Inlägg

Inlägg som teknist har skrivit i forumet
Av teknist

X1950PRO för AGP verkar vara ett strulkort oberoende av märke. Har jag fått det att funka nu kostar det mer än det smakar att lämna in det känns det som.
Nån som känner till nått program för att flasha ATI kort? Har bara flashat modekort tidigare.

Verkligen ingen som har koll på hur man gör??

Av teknist

Flasha BIOS på X1950PRO AGP

Skulle vilja flasha BIOS på ett HIS X1950PRO AGP. Anledningen är att minnena är fabriksöverklockade till 1540MHz ddr och det klarar inte datorn. Tar mig inte genom en vanlig 3dmark utan artefakter i bilden. Drar man ned minnet till ungefär 1450MHz är det inga problem, både 3dmark å spel rullar på utan bekymmer. Andra X1950PRO AGP kort ligger på 1400MHz ddr om jag förstått det rätt?
Så jag skulle vilja ha tag på nått program som kan flasha om BIOS på kortet med de minnesfrekvenser jag vill ha (och som kortet borde ha sålts med). Nått tipps?

Mvh. T

Av teknist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TndB
Får la göra de

Den tanken verkar säker.. Säkert samma material som i en vanlig plastdunk och dom är beprövade alla känner väl till garagesprit och kan dom hålla de så kan dom hålla lite destilerat vatten

Haha, ja, dom pallar med mycket stryk dom, sega rackare.

Av teknist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TndB
oki, tack för synpunkterna

men återigen passar min nuvarande 8/10 slang på denna http://www.overclockers.se/ItemInfo?itemId=51249266 ??

Orkar inte pilla så mycket mer med det nu.. vill bara ha något som fungerar och en tank som inte spricker stup i kvarten

Försökte se men jag kundeinte hitta nån info om det. Om du kollar på deras andra grejer, vad har dom för anslutningar?

I värsta fall kan du ju köpa åsen komplettera med nipplar som ändrar dimension å lite extra slang.

Verkar vara en bra grej den där tanken.

/T

Av teknist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ArtMan
Ojdå! Är det så dålig kvalite på dessa tankar? Jag som har version 2 på väg till mig just nu direkt från Alphacool. Såg ju rätt robust ut så tänkte ha tanken på nätaggregatet. Nu är jag tveksamt till att stoppa in den i dator ens.

TndB så länge din radiator klara av att transportera bort värmen så behövs det nog inte två system. Men om vattnet inte är för varm och du endå får dåliga temps så kanske bättre att skaffa starkare pump istället? Själv kommer jag aldrig ha två pumpar dels på grund av ju fler grejer man har desto större sannolikhet att nåt börjar läcka och dells för att det låter mer med två pumpar. Dessutom tillför de mer värme till vattnet om man kör dränkt och bara med en radiator.

För värmens skull tror jag det kvittar om man kör dränkt eller inte. Rinner vattnet genom pumpen så lär ju värmen från pumpen gå ut den vägen ändå. Alternativt går endel av värmen ut till omgivande luft och värmer resten av chassit(diskar å strömförsörjningskretsar å ramminnen) ändå. Det är ju inte många watt på pumpen heller. Jämfört med en prescott på 100 watt å kanske ett 6800 ultra på ytterligare 100 watt så är ju pumpen en fjärt i rymden.

Skulle nog inte våga sätta taken över nätagget. Även om den inte läcker kanman ju spilla å drälla

I botten på chassit kanske, men avtappningskran i sidan på datorn

Håller mer, desto fler grejer desto större risk för läckage. Ett system bör räcka gott, gör det inte så kanske man har för klen radiator, för klen pump eller för klent luftflöde genom radiatorn. Eller massa inbyggda stömningshämmare typ många 90gradare, dimensions ändrare, hemma gjorda vattenblock som är supertäta m.m.

/T

Av teknist

Hmm.. det är nog ingen slump att sprickan sitter just i kanten. Det är nog inte heller någe man kan påverka själv, ser mer ut som nått som initierats vid produktion och sen vuxit sig större. Tyder på dålig kvalité, kanske taskiga toleranser vid tillverkning. Sånna barnsjukdommar borde dom ju reda ut innan serieproduktion! Dålig stil!

Min tank ligger inbakad i en hårdiskhållare med skumgummi runt sig, så det är svårt att se om det är några sprickor i den. Får hålla tummarna eller vänta tills det rinner ut vatten på golvet(skulle inte vara första gången )

Pumpen kanske går att plocka ur. Jag har en exakt likadan pump liggandes som jag köpte på en zoo affär, till akvarier. Den är dock byggd för att köras dränkt, ska du köra den icke dränkt måste du modda den lite. En polare gjorde det med en likadan pump, verkade funka ganska bra, men det krävs endel lim, en dremmel och en anslutning av någe slag.

Märkte förövrigt att locket inte är speciellt tätt. Min tank ligger ned när datorn står upp så locket är under vatten nivå hela tiden. Å ska det inte läcka då måste man dra till det riktigt hårt!!

/T

Av teknist

Kanske blir några kvarvarande spänningar efter formgjutningen. Men det känns ändå inte som det borde börja spricka. Möjligtvis att dom har dålig passning på grejerna men tvingar ihop dom ändå.

En sak som slog mig är om du TnDB dragit till locket väldans hårt, med t.ex en nyckel istället för förhand, då kanske man kan åstadkomma stora krafter som ger upphov till sprickor.

