Inlägg

Inlägg som Turbojan har skrivit i forumet
Av Turbojan

Fyfan. 40 gradig feber och frossa. Biter i mig lite choklad blandat med alvedon och ipren. Börjat antibiotikakur. Hoppas på att ändå kunna sova gott och vakna upp friskare. Please.

Av Turbojan

Dags för lite hösttråd enligt mig!

Av Turbojan

Hej!
Det är så att jag ångrat ett köp av en mus och ska därmed returnera varan.
Jag har fått fraktsedel och kolli-id, men det står även i informationsbrevet att ett returnummer måste skrivas på ytteremballaget. Hur får jag tag i detta returnummer som jag antar ska skrivas på fraktsedeln?

Av Turbojan
Skrivet av Sveklockarn:

Bered dig bara på att allt med det varumärket är totalt lågbudgetsmäck så ska nog allt gå bra.

Nej det är klart att man är rädd för att man får en allt för plastig mojäng...

Så var ju inte Razers produkter.

Någon som har en aning om man kan få tag i en Razer diamondback på något sätt i dagsläget?

Av Turbojan

Någon som har/haft gamingmus E-Blue Cobra Type-M?

Hej!
Efter att jag gett upp jakten på den numera äldre Razer Diamondback, har jag bestämt mig för att hitta någon liknande mus med liknande ergonomi.
Då kom jag fram till denna mus som Webhallen har i lager - en E-blue Cobra Type-M Gaming mus, länk: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/193953-e...

Det jag undrar är helt enkelt ifall någon av er här på forumet har haft denna mus, eller provat den vid något tillfälle? Vad tyckte ni om den? Om ni dessutom har erfarenheter av Razer Diamondback - är denna mus lik diamondbacken?

Av Turbojan
Skrivet av KeVVa:

Berätta istället hur du löste det istället för att be om att ta bort tråden!

Sant det bör jag göra!
Jag hade tydligen aktiverat någon funktion så att alla bilder var markerade trots att det inte visades på skärmen. Commandot shift+opt+Q löste detta genom att avmarkera allt.

Av Turbojan

Varför öppnar Finder alla bilder, när jag bara vill visa en?

Hej!
Har ett märkligt problem och har hittils inte hittat något lösning till det.
När jag går in i finder och öppnar någon ".MOV" fil, så öppnar den inte bara den filen, utan alla bilder i Finder vilket är ca 500 bilder, vilket gör att hela datorn hakar upp.

Hur hindrar jag Finder från att öppna alla bilder?

EDIT: Löste det. (hur tar man bort tråd?)

Av Turbojan

Köpråd av bärbardator runt 5000 snåret.

Råkar vara så att jag är i stort behov av en bärbar dator, men är helt off när det kommer till vad man borde köpa. Vill egentligen bara ha en smidig, lätt dator som man enkelt kan ta med sig på diverse tågresor samt såklart surfa på i hemmet. Dessutom se lite filmer samt föra en del anteckningar. Gällande spel är det inte så noggrant. Att kunna hantera ett spel som Football manager skulle såklart vara bra. Sett att rätt många använder sig av macbooks, och någonting liknande skulle väl vara i min stil. Men dessa ligger på lite för hög prisnivå och är vad jag har förstått inte riktigt värt det? Kan man hitta någon dator i 5000 kronors snåret som fungerar bra eller måste man stiga upp några snäpp i priset?

Tacksam för svar!

Av Turbojan

Macbook sätter ut länkar på vanlig text i internet, virus?

Hej!

Har ett litet udda, men oerhört drygt problem med min Macbook Pro från 2011.

När jag surfar på internet, låt säga SweClockers, Aftonbladet, eller vadsomhelst, så blir alltid ett fåtal bokstäver i en text blåa, och blir länkar. Dessa länkar till något helt random, t.ex reklam, eller "hitta brudar nära dig", ni förstår, inget legit.

Vad är det för problem?! Händer inte samma sak i Firefox, endast Safari. Har Återställt Safari osv, inget verkar hjälpa.

Problemet sammanfattat: I vanlig text som någon skrivit, vill min dator lägga till länkar i vissa ord i texten. Dessa länkar gör datorn segare, och det är bara skitreklam som gör att det luktar lite virus över det hela.

Vad kan göras?

Tack!

EDIT: På texten jag just skrev fick jag en reklamlänk på ordet "Dessa", en länk där det står "Find men 25+ in your town!".

Av Turbojan

God Jul!

