Inlägg

Inlägg som Fluffey har skrivit i forumet
Av Fluffey

Om man blir av med LEDs så vore den riktigt snygg, hoppas den presterar bra.

Av Fluffey

Är väll såhär det blir när människor som inte kan tekniken bestämmer, känns lite som avgiften på interna diskar.

Av Fluffey

Kanske en fråga som inte bara är riktad till Inet utan flera utav de större aktörerna men eftersom ni verkar vara väldigt aktiva så postar jag den här.

Hur kommer det sig att ingen utav de större aktörerna (Inet , Webhallen , Komplett , Cdon , Dustin) tar in grafikkort från Club 3D? Försöker dom inte vara närvarande på Sverigemarknaden eller är det av andra anlednignar ?

Av Fluffey

Det är vid sånna här tillfällen jag tvekar på mig själv, är ja förbannat trög eller majoriteten som kommenterar... Så som jag förstått de är de här inte en CPU man går o köper för att få högst fps i bf3 eller bäst score i 3d mark. Det är handplockade exemplar som riktas mot kväveklockare?! Pris/prestandan kommer va skit, det kommer inte vara nån inteldräpare och den kommer va dyr men det är antagligen det man förväntar sig om man köper en. Troligtvis inget man beställer från inet/cdon/webhallen heller. Ta de för va de är istället, det är en dyr processor som är stabil under hög block och troligtvis kommer slå nått rekord på kväve ingen gamingjoecpu. Sen kan ju jag ha tolkat allt fel me ?

Av Fluffey

"Slingshot: AMD's Fight to Free an Industry from the Ruthless Grip of Intel" Diskussion

Hej, läste precis ut den nyligen släppta "Slingshot: AMD's Fight to Free an Industry from the Ruthless Grip of Intel" och hade hoppats på att kunna få igång en diskussion på tankar kring boken och dess innehåll från andra medlemmar här på swec.

Personligen tyckte jag den var intressant och gav en inblick i hur branschen fungerat under de senaste tio åren. Tyvärr kändes det som de var lite fokus på de hårdvarurelaterade problemen som funnits och istället mer på "kampen mot Intel" men det är väll det man förväntar sig utifrån titeln.

Vet inte exakt om det är här tråden hör hemma men kändes någorlunda rätt.

Av Fluffey

Lurarna såg riktigt schyssta och sköna ut, bara hoppas att någorlunda ljudkvalité finns.

Av Fluffey

Hej Gigabyte.
Har senaste året använt ett gigabyte HD 6850 med Windforce kylaren som jag har vart väldigt nöjd med. Det enda problemet jag stöte på är att Volten är låst när jag skall överklocka det och att det inte verkar gå att låsa upp någonstans. Kortet håller låga temperaturer och vore kul om man kunde höja volten några steg. Har googlat runt lite och verkar vara samma för andra människor med samma modell. Finns det något sätt att bli av med voltspärren eller är det hårdvaruimplementerat ?

Av Fluffey

AMD phenom II x4 955 (4kärnor) stock 3.2 OC 3.7
10minuter 58sec Efficiency 672.58

Av Fluffey
Skrivet av Laggboxx:

Vad sägs om att testa Pc Monitor ?
Jag kör det på mina 2 folding riggar och min huvuddator.
Du kan se temps, hårddiskar, processor användning, vilka processer som använder vad, Köra powershell, commandprompt, ip adresser, en jävla massa helt enkelt!

Både från en dator och från mobilen!

Edit: http://www.mobilepcmonitor.com/
Funkar på i princip alla platformar!

tack, Dock går det inte installera PC Monitor utan .Net framework 4.0 eller senare och maskinen som det skall köras på är en virtuell win 7a som saknar internetåtkomst.

Av Fluffey
Skrivet av ypolt:

Inte kodat mot windows api själv och är inte hemma så jag kan testa, men
hittade den här kodsnutten på stackoverflow.

Du behöver självklart ha python installerat på systemet, samt pywin32.
Du kör programmet i powershell med att skriva python och filnamnet bara, t.ex:

python cputemp.py

Det enda som printas är resultatet av koden, vilket jag uppfattar ditt inlägg som att du är ute efter.

