Inlägg

Inlägg som Condor har skrivit i forumet
Av Condor

vore det inte tuffare och bygga in dem i datorn och dra ut en handsfree, koppla telefonen till datorn och bygga ett program som kan ringa upp med hjälp av telefonen?

flummigt skrivet men ni kanske fattar

Av Condor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mr_cypher
men hallå!! nu kanske jag har fel (har hänt förut) men om man har webbkameror och du hade tänkt att köra i mer än 5-10cm/s så blir bilden bara ett enda virrvarr för att kameran inte hinner med,

blir iaf så med de webbkameror som jag har haft att göra med.

och då kanske det inte är aktuellt att prata om hur man skall kunna växla då man inte ens kommer att se någonting innan det är dags att vxla upp till 2:an

Det finns lite dyrare kameror som har en mycket bättre uppdaterings hastighet än vad "vanliga" webkameror har..

Servon går att fixa genom en arm som styr.. lite krångligt, har inte kommit så långt som att börja designa det men jag tror inte det skall vara så strora problem!

Av Condor

Tanken är att det skall sitta en relativt lång antenn på bilen (som en vanlig radiomast) och sedan vara en antenn på basenheten.
Jag har inte tänkt någon lång räckvidd.. Bara några hundra meter vid bra terräng.

Men en felsökare som gör att bilen bromsas in borde inte vara så svårt att göra iochmed att det sitter en bärbar dator i bilen som skall få signaler från WLAN och sedan skicka vidare impulser till bilen..

Av Condor

jo men vågar man att greja med en ny bil? nej jag tror inte jag skall göra det iallfall. Har fått tag på en volvo jag kanske skall testa detta på..
Igentligen är det ju inte så svårt projekt.. Skall börja bygga och om jag kommer igång, även lägga upp bilder

vore trevligt med synpunkter!

Av Condor

jo men man vill kanske inte "modda" en ny bil. Skall testa med en Volvo 740 eller en VW Golf först..

Av Condor

hmm.. Skall försöka samla ihop lite stålar och köpa lite fler kameror då.. Skall försöka fullborda detta projekt.. Men hur skall man göra med växellådan? det skall ju vara automatväxling.. men.. kom på det, tror man kan göra en fin elektronisk krets som byter växel i den manuella lådan!

Av Condor

Fjärrstyra bil?

Satt och funderade förut av vad jag skulle göra med lite gammla elektronikprylar och kom fram till att fjärrstyra bilen vore nog det ultimata..

Om man sätter in en bärbar dator, med WLAN koppling, i en bil. Man har två webkameror (relativt bra kvalitet Fram och bak)..
Sedan så gör man ett eget program som kan tolka signaler från WLAN och kan på så sätt styra gas, styrning m.m.

Tanken med detta är att man skall kunna sitta och styra bilen utan att ha visuel kontakt med den..

Vad tror ni?

Av Condor

ahh.. tack

Av Condor

Detta skulle jag också tycka vara fint men jag kan köpa lite datadelar om någon har liggandes!

Av Condor

Någon som skulle vilja hjälpa mig med en LCD som den första i tråden. Har just köpt den men utan någon kunskap.. Är det någon snäll själ som skulle vilja hjälpa mig?

Av Condor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PromeX
Du kan köpa ett tv kort/redigerings kort med koaxial ingång, (antenn ingång), ... sen är det bara koppla in det som bak på tv'n..

fy fan vad skön idé! Spela 8bits på datorn! )

Av Condor

Hur?

Du kan göra som det att du skruvar isär en kontroll till datorn som liknar din 8bits kontroll och jämför de två med varandra.. Det var så jag fick igång på min