Inlägg

Inlägg som fejkadino har skrivit i forumet
Av fejkadino

Golvhögtalare + Förstärkare max 7k

Som rubriken lyder så är jag ute efter ett 2.0 system med förstärkare för under 7000kr! Nytt eller beg kvittar dock så bor jag i sydöstra skåne och vill inte fara över halva sverige för att få fatt i det.
Sen så låter detta kanske dumt men eftersom jag inte är någon finsmakare så gärna högt istället för kvalitet på ljudet, ja ni förstår vad jag menar. Det ska ju inte låta förjävligt men hellre lite högre än lite bättre.
Sen till utseende så skulle jag gärna vela att dem är vita eller i mörkbrunt trä eftersom jag har gammaldags stil i rummet vit/mörkt golv.

Bara hör av er om ni har frågor, tack på förhand.

MVH
Mattias

Av fejkadino
Skrivet av eckim:

Ha ha ha :D:D:D Tyvärr bor du över 2500m från telestationen eftersom du bara kan få 8Mbit av Telia.

Är till 99% säker på att detta är ditt enda "vettiga" alternativ. Tv rekommenderar jag nog parabol om du ska få någon kvalitet!

Goodluck!

Jo skitskoj :), Men vill man bo på landet får man ta detta, vem fan vill bo i en lägenhet där man inte kan få spela musik på max, Gå i kallingar och hämta posten. Låta sin flickvän sola topless! Sånna saker går inte i en stad!

Av fejkadino
Skrivet av frestation:

Håller med andra vill du ha ett fast bredband utanför staden är det telia som gäller.

Men om du vill göra en ordentligt investering strunta i adsl och dra ut fiber till huset, då kan du få allt via internet. Kostar med men ökar också värdet på huset. Du kan alltid prova prata ihop dig med några grannar så kan ni dela på kostnaden.

Jo men har hört att detta handlar om femsiffrigt. Och det är om man är flera som delar på det. Och där är hm, typ 6hus på vägen.

Av fejkadino
Skrivet av frestation:

Eftersom du skrev "mast" söker du då mobilt bredband eller menar du telestation men fast bredband?

fast via telejacket. Inget mobilt

Av fejkadino

Hemsida för att se vilket bredbandsbolag jag kan få högst hastighet från

Hejsan.
Nu är det så att jag och min sambo ska flytta till ett hus utanför staden. Kollade runder på telia, (kunde få 8mbit, telefon men ingen digitalTV, pga av att masten låg för långt ifrån. Kollade även BBB som inte kunde leverera mig ett piss. Sen kollade jag även Boxer som kunde ge mig DigitalTV, telefon fast bara 2mbit bredband.
Så till min fråga, finns det någon hemsida som man kan ta kontakt med och ge dem adressen så kollar dem upp var man kan få bäst erbjudande? Ska dock vara en gratistjänst som tex "elskling.se".
Sen är det kanske någon vänlig själ här som kanske inte har något bättre för sig som kan kolla upp det åt mig? Eftersom jag är fast i letandet.

Tack på förhand!
Mattias

Av fejkadino

Samma här så sjukt sinnesjobbigt hör av er om ni hittar felet!

Skrivet av Mad64:

Jag hade inte den, Har inte installerat steam ens.. =(
Bryter serriöst snart ihop

Av fejkadino

Tjo, Tack för ditt inlägg. Dock har jag inget som heter AMD Dual Core Optimizer. Hittar inte det där man avinstallaterar program iaf =/

Skrivet av TityBlazter:

Först och främst, jag har nu även testat BF3 och det frös direkt!

Nu till lösning;
Jag hittade ett program under läggtill/ ta bort som heter AMD Dual Core Optimizer. Vilket ju är konstigt. Ett program som man kan få genom Steam tydligen.( jag har inte valt att installera detta!!)
Läste lite här: http://forums.steampowered.com/forum....php?t=1346494 och folk skrev att det strulade för dem när de hade detta (om de hade Intel.
Jag har nu tagit bort det och det ser ut att fungera. spelar BF3 just nu. Återkommer om det hakar fryser igen!.

