Inlägg

Inlägg som milo_ har skrivit i forumet
Av milo_
Skrivet av kevve1:

Ska vi starta en ny tråd där handlingen diskuteras och SPOILERVARNING i rubriken och köra på allmänt snack i denna? Jag har inte förbokat för jag vill se hur det rullar på för spelarna först och har klarat mig ett par år utan att läsa en enda spoiler än så länge. Vore väldigt tråkigt om det hände nu.
Kanske är bättre att starta en "Din prestanda i GTA V" istället för det lär vara några som missar att det finns en separat tråd för handling och smäller av världens spoiler helt öppet i denna tråden.

Håller med.

Gärna en till där folk skriver upp sina komponenter och vilken FPS de får med X grafikinställning. Vill minnas att vi hade en liknande tråd när BF4 begav sig och var mycket uppskattat.

Av milo_
Skrivet av Sneaky_rhino:

står ju under "news på gta v" under steam, så antagligen har de fått anpassa spelet innan release, annars skulle det nog inte finnas på deras newsfeed? så blir säkert bra

Det tvivlar jag inte en sekund på att de gjort. Jag ville mer veta vilka förbättringar de nya drivrutinerna medför till spelet.

Av milo_

Ingen som först tänkt testa med nuvarande drivrutiner för att sedan se vilken skillnad de nya medför?

...som att någon skulle få för sig att göra det istället för att spela.
.___.

Av milo_
Skrivet av Grönahunden:

2st på 12V 2st på 5V hjälper föga,

Priset är lite väl högt men det går att hitta billigare på andra ställen. Köpte exakt samma adapter för 9 kr för ett par år sedan och då kan man utesluta de med 5V om man så vill. Det här är ju ingen ersättare för en fläktkontroller men för priset av ett par tior (återigen, finns mycket billigare om man letar) är det en fullt fungerade lösning om man inte har tillräckligt med plats för fläktarna.

Skrivet av Sebbenyao:

Det är som ni säger, två stycken 120mm blåser in luft där fram och en 200mm från sidan blåser också in, sen är det bara ett galler längst upp men fläkten därbak som blåser ut. Där uppe hade jag då tänkt att placera två stycken som blåser ut samt byta ut sidofläkten mot två stycken 120mm istället, sen prova om jag skall köra dom ut eller in. Det borde väll sänka tempen överlag på såväl grafikkort som chassit? Lägger jag handen "på" datorn vid spelande känner jag att det är rätt så varmt ovanpå.

Då körs väll alla manuellt i samma hastighet hela tiden?

Ja, det gör dem.

Av milo_

Du kan också köpa en fläktadapter med plats för fyra fläktar via en molex.

https://www.dustinhome.se/product/5010079207/flaktadapter

Av milo_

AMD gick ut och sa att deras GTA V-anpassade skulle komma med nästa drivrutin.

https://twitter.com/AMDCare/status/586473614876213248

Edit: AMD-drivisar ska tydligen komma ikväll!

https://twitter.com/amd_roy/status/587661043125522432

Av milo_

Dum fråga kanske men jag tycker inte att det framgår om resultaten är baserade på att operatörerna ökat hastigheten eller att fler gått över till 4G som oundvikligen medför att man surfar i högre hastigheter?

Av milo_

Om du sitter med en vanlig hårddisk är det rätt normalt att webbläsare tar sin lilla stund att starta upp. Sedan som du säger är Chrome känt för att vara minneshungrigt. Även om 8 GB bör räcka väldigt väl så vet jag inte hur mycket av dina 8 som är ledigt när detta inträffar, du kanske har andra program uppe samtidigt som fyller ditt minne?

Av milo_
Skrivet av Belarion:

Hittar tyvärr inget sådant svar Philip

Skrivet av philipborg:

Ditt nätaggregat klarar av det då du har en +12V lina på 70AMP. 295x2 kräver två linor med 28A och kombinerat 50A.

Det fungerar så att din starka lina kan helt enkelt dela på sin kraft. Tänk bara på att koppla med två separata kablar för varje 8pin's hål. Bör egentligen inte spela någon roll i ditt fall men bättre att vara säker än att ha smälta kablar.

Tog mig friheten att leta upp inlägget åt dig.

Av milo_
Skrivet av Jomoteph:

Trooor att det hela kan ha fått sig en lösning nu. Fick tag i nummer. Så ska SMS:a och kolla.

Tack för alla tips!

Får man fråga hur du gick tillväga?

Av milo_
Skrivet av Navicula:

Har testat allt tycks det som... Google drar fortfarande upp mer damkläder än neutrala eller kläder för killar :[

Vill tillägga att jag söker internationellt. Svenska sökord är ganska restriktiva på det området

Haha xD Jag är faktiskt tjej men fy tusan vad jag är trött på alla fjollkläder. Google har tydligen bestämt sig för att jag inte ska se något annat än stereotypiskt tjej crap :/

Som jag nämnde till trisse23, jag söker internationellt på engelska Har testat med jacket, coat, men, man och ja du vet alla såna uppenbara sökord men inget tycks fungera.

