Inlägg

Inlägg som Klorixx har skrivit i forumet
Av Klorixx
Skrivet av Ozzed:

---Det verkar som om jag skulle hamna mitt emellan där, typ 7-800 i nånaden alltså.

Det beror ju helt och hållet på vad man tar.
Finns ju flera fastpris abonnemang som är billigare.

Folk har redan svarat på wifi frågan, och det har även nämts att ha wifi igång konstant kan dra endel batteri.

Jag skulle rekommendera dig att skaffa någon trafikmonitorering typ 3g watchdog heter en vanlig (har för mig, inte helt 100 där) eller valfri annan så du enkelt kan hålla lite koll på mängden trafik och slippa otrevliga överraskningar

En sak till ang. abonnemang så finns det väldigt förmånliga om man studerar, just saying.

Av Klorixx

Så du vill..

a) lära dig programmera och "göra din hemsida"?
b) få konsult av företag
c) tips på fria program du kan använda dig av?

Är inte meningen att låta dryg eller aggresiv, jag förstår bara inte exakt vad som efterfrågas.

[Edit] Stavade som en gnu.

Av Klorixx

Du behöver ha varje grej inom en egen <option> tagg i htmlen

Man kan tex göra

echo "<select name=\"mobo\">"; $row = mysql_query("SELECT * FROM Mobo"); while($result = mysql_fetch_array($row)){ echo "<option>".$result['Socket']."</option>"; } echo "</select>";

[EDIT] Pucktvåa, men men..
Kan rekomenndera tizag för extremt bra tutorials.

Av Klorixx

Bluetooth tangentbord till surfplatta

Hej Sweclockersfolk!

Jo, jag har en surfplatta (ASUS transformer TF300T) och är nu på jakt efter ett tangentbord till den.
Jag har inte så bra koll på vad som går ihop med vad.
Har hört att det kan vara strul då vissa saker går på bluetooth men ändå inte fungerar utan deras dongel.

Går det att få loss datormus alt. styrdon på bordet är det guld.
Har kollat på logitech dinovo edge. Fungerar säkert men vill ändå kolla om någon annan har tips.

Viktig notis:
Jag kräver ett "fullsize" bord. Därav går "tillhörande" bord bort direkt. Skippa gärna sånna där små skitbord också.

Av Klorixx

Tackar för det svaret.

Ja, som sagt så är utvecklingen det som egentligen känns knepigt nu för stunden. Jag har dock till 98% bestämt mig att skaffa en plus något tangentbord (sitter fast på denna punkt nu då det verkar som det är krav att ha den lilla usb adaptern? men har inget bekräftat).
Jo precis, hotspot i mobilen var precis det jag menade, jag tror det duger utmärkt som substitut. Om inte annat måste man ändå ha ett separat abonnemang för plattan annars, något som inte känns intressant i dagsläget.

Jag har varit inne och kollat på ASUS nyaste platta (som du länkade), men känner inte att priset väger upp mot prestandan man får. Hade det varit tex 2gb ram på den hade det kunnat vara intressant, men annars är det saker som inte beror mig tillräckligt mycket.
Sen kände jag att "metalchassit" kan ha samma problem som prime'n (alltså TF201'an) med GPS och wlan störningar så då gick den bort ytterligare lite.

Så, plattan är nästan spikad, nu är det väl tangentbord (plus mus, antingen inbyggd som styrplatta eller extern mus) som står i vägen för köp, men jag är fortfarande öppen för nya förslag.

Av Klorixx

Är ASUS TF300 rätt platta för mig?

Hallå folket,

Jag har under mina senaste dagar nu blivit extremt sugen på surfplatta som är tänkt att fylla många olika funktioner.
Jag har ställt in mig (som titeln säger) lite på TF300an men vet inte exakt om den fyller alla kriterier jag tänkt mig (osäker på om någon platta gör det egentligen).

Vad ska jag ha den till?
Leka självklart,
Kolla kalender, mail, styra musiken på datorn, "vardags-tools"
Kolla lite film när man är på "resande fot" eller om detta ingår under lek.
Potentiellt jobba på (Designa/koda hemsidor samt appar med huvudsak android till en början)

Det är egentligen sista som har kännts som det svåra och avgörande, fick tips om en android-kods redigerare av en kompis som verkar ha fungerat ok, inte kunnat testa fullt ut.
Iom att jag har tänkt koda mycket på den är tangentbord rejält avgörande och kan redan nu avgöra att dockan inte är något för mig utan är tvungen att ta fullsize blåtandstangentbord, så tips på detta skulle sitta fint också.

Vad tror folk överlag? Är jag helt fel ute? Är det jag söker praktiskt taget omöjligt?
Och innan någon skulle få för sig, nej, Ipad existerar inte i min värld så länge jag väljer själv.

[EDIT] Kan tillägga att jag inte tycker 3G i plattan är värt. Kommer nog alltid ha tillgång till wlan och annars anser jag att det duger att gå via mobilen.

Av Klorixx

Så, nu ligger jag på det här:

http://u.snelhest.org/i/2010/10/11_7912.png

Ändrade lite på prylar för att få grejer som fanns i lager.

Mina tankar:
Det är inte ett 400w agg som ska sitta i, utan det byts med den gamla som har ett corsair 750w, den borde inte ha några problem att köra SLI i så fall?
Behövs det nya fläktar på GPU och CPU på en gång? Sista jag handlade dator (3-4år sen då) så var det nästan obligatoriskt att köpa nya sånna i samma veva då dom inte klarade något, eller köpte jag bara budgetskit?

Annars är åsikter och kritik välkommnal, som vanligt.

