Inlägg

Inlägg som Narien har skrivit i forumet
Av Narien

En liten fråga till de som är mer kunniga:

Vi såg ju i ett antal tester osv att i5-5675C var snabbare / kraftfullare än i5-6600K, men jag har en liten fråga angående deras cache är lägre.

Både 6600K och 4690K har 6 MB cache, varför har 5675C bara 4 MB cache? (och varför påverkar det inte riktigt?) Sen undrar jag också vad 6600K platformen tillför som man missar om man skulle bygga en dator med 5675C istället?

Obs, jag är medveten om att DDR4 kommer iom 6600K, men vad jag förstår så är skillnaden i prestanda försumbar.

Av Narien

@CFSsss: Jag tycker du drar en väldigt absolut gräns för vad design är. Win95/win98 menyn var också designad, designad att vara så enkel som möjligt. Med win 8 hade de andra mål, dels att presentera mer aktuell information i menyn, vilket nödvändigtvis inte behöver vara dåligt. Det stora problemet tycker jag var att de försökte skapa ett gemensamt gränssnitt för mobiler, surplattor och desktops.

Jag tycker denna nya menyn ser snygg ut, har dock inte testat den än så kan inte lämna något direkt omdöme, däremot så har jag aldrig förstått hatet mot win8, ibland låter det ju som att folk lever hela sina liv i startmenyn, själv spenderar jag så pass lite tid där att den faktan att stänga av datorn gjordes lite mer klyddigt (1-2 klick mer än tidigare) markant ökade tiden jag spenderar i menyn, kanske med så mycket som 20-30%.

Av Narien

@Legopappa: Stor del av diskussionen går väll runt frågan "är det värt att betala 3000 kr för den mängd prestandauppgradering man får".

Sedan verkar det som att det går att klocka äldre processorer (som 2600k) högre än vad du kan med 6700k, vilket också gör att prestandaökningen minskar.

Av Narien

Var väll inte direkt chockad av att det inte var någon enorm prestandaökning. Däremot blev jag lite förvånad över hur stor skillnad det var i fps i speltesterna (framförallt då när de körde i 1080p).

Det skulle vara intressant att se tester med andra grafikkort. Jag är lite sugen på att göra ett mitx bygge med ett gtx980, detta testet talade om för mig att om jag spelar på 1080p med "high" settings så ser jag en skillnad med ett gtx980ti, är det samma saga med gtx980, eller kommer alla processorer presentera jämna resultat?

Av Narien

@Netforce: Tycker faktiskt inte det är så konstigt, marknaden för quad och 5th-sli måste vara löjligt liten. Tvivlar på att korten uppfyller mycket mer än skryträttigheter...

Ur rent vinstintresse tror jag inte detta påverkar över huvudtaget.

Av Narien
Skrivet av Zcenicx:

Problemet är att du utgår från kronor när du tittar på vad grafikkortet kostar istället för den mer logiska dollarn.

2014-08-04: 6,8719 SEK/USD
350 USD = 2 405 SEK

2015-08-04: 8,6193 SEK/USD
350 USD = 3 122 SEK

Ett GTX 970 kostar 3 270:- vilket ganska precis motsvarar 2 500:- för ett år sedan.

Mind blown!

Av Narien

@Jockew1989: Jag trodde ray tracing i realtid var mer eller mindre omöjligt med dagens grafikkrav. Vill minnas att jag läste nått om att nån av pixars filmer (som utnyttjar ray tracing) skulle tagit ett par år att generera om den gjordes på en dator.

Är vi verkligen ens i närheten av realtids ray tracing?

Av Narien
Skrivet av Drecain:

Hur är luft vs vattenkylning annars? Jag har fått för mig att vatten är tystare och effektivare kylning..?

Jag vet faktiskt inte, bara byggt med luft tidigare (säkert 3 år sen nu) och inte helt nöjd med det bygget ur ljudnivå aspekter, dock så vet/tror jag inte det är cpu kylarens fel (en noctua d14 tror jag den heter). Jag är dock sugen på att ge mig på ett tyst gaming mitx bygge när de nya processorerna kommer, och om det blir av så kommer jag testa aio vattenkylning. Kommer även fokusera på komponenter som utnyttjar semi-passiv kylning, t.ex nätagg och grafikkort vet jag kan ha detta.

