Inlägg

Inlägg som Gnawk har skrivit i forumet
Av Gnawk

Tack alla! HDMI-switch beställd. Verkar som de kan känna av och välja det som är påsatt. Blev inte så dyrt heller

Av Gnawk
Skrivet av Rico01:

HDMI-switch?

Skrivet av perost:

TV:n ska ha 3 HDMI-portar enligt Samsungs spec, kanske har du missat en som sitter någon annanstans?

Men hur som helst så är det osannolikt att du skulle få in någon bild genom USB-portarna, det skulle kräva att TV:n har drivrutiner för adaptern du vill använda. Så om inte Samsung råkar ha någon egen adapter gjord för den TV:n (vilket jag inte känner till att de har) så lär den lösningen inte fungera.

Den bästa lösningen är nog som sagt en HDMI-switch.

Tack. Ja två av uttaget pekar "sidledes", det tredje pekar mot väggen och har satt upp TV på väggen så får inte plats.

Ja det kanske lutar åt en HDMI switch då. De jag har sett så verkar man behöva switcha manuellt på själva switchen. Vet ni om det finns sådana så man kan ändra på enklare sätt? I och med att uttagen sitter på baksidan av TVn så blir det lite bökigt att switcha där.

Av Gnawk

För få HDMI uttag på TV

Tjena,

Jag har köpt en Samsung Q60A TV och den har 2x HDMI, 2x USB uttag jag kan använda. Jag har dock 4x enheter jag vill koppla in, och i dagsläget är de alla med HDMI. I dagsläget har jag mitt Sonos-ljud och Chromecast i de två HDMI uttagen, och mitt Wii samt TV-box kör jag utan.

Jag har funderat lite på olika lösningar men vet inte vad som blir bäst:
- Köpa USB till HDMI adapters som jag sätter i USB uttagen och stoppar in HDMI i. Dessa verkar dock väldigt dyra på 500kr+ och vet inte ens om det funkar?
- Köpa 2x USB till USB-C adapters som jag stoppar i USB-uttaget. Sedan även köpa USB-C till HDMI som jag kopplar in i det nya USB-C uttaget. Lite bökigt men billigare och verkar finnas enormt mycket fler USB-C till HDMI än USB till HDMI.
- Se över möjligheten om jag kan köpa USB-sladdar och koppla några av enheterna med istället.

Min hjärna slår lite knut - hur hade ni löst min situation?

Tack på förhand,

G

Av Gnawk

Otroligt att man kunde köpa datorn med RTX 2060 för 8,9k förut och att den nu ligger på 24,9k? Måste vara sjukaste klippet jag gjort i så fall. Tackar man forumet för!

Av Gnawk

Köpråd datorskärm 1,5-2,5k

Tjena!

Jag håller på att uppgradera allt till min dator och har nu börjat forska i vad för skärm jag ska köpa. I dagsläget har jag en gammal BenQ 24" GL2450 som det egentligen inte är något fel på, men vill fräscha upp med ny ändå.

Jag skulle egentligen bara vilja ha lite tips på skärmar/märken/vad jag bör kolla efter då jag inte vet så mycket om skärmar. Tror många här har bra koll på vad som är prisvärt och om det finns några kampanjer ute. Senast fick jag tips om gaming laptopen Razer Blade 15 Base som jag snabbt högg till och köpte. Grafikkortet är RTX 2060.

Jag kommer att casual gejma och jobba på datorn, behöver inget monster men ändå något prisvärt med bra kvalitet.

Gissar att jag har rätt generella krav, men jag tänker mig detta:
- 24-27 tum
- 2x HDMI uttag så jag kan ha en till laptop och en till jobb dator - gärna så det är smidigt att byta emellan
- Slimmad ram, gärna rätt slim overall
- Mellan 1,5-2,5k i budget har jag tänkt - vet inte vilken prisklass det är egentligen
- Bör inte "skrika" gaming

Tack på förhand och vänliga hälsningar,

G

Av Gnawk
Skrivet av Pamudas:

Kan aldrig tro att logitechs gamingsortiment kan kopplas till deras unifier-mottagare? Det kan i alla fall varken mitt g915 eller min G pro-mus. Lightspeed-produkter har i regel sin helt egna mottagare för att kunna nytja just lightspeed-tekniken.

Du har inte möjligheten att helt enkelt ansluta med remote desktop mot din jobbdator när det behövs? Så gjorde jag efter att ha kört diverse kvm-switchar + HDMI-switch.

Ska dubbelchecka! Annars går det att lösa med Usb hub va? Stoppar in i en usb och får 4 uttag att stoppa i en per enhet?

Kan tyvärr ej ha remote desktop.

Av Gnawk

Trådlös lösning med Logitechs USB-mottagare? (Mus, tgtbord, headset, högtalare)

Tja!

