Inlägg

Inlägg som Nerfherder har skrivit i forumet
Av Nerfherder

Jag tycker det är helt fel att få lämna tillbaka det efter man aktiverat sin CD-Key. Då skulle man alltså kunna köpa spelet, spela igenom det och lämna tillbaka det.

Läs de villkor du skrev på när du beställde. Köpte du i butik eller på nätet gäller olika regler. Jag tycker det är vidrigt av dig, men det är egen åsikt

Av Nerfherder

FFXIII-2 (standard edition) för 599kr BEGAGNAT när limited gick att beställa för <500kr. Bra jobbat. Skönt att slippa dem. Skitpriser och lurendrejeri på begagnatavdelningen.

Av Nerfherder

Sjukt dålig rubrik. Får det att låta som om det är något fel på webhallen.

15 minuter och klagar? Ordern lär ju gås igenom och SEN skickas. Det kommer ta betydligt längre än så. När raiden börjat är det inte tid att köpa sitt gamecard

Av Nerfherder

Spelat igenom betan med alla klasser och använde runt typ en healing potion per karaktär. Någon behövde ingen och någon annan kanske 2. Ingen om man hade brytt sig. Hela betan clearar man på typ en timme eller två.

Är spelet enkelt? Ja.
Är (i princip) alla andra spel i hela värden enkla de första två timmarna? Ja.

Problemet ligger i att vi som kallas elitister är arroganta och självsäkra spelare som vill tjäna på att vi är så aktiva och duktiga. Jag vill se skillnad mellan mig och dem som till exempel dog under betan. Jag vill se skillnad mellan dem som kör hardcore och challenges. jag vill se skillnad på dem som verkligen satsar och dem som spelar för att det är roligt. Men ärligt, vi motsvarar 5-10% av spelarna. Vem tror ni dem gör spelen åt?

Sen skapas lite treats åt oss som spelar "seriöst" vilket är bra, men alldeles för lite. Fick jag välja skulle alla av de bästa föremålen i spelet droppas i fragment. Hög droprate i svåraste fighterna/challenges, men du behöver hundratals. Så det blir dedikation/skill som krävs, inte lotto.

Men nu är det så att detta spel endast är i betastadie och endast introduktionen till spelet finns tillgänglig. Jag tror att vi kommer dö senare i spelet. Jag tror och hoppas desperat på skitsvåra delar. För i nästan alla andra spel i hela världen är första 2 timmarna av spelen ett skämt som är patetiskt enkelt. Titta på typ samtliga MMO's i hela världen och kompanjerna i alla RTS-spel. Inget motstånd alls första 2 timmarna. Man får ett fåtal skills eller ett fåtal byggnader som kan användas för att hålla det mindre komplicerat. Det samma gäller i Diablo 3. Älskar spelet och kommer att spela sönder det. Tagit ledigt i en vecka och förberett en cosplay på release-dagen, en d2-necromancer. Ändå finns där lite oro..

Av Nerfherder
Skrivet av jakob.ee.:

Jag har för mig att det är RAM minnena eller processorn.. för vad man gör då när man ska komma in i spelet
är ju att man ladder mappen till datorn..

Helt fel. Internminnet är oväsäntligt såvidare du inte har så lite att datorn börjar få slut på minnet.

Processorn kommer att påverka en aning då det faktiskt är mängder med data som skickas fram och tillbaka. Snabbare processor underlättar detta naturligtvis.

Grafikkortet gör att renderingen av själva miljön när spelet startar går fortare, själva laddningstiden minskar obetydligt.

Hårddisken är flaskhalsen i ditt fall då det säkerligen är en gammal mekanisk hårddisk, dammig, 5400rpm, sata1-2 med samtliga aktiva program installerade på den. Allt som ligger på disken i LOL-foldern (alltså texturerna, modellerna osv) laddas härifrån och är det som tar i princip all laddningstiden. Mängden tid som beror på annat är MYCKET mindre.

Av Nerfherder

Alienware har DELL's support. I like it. Chassit är också unikt och ganska häftigt, men det är inte värt runt 5-10k extra för mig.

