Inlägg

Inlägg som Narien har skrivit i forumet
Av Narien

om valet står mellan 2 660ti nu och en 680 nu så hade jag valt 680, det har större minnesbuss, kommer antagligen dra mindre ström, väsnas mindre och krångla mindre (ibland tar det ju faktiskt nån extra vecka innan slistöd kommer till spel). Det lämnar även rum för uppgraderingen 680-sli i framtiden.

Av Narien

Jag föredrar också laptop tangentbord, och vill verkligen inte ha ett mekaniskt tangentbord.

Av Narien

Ett enkelt sätt att få reda på hur hårt cpu'n arbetar i nuläget kan ju vara att öppna task manager / performance och sen spela spelet lite, tabba ut och kolla på cpu usage history, då får man ett hum om hurvida cpu'n flaskar med det nuvarande grafikkortet.

Eller använder man ett program som afterburner och visar hur hårt gpu'n jobbar i spelet, ligger det inte på 100% finns ju risken att cpu'n flaskar.

Oavsett, kommer man fram till att cpu'n jobbar nästan fullt ut (typ 85/90%) kan ju en grafikuppdatering kännas onödig...

Av Narien

Vi hade netatonce i malmö hos mina föräldrar, när vi fick krångel (internet gick upp och ner) så ringde vi (många gånger) och klagade. Ofta resulterar det i att de erbjuder att skicka ut en tekniker, men då åker vi på kostnaden om det är så att felet ligger hos oss (med start från telejacket). Som tur var var det stendött hela vägen till någon central när teknikern kom hem till oss och att det var netatonce som kopplat något lustig.

Just nu har jag bahnof i stadsnät. Efter två veckors klydd fungerar det (inne på tre veckor nu, men bahnof verkar inte veta att det funkar). Dock har jag en trevlig telefonräkning efter att ha suttit i deras telefonkö så tänker inte "hjälpa dem mer", utan låter dem komma på ett sätt att kompensera mig då de nu tror jag haft 1/10 av det internet jag borde ha i 3 veckor

Av Narien

Behöver köpa en ny router, och jag tänker mig väll ett pris runt 6-800 kr, hos familjen hade jag tidigare en dlink 655.

Vad jag vill att den ska kunna:
Bra stöd för "många" connections, både inom torrent trafik och speltrafik.
Bra trådlös kontakt, jag bor i ett område med många trådlösa nätverk, det är ett relativt litet område som behöver täckas, men det separeras av en 15 cm tjock betongvägg.

När man läser om d655 står det ju att den ska klara upp till 300 Mb/s, och jag känner att jag vill ha ut åtminstånde 100 Mb/s. Jag har fått för mig att Cisco gör "good shit", är detta rätt och är i så fall http://www.inet.se/produkt/5401792/cisco-linksys-e2500-wirele... ett vettigt val? eller finns där bättre alternativ?

Tittat vidare lite, denna är i dyraste laget, men någon som har erfarenhet av: http://www.netonnet.se/art/dator/natverk/router/trdlsa-n-300-...

Krav är dock att den är helt tyst, absolut inga rörliga delar.

Av Narien
Skrivet av happy_per:

Enl flera tester så är ASUS GTX 660 Ti med DC2 kylare ett av de tystaste korten....

Tänker nog oxå köpa ett sådant när priset om 1-2 månader droppat en del...förhoppningsvis....

Okej, jo jag misstänkte det med tanke på hur de andra dc2 kylarna presterar, har du någon länk till specifika tester?

Av Narien
Skrivet av Zotamedu:

Se sidan 6 i artikeln.

Tack, såg inte det Hoppas de lägger till ljudnivåer, det är en av de viktigaste testerna för min del iaf.

Av Narien

Har väntat på detta kortet, och denna recensionen ända sen de första 600-korten började komma ut, men var är igentligen ljud mätningarna?

Hur står sig fläktarna jämfört med 670/680 varianternas motsvarigheter? Jag är framförallt intresserad av Asus variant...

Av Narien

När jag får en 50" OLED för max 15k börjar jag fundera...

Av Narien

Gillar allt med den förutom priset, men kommer antagligen bli en 660/660ti när det väl kommer, förutsatt att kylaren är tyst.

