Inlägg

Inlägg som johanandersson har skrivit i forumet
Av johanandersson

Det är ju absolut en överträdelse, även om det hade varit branschstandard.

Av johanandersson

Jag gick på att testa en Illustrerad Vetenskap prenumeration för snart sju år sedan. Efter det ringde de flera hundra gånger under de efterföljande månaderna, flera samtal per vecka från de olika tidningarna i koncernen, och vägrade sluta fram tills jag hotade med en polisanmälan.

De är ett cancer, undvik Bonnier.

Av johanandersson

Hur är det möjligt för ett företag att så konsekvent bara göra saker sämre? Vem skulle någonsin vilja bli av med ännu mer skärmutrymme i onödan?

Det är illa nog att man inte kan ha taskbaren på sidan som jag har haft i snart tjugo år för att maximera det vertikala utrymmet.

Av johanandersson

Nä. Det är givetvis ett problem i att ha ett kronologiskt ordnat forum snarare än ett trädbaserat, men tror det kan bli lite onödigt låst om man inte låter konversationen flöda. Det kommer ju alltid vara från ett visst perspektiv som tråden bytt riktning, medan de andra kanske bara ser det som en naturlig följd av diskussionen.

Av johanandersson
Skrivet av Rådström:

4 § Konsumenten har rätt att kräva att näringsidkaren avhjälper ett fel på varan eller gör en omleverans. Konsumenten får välja mellan åtgärderna. Näringsidkaren är skyldig att avhjälpa felet eller göra en omleverans endast om åtgärden är möjlig och kan vidtas utan oskälig kostnad för näringsidkaren.
https://lagen.nu/2022:260#K5P4S1

Det kanske beror på vad man anser är oskälig kostnad. Länka gärna om du hittar din relevanta lagtext.

Sen är det lite svårt när TS nämner både garanti och reklamation. Handlar det om garanti så kan hen vända sig direkt till Seagate också.

Hen nämner garanti som en aspekt av produkten och dess värde, inte att hen har brukat garanti i detta ärende som är reklamation.

Av johanandersson

Även IKEAs tidigare vita batterier är betydligt större än normen. Har fått jobba en bit med verktyg för att få ut dem från vissa prylar.

Av johanandersson

Relay for Reddit är orsaken till att jag alltid hållt mig till Android. Det är ett av de bäst designade programmen som finns.

Av johanandersson

Det kommer säkert bli en lyckad produkt, men jag har svårt att se något värde i AR, speciellt i deras stela version av AR.

Skärmarna är helt klart intressanta, men att sitta och spela hjärndöda 2D mobilspel på dem? Nej tack.

Ser inte riktigt någon orsak att använda detta för att jobba med produktiva saker i dagsläget. Kanske i framtiden, men då får det bli billigare.

Just nu så gör sig VR bäst till spel. Även om detta kanske blir första headsetet som man kan jobba i så tror jag inte det kommer vara så bra på det.

Av johanandersson

Föredrar absolut digitala böcker. Så mycket lättare att bära runt på, jämfört med multipla enkilos läroböcker. Och jag har ofta med mig min högupplösta surfplatta oavsett. Skönt att kunna söka i texten. Lättare att hitta bekväma positioner att läsa utan att behöva hålla boken öppen och samtidigt vinkla allt så att ljuset kommer rätt. Bättre för miljön.

Av johanandersson
Skrivet av edson:

Svarar inte på "gröna" SMS längre!

Detta är hela orsaken till att tonåringar måste ha iPhones för att konkurrera med andra ungar i sociala kretsar.

Av johanandersson
Skrivet av xSean145:

Jag läste inte allt och någon kanske kommenterade detta innan.

Men det du sa kanske kunde användas till fördel genom att annonsera direkt på paketboxarna.
Paketboxarna skulle kunna vara en enda stor reklamskylt.
En ide bara, bättre än att ta bort paketboxar helt bara för att några människor vill förstöra det för andra.

Mitt inlägg var verkligen inte ett stöd av reklam.

