Inlägg

Inlägg som Åkan har skrivit i forumet
Av Åkan
Skrivet av Lexius:

Jag väntar på den riktiga 310.70 vilket kommer lösa problemet . Om det inte löser problemet måste jag nog omformatera . Vi kanske alla kan erkänna att nvidia inte är perfekt som sagt en drivrutin fick ju gtx 590 att börja brinna . Nu släppte dom 310.70 som dom inte testa på 500serien ...... Jag tycker att nviidia ska testa drivrutinen på alla grafikort innan dom låter folk ladda ner den. Du har GTX 600serien mr moderator så de väldigt lätt för dig att inte klaga när drivrutinen endast är optimerad för 600serien.

Vadå inte testat med 500-serien mitt GTX 590 fungerar ju hur bra som helst med den här drivrutinen, så vad snackar du om?

Av Åkan
Skrivet av Lexius:

Det är exakt det jag gjorde och nu har jag samma problem. Allt de här är pågrund av den jävla 310 betadrive från nvidia den förstörde hela mitt system. Goodwork nvidia ........ Datorn funkade perfekt innan den drivern

Nu när du ominstallerat och hållit på har du använt driversweeper då, så att du får bort allt så inget ligger kvar från 310.70 och om du gjort det så kan det faktiskt vara något annat som gör att drivrutinen inte fungerar som den ska, ibland kan uppstartas program och antivirus program orsaka att drivrutiner inte installeras ordentligt också, det kan vara som sagt allt möjligt som gjort att det inte fungerar som det ska, behöver inte vara drivrutinen.

Sen har du kollat loggboken i Windows vad det är för fel meddelande du får, kan vara något annat som händer samtidigt som du får dessa krascher. Så du får nog fortsätta fel söka eller dela med dig lite mer av de felmeddlanden du får osv så kan vi hjälpa dig mer.

Av Åkan

Corsair Obsidian 550D kanske skulle vara något också kanske, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1079488

När jag byggde i det var det rejält rymligt och lätt att dra kablar, det är folk som säger att det är trångt för kabeldragning, det är fel drar man snyggt och planerar hur kablarna skall dras så får du garanterat plats. Sen finns det många möjligheter att utöka med fler fäktar om man vill det, dock vet jag ej hur ljud nivån och utrymme påverkas av fler fläktar så det törs jag inte svara på. Sen tycker jag den kyler helt ok med tanke på att det var en original kylare från Intel och processorn var en i5 3570k, cpun låg på 30-45 grader under load och grafikkortet var ett EVGA GTX670 2 GB som låg på runt 65-70 grader i load när man spelade BF3.

Men de största nackdelarna jag kunde hitta är att:

Om du har något inkopplat fram så kanske du inte kan öppna luckan fram för att det kan ta i, dock kan du ta bort hela luckan och köra utan eller bara rycka ur det som man har inkopplat varje gång man vill åt DVDn.

Fläktarna som sitter installerade måste kopplas in på moderkortet vilket alla kanske inte har möjlighet till, alternativt måste man kanske köpa adapter om man vill koppla dem via nätagget.

Annars som sagt är det ett bra chassi ändå, dock har jag sett nu att priset har gått upp lite på det, var billigare förut låg runt det FD R4 kostar idag.

Av Åkan
Skrivet av Boozfob:

är ganska säker på att ett 680 inte komemr räcka, mitt 580 fick jag typ 55fps med på lägsta
(På betan iofs, men endå)

Woot, alpha menar du väl? För betan kommer vad jag hört inte förens efter årsskiftet.

I alphan i alla fall, där kunde jag med mitt 590 köra Crysis 3 efter ca 3 dagar på high med typ din fps du fick på low, det var i början av alphan alla fick ca 55 fps på low.

Så jag tror ett 680 kommer vara tillräckligt och om man ska tro de uppgifter som kommit fram om system rekommendationen för spelet så kan han lungt köra det på high/ultra.

MINIMUM SYSTEM OPERATING REQUIREMENTS FOR PC:
• Windows Vista, Windows 7 or Windows 8
• DirectX 11 graphics card with 1Gb Video RAM
• Dual core CPU
• 2GB Memory (3GB on Vista)
Example 1 (Nvidia/Intel):
• Nvidia GTS 450
• Intel Core2 Duo 2.4 Ghz (E6600)
Example 2 (AMD):
• AMD Radeon HD5770
• AMD Athlon64 X2 2.7 Ghz (5200+)

