Inlägg

Inlägg som Henrik11 har skrivit i forumet
Av Henrik11
Av Henrik11

Intressant, men hur utnyttjas själva överbelastningen för att exempelvis komma åt kunduppgifter? Attackerna syftar väl inte enbart till att tillfälligt slå ut särskilda webbsidor?

Av Henrik11
Skrivet av Genx031:

Question is, Har P30 Pro kurvad skärm? Ser ut så på bilderna, men hittar ingen info om det.

Står i artikeln:

Citat:

[...] medan den större modellen P30 Pro kliver upp till 6,47 tum med bibehållen upplösning och får välvda sidor

Av Henrik11

Trine 2.

Den kanske inte kvalar in bland tidernas bästa, men jag har alltid gillat introt, som delvis är en tutorial. Musiken och berättarrösten är båda väldigt välgjorda och ger spelet en riktigt skön stämning.

Av Henrik11
Skrivet av hest:

Det är förbluffande hur naiva folk är vad gäller Epics uttalanden om deras intentioner med detta..

Nu direkt, på en gång, så gynnas utgivarna/producenterna av spelen de säljer på plattformen genom bättre avtal. Med exklusivitetsavtalen så går Epic säkert back till en början, men har sett detta som ett sätt att roffa åt sig en del av samma kaka som Steam byggt upp från grunden. På sikt kommer Epic GARANTERAT inte verka för att hålla nere priserna "för konsumentens bästa". Epic är ett företag, ett stort sådant, med investerare som pumpat in hisnande summor. Självklart kommer dessa verka för att få maximal utdelning.

Epic har i närtid gjort uttalanden som går stick i stäv med hur de nu agerar. De drar sig med andra ord inte för att ljuga. Varför skulle de inte höja priserna igen, till samma nivåer som Steam?

Personligen är jag inte emot att de introducerar en ny plattform. Men när de sätter krokben på en konkurrent genom vad som närmast kan ses som mutor, så smakar det fan riktigt illa. Lägg istället Fortnite-pengarna på att ta fram en bättre plattform.

Givetvis kommer företaget att maximera vinsten. Det som många tycker är positivt, är att Steam får lite konkurrens, vilket förhoppningsvis kommer att gynna både spelutvecklare och konsumenter.

Av Henrik11
Skrivet av JBerger:

Varför ska inte Bonde A som har en butik (Som lagt ner tid, pengar, energi, på att skapa en butik) få en del utav kakan?

Det ska han givetvis, men det ska ske på lika villkor.

Har man nåt en tillräckligt dominerande position på marknaden så stärks även kraven för att erbjuda lika villkor. Annars riskerar monopol att uppstå, där konsumenter och utveckling står som förlorare.

Av Henrik11

@Ceji: Eller hur. Frågan är ju dock om kunderna skulle vara villiga att offra sin iPhone för att få tillgång till Spotify m.fl.
Hoppas EU ger Apple dryga böter.

Av Henrik11
Skrivet av JBerger:

Bonde A säljer potatis, gurka, morötter och andra grönsaker i en butik, som han själva odlat fram på sina åkrar.

Bonde B säger att "Jag vill gärna sälja mina potatisar i din butik (Som då kommer konkurera med dina egna potatisar) och Bonde A säger visst, men då kommer vi vilja ha 30% utav vinsten.
På vilket Bonde B går till mamma EU och gnäller att det är orättvist.

Tänk om Bonde B odlar de överlägset mest kvalitativa grönsakerna och att det bara finns en butik som säljer grönsaker, nämligen Bonde A:s butik. Du som kund, som vill ha de bästa grönsakerna, får antingen köpa dåliga grönsaker för normalt pris, eller bra grönsaker för ett väldigt dyrt pris, samtidigt som du gynnar Bonde A, som inte odlar bra grönsaker.

Om Bonde A inte tillåts att utnyttja sin dominerande ställning som försäljare, så kommer kunderna att gynnas både vad gäller kvalitén och priset på grönsakerna.

Av Henrik11
Skrivet av VadSaDu:

Pff, glöm att EU gör något åt Apple..

Jag har faktiskt frågat nån som jobbar inom EU's marknad, eller vad de kallas.. varför de tillåter Apple ha egna kablar, lösningar och egen Browser utan att behöva visa alternativen som Microsoft och Google måste göra, personen jag frågade hade inga konkreta svar..''Vi för ditt ärende vidare'' sen en massa undanflykter.

Edit, grammatikrättelse.

Skrivet av norrby89:

Känns som ett hopplöst fall tyvärr. Apple är ett företag som om och om och om igen visar hur dom lurar sina kunder och tar ut hutlösa priser om något går sönder! Samt vägrar erkänna när dom gör något fel utan skyller istället på användaren! Så man blir inte direkt förvånad över detta och gud vet vad mer dom håller på med!

Skickades från m.sweclockers.com

Apple har tidigare blivit ålagda att pröjsa 13 miljarder Euro pga EU-kommissionen, så jag skulle inte alls vara lika skeptisk som ni är.

https://www.svd.se/apple-falls-av-eu--far-rekordboter
https://www.svd.se/apples-skattemiljarder-far-eu-att-vilja-st...
https://digital.di.se/artikel/apple-borjar-betala-av-skattesk...

