Inlägg

Inlägg som Neteyes har skrivit i forumet
Av Neteyes

Köpråd - ca 8k uppgradering

Jag kommer att ha cirka 8 tusen över när jag får in pengarna denna månad och vad bättre sätt att spendera dom på än att köpa lite nya delar?

Just nu har jag en AMD Phenom 2 x4 955, Radeon 6850, 4gb ram, random billigt moderkort och typ 450w psu. Det är dom delarna som behöver uppgraderas tror jag. Jag har bra hårddiskar och ett antec three hundred chassi, vilket jag inte är säker funkar med alla nya grafikkort med tanke på att dom är gigantiska nu för tiden.

Jag spelar inte så mycket längre, utan jag arbetar med ganska tunga program som jag vill ska fungera snabbt, vilket dom inte riktigt gör nu. I vilket fall, i grafikkortsväg skulle jag vilja kunna spela typ BF4 på medium med typ 60fps, och ska kunna klara av att köra 3 skärmar också (2 hdmi slots med kanske?). Jag vill nog spendera dom mesta pengarna på mycket ram och en bra processor.

Några tips på vad man ska köpa?

[Edit] Jag tänker mig nåt sånt här http://www.inet.se/kundvagn/visa/4375178/2013-12-20 Grafikkortets längd borde passa med mitt chassi. Vad tror ni, kan det spela BF4 på medium med 3 skärmar inkopplade på 1920x1080?

Av Neteyes

Applikationstips

Jag har som uppgift att skapa en webbapplikation som ska förenkla något med hjälp utav PHP, och det får inte vara något som jag vill, så kom med idéer gott folk! Det bör inte vara alltför avancerat med tanke på att det är det första jag kommer göra i PHP, och utöver HTML, CSS och SQL så är den enda erfarenheten jag har en 10 veckors kurs i Python.

Jag tror jag skulle kunna lösa det mesta om jag hade tillräckligt med tid, men jag har bara tills den 7e Januari på mig.

Av Neteyes

Jag kommer ju inte ens åt sidan. Inte tillgänglig får jag. (Chrome error när den inte hittar sidan)
Och ja jag är säker på att gatewy är 192.168.1.1, jag har testat att byta till den som ska användas i lägenheten men det funkade inte heller

Inget visar några fel men om jag inte kommer in på router betting så kommer aldrig Internet funka. Finns det inte så man kan connectabigenom putty le nåt?

[Edit] Routern är en WNR3500Lv2, jag har kopplat routern med den gula kabeln (som ska till routern men den ser likadan ut som en vanlig tp kabel i vilket fall) rätt in i väggen och sen en tp kabel från datorn till routern i slot 1, allt lyser som det ska på routern vad jag kan se, inget som blinkar eller inte lyser alls, datorn säger att man är uppkopplad men det finns ingen internetuppkoppling (såklart eftersom jag måste ändra i routerinställningarna för att jag ska kunna komma in på internet från första början.) Jag tycker inte att kabeln från router till uttaget i väggen ska göra någon skillnad om jag ska kunna komma in på router inställningarna eller inte så då återstår något problem med antingen datorn eller routern, för kabeln är helt ny och jag har testat två olika nu, och med datorn så har jag redan kollat att allt står rätt till, vilket det gör, men routern kan jag inte kolla.

Av Neteyes

netgear n300 router login

Köpte nyss router till mitt ställe på grund utav att jag köpte en nas och jag får det inte att funka... Kan inte komma åt 192.168.1.1 även om det ska vara rätt. Kkabeln visas som inkopplad i Windows så.. Kopplad i första sloten oxå. Inget Internet atm pga lägenheten kräver speciellt ip, dns o gatewy. Iinget modem utan kopplar direkt i väggen för det är fiber(?). Behöver komma åt router inställningarna så jag kan fixa det så vad göra?

Av Neteyes

Windows 8 scaling problem

Hej, jag har nyss installerat Windows 8 för första gången och det är svarta kanter runt min monitor. Jag har en 27" 1920x1080, jag har aktiverat GPU Scaling i AMD Kontrollpanelen men det scalas fortfarande inte ut. Någon idé?

Löste det, fanns någon scaling inställning som gjorde det konstigt i AMD kontrollpanelen.

Av Neteyes

Det blev en A-DATA SSD Premier Pro SP900 128GB och 2TB WD. Hur konfigurerar jag windows för att funka optimalt med ssdn sen? Jag kan tänka mig att man inte vill ha caches på ssdn, utan flyttar dom utanför, men hur gör man det på ett bra sätt?

Av Neteyes

SSD + HDD köp

Hej, jag tänkte beställa en SSD och en HDD nu eftersom min gamla hårddisk är i sista spurten så att säga. I vilket fall, jag vet inte hur det ligger till med hårddiskar numera men jag ska tydligen ha 4st SATA 3,0 Gbit/s anslutningar på moderkortet och jag vet inte om det kommer funka. Tänkte spendera runt 1500kr på en ssd och hdd tillsammans, så vad skulle vara bäst att köpa i den situationen?

Av Neteyes

http://i.imgur.com/MMuN2Zr.png

Satt och pillade lite med det igår kväll.

Av Neteyes
Skrivet av SpeedRunnerAlfa:

Eftersom han har använt Linux innan så behöver han ju inte hoppa på mint. Vill du pilla lite eller ska det fungerade out of the box?

Foresight
Sabayon
Manjaro

Om du vill pilla mycket:
Arch
Gentoo
Slackware

Det är ju pillandet som är kul Får kolla in de 3 du länkade

Av Neteyes

Vilken distribution ska jag köra?

Jag har kört Windows i alla år, mest för att jag brukade spela mycket, men nu spelar jag knappt alls, och datorn börjar sega så jag tänkte formatera. Då kom jag på att jag kan ju lika gärna köra linux nu. Jag är inte helt bortkommen med linux eftersom jag har haft servrar som kört det, samt använt det i skolan, men jag vet inte vilken som skulle vara bäst för mig.

Jag vet inte exakt hur specifik jag kan vara men vad jag gör vid datorn just nu är streama videos, programmera och bildhantering, så om det finns något som har bra stöd för allt det så är allt lugnt!

Skulle hellre testa något annat än Ubuntu. Har kollat lite på Arch linux och manjaro, finns det några fler bra?

Av Neteyes

Det enda jag kan komma på är att du inte sparar den som .png eller så använder du fel inställningar hos .png filen.

Av Neteyes

Webbdesign

Jag har hållt på med webbdesign ett tag, men jag kommer oftast aldrig längre än till design stadiet, om ni förstår vad jag menar. Jag tycker att det jag gör inte har något djup, nästan som att det är tecknat.

Jag undrar då, hur kan jag göra för att få mina hemsidor att se bättre ut? Jag är i stort sett självlärd och när jag söker på google så hittar jag bara guider till HTML och CSS, men det kan jag ju redan.

Jag skickar med ett par designer som jag har gjort.
http://data.fuskbugg.se/skalman02/Untitled-qweqwe1.png
http://data.fuskbugg.se/skalman02/progressssssss.png
http://data.fuskbugg.se/skalman02/4d761714dcd4f_website2.png

Vad gör jag för fel?