Inlägg

Inlägg som buddaz har skrivit i forumet
Av buddaz
Skrivet av mrqaffe:

Du kan väl titta på kontakten i verkligheten så ser du vad du kan ansluta och "estetiskt" ? Du ser väl inte kontakterna alls vid normalt användande eller har du nån udda möblering ?
Mark Levinson har nog förresten de bästa polskruvarna av allt man kan köpa färdigt, lätt att få ett rejält grepp om dem och dra fast kablaget hårt, nästan så det blir gastätt.
https://www.stereophile.com/images/1215markl.bac.jpg

Till recivern är det inte så lätt att se, skall försöka. Det jag menar är att själva markeringen för höger/vänster är enkel att se och inte någon tråkig plast som måste träs över. Skall se vad jag hittar. Det som sitter nu till stativhögtalarna är en DALI LUX medan till center en tråkig Argon. Tänker ta tag i saken och ge anläggningen lite omtanke och samtidigt köpa något nytt. Har inte direkt mycket utav bra butiker till hands. Vad tror du om Van Den Hul, hittar deras spade.
Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av mrqaffe:

Du får väl undersöka polskruvarna och se om de bara har ett hål eller nått liknade som omöjliggör spadar/gafflar.

Läste manualen för Primare och där står det att spade och banan är ok. Frågan är då bara om Marantz SR7008 kan hantera för recivern kör skruvkontakt. Sedan är ju frågan vilken som passar in rent estetiskt och själva högtalarkabeln för den är platt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av mrqaffe:

Jag gillar kontakter som verkligen sitter så om man tvunget måste ha bananer så välj nån som kan expanderas men försök helst undvika dem, spadar eller annan skruvinfästning är elektriskt bättre.

Hade kunnat byta till spade runt om. Vet ej om Primare A34.2 kan hantera det hela lika så recivern. Vore konstigt om inte för det är ju skruvkontakter på båda förstärkarna. Kört med bananer hittills. Skall jag köpa nya kablar med färdig terminering kommer det kosta lite för mycket. Det är ingen enkel kabel att jobba med eftersom det är en Nordost 2flat. Får fundera lite.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av mrqaffe:

En del modeller är populära både hemma och i studios tex B&W 801 som jag själv har, Avalon Acoustics används en del på motsvarande sätt i USA, TAD och JBL finns också både hemma och i studios, det finns alltså en del högtalare som säljs utan slutsteg som dyker upp lite överallt för att de är neutrala och bra men som sagt är det få som använder aktiva huvudmonitorer hemma.

Du har inga bra tips på en finare banankontakt. Köpte för länge sedan ett par som inte fungerade till centern däremot fungerade kontakterna utmärkt till stativhögtalarna. Tänkte göra ett ryck och få det lite finare. Sitter några billiga Argon idag. Bor ej i Sverige vill gärna veta vad som är bra. Pris kan vi säga Max 1000kr och helst något som man kan skruva fast enkelt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av mrqaffe:

Den är lika usel som allt Microsoft gjort på att hantera flikar dvs helt opålitlig när man har några hundra flikar uppe, dessutom är det Google som ligger bakom den.
FF frågar dig om du vill spara lösenord eller inte med de förvalda inställningarna och ger dig dessutom möjlighet att själv välja om du vill ha den funktionen aktiv eller inte, har oerhört svårt att förstå hur du kan se det som en nackdel och vill att Google ska snoka och lagra allt du gör via deras system.

Läste lite kort att Mozilla har kommit på något angående att ha flera tabbar uppe inför kommande version.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av vetintevad:

Tack för att du tog dig tiden att hitta länkarna. Får göra så att jag helt enkelt skiter i att använda FF eftersom dom tydligen inte vill att man använder deras tjänst. Tycker det är skitkosntigt att man måste konfigurera, göra en massa ändring för att lösenord ska sparas som normala webbbrowser brukar göra. Jag kickade på alla länkar du postat tro mig, det var lättare att bara avinstallera FF än att läsa Vad är det för fel på chorme liksom. Mitt användingsområde är mer specifikt att de kommer ihåg användarnamn samt lösenord som FF har problem med.

Du kan inte bara avinstallera hur som helst. Du måste radera din profil annars följer samma profil med nästa gång du installerar om på nytt.

Du har säkert råkat ut för någon bugg det sker ofta.

Prova sök efter delete firefox profiler och sedan avinstallera maintainance for firefox vilket är den funktion som sköter automatiska uppdateringar. Prova installera om Firefox på nytt så skall det nog fungera.

Foxen kan spara och komma ihåg allt du har varit inne på däremot är det inget bra utifrån en säkerhetsaspekt. Det spelar ingen roll vare sig du bara använder de sidor som du tror är säkra.

