Inlägg

Inlägg som kpettert har skrivit i forumet
Av kpettert
Skrivet av Delmar78:

Jag som många här ville också ha en snabb Mac men ekonomin tillät inte en Mac Pro för tillfället och jag ville behålla min iMac, jag började då titta på Hackintosh alternativ och kan säga att jag ångrar inget hittills, allt flyter på perfekt.

Jag jobbar då mycket i Final Cut Pro.

Jag valde själv att använda Kakewalk (kakewalk.se) och Gigabyte moderkort.

Men man ska veta att det heter Hackintosh just för att man får hacka runt lite emellanåt, med olika kexter oftast då. Men google är verkligen till stor hjälp och läser man bara på lite så kommer det mesta med tiden.

Installationen är supersmidig med Kakewalk varjefall!

Tja delmar,

Jag tänkte också bygga en hackintosh främst för Final cut och aftereffects. Vill komma upp i runt 24gb ram för att korta renderingstider osv..

vad har du för setup? Vad gick det på ungefär?

/petter

Av kpettert
Skrivet av Don_W:

Om du ändå ska ha ett monster och lägga massa pengar . Och prompt vill ha osx varför köper du inte ett äpple med en gång? Vad jag förstått kan ha fel så är det lite om inte väldigt trixigt att få till hackintosh med vissa komponenter speciellt grafikkort verkar det som. Och om du ändå som det verkar ska jobba rätt hårt med den varför inte köpa det du försöker krypa runt för att få direkt?

Jag såklart funderat på det. Men en Mac Pro med runt 24gb RAM och liknande prestanda som det jag vill ha landar på runt 50-60t.

När jag kollat runt på komponenter och olika byggen av hackintosh uppskattar jag att det skulle landa närmare 20t vilket är mer i min budgetklass. Då har jag bara försökt hitta liknande komponenter som andra byggt av och plussat ihop, har inte tillräcklig kunskap att säga om alla komponenter är kompatibla.

Jag vet att det inte verkar helt lätt att få hackintoshbyggen stabila, men det finns flera exempel på nätet med folk som lyckas.

Min fråga var främst om nån gick i samma tankar, eller om nån hade värdefulla råd och tips gällande konfiguration och komponenter.
Min budget är runt 15-20t och jag skulle helt enkelt vilja få ut det bästa möjliga i den prisklassen.

Av kpettert

Hackintosh monster

Hej!

Jag undrar om det är nån på forumet som byggt ett riktigt monster till hackintosh och skulle vara villig att guida mig lite.

Har såklart jagat runt på nätet en hel del efter olika byggen, men inte hittat ngt som jag blir klok på.
Jag kommer främst att använda datorn till videoredigering och bildredigering med tunga bildfiler (500mb->).

Skulle vilja landa på runt 24-32gb RAM. med intel i7 processor. Grafikkort på minst 1gb.

alla tips, länkar osv är mycket välkomna

mvh
Petter