Inlägg

Inlägg som loffa116 har skrivit i forumet
Av loffa116
Skrivet av Användarnamnqwer:

Det är ju lite tragiskt att Galaxy Nexus inte uppdateras, men det är ju i linje med andra företag, sluta supporta en produkt när du tycker användarna ska köpa en ny istället. Som nämns har det ju inget med hårdvarukrav att göra.

Vad är chansen att Kitkat kommer gå att få tag på till Galaxy Nexus via andra vägar (dvs typ rootade telefoner osv)?

Förmodligen ganska stor då det är relativt öppna med drivrutiner och dylikt för Nexus telefoner.
Någon behöver plocka in drivrutiner från 4.3 och kompilera tillsammans med 4.4 om source coden kommer ut.

Skickades från m.sweclockers.com

Av loffa116
Skrivet av Gender Bender:

Telefonsamtal från Microsoft är ju gårdagens nyheter. Nu är det SMS från Apple som gäller, där man ska kvittera ut en present genom att gå in på en länk och ange en kod

Hoppas asen som uppger sig för att vara Microsoft åker dit ordentligt.

Japp, jag har också fått detta meddelande. Testade också att öppna länken i en virtuell maskin. Då var redan koden inskriven och om man fortsatte möttes man av en 404 sida... :s

Skickades från m.sweclockers.com

Av loffa116

Speldatorhjälp till polaren för 10500:-

Tjenare tjenare!

Nu ska polaren köpa lite kraftigare dator för under 10500 för dator/skärm/t-bor/mus/headset/windows. JAg plockade ihop en kundvagn på inet men skulle gärna vilja ha lite tips på hur det kommer fungera.

Det jag är mest orolig för är om processor och grafikkort är lite för olika. Om jag i stället skulle ta en i5:a och ett sämre grafikkort.

Här är kundvagnen
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2162583/wille-2012-08-17

//Loffa

Av loffa116

Har själv spelat sen tidig alpha. Kanonspel, många timmar spenderade med att göra ingenting. Spelade själv första dagarna men har sedan dess spelat på samma värld på min server. Man har byggt något för länge sedan och kan gå tillbaka och ändra vartefter nya block har tillkommit.

Ser fram emot nästa update med Command blocks som aktiveras av redstone. Kan bli ett coolt sätt att tex. flytta runt folk öå...

Skickades från m.sweclockers.com

Av loffa116
Skrivet av Karlzooon:

Om nu dessa hackers var black hats så finner jag det föga troligt att dom meddelade Microsoft om deras säkerhetsbrister i Windows 7 och dess gadgets.

Det är White hats hackers som rapporterar säkerhetsbrister, buggar osv till folket/företagen som har det. Blach hats säljer ju denna information vidare eller utnyttjar skiten själv.

Det står ju dock inte att det var Black Hats som hade hittat hålet. Enligt artikeln skulle det pressenteras på hackerkonferensen smed namn Black Hat 2012. Det kan och brukar vara så att de hackers som är med där är White Hats.

Av loffa116
Skrivet av Rba:

Kanon!

Vad ligger klocken på CPUn? Hur många procent använder de olika Fah-kärnorna (titta i aktivitetshanteraren efter FahCore_xx.exe) nu? Kör du SMP nu på 6 trådar?

Har standard klock på 3.4 GHz. GPU beräkningen tar 12 % var på CPUn och CPUn har cirka 71%. Detta med SMP på 6 trådar och Tottal CPU-användning på 100%.

Av loffa116
Skrivet av Rba:

Hej, hej.

Du vill använda v7, den klient du kör med använder bara gamla fah-kärnor och optimalt ligger den nya (och dess WU på cirka dubbla). Ett 6950 kan få ~8k PPD, men efterssom du kör båda korten och din CPU så kommer PPDn påverkas på alla, men inte så mycket som det resulatat du nu har.

Mjae, helt rätt att begränsa antalet kärnor (trådar) när man kör Radeon folding men det är framförallt för att inte dra ner CPUns PPD. Det har kommit nya WUs (764x) till Fermi som vill ha CPU-kraft för annars tappar du massor på GPUn.