Av Turbojan
Skrivet av LemonIllusion:

Det förklarade han ju. Din telefon fungerar inte med både 3- och 4-polig 3,5mm.

Nu förstår jag!

Jaha... jag som trodde att alla 3,5mm skulle fungera.. nu antar jag att man får stryka många hörlurar ur listan........

Några tips på hörlurar ni tro kan fungera? De som fungerade var koss Porta pro-hörlurar, som alltså INTE är in-ear. Har ni några tips på IN-EAR hörlurar?

Av Turbojan
Skrivet av BTLulle:

Om du kollar kontakten så ser du att det är 3 anslutningar på den utan mick (tre metallytor med en plastring mellan) på Iphone lurarna är det säkert minst 4 och förmodligen inte kopplade efter samma standard som icke Iphone lurar.

MVH Peter

Men det gäller inte bara Iphone-lurar, utan alla In-ear. Telefonen stödjer ju 3,5mm jack, och tycker då att alla hörlurar borde vara kompatibla. Varför fungerar bara vissa?

Av Turbojan

Högt brusande ljud med in-ear-phones, men inte med vanliga?! (Nokia)

Hej!

Är utsatt för ett mycket märkligt problem.

När jag kopplar in vanliga hörlurar, utan någon tillgång till mikrofon, så fungerar ljudet utmärkt.

Men; när jag då ska ha typ iPhone-lurar, med inbyggd mikrofon, så fungerar det inte. Inget ljud kommer, bara ett högt jäkla brusande. Någon som vet något?

Av Turbojan
Skrivet av SwedZi:

Alltså va fan, måste alla telefoner vara så förbannat stora.. blir lack, man hittar någon bra, men sen märker man att dom är stora som tegelstenar typ.. iphone 4/5 är lagom storlek, men vill prova något nytt.

Skrivet av DjuDju:

Ajfån hela vägen. Telefonerna som nämns ovan är plattor(som går att ringa med)

Håller helt med ovanstående talare. Varför vill man ha 5" tegelsten i fickan när man vandrar runt?

Av Turbojan

SD-path till Samsung Galaxy W?

Hej

Försöker ladda ned låtar från Spotify till min Galaxy Wonder.. men låtarna laddas ned till "System Storage" istället för mitt SD-kort, trots att jag valt "mnt/sdcard/external_sd som path för nedladdning.

Vad beror det här på? Är det fel path till externa SD-kortet?

Av Turbojan
Skrivet av BergEr:

Min tele (nokia 5800xm) har "podcast app" inbyggt så det ska nog gå bra. Har aldrig provat den, brukar bara lyssna på sweclockers och den tar jag hem som mp3.

Jag lyssnar oerhört mycket på podcasts som Filip och Fredrik, Alex & Sigge, The Morning Stream etc, etc. Skulle vara otroligt jobbigt att behöva gå in och streama via webbläsare, och inte kunna ladda ned avsnitten!

Av Turbojan

Podcast-app på symbian?

Hej!

Är tänkt att skaffa en äldre smartphone, med S60 Symbian som OS. Någon som har en sådan som vet ifall man kan lyssna på podcasts via dessa telefoner?

Av Turbojan
Skrivet av NiV3Rt:

Skulle kört på Nokia e52. Snabbare cpu och bättre batteritid. Riktigt trevlig telefon som faktiskt är ganska kvick

Ja! Den har fått rätt fin kritik.

Hur står sig 128 mb RAM, för applikationer som Spotify, och Whatsapp?

Av Turbojan
Skrivet av Wh1sp:

700 kr tycker jag är för mycket, det är trots allt en rätt gammal telefon med föråldrad hårdvara och en död platform. Möjligt att pruta? E66 vet jag inget om. Jag är inte annars heller övertygad om att dessa Symbian S60 telefoner är nåt att ha alls idag. Symbian Belle fungerar däremot riktigt bra än som finns på Nokia N8 och det är överlag en bra telefon fortfarande, om du hittar bra pris på en sådan tycker jag det vore vettigare.

Vill verkligen åt en klassisk knapptelefon, älskade dem. Så länge de stödjer Spotify, samt Whatsapp vilket S60-generationen gör, och man kan surfa, mejla, smsa samt ringa så är jag nöjd!

Av Turbojan
Skrivet av Turbojan:

Ok. 700kr, är det saftigt?

Eller denna från mobilfynd.se (?) Nokia E66: http://www.mobilfynd.se/nokia-e66-gott-skick-olast.html 500kr!