Inlägg

Inlägg som curage har skrivit i forumet
Av curage

Tack för svar Andra94! Ska läsa igenom tråden

Misstänkte att det var så det låg till, men alla lagar hit och dit är ju en enda stor röra, och de äldre lagtexterna kan man tro är skrivet på annat språk nästan.

Så, när man som kund har både varan och kvitto i hand, då har butiken inget mer att säga till om? Oavsett tekniska problem, feltryck eller liknande?

Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Av curage

Butik häva köp efter leverans?

Halloj!

Har sett många frågor gällande butikers rätt att häva köp på grund av felaktigt pris. Om fysiska produkter finns det gott om trådar, så vill rikta in denna tråd på digitala produkter, som tex licenser för spel och mjukvaror eftersom ångerrätt/öppet köp sällan gäller för dessa.

Säg att kunden redan betalt varan och dessutom fått varan levererad, kan butiken rent juridiskt häva ett köp eller komma med krav EFTER att de levererat varan?

Förändrar varans pris något i det hela? Tex:
a) Priset är inte uppenbart fel. Tex 10-50% under marknadsvärde.
b) Priset är uppenbart fel. Tex 0kr.

Av curage
Skrivet av Eqon:

Testa med ett annat tangentbord. Kolla även att knappen mellan AltGr och Ctrl inte är mekaniskt nedtryckt...

Hej! Det hade jag inte en tanke på. Men även om jag kopplar ur tangentbordet helt så kvarstår problemet.
Tack ändå!

[EDIT] Jag hittade felet, Tangentbordets (MS Windwalker X4) macrofunktioner. Jag upptäckte att det var när jag klickade "Play/Pause" på tangentbordet som problemet uppstod, så det verkar som att det var ett macro som jag av misstag spelat in och som startades vid när jag försökte starta musik.

Nu har jag bytt profil och problemet är borta.

Tack för tipset med tangentbordet, har ALDRIG använt macrofunktioner, så hade inte en tanke på att tangentbordet ens kunde vara en del av problemet.

Av curage

Mus högerklickar av sig själv

Hallå! Sitter med en stationär dator, och min mus börjar ibland högerklicka av sig själv ibland vilket pågår tills omstart. Sedan kommer det då och då.

Musen (MX 518) har ett par år på nacken, men samma problem med annan mus.
Moderkort: MSI Z77-GD55.

Jag har försökt:
Med annan mus.
Bytt USB port.
Stänga av inställningar för musen. (Ease to use)
Uppdaterat drivrutiner.

Någon som haft liknande problem?

Vid sökning kommer väldigt mycket liknande problem upp fast med bärbara datorer. Jag har inget annat än mus och tangentbord inkopplat i USB portarna så det finns alltså inget som kan hänga sig likt en musplatta.

Av curage
Skrivet av Anorrgre:

Tjena Folket!
Jag är inte säker om jag skriva denna fråga här men men..
JO det är så att jag har funderingar på plugga till Systemvetare/programmera eller dylikt. Dock ej bestämmt mig till vad än faktiskt.
Dock så är frågan hur jag borde utbilda mig. Finns ju yrkeshögskolor som har massa praktik. Dessa är även betydligt kortare programm/kurser än vad universitetsstudierna är. Vad borde man egentligen göra? Borde man gå en hel universitetsutbildning eller köra på en yrkesutbildning?
Någon med erfarenhet här som kanske skulle kunna ge lite tips?

Går just nu Högskola, informatik med inriktning systemutveckling. I programmet har det varit mycket intervjuer och så som gjort att man fått kontakt med arbetslivet. Vi kör också en kurs i taget vilket jag tycker är perfekt, då man slipper blanda olika kurser. Ett par i klassen har fått jobb efter 2 år, men långt ifrån alla.

Yrkeshögskola har ofta högre tempo och många bollar i luften, men ger samtidigt den kunskap som behövs just nu, samt 1/3 av tiden är praktik.

Hade jag fått välja om hade jag nog faktiskt valt YH, men främst för praktikens skull, man kan visa upp sig på ett annat sätt vilket kan leda till jobb.