Du som kör i7 2600K borde således köra med -smp 6 flaggan (eller ställa in det i v7 om du installerar den) då den har 8 trådar totalt men en Radon tar en tråd för sig själv.

Du med, v7. Och ta "bort" en tråd från SMP för varje Radon du foldar (undvik dock ojämnt antal trådar över 3), med din 2500K -> -smp 3 om du vill köra båda.

Har testat detta nu och det verkar fungera bättre! Återkommer med resultat om ett tag.
TACK!

Edit:
Det funkade klockrent! Nu har jag 8500 på båda grfikkorten och 7800 på CPU vilket ger tottalt 24800 PPD :D:D

Av loffa116
Skrivet av Uzor:

Har samma problem med Hd6970, får cirka 2k ppd.
Vad jag har hört så ska du antingen folda med CPU eller GPU.
HD6970 fick endast 2k så jag köde med enbart CPU och fick över 10k ppd tror till och med att jag fick 18k ppd.
Har aldrig kunnat lösa problemet med hd6970.

Oj, jag råkar bara få 800 så något är fel...

Av loffa116
Skrivet av a4magkar:

Med tanke på hur lågt foldingen prioriteras - varför inte köra på alla kärnor? Det var ett tag sedan jag foldade med ett AMD-grafikkort och då var det en 5670-kort som gav ca 1500 ppd. Även om AMD:s kort ger dåligt med ppd borde en 6950 nå 5000 ppd. Varför de bara ger 2000 ppd / styck, kan jag inte ge ett rakt svar på.
Ppd:n kan variera kraftigt mellan olika wu, testa med att aktivera adv-methods för grafikkortet eller avaktivera om den redan är på. Men prioritera cpu-foldingen först och främst, bäst ppd/watt och med bra cpu-kylare oftast tystare och svaligare än gpu-foldingen.

Av vad jag har läst ska man begränsa antalet CPU kärnor för att inte GPU ppdn ska gå ner. Alltså För att processorn skall hinna skicka data till grafikkorten. Jag skall testa med adv nu på ett av korten å se om det blir skillnad.

Jag tycker också att mer än 2000 borde vara rimligt

Av loffa116

Tycker PPDn är låg

Tjenare!

Har nyss börjat folda igen efter att jag har bytt rigg. Tyvärr verkar det som om jag har gjort något fel då jag tottalt får 7k PPD. Jag kör SMP på 2 kärnor på i7 2600k och sen kör jag en GPU på varje Raedon 6950. GPUerna får bara 2k var, är inte det väldigt lågt?

Jag kör med de inställningar jag har läst mig till men rätta mig gärna. Altså på GPUerna force ATI_R800 med GPU3. Det är ingen skillnad på Crossfire eller utan heller...

Tacksam om någon hjälper till
//Loffa

Av loffa116

2928 Laptop
2929 Laptop
2930 Stationär gamin
2931 Stationär Kontor
2932 Stationär Gaming
2933 Bärbar Skola
2934 Bärbar HTPC I väntan på Rasberry Pi
2935 Bärbar "lånedator" till kompisar

Av loffa116
Skrivet av Gunvald Larsson:

Kan ju vara möjligt att din server spoofar, men det är inte troligt.
Tror istället att det är din router, som ja, rentutav suger getskägg.

Ahapp det var ju tråkigt att höra

Av loffa116
Skrivet av foppson:

Vad har du servern till, jag har ingen aning vad Promox är men en snabb googling senare så blev jag lite klokare?
Vad har du för uppkoppling och andra grejor i nätverket?

En RP614v3 duger väl till ett hushåll med några datorer för vanlig surf och max 8Mbit ADSL, troligen ingen stor skillnad på en v4, tror Mediamarkt sålde dom för 99:- för ett år sedan eller om det var den trådlösa varianten av 614, tror den hette WGR614.

Jag tror du kan analysera vad som händer på ditt nätverk med http://www.wireshark.org/

Vi har 24/3 MBit från telia och får ut 15/1 ungefär. Proxmox är ju virtualisering och jag brukar byta mellan FreeNAS och Ubuntu som server ibland, men utan att de virtuella datorerna är på går det fortfarande långsamt. Jag har testat med Wireshark på min huvuddator men får bara in trafiken till och från min dator då och inget till servern.

