Inlägg

Inlägg som Extol har skrivit i forumet
Av Extol
Skrivet av lolflakes:

Tack det löste det.

En noob fråga. Hur kommer det sig att vissa fiender med armborst kan göra tre attacker i följd medan en själv endast kan göra en attack ? Det handlar inte om speed potion eller något sådant som de tar.

Blir helt slaktad när dom sätter tre pilar i en på en gång.

Gissar på lvl 5+ (får två attacker då) och så är de fighters och använder Action Surge (en extra attack)

Vet ej om just detta är som i 5e i BG3

Av Extol
Skrivet av lolflakes:

Har någon mött Nere? Hur fan ska man gå tillväga för att slippa möta 10+ fiender samtidigt? Klarar inte av det.

Generella tipps, Cc (ex hold person), knuffa (op bonus action om man knuffar utanför kartan/ner för hög höjd), Shadowheart med i party (heal, spirit weapon och invoke duplicyt är riktigt bra), dots (blead, burn, gift mm), kolla vad de är känsliga/imuna emot (högerklick och examinate), om möjligt preps innan strid börjar (dopa vapen i olja/gift, buffa me potions mm)

Hoppas detta kan hjälpa

Av Extol

Brukar köra en månad ibland när det har kommit flertalet serier/filmer som jag vill se. När jag har sett det som jag vill se säger jag upp det

Av Extol

Baldur's gate 3 Riktigt kul spel (kan vära sämsta då det tar all ledig tid och kommer att få andra spel att kännas sämre )
Nytt skrivbord
Sommarlovs kort på Leos lekland, fantastiskt skönt att kunn gå dit me barnen nu när det vart så regnigt ute

Av Extol
Skrivet av svintooo:

Ser att rekommenderade specs är i7 8700k och 2060 super. Sitter på I5 9400f och ett 1080. Spelar i 1080p. Vad för inställningar kan jag vänta mig att min burk klarar?

Jag kör 1080p Ultra installing på grafiken med 5600x, 32gb ram och gtx 1070. Flyter på bra för mig

Av Extol
Skrivet av NaFFen:

Har för mig du får ett meddelande när du rör dig till en del i spelet som betyder att du inte kan gå bakåt om du fortsätter, så får du välja om du känner dig klar med den acten eller delen och vill fortsätta eller om du håller dig kvar för att utforska mer

Fick samma meddelande efter akt 1 men då gick det att gå från akt 2 tillbaka till akt 1. Trodde att det var samma men det stämmer som du har sagt, efter vissa delar kan man inte komma tillbaka :/ Vill tillbaka och fixa klart quest som jag missat

Av Extol

Vid delar när det är mycket röra sig och inte strid byter jag till handkontroll. Går fort att byta mellan tangentbord och mus till handkontroll. Tryck på en knapp på tangentbordet eller handkontroll så byter spelet automatiskt om mn har det inställt

Har tappat nästa alla mina waypoints när jag klarade av det sista i akt 2. Något som ska hända eller en bugg?

Av Extol

Har hunnit med ca 40 timmar. Riktigt kul spel och jag vet redan nu att jag känner att köra om det fler gånger för att göra andra val och se hur det påverkar

Enda som jag inte gillar är att pathfinding kan vara lite dåligt ibland och när det blir stora strider kan det bli lite segt att vänta.

Är mycket bra spel och kommer bara bli bättre när de tar bort de få små buggar som finns

Av Extol
Skrivet av KroesusSork:

Faaen vad D&D 5e är tragiskt tråkigt och dåligt. Borde gå att trixa med egna houserules precis som alla andra gör som genomlider skit-systemet. Skrota supplies-kravet vid long rest, exempelvis... För mig förstör det hela upplevelsen att hålla på och tatta med det här.. Tror jag går och spelar om BG2 och drömmer om D&D 2e...

Tycker att 5e är bra Har kört det regelbundet som både spelare och dm sen det kom ut 2014. Dock har det lite brister men det har väl alla system. Det dåliga me 5e är att man blir iprinsip odödlig vid lvl 3 och att det blir löjligt många tärningar som rullas vid högre lvl. Dock inga jobbiga problem med en bra dm

Tror det hade vart tråkigt/för enkelt i BG3 att kunna ta long rest hela tiden

Av Extol
Skrivet av mangemani:

spelet flyter på hur bra som helst, inte det minsta stuttering, inga glitches och inga crasher.
dock så hade jag gärna sett ett nytt hack n slash, typ som baldurs gate dark alliance, lite för mycket att hålla koll på i det här spelet, men man vänjer sig väl under resans gång

sen blev jag lite besviken, jag har sett i guides på youtube att man skulle kunna spela som necromancer, ranger, druid och paladin, men de saknas, varför?