Jag har funderat kring hur jag ska lösa mitt home office på ett snyggt och funktionellt sätt och var länge inne på KVM switch då jag har en gaming laptop och jobblaptop. Jag vill gärna minimera antalet sladdar och har även funderat lite på trådlöst. Nu har jag hittat att Logitech har rätt många trådlösa gaming tillbehör som dessutom ser rätt diskreta ut så jag funderar på att köpa ett fullt kit med det. Det lutar åt:

Mus: Logitech G603 Lightspeed

Tangentbord: Logitech G613

Headset: Logitech G435 Wireless - Black

Högtalare: Logitech MX Sound 2.0 Bluetooth Speakers

Allt ska kunna kopplas till en ”logitech unifier” som är en usb mottagare man enkelt kan byta mellan datorerna.

Jag jobbar och game:ar casually. Ser ni någon risk eller nackdel att tuta och köra på detta?

Eller tips på annan lösning med produkter?

Inbillar mig att det är rätt smidigt att snabbt byta usb mottagaren, men kanske finns smidigare trådlösa lösningar att byta allt snabbt mellan datorer?

Mvh,
G

Av Gnawk
Skrivet av Dotsson:

Får inte inbyggda mikrofonen att funka om jag bara sätter i hörlur. Så håll gärna uppdaterad om du får svar. Känns som något hindras när man sätter i kabeln.

Okej tror jag löst problemet för mig nu i alla fall faktiskt.

Varje gång jag byter ljud i ljuduttaget så stängs mikrofonen automatiskt av verkar det som. Detta kan jag inte se i vanliga ljudinställningar eller så, utan går jag in i "Realtek Audio Console" så är det ibockat "Ljud av". Så om jag un-tickar denna box är det löst. Kanske funkar i ditt fall också?

Av Gnawk

På nåt sätt får jag i alla fall både mic och ljud i mitt headset nu, vet inte riktigt hur det plötsligt funkade. Jag hittade "Realtek Audio Console" som jag öppnade men tror inte jag ändrade något. Hux flux funkade det i alla fall.

Inbyggd mikrofon + hörlurar har jag inte testat än och är inget jag själv behöver, men om jag skulle hitta en lösning så uppdaterar jag.

Av Gnawk

Hemmakontor - allt trådlöst eller ej?

Tja,

Har tänkt börja byta ut mus, tangentbord, högtalare och hörlurar och funderar på om man ska köpa allt trådlöst eller med sladd. Jag har en gaming laptop och en jobblaptop men bara 1 skärm, tangentbord, mus etc. som jag vill kunna byta snabbt emellan.

Jag funderar om det vore enklast att köpa allting trådlöst, rätt skönt och snyggt att slippa massa sladdar. Är lite osäker på om det finns en lösning för att snabbt switcha emellan dock.

Finns det något KVM-switch liknande (eller annan lösning) där man kan koppla hörlurar, högtalare, mus och tangentbord, och snabbt switcha mellan datorer?

Hade ni föredragit trådlöst eller med sladd? Varför?

Mvh,

G

Av Gnawk
Skrivet av Dotsson:

Då jag nu haft laptopen i 2 dagar så ville jag bara återkoppla.

Kör för stunden bara Wow på denna, så självklart är det inget problem prestandamässigt.
Det som främst slog mig var kvalitén på datan. Har testat en mängd gaming laptops senaste tiden innan jag valde då att gå på stationär, men ingen har varit nära själva byggkvalitén som på Razern.

Den blir varm absolut, men jag hade inte väntat mig annat under spel. Dock under vanlig surf är den tyst och fin.
Rekommenderar även att införskaffa ett skin (enl länk ovan) för att förhindra fingeravtryck

Har ni frågor så hojta gärna så kan jag försöka assistera.

Visst känns den bra! Har du haft något problem med mic/hörlurar uttaget? Jag gjorde en tråd om det här där du gärna får ge input om du har någon: #19417069

Av Gnawk

Razer Blade 15 - mikrofonproblem!

Hej!

Kort efter jag fått tips om Razer Blade 15 base model här på forumet slog jag till och köpte. Mycket bra intryck än så länge förutom en sak som jag inte lyckas förstå.

Det finns ett uttag för mic/hörlurar, vilket jag trodde mig kunna lösa med att köpa en adapter som tar de två separata sladdarna från mitt headset, dvs. ljud och mic, och gör om det till en sådan.

Situation:
1. Om jag inte har något instoppat i ljuduttaget så funkar både det inbyggda ljudet och mikrofonen i laptopen.
2. Stoppar jag i mina högtalare så fungerar högtalarna men den inbyggda mikrofonen verkar sluta fungera.
3. Stoppar jag in mitt headset som är adapterat till 1 sladd så får jag ljud i mitt headset men ingen av mikrofonerna fungerar.

Jag har testat:
1. Installera drivrutiner.
2. Felsökt enheterna för ljudinspelning (Microphone (2- Realtek(R) Audio) och Stereo Mix(2- Realtek(R) Audio).¨

Vet inte om problemet har att göra med ljuduttaget eller annat. Jag har försökt kontakta Razer men de har stängt nu och det känns som att Sweclockers kan vara bättre på att supporta ändå

Är det någon som har någon idé vad problemet kan vara eller hur jag kan lösa det?

Väldigt tacksam för hjälp!

