Inlägg

Inlägg som Nigris har skrivit i forumet
Av Nigris

Glömde att skriva, Micro SD är en Kingstone 32Gb som är köpt från ebay för 3 månader sen för 200:-

Av Nigris

Raspberry Pi 3 Vill inte svara...

Hej kära proffs.

Jag har nu byggt ihop en arcadmasking ( en case än så länge ) och tänkte testa min nyköpta Raspberry Pi 3 så jag har laddat ner win32 disc imager och kastat över genom den retropie-4.0.2-rpi2_rpi3.img till Micro SD.

Sedan så har jag i datorskärmen, tgb och mus till Retropie och startat den. Retropie lyser, skärmen visar ingenting...har testat två olika skärmar och med två olika portar hdmi till hdmi och hdmi till vga ( tror jag det heter ), ingenting visas på skärmen. Har låtit det stå i 20 minuter, ingenting. Har testat att ''byta kanal'' på skärmen, ingen resultat.

Har raderat nu retropie-4.0.2-rpi2_rpi3.img från SD och håller på att göra om från steg ett men det hjälpte inte heller...

Vet ni vad jag gör för fel? Har ni några bra tips? Vill gärna plocka ihop mitt bygge asap :). Var ett helvette att dra och snygga till alla kablar för joystick och knappar men nu är även detta gjort...

Jag är dessvärre väldigt okunnig inom dator världen men jag LÄR MIG och ursäkta för mitt hemska sätt att förklara saker

P.S Jag använder pc

Av Nigris

Jag skulle även lagt till ett mekaniskt hårddisk ( SSD på 240gb kommer att räcka ett kort tag och sedan bli proppfull ) och bytt ut nätagg från 450 till minst 600-750W så att man i framtiden kan bygga vidare.

Av Nigris

Tack för alla svar, köpte nu kortet och har installerat, funkar utmärkt men har inte hunnit testa den i hög prestanda spel ännu :).

Av Nigris

Klarar min dator av ASUS STRIX GTX 970?

Hej!

Hoppas jag ställer min fråga i rätt tråd :)!

Tänkte fråga ifall min dator klarar av att köra ASUS STRIX GTX 970 DirectCU ll OC ( http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2809941 ).
Köpte den idag via webben för 3000:-, är den prisvärd och mycket bättre än andra kort som ligger runt 2000:-? Märker jag av stor skillnad? Har för tillfälle GTX 660Ti 2GB

Mina dator specifikationer:

Intel Core 4 3,3Mhz

ASRock P67 Extreme4

Ram 8GB ( DDR3 eller 4 minns ej

GeForce GTX 660Ti 2GB

Nätagg på 650W Fractial tror jag den heter

Tack för era svar!

Av Nigris
Skrivet av NybbTronio:

Jättetråkigt när sådant här händer, hoppas du får svar från Steam snart!

En fråga till alla: Är det säkrast att ha e-post eller mobilen som authenticator för SteamGuard eller spelar det ingen roll?

Det första scammers gör är att byta mail adress så det är väl smartast att ha steamguard på mobilen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nigris
Skrivet av DOGE:

Polaren blev scammad för drygt 1½ vecka sedan. Han blev ombedd att installera ett program som hette "curse sound" vilket han trodde var ett tillägg till curse voice. Han körde massa viruskoller på programmet o installerade.

5min senare var hans inv rensat, det dyraste var en Butterfly CW. Han kontaktade dock steamsupport och igår hade han fått tillbaka grejerna.

Det var ju tur för polarn =). Vet du ungefär hur långt tid det tog f.o.m din vän anmälde stölden till stem tills han fått allt tillbaka?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nigris
Skrivet av elklazor:

Det var helt klart inte "TeamSpeak" som du installerade...

Team Speak installerades för ett år sen. Det jag gjorde var att skriva in ip adressen och lösen i TS. Sedan flög ett fönster ut angående behovet av ny TS version och det var just det jag installerade. Så kom killen in i min dator =).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nigris

Jag hade autoinlogg på mail å sparat lösen då. Norton hittar inga virus på dator men tycker ni jag ska ändå ominstallera windows?
Vill helst slippa det

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nigris

Väntar på svar från steam än så länge, som tur så kan jag bevisa på att det är min akk genom info på min bankkort.

Hade killen i friendlist, kanske addade han någon gång, minns ej.

Mitt råd är: stäng aldrig av antivirus, klicka ej på länkar som folk bifogar, skaffa steam guard. Det sista var det som gav mig schansen att spärra konto =).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nigris

P.S Nu när jag kollar på Steam Guard genom mobilen så ´´refreshar den´´ på olika koder,
men min acc är utloggat. När jag loggar in på den så skriver den att jag kan återställa den och nya password är skickade till mitt mail ( hackers ändrade mail som ni har förstådd ).