Av Narien

@Drecain: Känner inte att jag är särskilt insatt för att hjälpa dig bygga en dator, men angående värmeutveckling så har du tyvärr inte så mycket att välja på.

Både luft och vattenkylning bygger på att forsla bort värmen från datorn och skicka ut den (i rummet där datorn står). Så om du vill minska värmeutvecklingen är lösningen att ha en "svagare" dator.

Av Narien

Såg era kommentarer om reklamfilmen och tänkte "How bad can it be". Fyfan vilken reklam.

Av Narien
Skrivet av elajt_1:

Förutom det så kan jag inte minnas att jag läst någon review där man inte klagar på rörelsehantering, vilket känns helt ofattbart.

https://www.youtube.com/watch?v=-ogjW7NLD8w

Så jäkla synd att tv apparater fortfarande har problem med att spela upp material med olika bildfrekvens. Ska det verkligen vara så svårt att kunna skicka ut bilden i exakt samma frekvens som spelades in?

Av Narien

Ser ut som att de lyckats baka in en fin prishöjning i samband med deras nya "bättre" abbonemang.

Av Narien

Tack för svaren, det blir nog att testa utan usb först då jag har lite kasst med usb (ett 16 gig som är löjligt långsamt samt ett 8 gig som har ett gummihölje som smält typ och kladdar ner allt det sticks in i )

Av Narien
Skrivet av jakkra:

Finns ett extremt mycket lättare sätt. Stäng av datorn. Håll in c eller r vid uppstart (tror jag, google annars) välj sedan disk utility och radera/formatera din HDD. Sedan kan du installera OS X på den HDD:n direkt där ifrån. Den laddar automatiskt ner OS X från Apples servrar och installerar det.

Man behöver alltså inte mixtra med USB och annat.

Har också gått i tankarna på att göra en clean install av yosemite och de flesta verkar nämna en usb sticka. Men metoden där man laddar ner det direkt verkar ju vara smidigare, finns det någon anledning till varför den nämns så sällan?

Av Narien

Som ett par redan sagt, båda ios 8.0.1 och 8.0.2 hade direkt hemska buggar, så chanserna är att det är just det du har problem med, och en uppdatering till 8.1 bör isf fixa det!

Av Narien
Skrivet av mtntwg:

Var fick du det kompispriset?

Det är tele2's kompis abonnemang med studentrabatt.

Av Narien
Skrivet av ibbles:

Vad betyder "stöd för 4K"? Alla spel som renderar med hjälpa av rastrering av trianglar kan väl renderas i godtycklig upplösning? Ser inte hur just 4K skulle vara speciellt på något sätt.

Man brukar väll tala om låg och högupplösta texturer, kan tänka mig att dessa måste stödja 4k...

Av Narien
Skrivet av Viliktotr:

När kommer broadwell till Mac, någon som har koll? Skulle vilja ha en Macbook Pro med broadwell men vet inte om jag orkar vänta.

Detta är visserligen bara rykten:
http://www.macrumors.com/2014/07/28/retina-macbook-pro-update...
Men enligt det ryktet kommer det nya HASWELL maccar inom en snar framtid, så vänta iaf lite innan du bestämmer dig, men om det stämmer så finns det ju en ganska stor risk att vi inte ser några broadwell maccar inom 200-250 dagar.

Av Narien
Skrivet av Dakkie:

strömlösladdning? Telefonen går ju på ström ( elektricitet ), hur skulle det gå tror du?

Ifall du möjligtvis menade SLADDlösladdning så kanske det kommer. Men ifall dom gör den i metall som 5s:an är av (tror jag) så blir det klurigt tror jag. Trådlös laddning (Qi ) funkar med induktion vilket är en produkt av magnetism, vilket kan ställas till för ifall det är ett metallstycke ivägen för laddaren och ladd-"motsvarigheten" i mobilen. (spolarna?)

Tja, strömlös hade ju varit helt fantastisk den med men självklart menade jag sladdlös.

Av Narien

Vet inte riktigt om detta är förväntningar, men min önskelista till iphone 6:
Saffirglas (allt som minskar reprisk är positivt).
Strömlösladdning, kanske en gimmick, men ack så fräckt.
vattentät (kluven här, skulle gärna se att den var vattentät, men fan ingen såndär flärp för luckorna).
löjligt tunn mobil.

På mjukvarusidan är jag intresserad av Continuity-tjofräset samt det nya programmeringsspråket (dialekten? ).