Inlägg

Inlägg som Nigris har skrivit i forumet
Av Nigris
Skrivet av BYATCH:

HQ är bra för att få mycket xp om man spelar i ett lag som spelar objektive! Domination ger rätt mycket xp du får ju en hel del för defends och captures. Demolition kan också vara riktigt långdragna men även över på ett kick. Spelar du i team ska du utan tvekan köra HQ för att levla upp, spelar du däremot själv skulle jag gå in på Domination.

Försök variera dig lite emellan vapen och attachments. Är inte en chopper gunner rätt onödigt i hardcore? Likaså rolling thunder. Blir riktigt lätt att man råkar dra ner folk i sitt eget lag och då förlorar du ju poängen du tjänat ihop. Det är väl egentligen en smaksak vilka killstreaks du vill använda iofs. sam turret är riktigt bra om du vill ha mycket xp och det gör jävligt mycket både för dig och laget. Men tänk på att om du har t.ex två sam turrets så sätt inte ut dom direkt utan vänta med en tills den ena försvunnit. Counter UAV är grym att använda även om du kör med sam turret för cod är ett sånt spel där många förlitar sig på radarn även utan uav uppe så dom kommer få offra en liten stund till att dom hittat det och kan skjuta ner. Då kan du skippa ghost och köra hardline om du känner att det handlar mellan dom perksen.

Vilken level/prestige är du och vad spelar du konsol eller pc?

Fan vad långt det blev..

Jag spelar på PC, jag har tagit prestige nu 5-6 ggr, men på denna konto jag har nu har jag tagit prestige 2 ggr ( någon hade snott mitt STEAM account med 3 olika cod + duke nukem, cs... ) roliga med detta att det skedde 2 ggr !!! Men strunt samma, nu köpte jag spelet 3e gången eftersom jag inte vill vänta tills nya kommer ut :). För tillfälle är jag lvl 40. Ska nu försöka spela ett par Domination matcher och se hur mycket poäng jag kan få ihop där. Vilka killstreaks skulle du föreslå ? Anti spyplane / sam / hundarna ?

P.S nickar [peW]kolobok19877

Men hur spelar du, perks, killstreaks, mod ?

Av Nigris

CoD Bo Hur lvlar man snabbast ?

Hej på er.

Vad har ni för förslag på att lvla snabbast, vilka perks / mods / och killstreaks ?
Själv kör jag alltid hardcore nuketown HQ. Score brukar hamna på runt 50-120 kills per match.
Killstreaks:

Lådan
Thunder
Choppa Gunna

Perks:

Hardline pro / Ghost
Snabb Hand
Hacker

P.S spelar HQ bara för att matcherna är relativt långa, och då hinner man göra mycket mera kills än i capture the flag t.ex

Men vad har ni för förslag? Kanske använda sig utav SAM Turrent ( får man mer poäng per match då ) ? Får runt 10-20,000 per game.

Av Nigris
Skrivet av aMp:

Sätt OS-disken på SATA_0 och DVD-läsare på SATA_1 så ska du se att det fungerar. Kontrollera så att både disk och läsare får kräm från nätagget så att det inte är där det glappar (får de ingen ström så syns de inte oavsett hur du sätter SATA-kablarna). Testa en annan strömkabel för SATA från nätagget och se till så att du sätter i de ordentligt i enheterna. När du startar datorn kan du stoppa i en skiva i den optiska enheten och sedan lyssna om du hör något från den och hårddisken (är de tysta kan du ta ett finger och sätta på kanten av enheterna för att känna om de vibrerar lite - då är de igång).

Ang. BIOS så tror jag det är DEL som är rätt knapp på ditt moderkort, som posten ovanför föreslår så kan det vara så att USB-keyboard är avaktiverat i BIOS så testa olika USB-portar.