Ett annat tips är addon för just den funktion du letar efter.

Det fina med Firefox är att användaren kan ändra efter behag. about:config är överkurs och inget som beskrivs out of the Box från Mozilla.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av vetintevad:

Stänga av? Läste du mitt inlägg?

Kanske är det du letar efter.
http://kb.mozillazine.org/Password_only_filled_after_entering...

Annars är det kanske nog följande som du letar efter.
http://kb.mozillazine.org/User_name_and_password_not_remember... - Om du läser delen under Troubleshooting så står det vad du måste utföra för att utföra en reset.

Som sagt det som beskrivs måste utföras i about:config

MozillaZine knowledge base - Här hittar du allt om Mozilla produkter
http://kb.mozillazine.org/Knowledge_Base

Av buddaz
Skrivet av vetintevad:

about:config hittar jag inte alls, har googlat men får svar som är ställda för 9 år sen. Ok, ska tänka på det i framtiden på att googla så slipper vi alla i framtiden ha nytta av såna här forum.

I det stora fältet skriver du about:config och trycker enter, sedan godkän. Här i dyker userChrome upp och här i måste man söka det som är den rätta directory och den informationen hittar du på MozillaZine. När du har hittat rätt så ändrar du om det skall vara false/true, med andra ord aktiverar eller avaktiverar just den funktion. Visste inte att du ville ha steg för steg så tagga ner ett hack.
Leta efter password manager

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av oqvist:

Existerar det kablar för 100000 plus? Hur många meter får man då

Kollade upp nordost odin 2x2 meter för 252000 https://www.referenceaudio.se/produkter/visa/ljud/kablar/hogt... .... Min definition av dyrkablar är mina hörlurskablar för runt 2000 kr

Tror det var en kabel från Odin eller serien under när jag var och lyssnade på KEF Blade2/Moun det var inte direkt som sådan att jag snappade upp det hela utan lyssnade istället på högtalarna. Det var ett sådant gyllene tillfälle att jag fick möjlighet att lyssna på hur en högtalare för 2 miljoner kan låta. I mina öron helt rent och underbart, speciellt referensspåret där det användes en orgel. Även varit på demo med IsoTek gurus där jag kan medge att jag hade svårt att höra skillnad på en Polaris och en Supertitan eller vad den nu heter. Det som är skillnad är själva kontakten, de fina kablarna har kontakter från till exempel WBT, Nuetrik eller annat liknande. Det som är dyrt hos mig i min rigg är strömkabeln däremot är jag grymt nöjd. Hur som helst ha en fortsatt fin dag

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av vetintevad:

Hur sparar man användarnamn och lösenord på skit FF? Finns ju en ruta man kan klicka i där det står kom ihåg lösenord men grejen e att den går inte att klicka i, den är blank om ni förstår vad jag menar?

Borde fungera.
Gå in i about:config och ändra. Om du googlar lite finns svaret på vad du skall ändra. about:config är Firefox bas, hittar inget annat vettigt ord som förklarar. Här i kan man som användare ändra det mesta. Sök efter MozillaZine där kan man hitta allt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av mrqaffe:

Jag har dyrare anläggning än så och har använt ganska dyr (men inte helt idiotdyr) kabel tidigare men skippat det, jag tror att det är skillnad på kablar men ju mer jag testat och lärt mig desto mindre gillar jag "dyrkabel" eftersom jag allt oftare hittar andra orsaker som påverkar som kan förklaras av normal ellära och fysik i stället för dyrkabeln..
När förståelsen för vad som händer ökar så börjar man förstå hur man kan uppnå samma ljudeffekter på andra sätt än genom dyrkabel, tex att man inte vinner på en dyrsignalkabel när man i stället kunde haft en sundsignalkabel kompletterat med en 1,5-2,5mm^2 elinstallationskabel som potentialutjämnar apparaterna sinsemellan så man slipper köra "potentialutjämningsström" genom signalkabeln.
Man lär sig också att man ska mäta och kalibrera nivåer eftersom det är ohyggligt svårt att uppfatta små nivåskillnader typ < 0.05dB som just nivåskillnader och inte skillnader i ljudkaraktär, så om man bara lyssnar utan att mäta så säger det inte så mycket om det inte handlar om väldigt stora skillnader i ljudkaraktär (och det är inte fallet när man jämför fungerande kablage)
Jag har gått från att använda dyra märkeskablage i någon-några tusenlappar per meter klassen till sånt som kostar hundralappar som mest men även billigare.
Jag tycker det kan vara ett mervärde att kablaget är smidigt att hantera och är "miljöstabilt" så Supra är trevligare än EK av den anledningen men jag använder inte längre Purist Audio, Siltech, Audio Quest och liknade kablage även om jag har några liggande.
Jag har även (apropå Svalander) använt Peter Belts prylar http://www.pwbelectronics.co.uk/ och jag har varit på Linndemos men inte blivit troende, hur många har förresten träffat Rudling och Ivor utan att bära klocka ? Det var "tider" det

