Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som bmb har skrivit i forumet
Av bmb

Kan bara säga att jag blev besviken. Tycker dock att den är lite snyggare nu efter att ha kollat på den lite mer. Känns som att Apple den här gången ville leva rätt mycket på iPod-hajpen så de gjorde en dator som ser ut som en iPod. En sak som jag dock gillar med nya iMac är dock att det går att öppna bakdelen relativt enkelt för att sätta in mer minne eller byta hårddisk:

http://media.macfeber.com/2004/new_imac_inside.jpg

Sedan är en Apple-dator aldrig prisvärd. Den är till för personer som vill ha det där extra och som är beredda att betala för det. Motsvarande de som köper en BMW för 350 000 kr istället för en Volvo för 280 000 kr.

Dock är gamla iMac ruskigt mycket snyggare, har t.o.m. en spegel från Lagerhous som föreställer den.

http://media.macfeber.com/2004/spegel4.jpg

Av bmb

Med min bästa Gert Fylking-röst utbrister jag "Äntligen!". Har väntat sen december på de här, har haft mycket problem med föregående version. Får bara hoppas att de har fixat buggarna.

Av bmb

Minskad konkurrens är aldrig bra. Nu hoppas jag bara att Glocalnet (Telenordia) ger sig in i matchen på allvar.

Av bmb

Jag har läste igenom trådarna på Prisjakt (även den nu borttagna) och kan bara säga att jag minst sagt är chockad över beteendet från företagets VD. Trodde först att det kunde vara en vanlig anställd som ville försvara "sitt" företag till varje pris, men nu när jag har visat sig vara VDn har jag blivit ännu mer förvånad. Jag har själv köpt saker "IRL" därifrån, och kan bara säga att jag har tyckt att de har haft utmärkt service (speciellt från VDn konstigt nog). Kan dock bero på att jag köpte sakerna över disk i butik, de flesta verkar ha köpt sakerna över Internet från dem. Att sedan butiken inte verkar fungera något vidare vid Internet-försäljning kan ju bero på att det inte som t.ex. Komplett och Datorbutiken är någon Internet-butik från början. Här verkar det istället ha varit en liten elektronik-butik där ägaren upptäckte Internet och såg vilken försäljningspotential där fanns, utan att analysera hur man sedan skulle sköta de problem som upptstod.
Mina 0.02 cent.

Av bmb

Riktigt intressant artikel. Maskinerna för ytmonterade komponenter liknar väldigt mycket dom som Flextronics använder här i Sverige när de tillverkar kretskort. Men skillnaden mellan Abits fabrik och Flextronics i Sverige är ju att här får arbetarna lämna fabriksområdet när arbetsdagen är slut, samt att ha felaktiga åsikter inte leder till att man blir avrättad inför publik och teve-kameror.

Av bmb

Bra och billig musmatta

För er som tycker att fUNC är för dyra och IKEA-musmattor för dåliga så har jag hittat en riktigt bra och "billig" musmatta, nämligen omslaget till tidningen Wired (amerikanska upplagan om den nu råkar tryckas på andra platser). Hade glömt ta med mig min vanliga musmatta hem så istället tog jag en tidning och testade och blev riktigt förvånad hur bra musen gled. Att tidningen dessutom är riktigt bra gör ju inte musmattan sämre, har man tråkigt kan man ju sätta sig och läsa ur musmattan.

Av bmb

Vill du testa operativsystem är ju Virtual PC (för Win&Mac) samt VMware (för Win&Linux) grymme, du slipper starta om datorn och riskerar inte att förstöra något.

Av bmb

Kommer de här datorerna vara snabbare än dagens Epia-datorer?

Av bmb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fatalist
Jag lånade en och förstod att dom var klumpiga, tråkiga och extremt fula.

Fy fan va illa de ser ut.. *spy*

JOS är "en kopia från taiwan".

Nej det är den inte, läs på lite din trångsynta jävel. JoS samarbetar med andra parter i b.l.a. Taiwan och framställer efter sina egna krav en spelare som sedan de säljer i sverige, och de andra parterna säljer dem i andra länder under andra namn. Skulle du köpa en spelare som hette "Jens of Sweden" om du bodde i Taiwan?

Så sprid inte en massa lögner bara för att du inte har kunskapen.

JENSA! Tjenare! Bor du kvar i Västerås?