Hittar inte powershell python efter installationen så kör detta i powershell (förutsatt att pathen stämmer):

[Environment]::SetEnvironmentVariable("Path", "$env:Path;C:\Python27", "User")

Och så python-koden som ska köras, så klart:

import wmi w = wmi.WMI(namespace="root\\wmi") print (w.MSAcpi_ThermalZoneTemperature()[0].CurrentTemperature/10.0)-273.15

tack, finns dock redan ett WmiObject där man hämtar "MSAcpi_ThermalZoneTemperature". Problemet är att detta inte stöds på mängder av moderkort så man får felmeddlenade att det inte finns. Du har uppfattat rätt i att ja behöver ett minimalistiskt program som bara ger resultatet av koden.

Av Fluffey
Skrivet av Suedede:

Efter lite sökning så hittade jag en konversation på stack overflow där problemet verkar vara att olika moderkortstillverkare har olika sätt att göra det på och därför kan det lätt bli ett onödigt stort projekt för något så enkelt. Kolla om OHM (Open Hardware Monitor) löser problemet åt dig.

tack, stöter dock på samma problem som i Coretemp. Programmet genererar ett resultat men användaren måste spara de manuellt. Hittat en kille som utveckalat en autologgnings patch till OHM men inte säker på hur jag ska installera den ( http://ejrh.wordpress.com/2011/05/13/open-hardware-monitor-lo... ).

Av Fluffey
Skrivet av ypolt:

Har du möjlighet att köra python?

Jag kan inte koda i python men om det går att anropa koden/scriptet genom powershell ska det inte va några problem.

Av Fluffey

Söker program som ger temperaturer till text fil eller Command prompt.

Hej
Jag jobbar just nu med ett projekt i powershell som skall hämta ut viktig information om alla datorer i en domän exempelvis vilken processor som används och vilka temperaturer den har. För att detta skall kunna köras från en dator på alla andra i domänen skulle jag behöva ett program som bara behöver köras för att get output. Inte exempelvis CoreTemp eller Hwmonitor där man kan spara en textfil med resultat.

Windows egna "Get-WmiObject win32_TemperatureProbe" saknas det stöd för i många maskiner. Det jag söker är ett Program som antingen genererar en prompt output när det körs eller skapar en textfil med resultat direkt.

Av Fluffey

Vilken tur att du med dina max 3års erfarenet av hårdvarumarknaden vet bättre än ett företag med ca 10 000 anställda som har vart med sedan 69.

Av Fluffey

Riktigt trevligt med en video till recensionen, fortsätt gärna med det.

Av Fluffey

"Maxtempraturen" för phenom II brukar rekommenderas till 62 grader så 85 eller 65 är relativt högt, se till så att kylarn sitter ordentligt och du har rätt mängd kylpasta

Av Fluffey

E-penis såklart , ja foldade ett par veckor när de var som kallast för att få upp värmen när hyresvärden snålar

Av Fluffey

Enliigt ASUS hemsida har ditt moderkort sockel amd3 och inte amd3+ så den processorn du valt kommer tyvärr inte passa. Dock kan en phenon II vara en passande uppgradering om du hittar någon för en billig peng.

Av Fluffey

Om någon stöter på samma problem funkade det att ta bort drivrutinerna och installera verision 12.10 av catalyst

Av Fluffey

Underligt problem med ljud från HDMI efter win update

Installerade nyligen om windows 7 64bitars på datorn och i början var allt frid och fröjd. Kör en 23.6" ASUS skärm som huvudskärm samt en 42" panasonic plasma TV som extra skärm samt ljudenhet. TVn är kopplad via HDMI till datorn och grafikkortet jag använder är ett HD 6850. Efter jag börjat uppdatera windows försvinner TVn som ljudenhet i "playback devices" och hittas inte heller i device manager.

Bilden till TVn fungerar fortfarande prima men får inget ljud. Ljudet fungerar på min kompis dator när han kopplar TVn via HDMI så det är inte kablen så vitt jag vet. Har provat de mesta google lösningar utan resultat.

All slags hjälp mottages gärna //Fluffey