Jag har däremot aldrig köpt en teleportering av bättre akustik av Machina dynamica.
Inte heller har jag skaffat deras kåpor för vägguttag
"I tried the Duplex Covers with good results for wall outlets located on the side walls, but "night and day" results were obtained when a Tru Tone Duplex Cover was placed on the unused outlet located on the wall behind and between the speakers."

Jag är ingen kabeltroende även fast någon vill uppfatta mig som sådan utefter vad jag skriver. Javisst har jag lite dyrare kabel. Det handlar mer om att jag ville ha kvalitet från första början. Har inte bytt på flera år. Först hade jag billigt från QED och därefter bytt upp mig. Skulle gärna vilja ha nätfilter och dylikt däremot inte hittat något som passar in hos mig. Javisst finns det kablar som kostar flera hundra tusen, dem är fina. Ändå man kan ju unna sig något fint ibland och när man delar upp kostnaden på antal år så är det inte så himla farligt däremot tror jag aldrig jag i hela mitt liv skulle köpa till exempel en Nordost Odin. Skall man upp i dem priserna så anser jag man först skall hellre köpa en Wilson Audio högtalare för någon miljon och likvärdig elektronik och sedan visa sin flashiga uber status med kablarna. Sedan behöver man ju inte heller sitta med de hederliga lakris snören när det finns SUPRA. Det jag vill komma fram till är att man kan ha en sund hållning och samtidigt ha något som känns som lyx. Jag har en Audioquest kabel och det är HDMI och jag tycker mindre om den även fast jag inte ser kabeln. Kommer byta bort så fort jag hittar något annat. Just nu är tankarna på försteg eller en ny CD spelare alternativt en DAC. Hade velat prova Holgrapich Audio, vill gärna ha svenskt, får ej tag på det här där jag bor. I övrigt finns det bara Primare eller Bladelius.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av oatp1b1:

Fattar inte ens hur det kan bli en sådan debatt av det här och varför objektivisterna blir så kränkta (för i alla debatter jag sett om ämnet är det alltid objektivisterna som är arga och/eller nedlåtande [t.ex. #16889909 ]). Känns imho onödigt att ha den här tråden här eftersom den bara bidrar till dålig stämning egentligen.

Jag har mina egna erfarenheter som grund och sedan vad andra tycker om kablar bryr jag mig inte så mycket om. Som sagt det är det gamla vanliga om ämnet. Folk måste ju hela tiden hävda sig. Själv ute efter ny HDMI. Tänker kanske prova Wireworld.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av Techs:

Firefox Developer Edition; alla mina Add-Ons har fått tillägget "LEGACY" efter sej utom Privacy Badger, det såg jag för en liten stund sedan. I vanliga Firefox har inget sådant skett.
Jag *tror* det har att göra med senaste uppdateringen av Firefox Dev Ed, som jag la märkte till i onsdags när Dev Ed plötsligt blev ovanligt segt utan att något tungt var igång samtidigt.
Mozilla kanske har börjat tillämpa några nyheter som nämndes i denna tråd tidigare ; att Add-Ons kanske inte fungerar alls med nya versioner av webläsaren. Men jag kan ha fel, rätta mej gärna

Mozilla kommer gå över helt till sitt nya WebExtensions
https://wiki.mozilla.org/WebExtensions

Av buddaz
Av buddaz
Skrivet av Mr gone:

@t41ls:
Jösses vad jag funderat över kablar.
Men, jag köpte Exposure, cd, integrerad och slutsteg.
Därefter sa försäljaren att strömmen in eller att dom var olika på cd och förstärkare.

Vi har växelström, men menade att om jag inte har kontakten lika i uttaget så kommer jag ...
Nu har jag skiftat fram och tillbaka, flera gånger.
Jag har cd, integrerad och slutsteg. Märkt skillnad bara att vrida uttaget i kontakten, till den ena.

Är det att man tänker?
Och, han sa att dom tre kablarna till högtalarna, dom är 30 procent, mot att om du köper en http://www.lasseshifi.se/index.php?route=product/product&path...
Ljudförbättring, enligt honom var att man skulle förbättra det som kom in i eluttaget!