Det är ett svårt val. Kan inte svara på vad som är bäst riktigt Lycka till

Skickades från m.sweclockers.com

Av curage

En bild på ett "Biorum", fast ja, utan projektor

http://i57.tinypic.com/44aci.jpg

Modellerad i 3Ds max och renderad med Corona (20 passes, totalt ca 8 minuter)

Av curage
Skrivet av Belzer:

Tackar för svar. Drivrutiner var det första jag kommer att tänka på jag med, men inlägg att alla jag kan komma att tänka på, är uppdaterade och kört på utan problem ett bra tag. Men förhoppning var att någon kanske kunde berätta för mig, utifrån bifogade filerna, vilken drivrutin/annan orsak som orsakar mina problem

Ber om ursäkt, har uppdaterat länkarna nu! Jag ska ta mig en titt på programmet så fort morgonmänniska här faktiskt vaknat och orkat sätta igång datorn

Spänningsfall beror väl på nätaggregatet, eller har jag fel? Vad kan man göra åt det, bortsett från att nförskaffa nytt? Strömsparfunktioner är inaktiverade.

Tack!

Hallå
Hade samma problem, ett word dokument fungerade för att undgå att datorn crashade. Fick ett minnesrelaterat fell om jag inte missminner mig.
Men jag fick nog och formaterade, sedan fungerade allt bra igen

Skickades från m.sweclockers.com

Av curage
Skrivet av haschel:

Ja det låter som en Apache-fix.

Kanske något som ska in i .htaccess ?

Jag kan själv inte Apache speciellt bra. Jag har också satt upp en webbserver på min Raspberry Pi men kör nginx istället. Det ska tydligen vara snabbare och mer lightweight. Lämpar sig rätt bra för Raspberry Pi.

Om du är nyfiken så får du gärna kolla in min sida där jag skrivit lite guider om hur man sätter upp Nginx etc:

http://www.raspberry-pi.nu

Tack för ditt svar!
Men hittade felet. Pinsamt nog hade jag glömt tömma cacheminnet i webbläsaren. Men tycker det är konstigt att den visade upp samma fil varje gång, även om jag skrev en annan adress i webbläsaren. Även skapade en ny mapp på servern med nya filer, jaja... Det är säkert inte sista gången cacheminnet kommer strula till det för mig.

Men måste säga att du har en hel del intressanta artiklar på din webbsida, kommer kika in lite mer noggrant ikväll!

Mvh

Av curage

Hosting av webbplats

Tjenare!

Nya projekt och nya problem.
Vet inte om tråden kanske passar bättre i Linux forumet, men ger det ett försök här!

Kör en webbserver på min Raspberry Pi, apache2. (Är ni inom både domäner, DNS och linux..)

Jag köpte tidigare idag en domän från Binero, och fick då deras DNS-tjänster gratis. Domänen fungerar, även med subdomän www.

Problemet jag har är att jag inte kommer in i andra mappar i /var/www/ när jag använder domännamnet i webbläsarens adressfält.
Har till exempel "/var/www/test/test.php" som fungerar om jag skriver in "http://MinIP/test/test.php". Men kör jag istället "http://www.domännamn.se/test/test.php" så hamnar jag på "/var/www/index.html" och inte "/var/www/test/test.php" som är tanken.

För att förtydliga:

http://MinIP/test/test.php <- Fungerar, visar rätt sida

http://www.domännamn.se/test/test.php <- Fungerar ej, visar indexfilen i "/var/www"

Testade även med en ny mapp "/var/www/projects" och skrev in "chmod -R 775 /var/www/projects" men får samma problem för den nya mappen.

http://MinIP/projects/test.html <- Fungerar, visar rätt sida.

http://www.domännamn.se/projects/test.html <- Fungerar ej, visar indexfilen i "/var/www"

Antar att detta beror på fel inställningar i apache2?
Någon som kan peka åt rätt riktning?

Tack på förhand!

Mvh
Curage

Av curage

Nu är jag verkligen ingen expert på C# i console. Men jag hade nog kört en loop, där jag hämtat alla värden till en array
och precis som du gjort, samtidigt sortera ut största och minsta tal.

Du bör även kolla om värdet som knappas in är 0, och i så fall räkna ut värdet av arrayen (array.sum, om jag inte missminner mig.) Och utifrån det ta största och minsta minus arrayens summa.

Sedan, kan jag inte hitta någon stängande parantes för din Console.ReadLine().