RECOMMENDED SYSTEM OPERATING REQUIREMENTS FOR PC:
• Windows Vista, Windows 7 or Windows 8
• DirectX 11 graphics card with 1GB Video RAM
• Quad core CPU
• 4GB Memory
Example 1 (Nvidia/Intel):
• Nvidia GTX 560
• Intel Core i3-530
Example 2 (AMD):
• AMD Radeon HD5870
• AMD Phenom II X2 565

HI-PERFORMANCE PC SPECIFICATIONS:
• Windows Vista, Windows 7 or Windows 8
• Latest DirectX 11 graphics card
• Latest quad core CPU
• 8GB Memory
Example 1 (Nvidia/Intel):
• NVidia GTX 680
• Intel Core i7-2600k
Example 2 (AMD):
• AMD Radeon HD7970
• AMD Bulldozer FX4150

Av Åkan

Har du testat att slänga på nytt BIOS också på moderkortet? För det kan fixa stabiliteten på systemet.

För jag hade liknande problem med mitt GTX 590, att spel kraschade ibland, dock fick jag aldrig bluescreen, men i alla fall efter att jag installerat nytt BIOS så fungerar det nu hur bra som helst, dock kör jag Intel-moderkort.

Av Åkan

CoH någon som har tyska språk mod filerna?

Hej jag undrar om det är någon som kan dela med sig av de Tyska språk mod filerna som finns på den här sidan http://forums.relicnews.com/showthread.php?222557-German-and-...) för de har slutat fungera och jag glömde göra backup på dem när jag installerade nya uppdateringen för blitzkrieg och tydligen har de installerat över något på dem så de fungerar inte som de ska längre.

Så om det är någon som har dem så vore jag tacksam om nu kunde ge mig dem.

EDIT: Fått tag på dem tråden kan stängas.

Av Åkan
Skrivet av astrob0y:

Måste igen hålla med Da stallion
Men hur gör man snäva vändningar?

Sänk farten samtidigt som du styr planet åt något håll hjälper.

Av Åkan
Skrivet av killacre:

Det är sjukt svårt i början. Pröva ställa upp muskänsligheten vid jetflygning, det funkade iaf för mig. Lär dig göra barrel-rolls och viktigast av allt: lär dig vända så snävt som möjligt. Sen löser sig resten med lite träning

Skrivet av Da´Russian Stallion:

Jag håller med killacre, men jag vill också tillägga att försök att hålla dig undan ifrån att åka rätt över banan för man blir sedd direkt, håll dig på avstånd ute efterkanterna på banorna och flyg så högt som möjligt för det ger dig bättre överblick över situationen och försök att alltid komma upp bakom dem innan du börjar skjuta på dem och sen ta pauser mellan attackerna på land mål så att de tappar fokus på dig, annars så kommer du dö ganska snabbt eller bli skadad och om du jagar någon så sänk farten och försök följa efter och leta efter honom hela tiden till slut kommer motsonadraen att ge sig ur och då åker du upp på hög höjd igen och följer efter och sen skjuter du ner han. Sen använd hela tiden musen för att snabb titta runt ut ur cockpit i alla fall i om du kör HC.

Jag gör alltid så här funkar för det mesta finns ju fortfarande personer som är duktigare. Men det var en gång t.ex. som jag vart kallad fuskare för att jag inte gav mig när jag jagade dem och för att jag dök upp när de minst anade mig, plus att de undrade hur jag kunde följa efter dem och hitta dem hela tiden och det var på grund av att jag använder musen hela tiden för att kolla runt när jag sitter i cockpit jag såg exakt vart de åkte och kunde därför åka så att jag hela tiden hamnade bakom dem, så den matchen slutade med 47 kills och 7 Death för mig och de där 7 deathen var mitt eget fel för det var fel bedömningar av höjd och hastighet så jag han inte dra upp innan jag kraschade.

Men det var skoj, för när man närmade sig runt 10 kills då börja folk lacka ur och bli frustrerade och då om de försöker flyga ingen eller fortsätter spela så börjar de begå misstag hela tiden för de vill ju ta ut en men de vet inte hur, så jäkla roligt.:D

Men jag hoppas att du även tar till dig detta, så önskar dig lycka till Da´Russian Stallion.:D

Av Åkan
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Dem försöker nog som du säger nå en bredare målgrupp. Men som tur är så är man ju inte tvingad att köra dessa banor. Karkand och Armored kill finns ju kvar, samt min favorit Caspian border, älskar den kartan. Skulle kunna köra caspian border en hel dag utan att byta till nån annan karta. Synd bara att ja inte kan lära mig flyga jets hur mkt jag än försöker hehe går så fort så jag blir rädd.

