag är dock väldigt orolig för hur bra/dålig "Peering" jag kommer få med andra operatörerna. Därför undrade jag om ni kunde dela med er av era erfarenheter? Jag kommer köpa antingen 30/30 eller 100/100. Jag kommer köra egen server och vi lirar mycket spel typ mmorpg som wow och cs/L4D mm. Torrent kommer vi även att använda frekvent.

Operatörerna jag vill ha info på är

Bredband2
Bahnhof

Har läst en del äldre poster om dessa som inte varit särskillt smikrande men Bahnhof säger att peeringen med telia skall vara löst?

Blixtvik
Tyfon

Är tacksam för all info jag kan få innan jag bestämmer mig om ett par veckor.

Mvh Christian Bernhall