Console.ReadLine( if (iPoang > iStorsta) { iStorsta = iPoang; } if (iMinsta > iPoang) { iMinsta = iPoang; } ) <--- Typ där

Eftersom det är skoluppgift vill jag inte skriva allt för mycket, men hoppas det hjälper lite i alla fall Lycka till!

Av curage

Halloj! Laddade ner och testade. Launchern startar, men får blackscreen vid start. Sedan vid alt+shift syns ett felmeddelande:
"Collision Error: Error During Update: Object(2) Does Not Exist". - Klickar man OK så stängs spelet ner.

Men av bilderna att döma så såg det rätt bra ut, lycka till med buggfixandet! Säg gärna till, så får vi testa lite

Av curage
Skrivet av Zoem:

Tjena, jag försöker få lite grepp på de olika existerande språken och inte då på det direkta kodningsplanet vilket jag ändå ser mig ha (oHär t) grundkunskaper i utan snarare i när vad ska användas. En tanke jag haft handlar om möjligheten (även om det krävs egenutveckling) möjligt att göra följande:

Man ska kunna skapa en docka vilken har din kroppsform (Dvs man ställer bara in armar ska vara "såhär stora" och "ben" såhär stora, alltså behöver inte vara helt träffsäkert) och sen ska man kunna snurra på denna docka och se med andra ord se den i 3d.
Detta ska inte vara ett program utan ska ligga på en hemsida!

Är detta möjligt (gärna ser att flash inte är svaret om möjligt)?

Har några frågor till men jag måste formulera dem, jag ställer bara dessa frågor för jag vill se vart språk ska användas samt var begränsningarna går så det går bara in i banken för "allmän kunskap".

Alla svar / spekulationer är varmt välkomna och jag diskuterar gärna med så långt som min begränsande kunskap räcker! Nu önskar jag er FB:are en go dag.

Mvh Zoem

(okej jag erkänner jag har ett bett med en polare om möjligheten också;))

Hallå, sitter på telefonen, så blir ett kort svar.

Jag tror många språk kan göra detta, i alla fall som en applikation. Annars så vet jag att unity, spelmotorn har så att man kan "spela" direkt i webbläsaren. Vet att ett möbelföretag använder det för att plocka ihop soffor.

Här för mig att man måste ha en betald licens dock.

För att programmera i unity så används C#, JavaScript och Boo, osäker på den sista. Finns mycket hjälp att få på Youtube med flera.

Kanske inte svaret du väntade dig, men 3D programmering är svårt, därför tänkte jag istället på unity.

Lycka till!

Skickades från m.sweclockers.com

Av curage

Har inte kört BF4, men jag körde BF3 ett tag, och speciellt i början var det vanligt att poängen m.m inte registrerades om servern crashade. Så skriv till supporten och rapportera buggen! Tog säkert 6-10 månader innan buggen försvann i BF3 dock.

Av curage

Precis som Snajk skriver så tror jag att det är bäst att du provar på först, tex läs lite C# och Javascript ladda ner Unity3D och kolla igenom Unitys dokumentation för biblioteken.
Delar av designer yrket kräver programmering, för enklare skripts och så vidare, medans programmeraren gör "skitgörat" med att ge övriga grupper verktyg för att skapa spelet.

Men vad jag vet så är det väldigt stor konkurrens om jobb inom spelindustrin, så förvänta dig inget annat än att arbeta stenhårt i flera år innan du ens kan tänka på jobb. (Detta kan självklart förändras under de åren, du har ju ett par år kvar tills högskoleexamen.)

Gick i samma tankar som du gör, för några år sedan. Men eftersom jag var en buse under gymnasiet så kom jag aldrig in på en sådan utbildning, och körde istället på Systemutveckling och efter 2 C# kurser så känner jag mig väldigt bekväm i språket, och skulle säkert kunna göra enklare spel i XNA.

Det finns en hel del spelutvecklingsutbildningar, Skövde högskola har ett väldigt brett utbud, designer, programmerare, grafik, skrivare, musik och grafik. Där grafik dessutom är indelad i 3 delar (2D, 3D och Animation). Stockholm har också spelutbildningar, har för mig att det finns game design även där, inte helt hundra dock. Finns flera vet jag, men de var de jag kom på nu!

