Inlägg

Inlägg som The_PC_Gamer har skrivit i forumet
Av The_PC_Gamer

Jag passar på och lånar tråden. Jag står också och väljer mellan p280 och 550d men då jag anser att fördelarna och nackdelarna hos de båda jämnar ut oddsen kommer ljudnivån att bli det som avgör vad jag kommer köpa. Är det någon som vet vilken som är tystare? Tackar i förskott

Av The_PC_Gamer

Kungligt

Av The_PC_Gamer
Skrivet av _MmattiasS_:

Kolla upp hur det presterar i 2560x1440... Eller varför inte 5760x1080. Inte 20% där inte

Det beror på att 680 kommer ha (enligt alla uppgifter hittills) 2gb minne. Alltså 1gb mindre än 7970 men samtidigt så kör de flesta inte eyefinity/surround med ett kort.

Av The_PC_Gamer

Om det handlar om ett XFX Core så kan jag inte säga mer än att jag hade fel XD

Av The_PC_Gamer
Skrivet av Minsc S2:

Är väl inget större fel på bulldozer idag? För att vara en färdigställd och "färdigplanerad" dator är den helt klart prisvärd.
16 gb RAM är kanske onödigt, men det är ingen stor prisfråga, så att klaga på det tycker jag är lite väl petigt.

Skrivet av Leifson:

Du bytte ner chassiet till ett riktigt budgetchassi, och likadant med nätagget, och fick 8GB mindre i RAM. 16 GB må vara onödigt för tillfället, men allting pekar på att mer och mer RAM kommer att behövas. (Och jag personligen använder drygt 7GB med BF3 igång och en del program i bakgrunden, så jättelång kvar är det inte). Varför tumma på kvalitén och göra paketet obalanserat, när det inte behövs? Bulldozer må ha sina små brister, men det är ju knappast så stor skillnad som du försöker få det att låta som. Prestandan räcker och blir över för spelande, och därför tycker jag fortfarande att Greattech's dator är prisvärd, även mot självihopplockade byggen med montering.

Jag kan hålla med om att du får mycket för pengarna men samtidigt tycker jag att CPUn är den viktigaste delen och att spara på nätagget och chassit tycker jag är bättre än att köra med Bulldozer. Men men man tycker väl olika antar jag. Jag tvivlar dessutom på att det färdigbyggda systemet hade ett värsting agg med 80 plus. Bitfenix outlaw är dessutom ett väldigt bra chassi även om det är billigt.
Jag håller inte med om detta system:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/1563845/2012-03-04
är obalanserat den har en bra CPU som passar de andra delarna bra. Dessutom så tvivlar jag på att valet av Chassi och Nätagg kommer bli ett problem och det kommer med all säkerhet inte minska prestandan.

Av The_PC_Gamer

Anledningen att jag inte tycker datorn är prisvärd är inte enbart priset utan vad de har valt för komponenter. Chassit är gammalt och prossecorn har stora brister. Bulldozer är inte direkt känd för att vara bra. Dessutom så tycker jag att 16gb minne är onödigt om bara ska spela på datorn(det verkar så). Vad sägs om det här: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1563845/2012-03-04
Du betalar mer men du får mer också.

Av The_PC_Gamer

Datorn är absolut inte prisvärt. För det priset, problemet är AMD prossesorn. Det är alltid billigast att bygga själv men även om du vill köpa färdigt för det priset bör du se till att den har en Intel prossesor.

Av The_PC_Gamer

Vet inte någon kylare i den prisklassen som är mycket bättre än arctic freezer 7 pro men Sweclockers test av CPU-Kylare kanske kan hjälpa: http://www.sweclockers.com/recension/14710-processorkylare-vi...

Av The_PC_Gamer

Mus är ju en smaksak(haha) så om jag var du skulle jag testa musen innan jag köper den. Själv har jag en Razer Deathadder som passar mig perfekt men har också testat razer lachesis som är en jättebra mus. Om jag var du skulle jag hålla mig till musen eftersom att den är bra och Razer är generellt bättre en Zowie.

Av The_PC_Gamer
Skrivet av maxnelson:

Hallå där!
Idag sitter jag med en Phenom surrandes och hittade ett riktigt trevligt erbjudande på moderkort ( http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=650757 1199kr) då jag en längre tid tänkt byta till intel.
Men jag har lite frågor om det!
Tycker ni att jag ska vänta till Ivy Bridge väl släpps eller kan jag lika gärna köra på sandy bridge?
Och det bör väl inte vara några problem med mina minnen ( http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=590451 )
Datorn används i huvudsyfte till gaming men det förekommer eventuellt filmtittande och filmskapande, och jag har även tankar på att överklocka.
Tacksam för svar!
Max

Om du frågar mig så spelar det inte så stor roll om du väntar till ivy bridge eller inte eftersom att det i dagsläget ser ut som att det inte kommer ge någon större fördel i prestanda sålänge du inte ska använda den integrerade grafiken som ser ut at bli mycket bättre. Ivy bridge är dock fullt kompatibel med USB 3.0 samt PCI express 3.0 till skillnad från sandy bridge men detta kanske inte är så jätteviktiga men jag skulle ända vänta om jag var du. Det är absolut inga problem med minnena.