Men angående aftermath så var det nån på battlelog som skrev en sak som jag håller med om. det går inte att köra Lone wolf på dessa kartor. Man måste samarbeta i en grupp för att inte bli helt överkörd, men tyvärr så är det ju sällan jag har nån som jag spelar med, utan spelar mest själv. Och då blir det att jag blir överrumplad av 3-4 motståndare själv, eller att nån kommer runt bakom mig osv. Alla randoms som man kör med springer ju bara runt som dårar och blockerar varandra i ingångar/utgångar. Nästan lite komiskt när alla i ens lag fastnar i samma hus för alla ska springa ut genom dörren samtidigt som nån ska springa in.

Jo, men det är just BK och AK jag har, har inte köpt CQ och AM eftersom att jag inte vill ha dem eftersom det finns redan en massa spel som erbjuder samma sak, sen bara för att jag kör BF3, BK och AK så kommer jag inte ifrån hoppande spelare på banorna i alla fall.

Men jag har gett upp hoppet om BF3 egentligen för jag vet att det är försent nu att få saker som detta åtgärdat, så jag hoppas att DICE anpassar BF4 för alla parter och inte efter en viss grupp.

Men nu skiter vi i detta, du nämnde något om flyga vad är det du tycker går fort är det vid start eller är det när du flyger?:D

Sen det du skriver senare att det är fullt kaos och folk springer runt som yra höns, det är tyvärr inget nytt har varit så från start och ibland undrar man om det är botar man spelar med. Så då sitter man och tänker va fan kan folk inte läsa i loading screen vad man ska göra eller är folk så K/D ratio kåta att det inte fattar att de får bättre K/D ratio och mer poäng om man sammarbetar och dessutom gör man det enklare för sig själv om man sammarbetar, men icke sa nick, det sket man väl i.

Av Åkan

Tekniska specifikationer

Rage
•Hörlurar: ◦Drivenheter: 50mm neodymiummagnet
◦Frekvensrespons: 20Hz ~ 20kHz
◦Impedans: 32 ohm
◦Känslighet: 102 dB/mW

•Mikrofon: ◦Typ av mikrofon: Bullereliminerande kondensator
◦Frekvensrespons: 100Hz ~ 6,5kHz
◦Impedans: < 2,2 kohm
◦Känslighet: -40 dBV/Pa

•USB Transmitter ◦USB 1.1- eller 2.0-port

•Gränssnitt: ◦Trådlöst 2,4GHz ISM-band

Wrath

•Hörlurar: ◦Drivenheter: 50mm neodymiummagnet
◦Frekvensrespons: 20Hz ~ 20kHz
◦Impedans: 40 ohm
◦Känslighet: 102 dB/mW

•Mikrofon ◦Typ av mikrofon: Bullereliminerande kondensator
◦Frekvensrespons: 100Hz ~ 7kHz
◦Impedans: <2,2kohms
◦Känslighet: -40dBV/Pa

•Gränssnitt ◦Okomprimerad 2,4 GHz trådlös teknik

Av Åkan
Skrivet av astrob0y:

holy molly. bf3 har verkligen blivit som cod iom scvg. folk hoppar omkring som kaniner

Skrivet av Da´Russian Stallion:

Ja det är sjukt komiskt med folk som hoppar. men det hjälper väl kanske lite, va vet jag. hjälper nog mer att va den som skjuter först istället för att försöka hoppa å sen skjuta. Men nej, ja kommer inte spela mer Aftermath-banor. Kommer behöva gå i anger-management-terapi i ett år om ja fortsätter köra det.

Skrivet av astrob0y:

Haha, lite så känner jag också

Detta problem är ju inte så konstigt när CoD spelare/fans och casual gamers är DICE nya målgrupp, så man får väl leva med detta även i framtiden, men jag tycker det är synd att alla super titlar måste börja härma varandra för att få spelare och pengar istället för att göra det till sitt egna spel. Sen var BF långt ifrån CoD innan BF3 iom att CoD har små miljöer och scriptade fordon som skjuter på en eller inga fordon alls. Här skulle de ha använt MoH som konkurent istället eftersom både COD och MoH kommer från samma bakgrund som singelplayer spel och har alltid varit eller är väldigt lika varandra i spel sätt, men icke sa Nicke.

Men i alla fall detta med hoppningen tycker jag att det de borde göra för att förhindra detta hoppande är att lagga in en uttröttningsmätare som det fans i BF2 för då kommer det garanterat för svinna, men med tanke på omständigheterna lär detta aldrig ske, men man kan väl hoppas att de gör det i fyran i alla fall.

Av Åkan

Lirar just nu Company of heroes (Blitzkrieg mod), E:TW, lite Darkest Hour mod till RO, DoD:S och så blir det BF3 och Planetside 2 ibland.