För 24k köper jag en bra laptop som kör Diablo 3 på Ultra, samt GTX680+nytt mobo & processor till min stationära. Båda är stilrena och oerhört snygga. Alienware är för den som tycker Alienware är coolt och älskar att folk ser att det är en Alienware. Hårdvaran är ofta uppdaterad så Alienware datorer håller måttet i prestanda. Alienware är inte värt pengarna enbart för prestanda. Verkligen inte, oavsett vad folk säger.

Det är värt det om man uppskattar utseendet och gillar att kunna skryta med sin Alienware som ÄR häftig. Chassin är unika no doubt. Dell's support är också den bästa i världen, utan tvekan enligt mig. Jobbat med DELL datorer i flera år men även med Lenovo/IBM och HP så jag har sett skillnaden.

Jag väntar på Ivy Bridge + 660m< och kommer köpa en sådan för runt 12000-14000kr. Den kommer knäcka alla spel på samma sätt som en Alienware, fast sparar 5k-10k på det. Gillar 6990m Crossfire i Alienware-datorn men 1x 680m eller 1x660m kommer det nog bli för min del.

Av Nerfherder

Jag köper Collector's Edition för att jag älskar all art som blizzard gör. Så jag vill ha så mycket som möjligt av den. Musik, bilder, extra ingame visuals, behind the scenes och annat. Tycker du om sånt krimskrams så är det värt det. Om du har en samlarhylla där du kan ställa dem. Om du bara ska spela spelet och skiter i allt annat, ta standard.

Skrivet av Surfer_boy:

om du bara tänker på ingame grejer så tror jag inte det är vart de.. jag kommer sj köpa CE men de e bara för att jag har IE på dom andra med jag å diablo har liksom vuxsit ihop

"Han var inte fan från början så då är det inte lika coolt"

Av Nerfherder
Skrivet av DaBone:

Om man höjer upplösningen med hjälp av flera skärmar.. flera grafikkort, kan en processor flaska...

Men som jag skrev i mitt första inlägg.. Är TS en vanlig gamer gå på 2500K, är han mer avancerad...

Precis som sägs här så flaskar en 2500k när du kör SLI på till exempel GTX580.

Däremot vid ett grafikkort (680 till exempel) så bör det inte vara några problem. Ivy Bridge versionen av 2500k är det du ska ha om du orkar vänta, annars kör du 2500k. Lägg mer på grafik eller en till SSD och raid0:a för extra kräm och flyt. Galet mysigt att köra på.

Av Nerfherder

Du verkar inte helt väck, men verkar inte alls ha koll, därför han ställer mycket motfrågor

I ditt chassi kommer ALLA moderkort som står under kategorin "ATX" passa. Oavsett hur billiga eller dyra dem är. Sen får du titta i specifikationerna så dem har stöd för "SLI". Det står alltid om dem har det eller ej.

När det gäller SLI är det inte prisvärt. Köp 1 GTX 680 eller ett 7970 då dessa är betydligt bättre. Om du vill ligga runt 4000kr-klassen.

Av Nerfherder

1: Högerclicka vart dem ska
2: Håll in shift och tryck 'E' så kommer dem gå in i siege så fort första kommandot är klart.
Man kan påbörja en unsiege med shiftkommando men endast om dem börjat gå in i siege mode eller redan är det. Funkar inte innan dem börjat.

Av Nerfherder

Patetiskt hur folk nämner sina kylvärden utan lite vettig information. Vad är rumstemperaturen till exempel? Är kortet överklockat? Och BF3 (utan att ens nämna inställningar) betyder inte att kortet är i full load.

Jag kör själv på denna kylare på min gtx580. Kyler GPU:n helt underbart men VRAM ligger rätt varma. Kan kolla mer precisa temps sen. Att köpa denna bjässe plus referensdesign är dock sämre än att vänta på en förbättrad version (msi/asus egna komponenter till exempel) och med deras kylning. Denna kylning kanske är bättre på GPU:n men garantin ryker och det är betydligt dyrare totalt sett än dem helhetslösningar som existerar.

Har man referensmodellen och är trött på den patetiska originalfläkten som varken kyler eller är tyst kan jag klart rekommendera denna. Fläktarna är väldigt tysta och avleder mängder med värme. Luftan sprutar åt alla håll så man tvingar till att redan ha okay luftflöde i chassit dock.