Tack för att ni försöker komma med input i alla fall

Av loffa116
Skrivet av foppson:

Netgear RP614v4, den är lite... gammal. Vet inte om det är problemet men den hanterar inte många anslutningar bra.

Men jag förstår inte hur den skulle vara problemet? Den är köpt under förra året och det räcker med en dator + server för att det ska gå långsamt...

Av loffa116

Hjälp med server i nätverk

Tjenare, postade för några dagar sedan men har inte löst problemet så postar igen.

Det är så att under de senaste månaderna har jag blivit tvungen att stänga av min server för att kunna surfa på alla andra datorer på nätverket. Det verkar som om servern snor paket...
Servern kör virtualisering med Proxmox som OS. Jag har testat utan virtuella maskiner igång och det blir samma fel. Routern är en liten Netgear RP614v4 och vad jag kan se är den inställd som den ska. Min huvudadator går då knappt att surfa på samtidigt som servern är på. Det känns som om det försvinner typ 80% av paketen då det går betydligt långsammare med bara Servern igång.

Jag hoppas nu att ni kan hjälpa mig med detta denna gång.

//Loffa

Av loffa116
Skrivet av hermaniii:

Har aldrig testat proxmox men kan den ha någon inbyggd dhcp? Kolla vad du har för gateway när det strular i klienterna. Ska ju vara routerns ip vanligtvis.

Den har ingenting sådan utan fungerar som en virtuell switch till de virtuella maskinerna. Klienterna har allt som de ska medroutern som gateway.

Skrivet av Kr^PacMan:

Vad har du för router? Det känns som det saknas väldigt mycket information i din post. Du kan inte surfa på "alla andra" datorer när din server är inkopplad? Kan du surfa på din huvuddator?

Ursäkta informationen, skrev lite snabbt på väg till skolan men jag kan ge mera info nu.

Routern är en liten Netgear RP614v4 men av vad jag kan se är den inställd som den ska. Alla andra datorer är altså alla som finns i nätverket och inte är virtuella maskiner. Min huvudadator går då knappt att surfa på samtidigt som servern är på.

Det känns som om det försvinner typ 80% av paketen då det går betydligt långsammare med bara Servern igång.

Tack för inputen i alla fall!

Av loffa116

Servern sölar ner

Hej SweC!

Det är så att under de senaste månaderna har jag blivit tvungen att stänga av min server för att kunna surfa på alla andra datorer. Det verkar som om servern snor paket...
Servern kör virtualisering med Proxmox som OS. Jag har testat utan virtuella maskiner igång och det blir samma fel. Jag hoppas nu att ni kan hjälpa mig med detta.

//Loffa

Skickades från m.sweclockers.com

Av loffa116
Skrivet av 1guy:

Är det någon annan som har haft problem med telia idag?

http://www.pingtest.net/result/52425886.png

Det där är det bästa resultatet jag får ut från pingtest.
varit så halva dagen iaf.

är problemet hos telia (har flera det?) eller är det jag?

funderar på om jag ska orka sitta i telekön eller inte.

Tjenare!

Jag har telia ADSL till hust och deta har varit struligt med sega hastigheter och package loss sen i söndags. Vet inte riktigt vad det beror på men med endast en dator inkopplat fungerar det inte heller. Dock har jag ringt telia och de säger i alla fall att inga problem har upptäckts...

//Loffa

Av loffa116
Skrivet av dersand:

Hej där.

Jo det är så att jag vill kunna spara 2 filer på olika ställen samtidigt.
DVS, när jag kör spelet Skyrim och sparar. Då kommer min sparfil i dropbox också vara den senaste versionen.
Går detta?

Tack på förhand!

Man kan om man vill byta mappen som dropbox använder.

/Loffa

Av loffa116
Skrivet av eliasbajen:

Börjar bli dags att välja gymnasium, kommer välja någon form av IT linje, och undrar om ni har några förslag! bor i stockholm

Med risk för att göra lite reklam så kan jag rekomendera Klara Södra med inriktning speldesign. Det beror ju lite på vad du vill göra men det är väldigt kul! Jag går andra året där och trivs jättebra.