Inlägg

Inlägg som ilmmec har skrivit i forumet
Av ilmmec
Skrivet av Mirgorp:

http://www.youtube.com/watch?v=bINLgcxuUAU här är en bra film att se som jämnför 2011 mot 1150 som får dig att se skillnaderna bättre, vad som 2011 är bättre på och vad som 1150 är bättre på,

Den tackar jag för!

Efter en hel del sökande på nätet bland olika processorer och sockets börjar jag undra ifall det är mjukvaran som ställer till att lite i min setup. Ska ta och gå igenom detta lite mer när jag kommer hem. Kanske en reset av BIOS och en ny överklockning av processorn.

Tror du det skulle ge någon markant skillnad på temperatur ifall jag skulle byta ut min H60, möjligtvis en push/pull lösning?

Av ilmmec
Skrivet av Mirgorp:

Intels nya 4930? det är ju third generation "Ivy brigde" den nya är 4770k "Haswell"

fins ju H100i om du har plats i chassit http://www.inet.se/produkt/5322278/corsair-hydro-h100i

så du vill bara att vi sätter ihop ett modekort och en Processor åt dig?

Vilken koll man har, fick för mig att 1150 var något äldre socket. Så 1150 är att föredra framför 2011?

Har tyvärr inte plats för en dubbel radiator i min låda (Fractal Design Define XL).

Ja, i stort sätt.

Av ilmmec
Skrivet av fantomsmurfen:

Vad har du för processor nu då? Ingen dator är byggd för att köra fler spel samtidigt.

Kör en i5 2500K på ett ASUS P8Z68-V Pro.

Av ilmmec

Köpråd av upgradering

Hej!

Har precis införskaffat mig ett GTX 780 och upptäckte att min processor blev en flaskhals i datorn, tänkte därför göra en lite tidigare uppgradering än planerat på moderkort samt processor. RAM minnen har jag 16GB så ska räcka ett tag till framöver.

Då är min fundering vad som passar mig mest, budgeten ligger väl på en sådär 8 tusen, kan ändras ifall det skulle behövas.

Kör för tillfället 3 st skärmar i 1080, och spelar oftast bara på en av dom då jag kör andra program på övriga skärmar. Kommer behöva ganska mycket kraft då jag sitter och spelar på en skärm samt har 2 spel uppe till i bakgrunden, och detta tar i dagsläget 80-100% CPU kraft.

Har kollat på Intel's nya 4930K tillsammans med ASUS P9X79, men har läst mycket om att man behöver uppgradera BIOS och massa strul vilket inte känns optimalt. Har också för mig att Intel's nya processorer har varit sämre än tidigare när man pratar om gaming och överklockning, hur ligger det till?

Kommer också uppgradera processorkylaren till vad jag planerar på att vara Corsair's H80i, ifall ingen har någon bättre rekomendation (har varit nöjd med H60).

Väldigt tacksam för svar!

Av ilmmec

MARKUS stolen från IKEA, bästa köp jag gjort på länge. Varit i min ägo i 2-3 år nu och varit supernöjd!

Av ilmmec
Skrivet av Ative00:

Satt och funderade lite på hur man ska optimera ljudnivå och el förbrukning på burken. låt oss säga att jag spelar 50% av tiden resten av tiden använder jag egentligen inte grafik kortet till mer än sånt som den interna i CPU:n klarar. de jag funderar på är om man kan få datorn att (eller att ställa in de själv med ett script) slå på grafik kortet vid behov. alltså när jag ska starta ett spel eller något jag anser att jag behöver det till så slår jag på det eventuellt automatiskt

Rätta mig och jag har fel men borde inte detta vara det du letar efter, Lucid Virtu?

Av ilmmec
Skrivet av Jekean:

Intels chipset har "hårdvarustöd" för raid från x58 och uppåt, säkert tidigare än så även.
Men du kommer så klart kunna köra 2 F120 i raid0 med goda resultat.
Inte helt säker på hurvidare trimkommandot kommer att prestera på en raid ssd array MEN du kan ju alltid fixa SSD toolbox och köra en trim-optimization den vägen: ger samma resultat.

Se bara till att du kör med intel kretsen och sätter på raid på den i biosen så du inte hamnar på någon semisoftware marvell eller jmicron bus bara...

Okey, tackar så mycket för ett bra svar! Jag ska beställa hem en till F120 och testa!

Av ilmmec

Fråga ang. raid 0 på P8-Z68-V Pro

Jag undrar ifall man kan köra raid 0 på ett P8-Z68-V Pro moderkort med hjälp av den ibyggda raid 0. Jag funderar på att köra 2 st "Corsair SSD Force Series 3, 120GB" i de inbyggda SATA portarna i raid 0. Funkar det? Finns det stöd för TRIM när man kör med inbyggd TRIM i moderkortet?