Inlägg

Inlägg som Turbojan har skrivit i forumet
Av Turbojan
Skrivet av Wh1sp:

Har haft en E52 och en N86 som är väldigt lik N85, av de två skulle jag ta N85, mest för att den har bättre skärm och kamera samt att jag gillade knappsystemet bättre. Vad tänkte du betala för en? Jag sålde min N86 (gott skick) för nåt år sedan för 50€ vilket motsvarar 445 sek.

Ok. 700kr, är det saftigt?

Av Turbojan

Vilken av dessa två skulle ni rekommendera;

Nokia N85 http://www.gsmarena.com/nokia_n85-2496.php

Eller

Nokia E52 http://www.gsmarena.com/nokia_e52-2792.php

??

Av Turbojan
Skrivet av spritvit:

Okej. Så vad tror om sakerna jag länkade? Tror du de fungerar?

Lite i efterhand såhär, men har tänkt skaffa en "klassisk" mobil med knappar, är du själv nöjd med E52:an?

Av Turbojan
Skrivet av Petterk:

I dagsläget tycker jag för övrigt man kan ta sig tid och pengar att gå upp till en bättre modell, med nyare mjukvara och gärna högre upplösning än bottenskrapet. De håller ändå längre om de överlever, och kostnaden blir liten när vi talar kontantköp. Moto G för 1800:-, Nexus 4 för 2800:-, Nexus 5 för 4300:-, LG G2 för 4300:-, HTC One för 4000:-, Samsung S4 för 4500:-. Osv, blir ändå inte så farligt på Android-sidan. Det blir ändå värt det att lägga lite krut. Att leta ut gamla telefoner och köra gammal mjukvara som de kan ta bort stödet för när som helst eller redan gjort, nej och då måste man tänka på att ersätta med rätt batteri osv också. Betydligt lättare att använda en billigare pekskärmsmobil än en slider från 2008. Du vill ju ändå ha funktionerna.

Jag förstår till hundra procent hur du tänker, men ta inte förgivet att alla tänker så.

Jag förstår att det kan låta märkligt att skaffa en äldre mobil, men min erfarenhet är att de funkar, vilket mina "smartphones" inte har gjort för fem öre, när jag köpt för under 2000kr (vilket är min gräns).

Jag ser det lite som filmer. Bara för att Avatar gjordes under 2012, med massor av nya "funktioner", betyder det inte att den är bättre än en klassisk rulle låt oss säga "The Dark Knight" från -08.

Jag letar efter funktionerna som är nödvändiga, PLUS Spotify, hehe. Det är ett måste.

Nåväl, har hittat en sida som säljer begagnat.

länk: http://www.mobilfynd.se/omoss.html

Har ni några erfarenheter av mobilfynd.se, eller känner någon som har? Vill helt enkelt veta ifall man kan lita på sidan eller inte.

Av Turbojan

Kanske en Nokia E7 är något för mig? Verkar vara någon sorts hybrid. Vad sägs? Några personliga erfarenheter?

Oooh! Eller Nokia N85! Båda dessa verkar passa. Vad tycks? E7 eller N85?

Av Turbojan

Om man sträcker sig till Slidephones, då? Dem verkar ju vara lite modernare, och har goda uppfattningar om dem. Kan någon Slidetelefon, hantera Spotify etc?

Av Turbojan
Skrivet av Petterk:

Men varför skaffar du inte bara en ny mobil med betydligt bättre pekskärm? Utvecklingen och skillnaden är stor, det är en stor förbättring från din gamla lågbudget-telefon.

Vill ju inte betala mer än ca 1500, och på det priset är ju perskärmarna rätt kassa, vad jag lärt mig. Därav mitt sökande efter hederliga knappar!