Av bmb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av havoc
Att räkna priset inkl studentrabatt är fel eftersom det just endast är studenter som kan köpa den för det priset.

Nej, har aldrig varit med om att Apple Store kollar sånt. Men säg det inte till någon, då börjar de kanske kolla.

Av bmb

Beställde den via mellanhand från USA, gick på 2200 kr. Värt varenda krona. Är nog bästa köpet som jag har gjort på sistone, iPod Mini är den bästa walkman-ersättaren som jag har haft.

Av bmb

Alltid när det skrivs om iPod så kommer folk och säger att Creative Zen/iRiver osv är mycket billigare samt hävdar att folk köper iPods enbart p.g.a. namnet. Inte helt sant skulle jag säga. En del köper säkert det p.g.a. namnet, men iPod har även något som konkurrenterna saknar: Integration med iTunes. Sedan är iPod Mini en helt annan spelare än de större hårddiskspelarna p.g.a. sin mindre storlek. Man köper inte en iPod Mini för att man är för snål för att köpa en "vanlig" iPod, man köper den därför att den är helt perfekt i storleken. Nästan precis lika stor som min SE T68i.

Det enda jag är lite missnöjd med med min iPod är att batteritiden hade kunnat vara lite bättre.
Om den hade haft en inbyggd mobiltelefon så man hade kunnat ringa med den hade inte varit helt fel heller.

För övrigt kostar iPod Mini 2390 kr inklusive frakt om man köper med studentrabatt så priset i artikeln är lite missvisande.

Av bmb

Re: ibook prestanda jemfort med pc-laptop?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av liquido

en g3 800mhz ibook med 256ram motsvarar ungefer vad i pc-verlden?
vad vinner man pa att investera i en g4 istellet for en g3?
var hittar man begagnade macar?

Tack

Den största skillnaden mellan G3 och G4 är ju att den senare har stöd för Altivec. Altivec är ungefär som SSE för Pentium-datorer, alltså gör att vissa operaterationer kan utföras pararellt i processorn. Främst används det till att öka hastigheten på filtren i Photoshop (en av anledningarna till att Mac alltid vinner Photoshop-benchmarken) eller uppspelningen av filmer.

Av bmb

Bara jag som tycker att dagens "2D-vy" där fönster kan ligga framför och bakom varandra är mycket smidigare än 3D-vyer där man ska vrida och vända på saker?

Av bmb

Jag har samma fråga som trådskaparen. Är Ixus 430 så mycket bättre? Av bilderna på Cyberphoto får man ju inte fram så mycket, ingen som har bättre jämförelsebilder?

Av bmb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aac_ripper
Redmond, start your photocopiers.

http://www.konfabulator.com

Av bmb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Opteron
Jag hittade en lite rolig artikel hos OSNews.com skriven av Jean-Baptiste Quéru en föredetta Be engineer.

http://www.osnews.com/story.php?news_id=7529&page=1

Tycker han kommer med många vettiga saker. Mycket är dåligt med Mac OS X i dagsläget. Dock så tycker jag att om man väger samman fördelarna och nackdelarna så är Mac OS X 10.3 ett "trevligare" operativsystem än Windows XP (dock skiljer det inte så mycket). Om det motiverar prisskillnaden vet jag inte, men för mig som använder datorn mycket tycker jag det.
Speciellt det sista han skrev håller jag med om. "If a small OS (in terms of market share) like MacOS has API that doesn't look like what most developers are used to, something is wrong (again) with the OS itself." Fattar inte varför Apple valde Objective C i Cocoa, de hade ju kunnat skippat det när de köpte Next.

Sedan, "tva", kan du sluta trolla på IDG? Du skämmer ut oss andra Mac-användare med dina dåliga argument.

Av bmb

Om man bara läser nyheten så verkar det ju som att Asus bryter samarbetet för att Intel har skrivit avtal med Wistron. Konkurrent till Asus?

Av bmb

Ah, flamewaren har nått Sweclockers förstasida. Börjar kännas som Slashdot.

Av bmb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av polo
Någon som vet vad det är för responstider på de där rackarna? Är det möjligt att kolla på film och eventuellt lira spel med dem utan eftersläpningar?

16 ms tror jag att jag läste någonstans.

Även om jag gillar designen hade jag nog valt en Samsung eller Sony om jag hade köpt TFT-skärm idag. Att det står "Apple" på skärmen motiverar inte det höga priset.