Lycka till! Första gången jag byggde en egen dator lyckades jag koppla in den optiska enheten på en IDE port för raid och höll på att bli tokig för att den inte hittades så alla kan vi göra misstag och det är ofta så man lär sig

Jag gjorde precis som du skrev kopplade dvd och hd i SATA 0_1_ Sedan försökte jag att gå in i BIOS, tryckte båda på DEL och F2. Testade på 2 olika tangentbord utan att jag kom in i BIOS. Efter att jag startat om dator 35 ggr så plötsligt började min windows att installeras utan att jag gjorde ngt. Jag tror att datorn blev bara skitsur på mig och fixade allting själv :). Tack för hjälpen.
P.S Det tog för mig bara 11 timmar att sätta ihop datorn. Tror inte jag får ngn jobb på datorbutik i framtiden :P.

Av Nigris

Det som står på SATA uttag är: SATA2_4_5 SATA3_o_1 SATA3_M1_M2
Dvd läsare stoppade jag in i SATA3_m1. Hårddisken stoppade jag in i SATA3_m2
Sen bytte jag plats på dom men det står fortfarande inget nytt i motherboard configurations.
När jag kikade på manualen hur det ska egentligen se ut om man klickar på BOOT menyn så fanns det fler alternativ som jag egentligen borde också ha om jag hade kopplat in rätt SATA uttag.

Av Nigris
Skrivet av mrqaffe:

Du har nog kopplat i portar som kontrolleras av raidkontrollers, då får du först aktivera raidkontrollen i bios och sedan konfigurera rätt i raidkontrollerns setup.

Det tråkiga är att jag inte ens lyckas komman in i BIOS. Medans allting laddas trycker jag på DEL, F8, F1,2 och inget utav dom knapparna tar mig till BIOS. Har även testat att trycka CTR-ALT--DEL...

Av Nigris
Skrivet av robie76:

Läs på i manualen för moderkortet kanske? om du inte rdan gjort det dvs.

Jag har läst manualet flera gånger om, det borde stå vilken SATA uttag till vad, men det enda jag kunde hitta om det är bilder på SATA uttag och texten som inte beskriver vad / var. Här är vad som står om det:

These for serial ATAII ( SATAII ) connectors support SATA data cables for internal storage devices. The current SATAII interface allows up to 3.0 Gb/s data transfer rate.

Av Nigris

Hittar inte SATA uttag ?

Har plockat precis ihop datorn. När jag startar den kommer jag in i modekorts inställningar. När jag går in i '' BOOT'' menu så hittar jag inte där informationen där det står BOOT from dvd room eller BOOT from hd. Detta kan kanske bero på att jag stoppade in kabel i fel SATA uttag från dvd läsare och hårddisken, men va idag på inet och dom sa vart man ska stoppa in kablarne ( tror nästan på 100% ) att jag stoppade in dom rätt, men menu är fortfarande den samma även om jag ändrar och stoppar kabeln i en annan SATA uttag. Jag har 8st SATA uttag.
Modekort jag har är: ASRock P67 Extreme4.

P.S hoppas ni förstår problemet jag beskrev, eftersom det är första gången jag bygger ihop allting själv och är inte dator kunnig så kunde jag stava fel lite saker :/.

Av Nigris
Skrivet av Kebabhyvlarn:

1. Ta på ett element innan du börjar montera.
2. Se till så att alla komponenter och sladdar sitter i som de ska.
3. Kom ihåg moderkort distanserna(Små "skruvar" som sitter mellan moderkortet och chassit för att förhindra kortslutning)
4. Använd INTE våld.
5. Ta det lugnt.

Finns säkert massa fler saker att tänka på, men kommer inte på något nu

Tack för tipsen, får nu se hur det går imorgon

Av Nigris

Tips på att sätta ihop en dator

Hej !

Får imorgon mina datordelar som jag hade beställt. Så imorgon ska jag bygga ihop en dator själv för första gången. Är lite orolig över att göra någonting fel, så jag undrar om ni har några tips för en noob ?

P.S Ja, jag ska läsa manualer på olika delar innan jag trycker ihop dom.

Av Nigris
Skrivet av krigarkungen:

Yes, utan tvekan.

SSD och Internminne är helt olika saker. Internminnet är något du måste ha och SSD är en "extra hårrdisk" som gör att allt du lägger på den går väldigt snabbt. Då gör man så att man lägger saker man vill ska gå fort på SSD:n(Operativsystem,mozilla osv)

MEN lägger du spel på SSD gör det inte "ingame-upplevelsen" bättre, du laddar bara snabbare i menyer.