Av The_PC_Gamer

Vet inte vilken som är bäst men med utifrån de modeller du valt kan jag rekommendera en kylare i samma kategori som jag vet är kompetent. Den fanns tyvärr inte på Inet, hoppas att det inte är nåt problem.
Här kommer den:
http://cdon.se/hemelektronik/arctic_cooling_freezer_13_pro-14...

Sweclockers testade den också för några veckor sedan i sitt kylartest:
http://www.sweclockers.com/recension/14710-processorkylare-vi...

Av The_PC_Gamer
Skrivet av Gloremir:

kan ej använda höga minnen. har fått plocka bort kylflänsarna på mina dominator för o få plats med dom pga cpu kylningen.

Då är de här minnena ett bättre alternativ.

http://www.inet.se/produkt/5315153/corsair-8gb-2x4096mb-cl9-1...

Av The_PC_Gamer

Nätagget och grafikortet är relaterade eftersom strömkraven varierar beroende på vilket grafikkort du ska ha. Jag tycker personligen att du ska vänta på resten av 7000-serien och antingen köpa ett 6950 då eftersom att det kommer bli billigare eller skaffa nåt från 7000-serien.

Jag ytgår ifrån att du ska ha 6950 i crossfire vilket för övrigt erbjuder grym skalning. Då klarar du dig med 650w T.O.M mindre men man vill ju kunna andas lite också. Minnen tycker jag du ska köra Corsair vengeance här är en länk: http://cdon.se/hemelektronik/corsair_8gb_(kit)_ddr3_1600mhz%2...

Av The_PC_Gamer

Tyvärr mannen jag har inte bulletstorm längre och när jag nördade det för ett år sedan fanns det inte heller några svenskar online. Jag tror det har att göra med att folk inte vågar dra sig ifrån Cod och BF och pröva nåt nytt.

Av The_PC_Gamer

Alltså dina krav är ju att kunna köra BF3 på Ultra/High och jag utgår infrån att din skärm är 1920x1080. Låt oss säga att du med en HD6970 kommer kunna klara BF3 med bra FPS och inställningarna på Ultra/high på HD7970 kommer du däremot kunna klara det med allt på Ultra. HD6970 är prisvärdare just nu men leverar helt enkelt inte lika hög prestanda(stor skillnad). Det handdlar i slutändan om vad du prioriterar.

Av The_PC_Gamer

Bra att du nämner att du heter Usel198 och inte Use1998 för då hade jag inte ens svarat :P. Systemet du länkade ser bra ut men tänk på att nu under 2012 kommer det flera nya komponenter med nya egenskaper. Till exempel har ersättaren till radeon HD6970 redan kommit nämligen HD7970. Det är dyrare men ger avsevärt högre prestanda och stödjer dem senaste standardena. För att ge dig ytterligare tips måste jag veta var din budget ligger men för dina krav räcker sytemet du länkade.

Av The_PC_Gamer
Skrivet av jens121:

Tack så mycket verka perfekt de där är det står skillnad på att köra på pci x16 mot x8? klarar ett 500w agg det plus ett 6870?
om jag ska ha två kan du rekommendera nåt nät agg också

Skillnaden i prestanda mellan pci x16 och x8 är inte så stor i 1920x1080(enstaka procent) men ju högre upplösning desto större skillnad. Utöver det är PCI x16 mer framtidssäker och speciellt moderkortet som jag länkade eftersom att det stödjer PCI express 3.0 som framtida grafikkort kommer dra nytta av. 500W är tillräckligt för att försörja 2st HD6870.

Av The_PC_Gamer

Allt i ditt system ser bra ut förutom just ditt grafikkort. Därför tycker jag att du ska satsa på ett värstingkort nu som både klarar BF3 galant och framtida spel ett bra tag framöver. Jag skulle nog satsa på ett HD6950 för strax under 2000kr eller om du vill ha bättre prestanda ett HD6970 på cirka 3000kr.

HD6970- http://www.inet.se/produkt/5409093/powercolor-radeon-hd6970-2...

HD6950- http://www.pixmania.se/se/se/10304803/art/sapphire-technology...

Av The_PC_Gamer

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1380728/moderkort-cpu-minne
Jag har satt dit en i5 processor som är ideal för Gaming, den har ett moderkort som är väldigt framtidsäkert och 16gb minne bara för att det är så billigt i dagsläget men om du vill spara pengar kan du lika järna gå på 8gb(inte så stor skillnad).

Av The_PC_Gamer

Ser bra ut, finns inte så mycket mer att säga. Tycker precis som du att 9000kr är väldigt saftigt för en dator som han ska surfa med och göra lätta saker på. Man kan ju komma ner till 5000kr t.o.m mindre. Om din vän vill vara snällare mot sin plånbok kan han skippa det externa grafikkortet och satsa på den inbyggda grafiken i processorn. Detta leder också till lägre ström-förbrukning vilket betyder att du kan satsa på ett billigare nätagg. Han kan cokså lägga till 4gb minne till eftersom att det är så billigt och framtidssäkert.