Precis som du säger så väger portfolios över betyg inom hela IT-genren, en egenskapad, bra och snygg webbsida är ett väldigt bra komplement till betygen för en webbutvecklare och så vidare.

Av curage
Skrivet av Ernesto:

Du bör kanske parsa in XML-filen till ett objekt (List) som du kör LINQ-frågor mot, då blir det ju precis som när du jobbat mot databaser

Hallå, jo jag läste något om att man kunde göra så, men förstog det aldrig riktigt. Löste det genom att dela upp så att alla jägare ligger i en separat XML fil istället. Men ska absolut läsa lite extra om det!

Tack!

Av curage

Hej! Tack så jättemycket för alla svar! Men jag löste det genom att dela upp XML filen, är van vid databaser så XML känns väldigt oorganiserat, jag vänjer mig säkert.

Av curage

C# Hämta data ifrån XML

Halloj!

Sitter med en skoluppgift och ska skapa en Asp.Net sida för ett älgskötelseområde och då presentera jaktlagen m.m på webbplatsen.

Problemet jag har är att jag endast får en stor sträng med jägarnamnen.

XML strukturen, inte fullständig dock.

<Älgskötelseområde> <Jaktlag> <Jaktledare> Kontaktuppgifter </jaktledare> <rapportör> Kontaktuppgifter </rapportör> <jägare> <namn>Bengt</namn> <namn>Åke</namn> </jägare> </jaktlag> <Älgskötelseområde>

Har försökt många olika metoder, men denna är den enda som hämtar alla namn, dock i en stor string.
Tex:

var memb = from XElement b in team.Descendants("jägare") select new { Name = b, //Generarer en stor string med alla namn. };

Det jag vill göra är att skapa objekt "Jägare" med endast ett namn, lägga till i en lista och sedan lägga in listan i ett objekt för jaktlag (Men den biten kan jag.)

Självklart skall det vara dynamiskt, ej hårdkodat antal jägare.
Funderade också på att dela strängen vid vartannat mellanslag, men det fungerar inte heller eftersom jägarna kan ha dubbelnamn.

Elementen i <jägare> har ju samma namn <namn>, det är väl därför det krånglar.. Finns det en metod med LINQ som kan lösa detta? Eller bör jag ändra i XML?

Någon som kan detta, och har något bra tips?

Kan tänka mig att det säkert finns en väldigt självklar lösning, har antagligen stirrat mig blind på koden.
Och ja, jag har googlat i säkert 2 timmar, och testat över 5 olika lösningar.

Av curage
Skrivet av Elgot:

De där enabled-variablerna verkar vara bra. Följande är nog minsta möjliga kod för processortemperaturer:

OpenHardwareMonitor.Hardware.Computer c = new OpenHardwareMonitor.Hardware.Computer(); c.Open(); c.CPUEnabled = true; foreach (var q in c.Hardware[0].Sensors) Console.WriteLine(q.Name + ": " + q.Value.ToString()); c.Close();

Skrivet av h3l1m4n:

Detta är vad jag gör i min Server App, funkar klockrent. Glöm inte att inkludera skiten bara.
using OpenHardwareMonitor;
using OpenHardwareMonitor.Hardware;

class Hardware{ Computer thisComputer; public Hardware() { thisComputer = new Computer() { CPUEnabled = true }; thisComputer.GPUEnabled = true; thisComputer.Open(); }

}
Funktionen

public String getCpu() { string cpu; foreach (var hardwareItem in thisComputer.Hardware) { if (hardwareItem.HardwareType == HardwareType.CPU) { hardwareItem.Update(); foreach (IHardware subHardware in hardwareItem.SubHardware) subHardware.Update(); foreach (var sensor in hardwareItem.Sensors) { if (sensor.SensorType == SensorType.Temperature) { cpu += String.Format("{0} Temperature = {1}c\r\n", sensor.Name, sensor.Value.HasValue ? sensor.Value.Value.ToString() : "no value"); } } } } return cpu; }

Här har du min kod för att ta fram tempen med Openhardwaremoniror.

bara lägg in koden och ta emot strängen så ska du se att det fungerar.

Hej båda! Och tack så jättemycket!

Bådas alternativ fungerade väldigt bra! Tack som fan helt enkelt!