Primare som jag har vill gärna att man skall hitta rätt fas. Där är det mest en rekommendation och inget händer om man råkar sätta kontakten fel.
Jag använder bättre kablar på de dyra prylarna i mitt hem medan övriga mindre viktiga bryr jag mig inte så mycket över.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av Jonteg89:

T70p kan jag tänka mig är bättre för att dom kostar typ 2.5 ggr mer. Och kan tänka mig att testa och köpa dom i framtiden, men inte riktigt budgeten jag är ute efter. Sen har jag provat ett par DT770 och kändes lite "skramligt" när jag höll i dom. Men jag har börjat luta mer mot ett par DT990 Pro. För att testa öppna lurar vilket jag aldrig haft förut, sugen på att höra skillnaden. Har en bekant som ska komma över med ett par DT990 250 ohm så jag ska få testa dom, möjligtvis idag eller imorgon.
Velour kuddar är det nått man måste köpa till då? Har dock hört att kuddarna som är original på DT990 är velour.
Men tack för grym input!

Cool let me know!

Hade T70p i ca 1 år sedan blev jag intresserad utav annat. 32 ohm på DT770 kommer ej med velour utan det är läder. T serien använder Tesla och låter annorlunda

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av Jonteg89:

Cool! Vad kommer du använda dom till? 😄

Skall du ha DT770 så rekommenderar jag att du ber om att få velour kuddar. Jag har haft 770pro 32 ohm och T70p 32 ohm och kan bara säga att T serien är bättre däremot är T serien dyrare. DT 770 tyckte jag klämde lite för mycket och inte samma luftiga närvaro som finns i T serien. T serien känns mer robust byggd även fast designen är lika.
Det viktigaste är att du provar dig fram.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av Agustavsson:

@Deepy: Det är väl egentligen bara att gilla läget?
Känner igen mig i din rant dock. Har sjukt svårt att hålla mig till ett par lurar och tycker inte att dyrare nödvändigtvis är bättre för mig. Men det finns ju andra kvaliteter än bara ljudet som bidrar till upplevelsen. Kanske att dom är trådlösa? Att du kan få bra ljud men samtidigt friheten att slippa kabeln? Att diska blir så mycket roligare med lite bra musik till exempel.

Har ett par Marshall Mid som jag använder till och från jobbet och jag måste säga att dom får mer tid placerade på mitt kranium än många andra lurar jag har. Kanske för att dom faktiskt låter okej men just för att dom sitter rätt skönt, är smidiga att använda och att gå till jobbet blir lite mer intressant när man trådlöst kan fläska Meshuggah för full hals utan att se ut som ett ufo.

Har ett par HD650 som jag använder sjukt mycket mindre än vad jag hade tänkt. Väljer till exempel ofta mina Koss pro4s ( sjukt underskattad lur btw ) istället. Inte för att Sennheisers kultlur är kass men jag gillar väl inte upplevelsen av att använda dom. Tycker dom sitter lite halvdant, kabeln är inte praktiskt och jag måste använda dom med rörstärkaren vilket är lite meckigt ibland. Dessutom så har dom pinsamt soundstage för att vara en öppen lur.

Har också haft en del lurar samt varit i butik på demo dagar och hört det ena och andra. Det jag kör med nu KEF Space One är en riktig favorit som jag har till pendling. Luarna har NC, däremot kör jag utan NC aktiverat och då blir de som helt vanliga slutna. För 4000kr tycker jag luarna rockar flera gånger bättre än vissa andra märken.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz

Pirates of the carribean - Salazar´s revenge 3D
Riktigt maffig film som verkligen är gjord för stor duk. Bättre än den förra. Väldigt stark 3/5
Tycker historien är det som drar ner betyget.

Av buddaz

Vet ej om det kommer fungera för dig. Jag har också platta fötter och problem utifrån en gammal skada i ledbandet.
Gå till en specialist och få inläggssulor. Nu menar jag inte de som formgjuts utan det är en vanlig sula som värms enligt din fot. Med ett par sådana kan du ha i alla sorters skor och dem är väldigt slitstarka. De jag har heter medical soles. Däremot är de inte billiga eftersom man måste även beställa undersökningen för fötterna. Har för mig jag fick betala 700kr bara för sulorna. Idag kan jag inte leva utan sulorna. Det är inte billigt, Det är det enda som hjälper.

Sedan gå till butik och köp ett par skor som är lite bredare fram och med rätt storlek så du får stöd i hela foten.

Går du sedan till en seriös butik så kommer du även kunna få gå på löpband som vissa nämner. Även viktigt att ha lite dämpning och för min del är det hälen och fotnålen.

Jag skulle säga bra sulor + bra skor.

Pronation handlar om hur man sätter ner foten.

Ortopediska Inlägg

Ta en titt på märket MBT running serie.