Inlägg

Inlägg som Mintz har skrivit i forumet
Av Mintz

2900 + frakt

Av Mintz

BUTIK: Inet
MODELL: ASUS TUF 3080 OC
DATUM ordern gjordes: 2020-09-17
TID ordern gjordes: orderbekräftelse kl 16:05
SKICKAD: 2020-11-18

BUTIK: Komplett
MODELL: ASUS TUF 3080 OC
DATUM ordern gjordes: 2020-09-17
TID ordern gjordes: orderbekräftelse kl 17.21
SKICKAD: Leveransdatummet har flyttats fram 5 ggr nu. Senaste uppdateringen var från 17-nov till 22-nov.

Av Mintz

Ubisoft ger bort The Crew på deras "Ubisoft's 30th anniversary"
https://club.ubisoft.com/en-en/ubi30

Av Mintz

Såld.

Av Mintz

Far Cry Primal (Uplay)

Hej,
Spelkod till Far Cry Primal (Uplay) säljes.
280kr via Swish eller kontant hos mig i Lund.

mvh
Justin

Läs hela annonsen här

Av Mintz
Skrivet av Sebbepojken:

Det är ett par tillägg som idag är omständiga nog att installera. Jag behöver aktivera programmerarläget och sen paketera och importera tilläggen själv. De kan heller inte uppdatera sig själva eller synka mellan datorer som butikstillägg kan. Så om Google ska göra det ännu struligare kikar jag gärna på nåt annat. Jag är heller inte jätteförtjust i att vara uppkopplad mot Google 24/7.

Ett bra alternativ till Chrome är Opera. Den baserar också på Webkit och kan hantera de flesta av Chrome tillägg.

Av Mintz
Skrivet av Danzle:

Har fortfarande kopior av följande spel i Steam (inga koder måste bytas i steam)

Tack så mycket för Dead Island!

Av Mintz
Skrivet av ArcticFire:

Tack!

Av Mintz

4:3 skärm och stereo fronthögtalare OCH micro-sd. Nu gör de det helt rätt!
Edit: Inget micro-sd

Av Mintz

Charmbar är ju bra att ha. Vad jag ogillar är Modern-UI. Bort med skiten bara.

Av Mintz
Av Mintz

Nu snackar vi! Mer minne hejar jag alltid för!

Av Mintz

i5 2500k @4.5Ghz -> i7 4790k @ 4.5Ghz

Jag spelar främst World of Tanks och får en ganska bra boost av det här, 15~20% må jag säga. Detta beror nog på att spelet är ganska CPU belastad. Överklockning går däremot lite sämre men det är p.g.a. att Sandy Bridge var (och är) en helt jäkla suverän plattform att överklocka med. Allting gick som smör på Sandy Bridge medan jag fick kämpa lite med den nya Devil's Canyon.

Nu gäller det för mig att uppgrade RAM minne till 2400mhz eller 2600mhz också. Har hört att Devil Canyon inte är begränsad till 1600mhz lika mycket som Sandy Bridge.

Av Mintz

Fått hem min förra veckan tillsamman med nytt moderkort (Z97-A). Batch: L418C133
Får stabil 4.5Ghz på 1.275V. Kanske går att sänka närmare 1.2V. Är 1.35V lite för hög för 4.6Ghz tror ni?

Av Mintz

Din 2500k är fortfarande mycket bra processor om du vågar klocka upp den. Jag kunde få min att slå 4.5Ghz stabil med bara lite extra spänning. Helt underbar chip. Polaren kunde inte slå 4.4 med sin 4670k utan att det blir för varm.

Kan du vänta ett år till så gö det. Sky Lake kommer någon gång nästa år och med den kommer helt annan arkitektur och nya minne kretsar DDR4.

Kika du gärna på Marknad sidan. Många säljer sina AMD Radeon från deras mining rig för billiga pengen. http://www.sweclockers.com/annonser?typ=1&kategori=4&lan=0&fr...

Av Mintz

Jag misstänker BIOS med. Alternativt kan du försöka med en annan dator. Funkar det inte så vet du att grafikkortet är trasigt.

Av Mintz

Du menar väl 4790k? Din 4670k är redan en bra processor. Ingen ide att uppgradera nu. Har du ett Gen 9 moderkort så rekommenderar jag att vänta till senare i år för Broadwell. Kanske då kommer du att få någon märkbar prestandaökning.

Ljudkort är definitivt en bra prioritering. Många inbyggda ljudkretsar är ganska bra men nästan inget av de kan slå ett dedikerad ljudkort.

När det gäller skärmen så tror jag att du bli nog gladare med en bra större skärm med bättre panel än en mindre TN med snabb uppdateringsfrekvens och allt det där extra. För samma pengen kan du lätt skaffa dig en MVA/PVA/IPS/PLS på 27 tum.

Av Mintz

Ditt 7970 borde räcka lite till. Du kan nog överklocka den lite och vänta lite tills Nvidia/AMD släpper sina nästa gen. Det är jämförbart med mitt GTX 770 som jag överklockar lite extra (+10%). Har inte hittat ett spel som jag har problem med ännu. Maxar ju Crysis

På CPU:n så kan du få ganska bra boost med senaste i5/i7.
i5 4690k eller i7 4790k ger 10-15% prestanda jämförs med den som du ha nu.
Hyper Threading på i7 gör bara nyttja på ett fåtal spel så du bestämmer själv om den är värd en tusenlapp extra eller inte.
Alternativt om du kan hitta lite äldre Haswell som 4670k eller 4770k för biligare pengar, ta de. Lite sämre överklockning temperatur men prestandan är detsamma.

Tänk på att du måste skaffa dig ett gen 9 moderkort (Z97, H97 ...) om du vill senare uppgradera till Broadwell som kommer någon gång senare i år. Efter den kommer Intel med SkyLake som är en helt ny Socket (LGA 1151).

Vad har du för RAM-minne? Kanske ett bra ide att ta ett titt på det också.

Av Mintz

Vilken sommarmånad kan man förvänta sig, tror ni?

Av Mintz

Trevligt kort men synd att det inte stödjer AES New Instructions. Vet inte riktig varför det är så medan Atom CPU:er (E3800) stödjer det fullt ut.