Nu kommer jag äntligen vidare med appen! Tänkte se om jag får fram system temp, HDD, GPU temp också. Men tror jag har nog med kött på benen för att lösa det!

Jätte tack!
Mvh

Av curage

Halloj! Nu har jag kommit en bit!(Tror jag..) Upptäckte .NET reflector.. Vilket underbart verktyg! Kan öppna och se koden för DLLs direkt i VS2012. Riktigt bra!

Som ni föreslog så har jag tittat lite på koden ifrån OpenHardwareMonitor. Men är inte speciellt erfaren så hittade inte speciellt mycket tyvärr. Hittar inte metoderna i programmet där dem hämtar temperaturer. Men det ligger antagligen väldigt djupt. Så får kolla vidare på det.

Hittade en länk på internet med "Exempelkod" som jag lyckats få igång utan errors. Problemet som jag tror är att den inte hittar någonting att köra foreach loopen på. Men den tar samtidigt fram information i debuggern om variabler som finns i "computerHardware.Hardware" som tex "GPUEnabled" "CPUEnabled" m.fl.

http://pastebin.com/iLeFAFu6

public void GetTemperatures() { OpenHardwareMonitor.Hardware.Computer computerHardware = new OpenHardwareMonitor.Hardware.Computer(); computerHardware.Open(); var temperature = new List<decimal>(); // var hardwares = new List<IHardware>(); //Endast för testning. foreach (var hardware in computerHardware.Hardware) //Koden innanför "måsvingarna" körs ej. { if (hardware.HardwareType != OpenHardwareMonitor.Hardware.HardwareType.CPU) hardware.Update(); foreach (var sensor in hardware.Sensors) { if (sensor.SensorType == SensorType.Temperature) { if (sensor.Value != null) { temperature.Add((decimal)sensor.Value); } } } } //<---- Till hit. }

Någon som själv har suttit med detta bibliotek som kanske har något tips? Eller någon som kan se ett uppenbart fel?

Mvh
Curage

Av curage
Skrivet av Elgot:

Stack overflow-länken tipsar ju också om open hardware monitor som, när den körs, läser av värden och publicerar dem under "root\\OpenHardwareMonitor". Om inte annat kan man studera källkoden.

Hej!
Jo, jag testade faktiskt att ladda ner OpenHardwareMonitor. Men hade problem att använda librariet, fick fel hur jag än gjorde (Har inte tillgång till min kod just nu..) Men jag visste inte att man kunde se källkoden till detta (Har bara lagt in OpenHardwareMonitorLib.DLL i referenslistan och studerat via Object browsern i VS2012(Där man endast kan se namnet på funktioner m.m) Men ska helt klart kolla upp källkoden!

Skrivet av reflect:

Prova att läsa lite här: http://open-hardware-monitor.googlecode.com/svn/trunk/

OHM låter ju en även ladda hem deras egna libraries, som du kan prova att använda om det inte fungerar för dig.
Själv vet jag att jag inte kan hämta temperaturer från "MSAcpi_ThermalZoneTemperature" på mitt moderkort, alls.
Du kanske har något annat liknande problem?

Kan ha fel här men, du använder ett "Foreach" statement där du inte lägger in alla värden i en t.ex array.
Prova att lägga till alla värden i en array och loop:a sedan igenom den, och be programmet skriva ut allt i array:en.
Kanske det är något?

* Såg att den andra koden bläddrade igenom alla värden.

Hej! Fått det bekräftat att MSAcpi inte alltid uppdateras som den skall, utan endast när datorn startar upp. Så mitt moderkort stödjer inte detta. :/

Testade att lägga in alla värden i en lista, men med samma resultat, så jag skrev om den så att jag bara fick med det andra värdet (Fick bara fram 2 värden totalt genom foreach loopen)

La även till allting i en listbox för att testa, men fick alltid fram samma siffror, även om BIOS och Coretemp visade något helt annat.

Som sagt så laddade jag ner OHM och testade, och den visade nästan exakt som Bios och några siffror ifrån coretemp, så OHM librariet verkar ju onekligen fungera, så det är nästa steg.

Tack för era svar!

Skall kolla igenom OHM mer noggrant och se om jag kommer någonvart!

Mvh
Curage