Inlägg

Inlägg som Briviba har skrivit i forumet
Av Briviba
Skrivet av MacEnkronan:

Tänk på att detta är Apple wannabe copys!:P:/ Nej inget för denna MacEnkrona!:) Är så nöjd så med min Apple MacBook Pro!:):)<3

Smaken är som baken. Ha kul med App Store!

Av Briviba

Ska LÄTT köpa en sån här. Precis vad jag väntat på!

Av Briviba
Skrivet av Exigo:

Har för mig de stoppade HDD byte i deras iMac, vet inget om MBP.
RAM är väl också snuskigt dyrt att uppgradera? Kan ha fel på båda punkterna, är vad jag läst/hört.

Ram är riktigt billigt i dagsläget. Man kan få 8GB för 5-600.

Av Briviba
Skrivet av m4gnify:

En fråga bara: Varför Macbook? En vanlig laptop fungerar väl absolut lika bra, om inte mycket bättre, för samma pris

Främst så vill jag minska tiden då jag spelar. Inte för att jag gör det ovanligt mycket, jag känner bara att jag hade kunna spendera tiden till något mer givande. Kanske utveckla något nytt intresse? (Ja, min självdisciplin suger)

Sedan är det ju alltid kul att pröva på något nytt! Jag gillar byggkvalitén på de unibodys jag klämt lite på. Ger verkligen ett gediget intryck.

Av Briviba
Skrivet av flyawaynille:

För att koppla till skärmar tror jag. Det är ju samma utgång som displayport. Hårddiskar kommer väl om ett tag men Apple var väldigt tidiga med att börja använda Lightpeak aka thunderbolt så man får nog vänta ett tag.

Allright, tack så mycket!

Av Briviba
Skrivet av flyawaynille:

Jag har inte stört mig det minsta på den "låga" upplösningen. Skärmen är ju 13" så det är inte så litet på den. Underbar dator utan några krångel och bra batteritid. Jag tycker att den inbyggda micen fungerar bra. Köp ett par bra hörlurar för musik istället för usb-headset. Jag tror inte att det finns några thunderbolt hårddiskar.

Tack för svaret! Du råkar inte veta hur kan man utnyttja Thunderbolt i dagsläget?

Av Briviba

Funderar på en Macbook Pro..

Hej SweC!

Har funderat rätt rejält på att införskaffa mig en MPB på sistone. Jag har dock ett par frågor. Jag har i princip aldrig använt en Mac förutom för att kolla ett klipp på Youtube eller liknande. Jag kommer förmodligen att köpa low end 13". Den ska efter vad jag läst på Blizzards forum klara av D3 med sitt Intel HD3000 och det är i princip det enda datorspelet jag är intresserad av inom den närmsta framtiden.

1. Blir man inte jäkligt begränsad av att bara ha 2 USB-portar?

2. Hur är det med Thunderbolt? Är det smidigt att koppla in externa hårddiskar och dylikt via det? Går det ens att använda i nuläget? (Knappt läst på någonting om detta)

3. Hur bra är den inbyggda mikrofonen? Sitter en hel del på Skype och undrar om man ska lägga pengar på ett par riktigt schyssta lurar för musik och använda den inbyggda mikrofonen eller köpa ett headset som använder en 3.5mm både ut och in. Finns det möjligtvis några bra USB-headsets till Mac?

4. Det här är egentligen bara en dubbelcheck; Visst kan man överföra ljud via DP också? DP>HDMI>TV?

5. Hur fungerar det med den förhållandevis låga upplösningen? Är det någonting man blir störd av när man är van vid en skärm som har 1920x1080?

6. Visst är det rätt lätt att uppgradera HDD/RAM? Ryker garantin om man byter ut?

Jag kommer säkert att komma på fler frågor under tidens gång.

Tack på förhand,
Briviba.

Av Briviba

Det lutar nog åt en UX31 när den släpps. De förmodade specifikationerna överensstämmer nästan precis med vad jag letar efter. Sedan är den jävligt stilig också. Hoppas på lite mer officiell information från ASUS snart!