Av Åkan
Skrivet av bluuZ:

Se där
Har också hittat Corsair 600T modellen... det är inte så att du har någon erfarenhet av den lådan? Ser ut som en 500R fast bredare...

Nja , men jag kollade också på det här chassit innan jag köpte 500R och jag tyckte 600T var för stort för mig, så då vart det 500R och jag tycker nästan ett 500R är för stort för mig, därför jag känner nu när man byggt i ett 550D att ett 550D hade varit ett mer passande chassi för mig.

Men om du känner att du inte kommer få plats i ett 500R/550D eller vad du nu väljer så kör på ett 600T, annars så om du bara kör med en liten kylare på CPU:n typ NH-U12P SE2 och har max två grafikkort så räcker 500R/550D i alla fall garanterat.

Av Åkan
Skrivet av bluuZ:

Vad trevligt :D... tack för upplysningen

Nä nu får jag be om ursäkt, måste vara trött nu, läste fel såg att du skrivit 500R och jag tyckte det stod 500D och då trodde jag att du menade 550D. Så då blir mitt svar så här istället, det är inte tyst och den har bara damfilter i fram och i bott och de främre fläktarna går ej att byta om du vill använda den inbyggda fläktkontrollen, för kontakten till dem är något eget som corsair gjort, men den är fortfarande rymlig och kyler bra och om du har en stor radiator så ska du lätt plats med den. Har ett 500R själv och är nöjd med det trots nackdelarna.

Men jag har också byggt en dator åt en bekant och då köpte jag ett Obsidian 550D åt han och det chassiet är som jag beskrev innan och det skulle jag rekommendera istället om ljudnivå är något som stör dig, enda negativa var rymligheten på baksidan för kabeldragning, men har du ett modulärt nätagg så ska det inte vara något problem. Annars så använder Obsidian 550D samma stomme så de ser ju identiska ut inuti. Så om jag skulle bli tvungen så skulle jag nog köpt ett 550D faktiskt.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1079488

Hoppas jag inte gjort dig förvirrad nu:D

Av Åkan
Skrivet av bluuZ:

Hej!

Har snart gått ett år sedan jag byggde min första datorn och nu känns det som det är dags att uppgradera lite.
Är fast besluten på att uppgradera från Fractal Design R3 till något som rymmer lite mer och där det är lätt att dra kablar! (jag är kass på sånt)
Har kollat på ett Corsair 500R då sido-panelen har plats för mycket kabeldragning men är lite osäker så jag inte sett något damm-filter på frontpanelen mm.

Har ni några andra tips på chassin med ovannämnda "egenskaper", var vänlig att skriv

Det är dam filter fram, topp, sidan och i bott och det är bra med plats i 500R också och tyst.

Av Åkan

Vad ska du spela på den om man får fråga?

Av Åkan
Skrivet av jsf:

så vänta lite nu, eftersom jag inte vet så mycket så skulle man inte kunna göra ett grafik kort i samma kaliber(även om väldigt få skulle köpa) som detta och varför är just ett sånt här kort så dyrt?

Därför detta kortet är inte riktat till dig som konsument utan för stora företag och deras feta plånbok därför är priset mycket högre.

Av Åkan
Skrivet av Skipzen:

Okej jag har testat köra Hitman absolution i ca 10 minuter med MSI afterburner på. Fick bland annat dessa values.

GPU 1 Temp - 53

GPU 2 Temp - 93

GPU 1 Usage - 19%

GPU 2 Usage - 99%

Ser ju ut som att GPU 1 knappt arbetar så det kanske är så att SLI är inaktiverat. Jag ska ha senaste Geforce drivern, kollade nyss. Men hur aktiverar jag SLI igen då / kollar om det är inaktiverat?

Gå in på Nvidias kontrollpanel och där skall det stå "Ställ in SLI- och PhysX-konfiguration" och där inne så ser du ju om du måste aktivera det eller inte.

Av Åkan
Skrivet av lolzz:

Om du har uppdaterat drivrutinerna kan det vara att sli är inaktiverat , det har hänt mig i bland när jag har uppdaterat.

instämmer, har ett Asus GTX590 och det sker lika för mig. Så kolla det Skipzen.

Av Åkan

Nä nu får de reseta röstningen för man kan inte välja Misco i "Välj en eller flera butiker som du har handlat hos, besökt eller på annat sätt haft erfarenhet av under 2012." och det är ju inte riktigt rätt mot Misco kan jag tycka. För de kommer ju inte få någon röst nu vilket inte är schysst.