Permalänk
Medlem

Vattenolycka

Minst en halv liter rann över moderkortet då datorn var avstängt.
Efter ganska nogrann torkning satte jag på datorn efter ca 5 timmar.
Hade lite problem med Bios mm men nu funkar allt som det ska.
Jag antar att en och annan droppe kan ha förblivit kvar någonstans efter torkning och möjligen påverkat ett och annat, men hur stor är risk för rena fysiska skador på tex komponenter och självaste kortet?

Skulle ni fortsätta köra på ett sådant moderkort?

Visa signatur

A64Clawham3400+, K8N4E, nForce4 2X1GB-XMS400C2..Gainward 7800GT CreativeXFIMusic&Sennheiser555..NEC991SB..Raptor&Seagate..
HauppaugeNova-T..8 MBit Telia..Antec550. WinXPsp2-32bit

Permalänk

Jag ska nog inte köpa vattenkylning ändå

Visa signatur

CPU Phenom II X4 965BE | Corsair Cooling Hydro H50 | MB Gigabyte GA-790XTA-UD4 | RAM A-Data DDR3 8GB 1600Mhz Game Series | GPU Sapphire 7950 Vapor-X | PSU Corsair HX 650W | HD 60GB Corsair Force |640GB Western Digital Black 64MB SATA III + 1.5TB Samsung EcoGreen F2 | Cooler Master Storm Sniper Mesh |

Permalänk
Medlem

Jag klantade till mig en gång då man pillade med tanken när pumpen/datorn var igång vilket resulterade i blöt moderkort/grafikkort/NIC. Stängde av datorn snabbt och började torka allt med trasa först. Sedan satte jag grejerna i ugnen på ca 50 grader! efter en natt i ugnen satte jag ihop allt men det ville inte funka bra så jag satte allt i ugnen igen...Efter två nätter i ugnen satte jag ihop datorn igen och nu funkade allt bra! Har funkat bra i flera månader nu. Så se till att all vatten verkligen är borta!! Torka ordentligt!

Har lite bilder på min "olycka" :D...Ska försöka lägga upp dem

Permalänk

Kör på du!
Jag fick vattenläckage förra året och det mobot funkar än idag.
(Det sitter inte i min låda)

Visa signatur

Lite eldrivna saker....

Permalänk
Medlem

Jo det går lätt att få bort det synliga men lite vatten förblir här och där. Ugnen eller liknande är nog rätt bra ide om man inte överdriver med temperaturen typ 40 grader räcker om man ska ha den hela natten i ugnen.

Visa signatur

A64Clawham3400+, K8N4E, nForce4 2X1GB-XMS400C2..Gainward 7800GT CreativeXFIMusic&Sennheiser555..NEC991SB..Raptor&Seagate..
HauppaugeNova-T..8 MBit Telia..Antec550. WinXPsp2-32bit

Permalänk
Medlem

Här är bilderna från "olyckan". Det som hände var att slangen som går från pumpen till locket lossnade från locket när jag hade handen i behållaren så vattnet började spruta rakt in i datorn på själva grafikkortet/moderkortet :D. Iaf så funkar allt än idag. Vattnet är en blandning av batterivatten (som inte längre var avjoniserat då det var i burken minst 3 månader) och glykol.

Bilderna får tala för sig själv. Ugnbilden är dock suddig tyvär :D.

Permalänk
Medlem

fan tror inte jag köper vatten kit..

Visa signatur

*Max klock* *superPI:16.422*
e6300@3500mhz 1:1
2x 1gbA-data 6400 @ fsb500

Permalänk
Medlem

Vattenskadorna kan uppkomma ganska lång tid efter att kortet har varit utsatt för fukt. Börjar det dyka upp vita fläckar på det så börjar det bli illa, då har vattnet börjat bita på det. Så ropa inte hej än.

Har jobbat som servicetekniker med att laga personsökare, överfallslarm, telefoner mm och det är ganska vanligt att folk har glömt bort att produkten har varit utsatt för fukt och totalvägrar betala. Förståeligt med tanke på att det kan ha varit flera månader sedan de "bara" stog 3 min ute i duggregnet och rökte en cigg.

Visa signatur

Scenery och flygplansutvecklare till X-plane 11 och FS2020
Besök gärna Flightsim Sweden på: https://discord.gg/QcWHZ2Q

Permalänk
Medlem

Har haft vattenläckageproblem med hemmabygga kopparblock där epoxilimmet gett med sig. Lite blött, datorn hänger sig, man torkar renoverar blocket, slipar bort det vita från grafikkortet och sen är det bara att köra igen
Än så länge har inget pajjat efter ett par läckage. Men jag måste erkänna att det tar emot att lämna datorn på när man inte är hemma och man kör vattenkylt och har byggt det mesta själv

Visa signatur

Tobbe