Inlägg

Inlägg som mjukow har skrivit i forumet
Av mjukow

1700kr + frakt

Av mjukow

450 + frakt

Av mjukow

1200 kr + frakt

Av mjukow

@ooyeah
Symaskinsoljan jag använde är http://www.herdins.se/sv/ovrigt/symaskinsolja__145
Jag minns inte vart jag köpt den men enligt tillverkaren bör den finnas på Ica, Coop, Citygross, ÖoB och byggvaruhandel.

@Vaun
Ja det stämmer.
Jag antar att anledningen att man plockar isär brytarna är att man inte vill få olja på vissa punkter? Är det för att inte ändra karaktären på brytarna mer än tänkt, eller för att garantera att ingen olja kommer i kontakt med o-ringarna?

Av mjukow

Symaskinsolja i mekaniska brytare?

Jag har under en längre tid haft ett irriterande "gnisslande" ljud från "pil ner" i mitt Logitech G710+.
Cherry MX brown med o-ringar.
Utan vidare research bestämde jag mig till slut för att ta loss key capen och droppa ner lite symaskinsolja i brytaren.
Gnisslet försvann direkt, men till min förvåning blev nedslagsljudet markant dovare.
Det sitter o-ringar under capsen som standard, och nu hör man verkligen att det gör det.

Jag inbillade mig först att det krävdes större nedslagskraft för att få ner tangenten men den känslan verkar bara vara en effekt av att feedbacken i form av ljud har förändrats. Från mina högst ovetenskapliga mätningar med diverse passande objekt med lagom tyngd kunde jag inte uppmäta någon skillnad mellan den "modifierade" knappen och övriga.

Det nya ljudet var mycket mer behagligt än det gamla, plast mot gummi istället för plast mot plast.
Så jag lossade helt sonika på merparten av de resterande knapparna på tangentbordet och droppade ner olja i varje brytare. Jag sparade tillfälligt några knappar för att kunna göra vidare jämförelser och har spelat in en ljudsnutt där jag hamrar frenetiskt växelvis på de oljade och icke oljade knapparna. Inspelat med micen på mitt headset och något låg volym med brus i bakgrunden, men man hör skillnaden.

Soundcloud-länk
Sek 1-5 hamrar på de oljade knapparna
Sek 5-9 hamrar på originalknapparna
Sek 9-12 hamrar mycket hårt på de oljade knapparna
Sek 13-16 hamrar mycket hårt på originalknapparna

Slutresultatet är att jag är mycket nöjd med symaskinsoljade knappar och kan varmt rekommendera det till alla som vill ha ett något tystare tangentbord. Jag hittade inte så mycket information om att olja in brytare förutom just att få bukt med gnissel, inget tal om att ljudet i övrigt blir väsentligt förändrat.
En risk jag kan se är att det kan samlas damm i brytaren om man kladdar på med alltför mycket olja. Jag använde en skarp penna för att trycka ner brytaren och sedan applicera en droppe symaskinsolja direkt från förpackningen. Större mängd olja än vad som egentligen krävs, men i mitt fall var det väldigt rent under knapparna så jag är inte orolig för att damm ska sätta igen brytarna.

Av mjukow

HTPC för Netflix och XBMC

Min styvfar ska genomgå en större operation i vinter och kommer vara sjukskriven en längre tid.
Hemma hos mig kör vi med HDMI-kabel mellan dator och TV, och styr datorn med telefonen via det lokala nätverket.
Vi skulle vilja fixa en liknande lösning åt honom, men med en HTPC i vardagsrummet.

Jag trodde det skulle vara en enkel match att hitta lämplig hårdvara för ändamålet, men det finns nästan för mycket att välja mellan!
Det är lite utav en djungel där ute och jag är osäker på vilken hårdvara som krävs för att få en felfri upplevelse.
Det ska alltså gå att köra Netflix på högsta kvalitét, samt spela upp film med hyfsad bildkvalitét och surround-ljud i XBMC, och kunna köra "apps" med playkanaler, youtube osv via XBMC.
Det ska finnas trådlöst nätverk och utgång för HDMI, gärna med möjlighet för intern lagring men extern HDD via USB funkar också.
Helst ska det gå att köra windows på maskinen, då styvfar inte är så haj på datorer men van vid windows.
Vi använder ett program till windows där man via telefonen kan starta/stänga program samt starta/stänga maskinen.
Har ni några tips på android/linux eller andra lösningar där man helt utan förkunskaper kan använda systemet välkomnas även det.