Fan va korkad jag är

Av Nigris

Blev av med Steam Acc :(

Hej alla glada CS nördar och människor som spenderar pengar på skins i CS som jag gör :).
Igår klockan 23.00 blev min konto hackad. Nu tänkte jag berätta hur det gick till så att ni slipper det.

Hade en kille i friend list som ville lira ihop. Visst sa jag. Då sa han att alla hans vänner sitter på Team Speak.
Jag kunde ansluta mig sa han och gav mig ip adress. När jag väl slog in adressen och lösenordet så kom det upp
en message på Team Speak, you gotta uppdate youre version of TS to 1.0.19 lr något. Jag klickade på uppgarde.
Successfully uppdated stod det men jag kunde fortfarande inte logga in i deras kanal, då skrev killen som gav mig ip adressen:
stäng av firewall ( Norton ) och installera uppdatete, då kommer det att funka. Glöm bara inte att sätta på firewall direkt efter :).

Jag gjorde det. Firewall var nere ca 1-2 minuter. Men jag kunde fortfarande inte gå in på Team Speak channel. Då sa jag till han
att jag orkar inte hålla på och ska gå och lägga mig. Gick på toa och när jag gick förbi dator så såg jag att jag blev utloggad från
CS och steam. Gick in på min mail och såg att någon har bytt min Steam acc name, lösenord, mail adress, mobilnummer och stängt av Steam Guard från min mobiltelefon. Då dubbelklickade jag på steam för att försöka gå in i den...You don´t have anything, would you like to remove this icon? Då tänkte jag att det var kört. Jag gick in på steamsupport och blockerade min account.

Hur som haver. Väntar nu på svar från steam, sist jag kollade genom nätet på min account så var mina items kvar ( ca 300euro ).
Har ominstallerat steam och gått in på min acc. Jag kan starta spelet men kan ej spela den, skicka mina skins eller göra något annat.
Tror att Steam Guard lät inte hackers eller vem dom nu e ta mina skins.

Får se vad som händer nu och hur steam reagerar på min support mail.

Vad ska jag göra? Har någon varit med om det?

Av Nigris

Väldigt fint gjort, bra jobbat !

Av Nigris

Tack för allas svar, jag tror jag tar en 760 om det inte blir någon bra deal nästa vecka då jag ska köpa kortet.

Av Nigris
Skrivet av brajonk:

jag tror du märker rätt stor skillnad! 560 börjar ju ha några år på nacken! skulle tro det är över 2x så vassare ett 770gtx i grafiktunga spel kommer du märka skilland grovt! ja hade ett amd 6970 2gb och vart stort lyft med amd 7970.. men om du tar 7970 eller 770 vet ja inte är nog hugget som stucket.

Jag menade inte skillnaden mellan mit nyvarande kort och dom 2 som folk rekomenderade, jag menade skillnaden mellan Sapphire Radeon HD 7950 3GB GDDR5 och GTX 760 eller 770.

Av Nigris

Jag tänkte i början köpa dom kort ni bägge rekomenderar men kommer jag märka stor skillnad på prestanda / grafik ?

Av Nigris

Behöver hjälp med nytt grafikkort.

Hej allihopa.

Ska uppgradera mitt grafikkort, och har varit ute och kikat på vad som finns på marknaden för 2-3,500:-.
Hittade en Sapphire Radeon HD 7950 3GB GDDR5 för bara 2000:- ( http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=774014 ) men är denna kort bra för spel? Det som
jag tyckte var konstigt att kort med 3GB brukar kosta från 3000+. Om ni inte tycker att detta grafikkort är bra, vad kan ni rekomendera?

Målet med kortet är att jag ska ha en bra grafik utan spikes på en skärm ( jag vet att spikes kan bero på internet ).

Här är min dator:

Intel i5-2500K CPU 3.30Ghz ( 4 CPUs )
Minne 16 RAM
GeForce GTX 560Ti
Modekort: ASRock ( AIDA visar O.E.M ), så ASRock va enda jag kunde läsa på kortet.

Datorn är 2 år gammal.

P.S För dom som ska skriva: läs forum för att hitta liknande frågor / svar etc. Jag har gjort det, men jag vet inte vilka kort passar just till min dator ( im noob ).

Tack till er som tar sin tid till att hjälpa och svara :).

Av Nigris

Tackar

Av Nigris

Skit va snyggt !

Av Nigris

Varför är ni alla på han som vilda djur? Måste man alltid ta betald för allt eller kanske så kan man hjälpa folk gratis om man vill / har tid. För mig så brukar det vara oftast vara så att jag hjälper någon gratis och sen så får man det tillbaka utav samma person eller nogån annan.

Lycka till sadjad