Själv kör jag med destillerat vatten och lite vanlig glykol. Destilerat vatten för att det ska leda så lite ström som möjligt vid läckage och glykolen av två orsaker, den käkar syre vilket hämmar korrosion och motverkar bakterier. Tycker inte den skulle påverkar plasten så mycket att den torkar å börjar spricka. Då tror jag mer på inbyggda spänningar och yttre påverkan.

/T

Av teknist

Tja,

Har en exakt likadan pump(generation2)

Nu gör du mig lite orolig. Vart någonstans hittar du sprickorna?? (ska kolla på min när jag kommer hem från jobbet)

/T

Av teknist

Mycket snyggt. Blir sugen att använda min dremmel till nått liknande.

Har ett berst fult plåt chassi, hur blir det om man graverar på ett sånt? På mörk aluminium blev det ju bevisligen snyggt!
Slits gravyr vektyget snabbare i plåt?

Av teknist

Har haft vattenläckageproblem med hemmabygga kopparblock där epoxilimmet gett med sig. Lite blött, datorn hänger sig, man torkar renoverar blocket, slipar bort det vita från grafikkortet och sen är det bara att köra igen
Än så länge har inget pajjat efter ett par läckage. Men jag måste erkänna att det tar emot att lämna datorn på när man inte är hemma och man kör vattenkylt och har byggt det mesta själv

Av teknist

Tycker att det var en tänkvärd krönika. Kanske bara för att jag kände igen mig. När jag ska köpa stereogrejer så gräver jag ned mig mer i att läsa recentioner än att verkligen lyssna på musik och se filmer i surround. Man missar själva poängen ibland när man blir för mycket entusiast

Av teknist

Hehe, all positiv kritik och ändå var detta första krönikan jag inte orkade läsa. Bara för att det handlar om datorer måste det väl inte vara bra??

Av teknist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Monoman
vet inte om det är så med alla 3com men min 3c857 går inge vidare med counterstrike source. Lyckas öppna portar men hittar bara tyska servrar. Jag gör rätt enligt portforwarding.com. Vet ej om du ska spela nåt men det är väl värt att ta i beaktning.

Den trådlösa funktonen kommer mest användas till den bärbara och den spelar jag inte så mycket på. Men jag sk aju även ha en stationär burk kopplad till routern och den ska jag spela på. Så visst blir det spelande också.

Just nu så känns det som att det blir en linksys. Blir till att beställa i början av veckan.

Av teknist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jetor_88
i regel så har 3com dom altid bra prylar

En sån här kanske:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=302154&cks=PRL

Hur står sig en Linksys WRT54GS mot en sån?

Av teknist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tracky
Dustinhome riktar sig till privatpersoner. Rekommenderas!!!

Ok. Måste genast kollas upp

Av teknist

Re: Re: Re: Re: Re: problem

Citat:

Ursprungligen inskrivet av monkeyman
Dustinhome tar 995 för den, men då är det gratis frakt under januari... Grymt snabb leverans också, jag hade min dagen efter jag beställde...

Trevligt! Gratis frakt säger man inte nej till. Vad är det för skillnad på dustin och dustinhome? Eller har dom bara bytt namn??

Av teknist

Re: Re: Re: problem

Citat:

Ursprungligen inskrivet av monkeyman
Jag röstar på Linksys, har själv nyligen köpt en WRT54G, skall inte köra trådlöst ändå så jag tyckte inte de extra hundralapparna för GS modellen kändes motiverat. Mycket nöjd med den än så länge, har precis lagt in sveasoft´s firmware i den nu och den funkar kanon. Särskilt nöjd med QoS och att jag fick wake on lan att funka... Grymt att kunna logga in i routern och starta sin burk om man glömt att göra det innan man åker till jobbet...:)

Ok, jag kommer förhoppningsvis köra ganska mycket trådlöst, så GS modellen ligger nära till hands. Kanske speed booster funktionen faktiskt tillför nått.

Det där med att kunna logga in på routern och köra wake on Lan låter mycket intressant. Behöver man inte ha igång datorn när man åker hemifrån, utan kan starta upp den vid behov. Var köper man en Linksys WRT54GS billigast, nån som vet? Datorbutiken var ganska så billig på den men det finns säkert billigare ställen.

Av teknist

Re: problem

Citat:

Ursprungligen inskrivet av cyberax
http://forum1.netgear.com/support/viewtopic.php?t=1238

Där kan du läsa lite om 624/634 problem.

Verkar mest vara 624 som folk har problem med, eller om det bara är så att det är den flest folk använder? Men den andra verkar inte problemfri heller. Fel ström i nätadaptrar, känslig för närliggande utrustning och dålig firmware verkar de netgear modellerna lida av,om man ska tro på inläggen.

Kanske ska skippa netgear iaf. Då har vi Linksys och möjligtvis 3com kvar, fler förslag?

Av teknist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zybrid
Jag har installerat och sköter drift av ett flertal Netgear WGT624/WGT634 och rekommenderar de skarpt!

Mycket bra uptime och bra responser samt lättkonfigurerat för användare i den prisklassen.

Fungerar för övrigt även jättebra att använda med andra märken!

Mvh Linus A

Låter ju trevligt! Sån input är bra. Har du nån favorit av 624 och 634?

Av teknist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av locknload
http://www.mycom.se/produkt/netgear_fwg114p_54mbps_802_11g_us...

Kostar lite mer men...

Vad som inte står är: Dubbla VPN, USB printserver, löstagbar antenn på hela 5 dbi och en troughput som är så snabb som det anges.

Ok, ser fin ut. Men USB printserver, innebär inte det bara att man kan koppla dit en skrivare som har usb? Det är ju iof ganska så trevligt det med! Vad menas med dubbla VPN och vad är det bra för??