Av mjukow

En hårddisk havererade för mig för ett litet tag sedan. Jag var helt säker på att det var en WD green 1TB som jag köpt på inet.se så jag gjorde en felanmälan, fick en fraktsedel och skickade in den, kollade inte ens på lappen på disken innan jag packade in den. För en vecka sedan ringde de till mig och sa att de felsökt disken och kommit fram till att den var trasig, men att det var en Hitachi och att jag aldrig köpt någon sådan från dem.

De borde såklart fakturerat mig kostnaden för frakten och felsökningen, men istället väljer de att bjuda på returfrakten och begär inte en krona i avgifter.
Jag ber om ursäkt för att jag slösat er tid, och tackar så mycket för er förståelse och utmärkta service. Helt klart Sveriges bästa datorbutik.

Av mjukow

Jag var inne och kikade lite på era färdiga datorpaket.
Hur kommer det sig att ni kombinerar i5 3570K/3770K processorer med moderkort som inte har stöd för att ändra multiplier?
Utan den funktionen tappar man hela vitsen av en processor med K-suffix.
Ända upp i 15 000 kronors klassen har ni riktigt kassa moderkort som inte är kompatibla med alla funktioner i de för övrigt påkostade delarna i paketet.
http://cdon.se/hemelektronik/thor_mode_v.2_-_intel_i7-3770k_-...
Stoppa in ett riktigt moderkort och höj priset med nån hundring (större än så är inte prisskillnaden), eller byt ut de övriga komponenter som ändå inte går att använda som det är tänkt och sänk priset.
Annars tycker jag att ni har blivit en riktigt bra butik, och era priser är oftast oslagbara, se bara till att anställa nån som kan plocka ihop datorpaket

Av mjukow

Om du är väldigt känslig och har en väl ventilerad burk kanske passiv kylning vore det bästa för dig?
Om du kan tänka dig att använda en adapter till en av skärmarna finns det ett antal kort att välja på som passar till din budget.
Måste du ha två DVI-portar ser det här inte så tokigt ut

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1081976

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/PowerColor...

Av mjukow
Skrivet av Juggernawt:

Nu var det ju ett headset TS var ute efter. RS170 har kanonlång batteritid dock är de lite dåliga när de klipper av ljudet om det är för låg volym (upplever jag iallafall).

Skickades från m.sweclockers.com

Jag hade samma problem då jag ofta vill spela med väldigt lågt ljud, för att kunna föra samtal med sambon samtidigt.
Efter en snabb sökning visade det sig att om man ökar ljudnivån från källan (windows i mitt fall) och sänker volymen på lurarna är problemet löst.

Av mjukow

För mig är ljudnivån nästan ovesäntlig i normala fall. Men när man jämför ett HD6990 med ett GTX590 för ett eventuellt inköp borde man höra det live eller i en video innan man bestämmer sig. Jag är fullständigt illojal och köper alltid det som passar mig bäst oavsett om det är ett Nvidia eller AMD. Vanligtvis är det prestanda och pris som bestämmer, men även om jag skulle få ett HD6990 gratis skulle jag aldrig kunna köra med ett 62db kort.

Chris Angelini från Tomshardware gjorde en test som han la upp på youtube. Hoppa fram till slutet av båda videorna om ni vill höra ljudnivå på högsta temp.

http://www.youtube.com/watch?v=IFfnX2g8FBw&feature=player_emb...
http://www.youtube.com/watch?v=Hq9ZPSv4j7c&feature=player_emb...

Av mjukow

Hej, jag har sedan 9 månader tillbaka en X25-M G2 80GB som jag är mycket nöjd med. Men jag skulle gärna velat ha lite mer utrymme för spel och program så jag funderade på om jag skulle köpa en till för raid, eller bara köpa en till och köra den separat. Efter en snabb google search kom jag till den här tråden och upptäckte för det första att jag kunde få bättre prestanda med AHCI och TRIM, tack för det (=
Och för det andra att raid förmodligen kommer att sänka prestandan jämfört med två separata ssd med trim. Jag såg på en annan site att man kan motverka det genom att inte allokera allt utrymme på diskarna och köra raid utan TRIM och ändå få bra prestanda. Stämmer det och hur mycket plats måste jag i så fall offra?