En kille skriver:"Seriously. BSOD over and over and over. I thought it might be my vid card overheating or dust on fan intakes or external drives, whatever. Nope. It was this all the way. Uninstalled. Unchecked from msconfig. Deleted the key from regedit. No more BSOD in win 7. Why would you install this file on my smoking fast intel quad core gaming system? Don't ever do that again. Took me all night to find this problem.

And I'm sorry if I fell into the "Little Girl" category here. It was an easy fix but I had no idea why my puter was BSOD'ing and rebooting itself over and over and sometimes not making it thru the reboot process before BSOD'ing again. It was just a tad frustrating is all."

Av fejkadino

Vill Också lägga till att datorn bara fryser fast helt så man inte kan göra något! :/

Av fejkadino

Använder speedfan
gpu 29C
gpu 36C
temp 1 35c
temp 2 22C
temp 3 -128C (minus)
hd1 23C
hd0 23C
CPU 35C
MB 22C

Skrivet av Botox:

Har du kollat temperaturerna? den kanske är kall?

Av fejkadino

Är det fortfarande speedfan som gäller eller äre något annat program nu?

Skrivet av Botox:

Har du kollat temperaturerna? den kanske är kall?

Av fejkadino

Hm upptäckte nu att jag inte körde med SLI, så jag aktiverade det och startade spelet. Då flimmrade allting bara, vad är fel?

Skrivet av Taft:

Vad händer om du slår av SLI?

Av fejkadino

Ska testa återkommer med svar. tack

Skrivet av Taft:

Vad händer om du slår av SLI?

Av fejkadino

Är jävligt grön på sånt här.
AMD Phenom(tm) II X6 1055T Processor 2.80GHZ
Ram 4Gb
64-bitars windows 7 Ultimate. sp1
2x Geforce FX 460, kör SLI
Moderkort Asus, Vet dock inte vad det heter, kostade 1500-1700kr för ett år sen.
Har ssd hdd + 1x 1tb & 2x 2tb vanliga hdd.

Något mer du vill veta?

Skrivet av mini-z1994:

specs på hela datorn ?

Av fejkadino

Datorn blir slö & fryser!

Hejsan.
Nu är det så att jag spelar Dota2 (inte så krävande spel) och i början går det jättebra allting flyter på och sånt. Men efter ett tag så blir allting SUPER slött menyerna laggar och fryser fast.
Har precis köpt och kopplat in en ssd hdd/ formaterat datorn / blåst datorn från damm. Det var såhär innan jag gjorde detta med, därför jag formaterade och köpte ssd.
Har SLI 2x Geforce FX 460. Nyare dator max 1år och kostade runt 11tusen då.

Tips på vad det kan vara?

Av fejkadino

Tittade också på den, men har aldrig gillat komplett. En del pga deras enorma fraktkostnad. Och hade problem med dem för några år sen. Får kolla om man hittar samma dator på något annat ställe.
Tack

Av fejkadino

bärbar till film & sims3 under 5000kr

Hej!
Dax för julklapp.

Krav:
minst 15"
Klara sims3 med alla tillägg utan problem.
hdmi utgång.
Spela upp 1080p - filmer på tv'n via hdmi utgång utan problem.
Prislapp mellan 3000-5000kr.

Tack på förhand!

Av fejkadino
Skrivet av Bjebbosten:

Tänker du köra på XTZ så har de kommit en nyare variant(mk2) av den du länkade till... priset är lite under 10k men vad jag läst så ska det vara värt priset jämfört med mk1

finns dock bara i pianoblack, och när man lever med en flickvän som är väldigt noga med hur allt ser ut så går det tyvärr inte ;p

Av fejkadino
Skrivet av usilusken:

Det beror på vilka krav man har.
Ljud är väldigt subjektivt, så inga svar du får i den här tråden inklusive mina är 100% rätt för dig. Gemensamt är dock att man ska sträva efter att få till en bra upplevelse och inte bara köpa en funktion. Dvs "jag ska köpa hemmabio" och sen bryr man sig inte om att välja bra saker och skiter i att placera ut högtalarna, det är rätt bortkastat. Du kommer aldrig njuta tillräckligt.