Av Turbojan
Skrivet av Petterk:

Det kör en vidareutveckling av Series 40. Det är fortfarande Java för alla tredjepartsprogram. De har så vitt jag vet inte bytt och inte tänkt byta Series-40 kärnan mot Linux, som smarterphone var baserat runt. De har försökt göra gamla Nokia-OS till en full touch-upplevelse och väljer att kalla det smartphone i kvartalsrapporterna och boksluten, medan det knappt var en featurephone-plattform innan nya VDn. Symbian Anno 2010 är fortfarande tekniskt modernare än det mesta i Windows Phone. Nu får Microsoft dras med Asha, vilket de får använda som separat varumärke, men de lägger väl ner det och sparkar 20 tusen till. De valde att inte bygga på det de hade och sin egna erfarenhet. Microsoft och Nokia har för fan fortfarande inget annat val än att använda Qualcomm-hårdvara heller.

Inte ens BlackBerry håller kvar vid knappar/tangenter och det finns inte på moderna mobiler alls egentligen. Det har blivit så pass bra att fysiska tangenter inte behövs. Vad har du haft för telefon?

Äger en Samsung Galaxy Wonder och är så otroligt nöjd med den. Skickat tillbaka den på service 5 gånger nu, men den fortsätter att krångla. T.o.m fått en ny Wonder av Samsung, men den krånglar likaväl.

Av Turbojan
Skrivet av johala02:

BlackBerry har några med knappar.

Då arbetar vi upp oss mot 3000-5000lappen..

Av Turbojan
Skrivet av Petterk:

Asha kör Series 40. Alla som jobbade med Symbian sparkades eller flyttades till Accenture för att sedan sluta. De försökte istället göra systemet som var på väg ut att bli en smart-telefon, men utan någon plattform för att göra det.

Spotify finns inte.

Köp en med pekskärm.

Fan, du verkar ju ha koll och du säger att Spotify inte finns. Fasen.

Grejen är, jag har haft pekskärms-mobiler i några år nu och har aldrig gillat det.

Nu när jag ska köpa nytt skulle jag verkligen vilja ha en med knappar på. Antingen en "slide"-modell, eller klassisk.

Finns det några rekommendationer?

Av Turbojan
Skrivet av Gimbergsson:

Hitta en till som också är upplagd av spotify
http://store.ovi.com/content/31703

Det kommer inte upp något av den länken för mig. Vad har du valt in för mobil?

Av Turbojan

Tackar för svaren!

Förrutom Asha-modellerna som jag kikat på, finns det några konkurrenter i "klassiska" mobil-stuket? Märke spelar nada roll.

Av Turbojan

Frågor ang. appar på "retromobilen" Nokia Asha 301

Hej!

Är sökandes efter en ny mobil.

Är inget teknik-freak, och kräver i stort sett inte mycket alls av min mobil, bara att den är någorlunda snabb och inte hackar upp sig i lätta program som facebook, twitter etc.

Nåväl, stötte på en "retromobil" som ej har pekskärm, utan vanliga knappar.

Länk: http://www.phonehouse.se/Mobiltelefoner/Nokia/Nokia-Asha-301

Det jag undrar är; kan man ha spotify på denna mobil?

Av Turbojan

Dags för Vintertråd!

Det vankas jul. Snön faller utanför fönstren. Men vart är vinterfoto-tråden?

Bara en påminnelse för moderator!

Av Turbojan

fan då.... människan ska ju komma ifrån att ständigt vara uppkopplad... tåg har ju alltid varit en skön gråzon där man får tänka på saker och ting i en "inre resa" - Sigge Eklund...

Vad folk alltid ska ha å göra på internet... inte bra.

Av Turbojan
Skrivet av Perc:

Jag skulle satsa på den nyare. Mer minne kan man alltid lägga i.

Skrivet av davidgp:

Håller med. Den extra lilla skjuts du får av det nyare graffet tror jag är värt det.

Okej! Det var det jag tänkte, en extra tusenlapp kan jag klämma in för prestandan.

TACK för svaren. Det kommer så småningom bli en Mid 2012 Macbook Pro.