Tack så mycket för förklaringen, har nu surfat runt i en timme och försökt att klura ut vad är vad och vad gör vad

Av Nigris
Skrivet av Weezyy:

Ja, en ssd är värt att lägga pengarna på hyfsat dyrt, men prisvärt enligt mig, och speciellt för dig som inte har nåt tålamod.

Men om jag bygger någon dator utav dom 3 alternativ jag fick ,tror du att jag kommer att kunna spela på högsta grafik CoD Black Ops utan att den laggar ?

Av Nigris
Skrivet av krigarkungen:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/735854/2011-08-14

Där har du för 5 tusen, jag hade köpt till en 1 ssd på 60/80 GB om jagt vart du(de kostar ca 1000) http://www.inet.se/artikel/5315105/ocz-ssd-agility-3-60gb

Edit: Annars kan du köpa bättre internminnen eller bättre processorkylning.(Istället för SSD)

Så vad är bättre att jag köper, SSD eller interminne? Ska nu sätta mig och googla vad SSD är och om den kommer att få spel att gå snababre osv.

Av Nigris

Glömde skriva att viktigaste för mig är att spelen flyter på bra men det vore även kul om datorn inte lät så mycket.
Fråga nr 2: Ska man köpa till en fläkt åt processorn eftersom den som följer med brukar vara för högljudd och kyler inte ner så bra ?

Av Nigris
Skrivet av Weezyy:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/731650/2011-08-13

Det ska jag beställa om någon vecka, med precis samma grafikkort som du har.

Glömde att skriva att jag har även köpt en ny nätagg som är på 750W. Så jag kanske borde lägga dom pengarna på ett bättre processor eller modekort? Vore kul att lägga ut 500-1000:- extra om det kommer att påverka spelandet väldigt mycket. Eller har jag fel ?

Av Nigris
Skrivet av balo15:

Hmm.. Du måste träna på att få bättre tålamod...
Folk är här på sin egna fritid och hjälper när de kan, och när de har möjlighet.

Vidare så finns det massa trådar som handlar om en speldator 8k.
Där kan du kolla och se vad folk har rekommenderat, ta bort då grafikkortet och HDD.

Ett exempel för min dator. Ta bort SDD, nätaggregat och graffe, så har du dator för mindre än 6k.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/735743/2011-08-14

Lycka till

Har ingen bra tålamod, håller med :(. Jag kollade och såg att det fanns flera som fick hjälp med deras datorer för runt 6-8k men jag är inte dator kunnnig, så jag vet inte om grafikkortet som jag har skulle passa med andra ingredienter som folk rekomenderade till andra människor.

Av Nigris

Vore skoj om någon svarade

Av Nigris

Speldator för 8000:-

Hej !

Jag vill bygga en speldator som ska klara av de senaste spelen med en så bra grafik som möjligt och med en upplösning på 1920 x 1080.
För en månad sen köpte jag NVIDIA GeForce GTX 560 Ti, så att jag behöver inte ett ny grafikkort. Hellre lägger jag de 2000:-
som jag betalade för grafik-kortet på en processor osv. Så det jag behöver hjälp med är om ni kan rekomendera en bra processor,
chassi, modekort, RAM minne och fläktar för max 6000:- sammanlagt.

P.S Resterande delar ska passa mitt grafikkort, men det förstod ni väl

Tack på förhand.

Av Nigris

Ok, men då vet vi vad felet är :). Då kan jag åka idag till webbhallen eller inet. Vilken skulle ni rekomendera för max 500:- ? ( det borde väl räcka för nätagg ) ?

Av Nigris

Nätagget jag har är nog nästan lika gammal som jag, jag fick den från min polarens gamla dator ( hade inte råd på den tiden att köpa en ny ). Det som står på min nätagg: CHIEFTEC ATX12V. Max Load 340W. Kanske är det den som är för svag för att få igång allt i dator på den hastighet datorn behöver ?

Av Nigris

Tack för tips, ska göra det så fort jag kan.