Av Nerfherder

Största fördelen med Windows tycker jag är den utbredda användandet och det enorma sortimentet. Största fördelen med Mac är väl att det är intuitivt och lättlärt. Köper du en pryttel för en Mac funkar den. Punkt. Till windows är det mer att bry sig när det gäller kompatibilitet mellan saker, men å andra sidan är det lättare att byta pryttlar, det är billigare och enligt mig bättre utbud på program.

Windows är stabilt och jättebra om man är en duktig användare. Annars blir det ominstallation typ var/vartannat år för att hålla det fräscht. Med Mac är det lite stabilare by default.. Smaksak helt klart. Men han man Mac på företaget är det lättare att hålla sig till det. Har man Windows på företaget är det lättare att hålla sig till det. Att blanda är ALDRIG en bra företagslösning, standardisering är bästa lösning i 100 fall av 100. Om man inte har andra skäl (tex app-utveckling till båda plattformarna).

Av Nerfherder
Skrivet av Tigerhamster:

Kepler är säkert trevligt, men jag anser att det som vanligt är att göra sig en otjänst att tro på någonting som Tom's Hardware har att säga.

Jag säger inte att Kepler inte är så mycket bättre än HD7970, bara det att källan saknar trovärdighet.
Men om vi trots allt antar att "GTX 680" har prestandan som testet skvallrar om, så är det en stor besvikelse.
Det är bättre än HD7970, men det är inte "Jag väntar tre-fyra månader för att se nVidias svar"-bra.
Hade jag haft för avsikt och behov av att uppgradera och sedan väntat till nvidias svar, hade jag varit väldigt besviken på att inte ha köpt HD7970 direkt och haft kul i de extra månaderna.

Uppgradera det du behöver när du behöver det. Om du ska vänta på bättre grejer, så kommer du aldrig att sluta vänta.

Att vänta på konkurrenternas svar är nästan alltid en bra idé. Att det övertygande slår 7970 innebär en prissänkning på 7970 för att hålla det konkurrenskraftigt. Att vänta på 680 releasen var således en mycket bra idé oavsett. AMD sänkte ju nu priserna och vidare prissänkningar är att vänta på båda sidor inom kort för att hålla mellanklassens/tidigare topklassens kort konkurrenskraftiga i pris. Brukar alltid bli så.

Jag tycker det räcker att säga att NVIDIA's svar slog AMD's. Kostnaden var att det kom sent så att många omedelbart köpte 7970. Var det värt väntan för att få upp prestandan lite högre? Kanske. Svårt att säga. Det är upp till var och en att avgöra. Väntar man lite kommer det alltid bättre. Många väntar ju på 680. Andra väntar på 680 med överklock och bästa eftermarknadskylarna & komponenter och än fler på nästa generation då dem sitter på kort som 580 som redan äger allt som levereras i nuläget.

Av Nerfherder

IP-bannad? Kontakta operatören och hör med dem.

Av Nerfherder
Skrivet av Ozzed:

Inte avsågat? Sist jag kollade skall "icke avsågade" diagram börja på noll, dethär börjar ju på 0.8, vilket känns extremt oseriöst och ger bilden av att 680 är bättre än vad det är.

Typiskt "Blowfish" beteende från Nvidia.

Hoppas bara att de har en solid produkt att leverera, men efter att ha sett att de fuskar med diagrammet blir jag väldigt tveksam.

Patetisk fanboy. Tur att inte AMD hade "lite" blowfish om sin Bulldozer då? Eller ljög om antalet transistorer? Alla företag försöker hype:a sina produkter och diagrammet är inte felaktigt antagligen. Bara i en perfekt miljö. Det slutliga prestandan är säkert lite sämre än detta visar. Sluta gråt över marknadsföring och inse att ditt favoritföretag gör likadant. Alla företag gör på detta viset. Någonsin läst en dagstidning? Försök hitta en reklam utan stjärnor med undantag, tilläggspriser, falska undersökningar (gjorda av det egna företaget på folk som fått produkten i gåva), missvisande diagram och bröst för att få folk att titta på underkläderna dem tillverkat och förknippa dem med något positivt. Helt otippat eller?