Citat:

– Att ge ett enskilt bolag skattefördelar ger det företaget samma fördelar som om det hade fått en stor hög med kontanter. Alltså gäller reglerna om statsstöd för skatteundantag, lika mycket som alla andra typer av stöd.

Väldigt förenklat kan man säga att EU-kommissionen inte bryr sig om huruvida Sverige låter bolagen betala 5 eller 50 procent i skatt, så länge inte ICA tvingas betala 50 procent och Coop kommer undan med 5 procent – eftersom det ger Coop konkurrensfördelar.

Av Henrik11
Skrivet av Flibbertigibbet:

Går ju att köpa på deras webbutik? Jag förstår inte vad du menar riktigt.

Jag menar att om man vill spela exempelvis Civ VI, så måste man göra det genom Steam.
Det är alltså Steam-exklusivt.

Av Henrik11
Skrivet av Flibbertigibbet:

Nej då utgivaren/utvecklarna är fria att sälja spelet någon annanstans om dessa så vill.

Dom spelen har alltid varit med EA.

Om jag förstår det rätt så säljs spel från Firaxis enbart på Steam, exempelvis XCOM och Civ VI.

Av Henrik11

@Söderbäck: Mycket bra inlägg.

När man säger att konkurrensen gynnar även kunderna, så är det inte nödvändigtvis priset man syftar på, utan kvalitén och framförallt möjligheten för mindre utvecklare att släppa spel.
Jag tror inte att någon kund uppskattar att spel är låsta till olika plattformar, men man får heller inte bortse från andras perspektiv, exempelvis utvecklarens. Sen ska man givetvis ha i åtanke att fler plattformar i slutändan kan leda till lägre priser för konsumenterna – kanske främst gällande titlar som inte är AAA.

Av Henrik11

Skulle ge mig på att bygga min egna dator för första gången för många år sedan. Gick in i en butik tillhörande en av de största elektronikkedjorna på marknaden för att ställa några frågor om kylpasta och hur man skulle applicera den. Den anställde var lite osäker, men resonerade ändå att kylpastan förmodligen skulle appliceras utspridd på processorsockeln, där processorns piggar ska vara ...

Till och med jag förstod att det inte riktigt stämde, så jag tog hjälp av Google istället.

Av Henrik11
Skrivet av dannesthlm:

Vilket spel är det INTE som funkar utan tidigare spel i en serie? Jag känner inte till ett enda iallafall. Sen att vissa spelare väldigt gärna vill ha all möjlig tillgänglig lore osv. är ju en annan sak. Jag hade helt glömt bort handlingen i Witcher 2 innan jag drog igenom 3:an, fortfarande det bästa spelet till dags dato oavsett.

Just Witcher-serien är väl en sån serie där man gärna ska spela även de tidigare spelen. Med det sagt är det givetvis inget krav, men de karaktärer som var med i ettan och tvån återkommer i trean. Vill man ha "hela" storyn så hjälper det att spela i alla fall tvåan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Henrik11

Fallout är en av de spelserier jag aldrig har provat. Hur skulle det funka att spela fyran utan erfarenhet av de tidigare spelen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Henrik11

Stora problem - stationära kan ej ansluta till router

Jag har en router med två utgående nätverkskablar. En till datorn och en till tv:n.

Tidigare idag fungerade allt felfritt. När tv:n strulade lite förut, så försökte jag lösa det på nåt sätt i routerinställningarna, vet ej hur.
Plötsligt får jag igång den trådade anslutningen till tv:n, men anslutningen till datorn försvann, och här är jag nu... utan internet.

Har testat att reseta routern ett flertal gånger, byta plats på kablarna i routern osv.
Just nu använder jag den bärbara, med trådad anslutning, utan problem. När jag pingar 8.8.8.8 på den stationära, får jag "General failure (100% loss)".
Testade systemåterställning men den misslyckas bara.

Fattar absolut ingenting. Vad gör man?

Edit: brandväggshelvetet är boven.

Av Henrik11
Skrivet av bärplockaren:

Hittas tvn om du kopplar HDMI direkt från tv till datorn utan adapter?

Japp. Dock med extremt konstig färg. Troligen pga att det är en gammal HDMI-version i grafikkortet.

Av Henrik11

Displayport > HDMI – Varför fungerar det inte?

Har nyligen inhandlat en TV, Sony KD-43XE8005. Jag vill koppla TV:n till grafikkortet och använda den som datorskärm. Jag kollade upp specifikationerna innan köpet:

  • TV:n stöder HDMI-version 2.0

  • GTX 780Ti stöder Displayport 1.2

Båda versionerna ska klara att leverera 4k i 60 Hz.

Jag inhandlade en HDMI-kabel 2.0 samt en aktiv DP-HDMI-adapter.

HDMI-kabeln går från TV:n till adaptern. Adaptern går från HDMI-kabeln till grafikkortet. Ändå kan jag inte hitta skärmen i Nvidias kontrollpanel. Varför?

Av Henrik11

@VadSaDu: Oroa dig inte, han är bara lite edgy.

Spelet är roligt och enkelt att lira, oavsett om man har tänkt spela en halvtimme eller sex timmar. Bra valuta för pengarna.

Av Henrik11

Kolla igenom de här fästena.

Verkar vara få fästen som går att höja så pass högt som du vill. Finns ju annars trippel-fästen, om det skulle funka för dig.