Necro är en sub class till wizzars, får den lvl 2 (om det är som 5e)

Av Extol
Skrivet av FatherOfThree:

Imponerande, med tanke på att 10000 timmar motsvarar 416 dygn konstant lyssnande.

Skrivet av Jumpcut:

Gött mos! Så vad du säger är att du har lyckats med två helt otroliga saker på samma gång.

1. Så har du klämt in fler timmar än vad det går på ett år - bara det är ju Nobelpriset!

2. Så har du helt enkelt lyssnat på saker dygnet runt i 15 hela år, på jobbet, i skolan, medans du äter, medans du sover, när du umgås med andra människor etc etc. Det hade jag aldrig klarat.

Skyller på min dyslexi Tack för rättelse, hade för mig att det stod nått med 10 000 på Spotify wrapt 2022 :/

Ligger nog på 6-10timmar varje dag med musik och poddar Så ~2000-3600 timmar

Av Extol

Har spotify+annat som låter igång 10 000+ timmar/år Använder in ear och headset. Inget fel på min hörsel efter att ha gjort detta 15+ år (har dock vart noga med att ha hyfsat låg volym)

Av Extol

Bra spel men stör mig mycket på allt som de har ändrat/inte tagit me från 5e :/ Tror jag skulle gillat det mer om jag inte kört D&D i över 10år

Av Extol

Tur att jag har wifi på moderkortet när tp kabeln är trasig bara 3 timmar kvar :/

Av Extol

125 gb Vill spela nu och inte vänta

Av Extol
Skrivet av Gigantrix:

Samme her.

Kjøper du gjennom Steam appen på mobilen (Android eller IOS) eller via din datamaskin (Windows)?

Har hatt problemer den siste tiden med å gjøre kjøp på mobilen både via Steam og Firefox (begge på Android mobil). Først når jeg bruker web leseren (FF) på datamaskinen så vil kjøpet gå igjennom med BankID, der jeg bekrefter med med QR koden på skjermen gjennom BankID på mobilen.

Hade problemet vært kun uBlock Origin, så hadde det i det minste gått igjennom på Steam appen, men det er noe annet som ikke funker som det skal når jeg gjør kjøp på Steams butikk via mobilen.

Bruker samme bank og VISA kort, som jeg gjort i mange år og det har fungert på mobilen uten problemer inntil nå. Andre kjøp via mobilen har ikke vært noen problemer, så det er noe Steam har gjort der ikke lengre fungerer mellom Steam på mobilen og Skandiabanken (+BankID) systemet.

Köpte i steam på Windows. Med mastercard och Swedbank. Alltid funkat utan problem, även på steams app (android)

Av Extol
Skrivet av Gigantrix:

Hva betalte du for BG3? På Steam ble € 59.99 til rundt 711 SEK og på GOG ville de ha i SEK 678, i Euro 58.69 og USD 62.80.

Så vidt jeg vet vil BG3 være DRM fri også på Steam, så da er det ikke så stor forskjell mellom å kjøpe det på GOG eller Steam. Kun muligheten til å bruke Workshop er vel det som skiller mellom disse to butikker.

Early Access (EA) versjonen skal jo bli til en deluxe utgave når den når release i morgen (den 3. August), så det kan være verdt å kjøpe BG3 innen vi når release utgaven (der du mest sannsynlig vil se en bas utgave og en deluxe versjon i butikken i stedet for kun EA utgaven som er nå i butikken) på Fredag kl 17.00

Köpte på Steam

Av Extol
Skrivet av Schwalan:

Du får deluxe edition utan extra kostnad om du köper early access innan release.

"Why Early Access?
Release is right around the corner, so as a thank you to everyone who supports the game prior to launch, you’ll be getting the Digital Deluxe Edition content for free."

-Steamsidan

Då var det bra att jag köpte det idag

Av Extol
Skrivet av ackwell:

17:00 släpps det, men ingen pre-load pga att det är Early Access fram tills release. Och att installera det på nytt skulle ta lika lång tid som att uppdatera redan installerad Early Access-version.

Ok tack för svar. Då var det onödigt att köpa och installera nu för att slippa det imorgon

Av Extol

Vilken tid släpps det?