Personligen så värdesätter jag musik mer än film. Jag hade hellre haft bra stereoljud först än att lägga pengar på surround och center. Musik är dock inte lika krävande som film när det gäller djupbas, så det brukar räcka långt med ett par schyssta golvare som inte är alltför kassa. Går de ner till 35-40Hz (-3dB) så är det bra. Det är svårt att hitta musik som går lägre än 40Hz. Är film av störst intresse fixar du med fördel två subwoofers som inte är alltför kassa (de ska helst inte vara för små heller). För att hålla budget kan fronthögtalarna vara lite mindre men helst inte pyttesmå för då får du svårt att passa ihop fronthögtalare och subwoofer. Dela runt 80Hz (detta kan förstärkaren göra åt dig). Detta är också nackdelen med ett "delat" system, att få till det så att subwoofers och frontar "spelar tillsammans" (det ska inte låta subwoofer, det ska låta som om frontarna är jättestora).

Satsar du 50-50 på film/musik så börja med ett par schyssta frontare samt center och surround. Sen kör du så ett tag. Är basen för klen så kompletterar du med en subwoofer som bara används vid film (eller två som alltid används). Är du från början medveten om att du är basnarkoman kan du ta med två subwoofers direkt.

Nu skriver inte XTZ ut sina högtalares specifikationer av den anledningen att rummet du kommer använda högtalarna i och hur du placerar dem spelar minst lika stor roll för slutresultatet som hur högtalaren är konstruerad. Alltså, köper du en högtalare (eller subwoofer) som ska spela ner till 30Hz och ställer den på fel ställe i rummet kanske den bara spelar ner till 60Hz. Vad fel ställe är beror på konstruktionen, läs manualen eller prata med säljaren för att få reda på optimal placering. När du väl kommer hem med grejjerna får du flytta runt dem lite och lyssna. De flesta högtalare vill stå nära en vägg men inte i ett hörn. Det är främst basen som påverkas av detta, låter den för lite eller för mycket så prova nästa plats. När det gäller surroundhögtalare får du tänka på att helst ha de en meter eller två ifrån soffan, annars kommer de som inte sitter i mitten ha ena högtalaren i örat vilket är bortkastat. När det gäller ditt rum så se till att det är lite ombonat, dvs inte kala stenväggar som skapar eko.

Det blev en lång jäkla text men jag har ändå bara skrivit generella tumregler. Halva grejjen är dock ditt rum och placeringen av högtalarna, vilket många struntar i. Jag hoppas du hittar rätt till slut

Skitbra skrivit, tack. Det hoppas jag med. Kommer flytta nu inom det snaraste så väntar tills jag har helt klart för mig hur det ser ut och vad jag behöver för att det ska bli bra musik i just det rummet jag kommer ha högtalarna i.

Av fejkadino
Skrivet av usilusken:

En ensam subbas är oftast bara funktionellt till film. Reflexer och långa våglängder gör att basen blir extremt ojämn beroende på var i rummet man befinner sig. Det är bättre att ha två subwoofers, eller ett par fronthögtalare som går lite djupare i registret.

Till han som skapade tråden: Högtalare är det viktigt att du provlyssnar på när du köper. Men jag har hört mycket gott om XTZ och de har som policy att du kan returnera prylarna ifall du inte gillar dem. Men det är helt klart värt att ta en vända på stan först och provlyssna olika högtalare i din prisklass, ta med en skiva du känner väl igen och vet hur du tycker den ska låta.

Förstärkare spelar inte så stor roll bara den har kraft nog att driva högtalarna. Man väljer högtalare först och anpassar alltså förstärkarköpet till dem sen.

Mina åsikter om saken iaf

Bara det att jag har 8mil till närmaste ställe och lyssna på högtalare, om man inte räknar med elgiganten och såna ställe. Och över 35mil till Fyndbörsen. Det är lite därför jag tänker mig ett par XTZ som man kan skicka tillbaka om man inte gillar ljudet.

Så du hade hellre satsat på 2basar först istället för bakhögtalare & center då? eller du hade tagit ett par andra högtalare?

Av fejkadino
Skrivet av mrqaffe:

Kolla även på Onkyo och Marantz receivrar i den prisklassen.
Eller begagnat.
Föresten ändra rubriken, det är inte en förstärkare du frågar efter.

men har läst mycket om denna att den ska vara bra sen är den sänkt från 15000 med