Av Turbojan
Skrivet av davidgp:

MBP 13" med snabb tvåkärnig i7 och SSD är ruggigt bra. Jag har ägt en sådan, därefter en MBA och nu en Retina.
MBP:n gav helt klart högst "wow"-effekt, vad gäller bra "varje-dag-prestanda".
Retinan är i en egen klass, vad gäller skärm, men viktmässigt så tycker jag fortfarande den är för tung.
MBA:n blev jag aldrig nöjd med. Kändes "slö".

Äger idag en Retina och en 15" MBP med hi-res-skärmen på 1680x1050. Föredrar faktiskt att jobba m 15", helt enkelt för att den har mer yta att jobba på pixelmässigt.

Jaja, svammel.

En 13" MBP med SSD är en kalasdator. Köp.

Tack för infon!

Dock blev det inte riktigt som trott, en jäkel slog över mitt bud med ett X antal hundralappar.

Nåväl. Nu ligger det till såhär, vad är mest värt:

Apple Macbook Pro Mid 2012, i5 2,4GHz, 4GB 1600MHz Ram, Intel HD Graphics 4000 för 7500kr

ELLER:

Apple Macbook Pro 2011, i5 2,3Ghz, 8GB 1333MHz Ram, Intel HD Graphics 3000 för 6500kr

Vad ska jag satsa på?

Av Turbojan
Skrivet av o3ryy0:

För att svara på din fråga: Ja, den ska klara det utan större problem. Den modellen du talar om är dock inte retinamodellen så skärmen borde vara mer lik den som sitter i Air. Dessutom sitter det en 5400 rpm hårddisk i den vilket kan innebära strul i Logic. 7200 rpm eller ssd är att föredra för det ändamålet, och det finns möjlighet att byta ut hårddisken i Pron du talar om. Snabb jämförelse Air 13' i7 mot Pro mid-12 i7;
Markant snabbare grafikkort
Markant snabbare hårddisk mot långsam fast mycket större hårddisk
Markant bättre batteritid och portabilitet
Något svagare processor.
1st mindre bildutgång
Pris vid nyskick mer eller mindre samma.

Planerna har ändrats lite ang. mitt begagnade köp.

Nu lutar det åt en Macbook Pro mid 2012, med SSD-disk, 16GB ram, i5 processor, 13 tum, för 7500kr. Är det värt pengarna?

Av Turbojan
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Det beror helt på vilka krav du har. Jag är säker på att det går, men under vilka förhållanden kan jag inte svara på. Dock är båda spelen mest riktade mot CPU och där har inte Apple problem. Är Apple ett krav?

Okej, jag förstår. Japp, Apple är ett krav, eftersom jag skapar musik i Logic-programmet. Tror åtminstone att en Macbook Pro från 2012 borde klara mina behov! Eller?

Den begagnade jag funderar på har i7 processor på 2,9GHz och 13-tums skärm.

Av Turbojan
Skrivet av o3ryy0:

Utvecklingen går så pass fort att det inte är värt att köpa de äldre modellerna. Den nya Air presterar klart bättre än den nuvarande Pro-modellen + ger betydligt bättre portabilitet och batteritid. Fördelen med Pro är egentligen bara en extra displayutgång och framför allt skärmen, om vi talar om retina-modellen. Frågan är dock om de extra tusenlapparna är värt det? Personligen skulle jag välja den nya Air-modellen, även om det inom snar framtid kan dyka upp en ny Pro-modell med bättre prestanda. Skärmen är helt enkelt inte det jag prioriterar mest, kanske främst på grund av att jag ibland använder extern skärm. Ska du jobba mycket med bildhantering eller helt enkelt värdesätter skärmens kvalitet framför allt annat så är Pro-modellen med retina kanske ett bättre alternativ för dig.

Kommer även en Pro, från låt oss säga 2011, klara av detta, eller pratar du endast om de nya modellerna när du säger "pro"? Jag är nämligen inne på att spara några tusenlappar och köpa begagnat istället, student vet du!