Inlägg

Inlägg som Blincybill har skrivit i forumet
Av Blincybill

Dator överhettad?

Hej, idag när jag satt och spelade CS så stängde datorn av sig själv helt random och det började lukta bränt. Stängde av strömmen direkt och har inte vågat starta datorn sen dess. Den är relativt fri från damm och har funkat utan problem dom senaste 2 åren. Någon som har en idé om vad som kan vara fel?

Tack på förhand.

Av Blincybill

Vilken pool kör ni med? Alla jag testat har varit värdelösa.

Av Blincybill

Räcker nätagget?

Jag planerar en dator med bla. ett msi gtx 780 twin frozr gaming och en intel core i7 4770k. Jag har ett nätagg sen tidigare, ett gammalt corsair tx650w, är det tillräckligt kraftfullt eller rekommenderar ni att jag köper ett bättre?

Tack på förhand

Av Blincybill

Jag använder guiminer och ltcrabbit som pool men när jag trycker start så står det bara starting... Någon som vet varför?
Det här är mina settings:

Host: eu2.ltcrabbit.com
Username: krutlasse.user
Device: [0-0] Barts
Thread concurrency: 6144
Vectors: 1
GPU threads: 1
Use stratum: Yes
Port: 3333
Password: 123
Extra flags:
Worksize: 256
Intensity: 18
GPU defaults: 6850

Av Blincybill

Glömde skriva att jag redan har chassi, nätagg och HDD

Av Blincybill

Ny dator för 10k

Nu har jag tänkt köpa mig en ny dator för cirka 10 000 sek. Jag är ganska ny på det här med datorer men slängde ihop det här http://www.inet.se/kundvagn/visa/4121520/2013-11-10 och undrar vad ni tycker. Borde jag vänta på att partnertillverkare börjar göra 290 utan x och köpa det istället för 780? Borde jag ta ett annat moderkort? Mer RAM-minne? osv

De spel jag spelar mest och kommer spela är: CS:GO, DayZ och möjligtvis BF4 och Diablo 3 i framtiden.

Tack på förhand

Av Blincybill

Jepp testade det men det hjälpte inte, men tycker inte att det borde vara problemet eftersom det funkade enda tills jag stängde av datorn.

Av Blincybill

Skärmen får ingen signal

Min dator bara la av helt slumpmässigt, bilden frös osv vilket gjorde att jag tvingades stänga av datorn på knappen. När jag skulle starta den igen så fick skärmen ingen signal. Datorn startar alltså som den ska men skärmen är bara svart. Någon som vet vad som kan vara fel? Har ett radeon HD 6850 om det är till någon hjälp.

Tack på förhand

Av Blincybill

Testade göra det men det fanns bara en restore point som var efter uppdateringen kom. Så när jag startade datorn igen så började den installera igen Finns det något annat sätt att göra det på? Tycker det var lite konstigt att det bara fanns en restore point som dessutom var från senaste gången jag stängde av datorn.

Av Blincybill

Windows startar inte

Hejsan

När jag startade datorn så skulle windows installera en uppdatering, men den fastnade på "preparing to configure windows, please do not turn off your computer". Lät den stå i en timme men inte ett skit hände. Testade sedan att starta datorn i safe mode för att ta bort windows update filerna ifall det skulle varit något fel på dom. När jag gjort det startade jag om datorn men den här gången fastnade den på "welcome". Efter många försök och omstarter så blev den klar med "welcome"-grejen men då blev hela skärmen ljus-blå, alltså inte bluescreen utan den där färgen den har just innan den är klar med att starta windows. Så nu har den fastnat där istället -.- Skulle uppskatta ifall någon hade en lösning på detta. ty