Av Narien

Jag hade ssd'n (helt ny) samt usb'n där installationsfilerna fanns.

Kan problemet vara win 8, att det helt enkelt är någon drivrutin eller nåt som saknas? Just nu ser jag inte någon annan lösning än att installera win 7 istället och testa med det...

Kan det vara ett problem att ha AHCI istället för IDE?

Av Narien

I bios syns inget förutom ssd'n. I bootordern syns då bara ssd'n. Den bootar alltså inte om usb är uttagen

Av Narien

Ny dator (installerat win 8) gillar inte att starta

Insett att jag postade detta fel, så postar om det här.

Här är problemet:
När jag startar datorn normalt, så vill den inte starta upp till windows, den visar bios-bilden, sen blir det svart med ett - tecken som blinkar till, därefter ses bios-bilden igen och allt börjar om.

Jag kan komma åt windows genom att starta windows 8 installationen via usb, sedan avbryta den, då startar win 8 upp precis som man förväntat sig att det skulle.

På moderkortet så lyser BOOT_DEVICE_LED, vilket borde indikera något problem med boot device (asus manualen säger inte mycket mer heller).
Eftersom ssd'n är den enda disken i datorn för tillfället så ligger den även först i boot order.

Vad jag ser som relevant hårdvara i datorn är:
moderkort: p8z77-v
processor: i5 3570k
ssd: samsung 830 128 GB

All hjälp skulle uppskattas, i värsta fall får jag ta att installera win 7 och se om det fungerar bättre.

Av Narien

Enligt bios (och så ska det vara) finns där inget annat connectat, och bootordern så står samsungdisken först.

Märkte nu att det verkar även gå att boot-override inne i bios, och forcestarta ssd'n <-- detta verkar vara fel, nu gick det inte, kan ha att göra med att usbstickan satt kvar i, ända sättet jag hittat att få igång windows är att starta installationen, avbryta den och sen startar windows.

Jag glömde skriva i första: BOOT_DEVICE_LED lyser, vilket borde indikera att den inte hittar ssd'n, men den syns som sagt inne i bios.

Av Narien

Ny dator (installerat win 8) gillar inte att starta

Okej, ska försöka ge så mycket relevant information från början. Om något saknas fråga efter det så lägger jag till det.

Här är problemet:
När jag startar datorn normalt, så vill den inte starta upp till windows, den visar bios-bilden, sen blir det svart med ett - tecken som blinkar till, därefter ses bios-bilden igen och allt börjar om.

Ett sätt att komma in rätt är att sätta in win 8 usbstickan (som jag använde för att installera då), boota från usb, då startas win install och jag avbryter den, då startar allt om och win 8 startas.

I brist på bättre uttryck, what gives?

Vad jag ser som relevant hårdvara i datorn är:
moderkort: p8z77-v
processor: i5 3570k
ssd: samsung 830 128 GB

Mer info kan som sags ges om ni vill ha det. All hjälp uppskattas

Av Narien

Okej, jag tänkte mest att det kanske blir problem att komma åt internet och liknande för uppdateringar om lan inte funkar t.ex men det känns bra att veta att det ska funka med win 7!

Av Narien

En liten fråga om drivrutiner, jag är i svängarna att bygga en ny dator med moderkortet P8Z77-V som bas.
Men när man kollar asus drivrutindatabas så finns där inget om win 8, vet någon hur man löser detta? Funkar t.ex win 7 drivisar?

Eller bör jag helt enkelt installera win 7 i väntan på riktig release?

Av Narien

Beställde min för 1899 antar att de smyghöjer priset ju fler personer som beställer eller nåt >.<

Av Narien
Skrivet av Legopappa:

Hej kna jag få infilika med en fundering?
Jag har 2 st identiska 1TB WD GP diksar om ajg kör en SSD disk en WD Black på en Terabyte samt raidar Gp diskarna är det möjligt att kör en sådan setup?
De raidade skulle få fungera som spel/film diskar WD black som lagring?
mvh

Det borde det vara.

Av Narien

Jo, jag skrev fel där, menade såklart högre access tider.

De extra 500 gigen är igentligen oväsentliga och mer "nice to have". Angående hur gamla diskarn är vet jag inte riktigt, men alla har drivers från 2006.