Jag ser hellre att all reklam i allmänna utrymmen blir förbjuden.

https://www.boredpanda.com/before-after-removing-ads/?utm_sou...

Av johanandersson
Skrivet av Molotov:

När stör screendoor på Quest 2?
Filmtittande?
Tycker man mpste verkligen titta efter screendoor för att märka den, inget som stör under spelade för mig.

Medan Quest 2 absolut inte har så mycket screen door effect jämfört med tidigare headsets, speciellt jämfört med OLED, så är det absolut fortfarande störande enligt mig.

HTC Vive var som att ha myggnätet precis framför ögonen och Quest 2 är som om det är på en till två meters avstånd, men det är fortfarande där.

Av johanandersson
Skrivet av Tempel:

Nu är ju boxarna reklamplatser för postnord så det förutom en ful låda oxå en poänglös reklamlåda.

Knappast poänglös. Den fyller en funktion.

Att kunder vill använda tjänsten när dess funktionalitet blir demonstrerad är inte riktigt reklam.

Av johanandersson

Men, va fan. Poänglösa reklamskyltar får förpesta alla städer, men användbara boxar tillåts inte.

Allt är nerklottrat när ungar inte blir straffade för skadegörelsen. Att peka ut ett visst ting specifik är bara underligt, det är ju knappast någon transportörer kan påverka.

Av johanandersson

Jag erbjuder en smidig liten Windows 10 dator från i-onik.

Lagring: Ja
CPU: Intel
Minne: Nja...
WiFi: Ja

Kan tänka mig att lägga upp till hundra kronor emellan.

Av johanandersson
Skrivet av Lathivia:

Hej!

Till hösten ska jag plugga till civilingenjör i datateknik men att hitta en bra laptop känns som en djungel... Jag vill inte ha en MacBook utan helst en laptop med Windows som är prisvärd, hållbar och har en bra batteritid. Den ska klara av behoven som utbildningen ställer utan problem. Jag är nyfiken på att höra vilka laptops studenter idag använder och är öppen för alla förslag. Min budget är på runt 15000kr. Jag har tittat lite på Samsung Galaxy Book2 Pro och HP Envy 16 i7 men är osäker på huruvida dessa är tillräckligt bra. Finns det några tips?

Även om det kanske inte är garanterat att ens bli en grej för dig så kan det vara skönt att ha en grafikkrets för att kunna accelerera ML ramverk. Givetvis går det att köpa compute på t.ex. Colab, men det har blivit betydligt mycket dyrare det senaste.

Så om du har två likvärdiga erbjudande men den ena har en grafikkrets, så är det inte bara bra för spel, rendering och liknande nu för tiden, men kan vara användbart till t.ex. PyTorch och Tensorflow.

Av johanandersson

Väldigt "IKEA". Passar naturligt bra i mångas hem.

Av johanandersson

Finns det ett WiFi 7?

Av johanandersson
Skrivet av Moseby:

Har du missat 5 sidor i tråden? Butikschefen erkände felet som borde ha antecknats direkt vid reklamationen & det finns nu även videobevis på det hela.

Enligt OP så erkände de att felet fanns, men det är inget som vi andra har belägg för.

Jag hade en liknande situation med Elgiganten för ungefär sex år sedan där jag gång på gång fick lämna in en telefon som helt uppenbart var söndrig, men jag blockerade kundtjänstdisken och tvingade personalen att bevittna felet (vilket tog max 1 minut att efterskapa) och underteckna att de hade sett det. Så hade jag den kvittensen när Elgiganten hotade med avgifter för "undersökning". Det var irriterande, men jag hade aldrig fått för mig att annat folk skulle tro på mig bara för att jag säger att de hade bevittnat det.

Av johanandersson

Ungefär vad man förväntade sig från dem, men välkommet oavsett. Mer prestanda till folket.

Hade varit riktigt kul att få pålitliga uppgifter om hur stor andel av bill of material Androidtelefoner som SOC:en är i olika prisklasser.