Av Briviba
Skrivet av Rydisen:

Ja det får du göra! Den är ju gjord för spelande så borde vara okej ^^

Läste en recension och lite omdömen. Verkar riktigt lovande. Har ett par veckor på mig till lönen men just nu lutar det åt denna.

Skrivet av GylleneKvisten:

Kan man inte köpa en kabel/adapter för hdmi till dell U2312HM? Vet ingenting om skärmar...

Jo, har ju kört HDMI>DVI-kabel på skärmen jag har nu. Det fungerar dock inte alls lika bra. Skönare med hörlursutgång direkt i skärmen också.

Av Briviba
Skrivet av Rydisen:

Ser bra ut! Ska snoka reda på lite recensioner hur den hanterar spelande.

Tyvärr ingen HDMI på den

Av Briviba

24", 2000-2500kr, HDMI?

Hej SweClockers!

Tänkte fråga om någon har tips på en bra 24" skäragm. Eftersom j tänkte koppla in min Xbox till skärmen ser jag gärna att den har DVI för datorn och HDMI för Xboxet. Har försökt läsa runt en del kring vad man bör ha osv. IPS eller VA verkar riktigt bra. Åsikterna kring hur pass bra de är att spela med skiljer dock åt en hel del.

För tillfället har jag två st BenQ G2222HDL och de fungerar helt okej. Jag gillar dock inte att ha två skärmar utan tänkte sälja dem och satsa på en ensam större skärm. Jag antar att skärmarna jag har är skräp eftersom de är så pass billiga men jag har inte något att jämföra med då jag haft laptop ett par år fram till i vintras. Högre upplösning än 1920x1080/1920x1200 är ingenting jag behöver.

Uppskattar all hjälp och alla råd!

Av Briviba

Har det kommit någon ny information om Eee Pad kommer att få Ice Cream Sandwich? Såg att ASUS hade svarat på frågan i maj så jag undrar helt enkelt om Google sagt något mer.

Av Briviba

Stänga av LED-belysning på HAF 912 Plus?

Är det möjligt att göra det jag efterfrågar i titeln? Helst utan att behöva koppla ur någon sladd eller så. Har googlat runt en hel del nu men hittar verkligen ingenting givande.

Av Briviba

Hitta nyligen detta:

http://www.komplett.se/k/config.aspx?ConfigSystemId=10180

Där kan jag få samma komponenter men byta upp mig till en 1TB HDD och 965:an istället för 955:an. Grafikkortet får bytas ut mot ett GTX 460 men det verkar vara ungefär jämställt med ett 6850. Det inklusive en skärm, mus, tangentbord och musmatta blir ca. 8500, visst borde jag köra på det istället?

Edit:

Såhär ser det ut:

SteelSeries QcK musmatta
Cooler Master HAF 912 Plus Midi Tower
Corsair CX 600W PSU
Sony Optiarc DVD±RW burner AD-5240S
AMD Phenom II X4 965 Black Edition
MSI 870A-G54, Socket-AM3
Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 4GB CL9
Western Digital Caviar® Blue 1TB
Gainward GeForce GTX 460 1GB PhysX CUDA
Microsoft® OEM Wired Desktop 400 MP
SteelSeries Kinzu Optical
BenQ 21,5" LCD T2210HD

Av Briviba
Skrivet av NightFred:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/215809/andringar
OBS att det skall vara 2x2GB eller 2x4GB eller 4x2GB eller 4x4GB som gäller. Intel´s Soket 1366 har tripelminnen. Alla andra har duel minnen.

Okej, det visste jag inte, tack så mycket. Är det värt med 8GB RAM eller bör jag skippa det?

Av Briviba

Synpunkter på datorpaket ~7,8k

Hej SC!

Plockade nyligen ihop ett datorpaket som jag gärna skulle vilja ha lite synpunkter på. Det är första gången jag försöker mig på detta och är inte därför helt 100 på att allt fungerar osv. Datorn ska främst användas till datorspel, bildredigering och vanligt surfande. Tänkte köpa en skärm också, tänkte köra i 1920x1080. Ser det ok ut? Är det någonting jag har missat?

https://www.inet.se/kundvagn/visa/215544/amd-7700kr-med-6gb-r...