Inlägg

Inlägg som Wizbro har skrivit i forumet
Av Wizbro
Skrivet av HappySatan:

Diskarna i min NAS har rullat i ungefär 93 000 timmar, eller sedan juli 2012. Nästan att jag blir lite stolt över dem. Får fira med skumpa när de fyller 100k timmar.

WD Green 3TB för den som undrar.

Härlig disk! Jag har också sådana diskar från just 2012 som fortfarande är i bruk utan problem (mig veterligen).

Av Wizbro

Detta kanske inte gäller alla men min bror hade mer problem i Linux med AMD än jag hade med Nvidia när vi båda körde. Jag körde den proprietära drivaren och han AMD Mesa.

Av Wizbro
Av Wizbro

+1 för hårddiskar.

Av Wizbro

Står mellan något som denna eller LG:s 27-tummare med 240Hz. Är van vid Ultrawide idag och stannar gärna med det men frågan är om det är värt att gå ned till 27" för att få 240Hz eller om man ska nöja sig med 175Hz.

Av Wizbro
Skrivet av Knashatt:

Äntligen sker detta.

Det är väldigt märkligt att du som standard ska kunna ha hela världens porr tillgängligt helt öppet så här.
Detta är en väldigt bra funktion och för alla som har åldern inne är det bara att logga in och du har tillgång för allt det du vill hitta.

Att kräva att alla föräldrar ska klara av att skapa familjekonton och logga in dessa i deras mobiltelefoner, plattor, datorer, sätta upp porrfilter överallt etc etc etc är inte hållbart. Väldigt många har inte en aning om att det ens går att få tag på allt detta så enkelt det just nu går. Många har inte någon kunskap om hur du gör för att hindra deras barn att komma åt det.
Har sett en del som menar på att du visst kan kräva att föräldrarna ska klara av detta om du nu ska ha mobiltelefoner, datorer etc. Men det är rent trams, du kräver väl inte att bara för du har bil och körkort så måste du även vara bilmekaniker?

Många kommer säkert gapa "censur" men detta är inte censur, det är helt öppet för dom som har rätt ålder inne.
Frågan ni ska ställa er, på vilket sätt påverkar det dig som vuxen negativt? Hur kan detta vara ett problem för er?

Att gapa "moralpanik" är också rätt löjligt, för det är inte moralpanik. Du har fortfarande tillgång till all porr som du alltid har haft, men dom som inte har åldern inte kommer inte lika lätt åt det.
Det är inte moralpanik att förstå att 7-10 åringar inte ska se på styrpsex, förnedingsex mm mm mm.

Tyvärr så hindrar ju detta inte alla andra vägar dom kan komma åt detta. Jag har sagt det förut, varför kan inte internetleverantörerna har på ett porrfilter på som standard? Vill du komma åt det, logga in på någon inställningssida och stänga av det. Svårare än så behöver det inte vara. Och nej, det är inte censur.
Eller åtminstone ha funktionen tillgänglig om det nu är så "hemskt" att den är på som standard, att du enkelt kan logga in och sätta på ett filter. Och om du ska fixa ett mobilabonnemang till ens barn så ska du kunna även där kunna aktivera detta.

Internet är en plattform där alla åldrar samsas. Då får vi skapa en miljö där detta fungerar. Och för vi ska slippa censur så är det sådana här saker vi behöver få fram. Enkla sätt där du som är vuxen som vill komma åt tex porr kan göra detta men samtidigt vet att dina barn inte ser det samma.

Problemet är att du då måste knyta din sökhistorik till ett konto.

Av Wizbro
Skrivet av snraway:

Som jag förstått denna nyhet i andra medier kommer det krävas inloggat och verifierat Google-konto för att kunna stänga av safe-search och ta del av ett komplett, omodererat sökresultat.

Det är en ny tid vi går in i.

Vore tråkigt att begränsa sig till att bara content-moderera bilder? Barn kan ju ta del av stötande nyheter också, kontroversiella åsikter, skrämmande läsning av olika slag.
Denna nya typ av content-moderering går nog att "förbättra" i framtiden ska ni se.

Nej, om de får ta del av sådant som inte tillhör "narrativet" kanske de blir fritänkande. Det vore ju hemskt och skadligt!

Skrivet av SuperSverker:

Vilken tur att det finns alternativ som är precis lika bra för 99% av sökningarna standard Svensson gör då.

Finns dock vissa saker Google är mycket bättre på, som det där och att visa ex. Telefonnummer för verksamheter och företag.

Du har rätt men problemet är att för "standard-Svensson" är Google och "söka på webben" synonymer. De flesta vet inte att alternativ finns. Och därtill tror jag inte att de ens bryr sig.

Av Wizbro

Jag har inga streamingtjänster och därmed inget att dela

Av Wizbro

Jag valde Arctic P14 för att den hade god kombination av pris, kylprestanda och ljudnivå

Av Wizbro

Har ett Silverstone FT02S om hon vill ha världens bästa chassi

Av Wizbro

Jag använder detta skript https://pastebin.com/U2pCEtSf

Av Wizbro

Om dessa inte kostar skjortan kan man ju skaffa en för att ersätta alla mindre diskar (men behålla någon som backup) och ha allt på ett ställe.

Av Wizbro

Min 950 från släppet hösten 2015 får tugga på ett tag till

Av Wizbro

Det var mig en saftig prislapp. Får se när M3 kommer om det blir dags att uppgradera gamla Macbook Pro:n med CPU från 2013

Av Wizbro

Säker att det inte är en konsekvens av hyfsat låg ppi? Om du är van vid en Macbooks Retina-skärm kan ju 110ppi upplevas fattigt.

Av Wizbro
Skrivet av Lagerlöf:

Haha alltså va? Mycket vapen?

Bland vanliga svenssons som handlar begagnat på Tradera? Steget efter att blivit lurad är alltså att begå mord?

Ja, om det var jag skulle hagelbössan åka fram direkt.

Av Wizbro
Skrivet av Gurrrra:

Om allt annat är samma lika så lär inte nån märka nån skillnad nej. Att gå från 400 till 500hz är ju typ som att gå från 60 till 75hz, o det märker du inte heller speciellt mycket av (dock mer än 400 till 500 pga diminishing returns).
Från 400 till 800hz däremot lär man se lite skillnad när det kommer till aliasing.

Jag skulle inte underskatta skillnaden mellan 60 och 75Hz. Jag har spelat Fallout 4 och Skyrim i 72fps eftersom det är den högsta FPS som rekommenderas för att inte paja skript och fysik i de spelen och jag tycker det är enorm skillnad så fort man kommer förbi 60Hz, det är som ett helt annat spel.

Av Wizbro

Annonsen är avslutad

Av Wizbro

Jag kommer alltid förespråka Sverigestolen 818, passar din budget också.

Av Wizbro
Skrivet av Eawo:

2 700 kr + frakt

Tack för ditt bud!