Mycket märkligt detta. Testat med inkognito/annan webbläsare? Kan vara att det är bundet till ditt Google-konto.

Här är vad jag får när jag söker på "jacket men":

Av milo_

Verkar svårt det här för din del, nästan enklare att byta kön känns det som.

OnT: Svenska sökord har väl sällan resulterat i vettiga resultat. Testa med "jacket men" så får du upp förhoppningsvis det du sökte efter.

Av milo_
Skrivet av GaMeR2K5:

Finns inga bilder/videor ute ännu som visar lägre inställningar va?

Antar att man får vänta tills efter releasen på det.

Eftersom man har en skärm som klarar 1920*1200 och hårdvara i övrigt som möter de rekommenderade kraven skulle man vilja se hur spelet ser ut när det körs på motsvarande.

Tycker egentligen de borde visa upp det också eftersom de flesta som kommer skaffa spelet inte har 4K-skärmar och SLI/CF-system.

Eftersom att Rockstar har tillhandahållit alla bilder som har släppts, finns de bara i 4K. Vilket egentligen inte är så förvånande med tanke på att de vill få spelet att framstå så snyggt som möjligt och det har varit mycket snack om 4K kring PC-releasen.

Av milo_

11 26 nya bilder för den som inte har sett nog.

http://imgur.com/a/KbNyO

Av milo_
Skrivet av Chrisism8:

Om du ska ha ett idag så hade jag personligen köpt ett 295X2 för 6500-7000kr.

Min egen plan är att chilla och köpa ett 390x eller 980ti i juni och min 4k skärm då istället

Kör du 2 st 290x så får du ändå max 4 gb ram då de inte adderas. Väldigt osäker på hur detta fungerar på t.ex 295x2 som har 2 processorer men ett minne. Blir det att det kortet har 8gb delat minne eller 4 gb dedikerat för varje processor?

Ingen skillnad mellan två enskilda kort eller en dubbelmacka minnesmässigt, 295X2 har alltså 4 GB att utnyttja.

Skrivet av soulbrain:

saken är ju det att jag har denna cpu kylaren
http://www.inet.se/produkt/6909841/phanteks-ph-tc14pe-svart
så det kan bli lite tajt om jag skaffar ett 295x kort....eller?

Radiatorn ihop med fläkten mäter ca 64 mm i tjocklek. Mät och se vad du har mellan din kylare och chassit.

Citat:

Hittade detta Grafikkortet nyss
Sapphire Radeon Tri-X r9-290x 8gb OC

Ser inte riktigt poängen med det här kortet då ett 290X ändå är för svagt för att utnyttja 8 GB och 4 GB räcker väldigt väl för det mesta.

Av milo_

Beroende på hur du detaljerat du tänkt återskapa din idé kan man klara sig på SkechUp om det är på en enklare nivå. Annars kan man använda vilket annat 3D-modelleringsprogram och få ut i princip samma resultat. De mest kända är väl 3D Studio Max, Blender, Maya, Rhinoceros 3D och SolidWorks. Utan att ha någon erfarenhet av det hade jag nog rekommenderat SolidWorks då det verkar integrera måttberäkning och 3D på ett smart sätt, sett flertalet chassi-modelleringar i det.

Av milo_

Ditt kort har visst stöd 4K via Display Port. Och med två sådana går det faktiskt att uppnå fullt spelbar FPS om du är villig att sänka ett par inställningar. Du behöver inte heller byta nätaggregat och det är den absolut billigaste lösningen, men det är ingen hållbar lösning. Minnet kanske inte räcker i alla spel och prestandan är redan på gränsen.

För att svara på din fråga så drar ett 290X ifrån ett 970 rätt rejält vid 4K. Eftersom att du ändå tänker köra dubbla kort hade ett 295X2 passat dig väldigt bra men ditt nätaggregat är precis på gränsen av vad ett överklockat system med ett 295X2 drar.

Två 290X eller ett 295X2 och ett nytt nätaggregat är ändå den mest prisvärda lösningen, alternativt om du väntar in de kommande korten 390X/980Ti.

Läs gärna detta test om du missat det.

http://www.sweclockers.com/recension/20216-nvidia-geforce-gtx...

Av milo_
Skrivet av Belarion:

Hmm prestandafrämjande innebär att man ökar vadå och offrar vadå?

Ökar fläkthastigheten och offrar ljudvolymen. Dock finns denna funktion endast på 290X.

Av milo_

Läckta bilder på vad som mycket väl kan vara den färdiga designen.

http://i.imgur.com/2TY5MQy.jpg

http://i.imgur.com/hWiwrXl.jpg

http://i.imgur.com/v1DRR55.png

Av milo_

Du kan även köpa ett 290 löst för 2490 kr: http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/amd-p...

Om man är ute efter mest prestanda för pengarna är det här en rätt svårslagen deal. Steget upp till ett 290X är inte mer än 5-10 FPS vilket jag inte tycker rättfärdigar prisskillnaden.