Mvh,

G

Av Gnawk
Skrivet av Dotsson:

Vanligast verkar vara Dbrand

Tack! Ser dock ut som de skinsen inte täcker över loggan?

Av Gnawk
Skrivet av MoNkeY-05:

Kommer din jobb samt gaminglaptop ha samma möjligheter att tryckas ner i en dockningsstation..? Är inte det vanligare hos företagsdatorer med den möjligheten? Givet är det absolut inte ett område jag har superkoll på.

Ingen aning. Nu när jag läste meddelandet nedan kom jag på att vi nyligen bytt från "klicka i"-dockan till enbart en sladd, från vilken dator får ström, skärm och nätverk åtminstone.

Skrivet av mrTLU:

Jobb-dator brukar innebära Dell.
Och jag råkar ha fått ny dator på jobbet. Och Dell verkar ha gått från klick-in-dockan till USB-C-dockor...
Dessa finns i olika modeller, min har dubbel-kontakt som pluggas in i datorn, men vid skrivande stund sitter jag inkopplad i en docka med enkel-kontakt.
Dock verkar jag inte få nån strömmatning med denna inkoppling... Så den kommer från en vanlig strömadapter.
Men trådat nätverk, mus, tangentbord och två skärmar funkar. Och jag antar att andra USB-grejer inkopplade i dockan skulle funka.

Så, summa-kardemumma. Kan det vara en lösning? Nu har jag ingen aning om Dell-dockor funkar på ett annat märke av dator, men ett spår att undersöka vidare kanske?

Denna är min vanliga docka: WD19DCS
Men jag såg att man väljer docka efter dator, och jag fick då "Performance"-varianten, så det kan ju förklara varför den jag sitter med nu inte orkar med att driva min dator.

Ser ut som en perfekt lösning, även om lite dyr kanske. Ska kolla vidare på liknande, vore ju lite dumt om det inte fanns varianter som passar med de flesta typer av datorer. Jobbdatorn är HP och personlig dator är Razer.

Av Gnawk

KVM - sladd eller dockningsstation?

Tjena,

Här kommer (tyvärr) ännu en KVM-tråd. Har gjort en del research själv men inte kommit fram till vad bästa lösningen är. Min setup kommer vara en gaming laptop och en jobb laptop och jag vill kunna plocka ur och sätta tillbaka dem så enkelt och snabbt som möjligt. Vad jag har hittat och förstått verkar det som att man med KVM switchar behöver stoppa i sladdar för tangentbord, mus, skärm och ev. ljud i laptopen varje gång man vill använda. Dessa sladdar går i sin tur till KVM-switchen som är kopplad till själva musen/tangentbordet etc.

På mitt jobb finns det som en dockningsstation där man lägger datorn på en liten "hållare" där den "klickas" i och hålls fast, så får man bild till skärmarna. Mus och tangentbord är i och för sig trådlösa i det här fallet men vet inte om det hade funkat på något liknande sätt.

Hade gärna haft bara en sladd att stoppa i som är kopplad till allt men det kanske inte går att kringgå att stoppa in flertalet sladdar varje gång?

Undrar även vad det finns för pros/cons med att ha en KVM-sladd vs. KVM-dockningsstation. Verkar för mig som att de uppfyller typ samma syfte men dockningsstationerna är mycket dyrare, misstänker att jag missat något?

Tack på förhand och ursäkta min okunskap!

G

Av Gnawk
Skrivet av Dotsson:

Tangentbordet ska du kunna stänga av. Logon vet jag inte, är själv inne på att komplettera med ett skin till den jag beställt för att lösa logga samt fingeravtryck

Snyggt. Beställde datorn faktiskt, vart hittar du sådana skins? Om jag googlar skins kommer det mest upp fodral.

Av Gnawk
Skrivet av Dotsson:

Tror du kan spela dem utan problem. Jag kör wow classic en del och det kan jag göra med min 8 år gamla laptop på max settings

Den har ju fått rätt sjuka reviews så efter lite researchande så beställde jag!

Av Gnawk

Är inne på att köpa den här också. Någon som vet hur bra den funkar för WoW, CS:GO, Overwatch och DOTA typ? Tror ni erbjudandet kommer att försvinna snart eller har man lite betänketid?

Av Gnawk

Byta från gaming-mus/tgtbord till vanligt?

Tjena,

Har varit en gamer i typ 20 år och alltid kör på färglysande tangentbord, mus och musmatta från tex qpad, steelseries, razer etc, men tänkte byta (pga diverse anledningar) till en vanlig mus, tangentbord och musmatta nu, framförallt för att jag inte vill att det se ut som gaming gear.

Min fråga är: hur bra funkar det att gejma på vanliga tangentbord och möss? Kanske eventuellt trådlösa sådana. Är det stor skillnad? Mottar även tips på tangentbord och mus som ser clean ut och främst i home-office syfte, men gärna med någorlunda gaming performance.

Mvh,

G

Av Gnawk
Skrivet av baconbtr:

Tack för tipset! Är inte omöjligt att jag köper den.

Lite dum fråga men visst borde man kunna stänga av lyset så inte tangentbord och ikonen på baksidan lyser illgrönt/färger?