Jag kommer inte köpa GTX 600-serien. Klarar mig fint på en GTX580. Jag är NVIDIA fanboy fast tar allt med en nypa salt. Jag vet att NVIDIA gör misstag, och även att AMD gör det. Jag älskar när AMD sätter press på NVIDIA för det är konkurrens som skapar framgång. När ena företaget släpper sitt äss ur skjortärmen minskar den andra också priset. Denna release att 600-serien hjälper alltså er som kommer köpa kort or 7900-serien också då AMD säkerligen sänker den lite i samband med NVIDIA's release.

Av Nerfherder

http://i16.photobucket.com/albums/b23/Zotamedu/670.jpg
Det är klart en femma. En sexa är inte bruten på vänstre nedre kant. Varför det står såhär? Vem vet. Photoshop verkar otroligt, snarare återanvända plastbitar kanske. Att 570ti släpps snart med liknande referenskylare kanske. NVIDIA älskar att släppa nya modeller (560, 560ti, 560 med fler cores, etc). Det står garanterat inte 670 på den, även om det hade varit mer logiskt. Det är omöjligt en sexa, oavsett font att rita en sexa sådär. Ni vill se en 6:a för att vi väntar på 600-serien bara.

Av Nerfherder

Vet inte om det är on topic då det inte är exakt samma fel, men samma topic iallafall.

Är det någon annan som har fått en scroll som "hackar" ibland när jag scrollar på min Naga så går den ett steg upp på random då och då. Sjukt störande när man scrollar då den hoppar uppåt om vartannat fast jag långsamt, snabbt, försiktigt eller "steg-för-steg" scrollar neråt. Notera att jag har 3st Nagas och alla har fungerat fint i flera månader innan felet dykt upp. På alla 3 har detta hänt. Jag har 2st "vanliga" blå nagas och en Molten. Samtliga har detta scroll-fel. Inte provat någon firmware men har laddat hem senaste drivers iaf..

Av Nerfherder

Väntar på NVIDIA's. Prissänkning på AMD & ny chans för prisvärd prestanda, samt lite konkurrens på högprestandakorten. GIVE IT TO ME.

Spännande med fler mellanklasskort, men lite för låg prestanda för mig. Lite rörigt att känna igen alla kort 6550,6770 7670 686879496 749746 974 6974 6794896459 4574 9587459746 496 974 5974 5974 898743 98 blargh. Första siffran är ju naturligtvis generationen och andra försöker indikera var från 1-9 kortet ligger i budget <---> extreme. Tredje försöker på något sätt säga hur högt upp i denna subserie kortet ligger. Snart skapas en till subkategori i subkategoriernas subkategori antagligen så allt blir tydligare, 7971 och 7972 där det är nya steppings eller likt SGS2 som har lite olika variationer xD

Nej det är mest rörigt för att klockan är för-tidigit-på-morgonen. Hyffsat logiskt även om man måste få åtminstone kaffe & kaka innan man kan hänga med utan att vara lite påläst/hänger med i branchen. Säger min farsa ingenting om [Insert 3-4 siffror] om vilken prestanda kortet har och kan sväljer "OMG 1GB GRAFIKMINNE!!" med hull och hår

Av Nerfherder

Priserna är så hög konkurrens på att prestanda per krona kommer att gälla till hyffsat stor det. Lägre prestanda per krona ju högra upp du kommer som vanligt.

580 kommer prissänkas ganska rejält (säkert minst 500kr) vid release av nya generationen och AMD kommer sänka sina priser i försök att konkurrera ut NVIDIA som säkert kommer släppa ett kort som presterar bättre än 7970

Av Nerfherder

Jag kommer transfera till West så fort det går. Omöjligt just nu av okänd anledning. HATAR EUNE X( "xa0xa0xa0xa0" "(((((((((((" FML. Jag är inte racist, jag bara allmänt ogillar när man spelar internationella spel och vägrar prata engelska. Kalla det vad ni vill

Är level 30, spelar mest Malphite/Galio, support eller mid. Inte kört sjukt mycket ranked men stor RTS-vana och okay reaktioner. Lirar lite varje dag.