Av Klorixx
Skrivet av Zcenicx:

...massor...

Dom minnena måste jag helt missat :P, dock är dom 1333mhz från början jämtemot 1600mhz som dom från komplett, förvisso måste man ju ändra i bios för att köra mer (än 1333) om jag inte missminner mig. Men dessa från inet, är det tillräckligt bra / klockbart så det är en lagom nivå?

Nu har jag dock hursom fastnat på chassi, hittade ett snyggt chassi från komplett men komplett är komplett och deras frakt är inte ok någonstans, samt att dom inte skulle få in den förens i början av december.

Så nu har tar jag gärna lite råd på bra chassin, gärna från inet då allting verkar landa hos dom ändå. Finns planer för att köra SLI senare så krävs väl bra luftflöde då gissar jag.
Att datorn låter som ett jetplan är inget som stör mig, låter ändå konstant i mitt hus.

(Värt att lägga till, jag vill gärna ha big-tower då jag redan nu har 4hdd's hemma och grafikkorten är ju inte direkt minimala, ännu mindre om man vill ha två...)

Av Klorixx

Nu verkar allt ha blivit bestämt, beställning sker så fort tiden passar.

Har egentligen bara en kort fråga kvar, polaren pratade om att det är bäst att köra på dual channel med minnena, och som jag uppfattat det är det när man har två stycken identiska minnen och gör något space'at med dom.

Grejen med den är att min beställning kommer delas och beställas delvis från komplett och delvis från Inet (som det ser ut nu) och då har inte Inet den konfig jag vill ha (2x4gb) utan endast 3x4gb.

Hur pass bra/viktigt är det med dual channel saken eller har jag helt missuppfattat eller är det kanske inte så viktigt?

Av Klorixx
Skrivet av Zcenicx:

Ser bra ut, dock hade jag handlat på Inet

Vill du ha max prestanda för både rendering (som är GPGPU-intensivt) och spel ska du titta på GTX 470. Inet har dem för 2400:-.

Nice, vad för tillverkare bör man ha på kortet? Finns ju hur många som helst men jag har aldrig riktigt hängt med på vad som skiljer dom olika åt.
Anledningen till att jag handlar på komplett är för att (efter egna erfarenheter) dom har störst utbud på delar. Och när jag jämfört med andra återförsäljare (om dom ens har produkten i fråga) brukar ena grejen vara 200kr billigare, medans den andra är 200kr billigare på komplett så summan ändå blir densamma. +-200kr på en total order ~10k känner inte jag är så mycket.

Av Klorixx
Skrivet av Zcenicx:

..."massor"...

Tog till mig lite av det då, nytt moderkort samt nya minnen då (som ska klara hastigheten fullt ut samt lever upp till mitt krav att inte fylla alla slots på en gång), en config jag är nöjd med.

Kommentarer på denna? Nu saknas självklart graffekort där jag fastnat oerhört mycket. Nu står det inte mellan någon så alla förslag på den fronten är hjärtligt välkommna:

http://u.snelhest.org/i/2010/10/09_734.png

Av Klorixx

@Zcenicx: Alright, kanske är värt att lägga ribban lägre då? Hur är det med realtidsimulering och sådant då? Säg sånna saker som explosioner i spel, påverkas sånt mycket av grafikets minne?
Ang. moderkortet är det just att minnerna har "passformen" PC-10600 och det där var i stort sätt det enda (fanns väl 3/4st på komplett) som hade den passformen samt stöd av sexkärnig processor.
Ang. SLI har jag längre varit tvetydig där. Är det bättre att köpa bra grafikkort eller två budget och köra SLI? Nackdelen med SLI är ju "dubbel-ström" och "dubbel-värme" och ja, jag har inte så bra koll på den djungeln.

@Patrick91uk: Med min nuvarande config 8gb till ett helt ok pris, samt att jag inte vill fylla moderkortets alla 4 platser på en gång.

@Zcenicx (igen): Jo, 8gb kändes lagom att lägga ribban på för 3d, däremot villl jag inte fylla alla 4 slots på en gång (Se svaret till Patrick) då det gör det så mycket dyrare att uppgradera det i efterhand eftersom alla 4 minnen måste bytas då moderkortet bara ha 4 platser. Jag är dock dålig på minnen rent prestanda mässigt (samt mycket annat) så jag vill inte påstå att 1333mhz minnen är lika / i närheten av lika bra som 1600mhz minnen, annars har jag inte sett något negativt med dom minnen jag valt.

Av Klorixx

Mest för att det kostade en drygt 200-300kr mer än samma kort med 1gb minne, lite av "the more, the merrier" och för att recensionerna kring kortet lät bra.

Är det ett dåligt val / ovärt sina pengar på något sätt?

Av Klorixx

3d renderare samt speldator 10-15k

Tjenare alla!

Detta blir mitt premierinlägg här på SC.

Som rubriken säger, jag vill bygga ihop en renderare (för skol och hobbyprojekt) samt självklart spel.

Såhär ser min uppbyggnad nu, jag tar gärna emot alla former av kritik och förslag, vad som är bra att tänka på m.m (var flera år sen jag byggde dator så har inte bra koll i komponent-världen längre).

http://u.snelhest.org/i/2010/10/09_701.png

(Jag är medveten om att jag saknas nätagg, kommer ta ett 750w jag har hemma, samma sak med skärm, mus och tangentbord, det kommer från andra burken.)

Så, alla förslag är välkommna. Jag motiverar gärna mina val men har lite tidsbrist just i skrivande stund så fråga på så svarar jag.

Tacksam för alla svar!
Cheers