Inlägg

Inlägg som johanandersson har skrivit i forumet
Av johanandersson
Skrivet av Aarox:

*Flashdeal amazon*
Produkt: SkyPAD Glas 3.0 XL Gaming-musmatta
Länk: https://www.amazon.se/SkyPAD-Glas-3-0-XL-Gaming-musmatta-med-...
Kategori: musmatta
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=11724380
Pris: 42:-

Edit: slut

Fick hem min nu, och klarade av ungefär 6,3 sekunder innan ljudet blev för mycket. Produkten verkar extremt premium, men det låter som naglar på en griffeltavla med alla möss jag testade.

Av johanandersson

Hur är det möjligt att det redan gått fyra år sen detta släpptes? Tiden går verkligen bara fortare och fortare desto äldre man blir.

Av johanandersson

I felsökande av ett program så tog jag precis och "nergraderade" min laptop från 11 till 10. Det löste inte problemet med programmet, men herregud så skönt det är att ha en vertikal taskbar igen.

Av johanandersson
Skrivet av Söderbäck:

Själv välkomnar jag väl inte helt för bilar heller
https://foundation.mozilla.org/en/privacynotincluded/articles...

Jag menade att jag inte välkomnar det alls, och att det inte än är aktuellt, med undantaget att det är aktuellt i bilar.

Men, jag vill ha en helt analog bil, tack.

Av johanandersson
Skrivet av dix_xib:

Är ändå väldigt intresserad av teknik, men så fort någon säger AI så får jag samma vibbar som när folk tjatade om IoT och molnet för ett par år sedan - "Okej, ni gör som precis alla andra. Coolt".

Svårt att argumentera att "molnet" inte blev riktigt. IoT är väl kanske inte riktigt här än, och jag välkomnar det inte, bortsett från t.ex. bilar. Men moln är absolut standard för många tjänster.

Av johanandersson
Skrivet av gurkburk92:

Dune är änsålänge "nya LOTR". Helvete vad bra den va!

Den nya var bra fram tills Paul's monolog om hur mycket han hatar sand.

Av johanandersson

Vilken värld lever dessa personer i? Det skulle alltså ta 4 månader för en person att lyssna igenom enbart Oathbringer om de konstant maximerade sin tillåtna tid. Mer än ett år att lyssna igenom de fem böckerna i Stormlightserien.

Nej. Jag gilla ljudböcker, men det är verkligen enbart konsumentförakt i den branschen. Alla prenumerationer är dåligt utformade och det finns inte heller någon frisk försäljning av böcker, speciellt då Amazon har fått lov att helt snedvrida det formatet genom Audible.

Av johanandersson

Svaga barn. Jag är istället beredd att mobba dem om de köper mikrotransaktioner, så att den aspekten blir neutraliserad i deras val.

Av johanandersson

Hade gärna haft något sånt om jag hade en soffa att slänga mig i som jag brukade göra med min Switch, men känns bara konstigt nu när jag bor i en liten studentlya där man som max är 5 meter från desktopen.

Av johanandersson

Detta är det sämsta argumentet de kunde ha gjort. Att större aktörer får eftergifter är ju just varför Apple inte borde ha rätt att upprätthålla sin walled garden.

Av johanandersson

"Enligt forskarna är skivan ungefär lika stor som en Bluray-skiva och ska kunna lagra lika mycket information som ett helt datacenter, eller 2 000 PS5-skivor och lika många Bluray-filmer."

Använder inte PS5 vanliga Blu-ray?

Av johanandersson

Nu har det blivit det nya heta att säga att ris inte fungerar, med lika lite belägg som de tidigare trodde att det fungerade.

Ris är torrt och drar åt sig fukt, vilket absolut ibland kan hjälpa teknik som blivit blött.

Av johanandersson

Döda mig, eller Google.

Tydligen har Google aktiverat autocorrect i Gmail och ändrar ord utan någon varning. Detta har aldrig hänt innan och jag skickade precis ett professionellt email där "fint" blivit utbytt till "font". Hur fan kan man ha autocorrect i ett jävla mailprogram?

"Det är font med..."

Jag hatar verkligen modern mjukvara. I alla fall varna personer om ni ska förvrida vad de skrivit.

Separat problem, men samma anda att ändra saker som användare skrivit. Reddit bytte nyligen sitt desktop GUI så att länkar blir i lower-caps. Det är inte så URLer fungerar, inte universellt i alla fall.

Varför kan inte bara saker fungera? Om jag ville ha autocorrect så hade jag väl installerat det själv.

Av johanandersson

Gunslinger i Dark Tower serien av Stephen King. Hade ganska höga förhoppningar, men kommer inte fortsätta med de andra böckerna.

Av johanandersson

Google själva står för >50% av störande notiser för min del, utöver skräp från operativsystemet.

Av johanandersson
Skrivet av LeifSandvik:

Folk här verkar tro att originalitet och nyskapande inte kan komma från AI. Har ni ens följt utvecklingen från AlphaZero, AlphaGo och optimeringar av matrismultiplikation? Nyskapande strategier, originella och fantastiska förbättringar.
Snart kommer Euler, Hilbert och Einstein framstå som klåpare i jämförelse vad dessa AI kommer skapa.

Skämmigt att ha en klåpare som profilbild.

Sen är väl Nvidias reinforcement experiment bra exempel på nyskapande, syns väl med deras visualiseringar i alla fall. Gubbar som bryter mot reglerna och hoppar över väggar och liknande trots att det inte finns något sådant i träningsdatan alls (och många av experimenten har ju ingen träningsdata alls, så där är allt nyskapande från dess perspektiv.)

Av johanandersson

Jag vet att webbutvecklare hatar mig när jag säger att text antingen bör vara helt svart eller helt vit, men fattar inte varför alla insisterar på grå text i en grå ruta med grått grått grått.

Sweclockers är generellt ganska bra på detta, men hoppas jag inte är den enda som tycker detta är svårt att läsa.

Av johanandersson

Tänk typ en framtida version av Black Mirrors Bandersnatch med detta

Av johanandersson

Nu för tiden är det mycket vanligt att jag hittar artiklar för första gången under "nytt på forumet" innan jag har sett det i huvudflödet. Missar säkert de flesta nyheter på grund av hur ni har det nu.

Av johanandersson

Nä, de har rätt att ta en del tid på sig.

Kanske är värt att köpa en sån här så länge om du saknar 3.5 mm. https://www.elgiganten.se/product/tjanster-tillbehor/minnesko...