Inlägg

Inlägg som ClintBeastwood har skrivit i forumet
Av ClintBeastwood
Skrivet av ZothOmmog:

Lustigt, tycker det händer helt samma om det är en nyhet om en ny AMD-sårbarhet och man försöker ta upp Intel eller Nvidia som jämförelse.

Finns det någon sårbarhet som endast påverkar AMD (som kommit upp som nyhet här på Sweclockers?). Jag minns ingen men jag är en guldfisk född i en människokropp. Du får gärna länka för jag skulle vilja läsa kommentarerna.

Drivrutiner och sånt är jag med på, men minns ingenting om just en sårbarhet.

Av ClintBeastwood
Skrivet av hakro807:

Vem vet, förmodligen skulle väldigt många människor må gott av att lägga datorn åt sidan och istället börja använda papper och penna i högre omfattning.

Ja, så är det verkligen. Jag kan skriva på ett tangentbord utan problem men ska jag skriva fler än ett par meningar med en penna så får jag kramp. Rörelsen och hur man håller pennan är så främmande numera. Det oavsett om det är när man haft gymperioder eller icke.

Ursäkta offtopic

Av ClintBeastwood

Från artikeln:

Citat:

Processorer från Intel har på senare år fått en lång rad säkerhetshål exponerade, där de mest minnesvärda sannolikt är Spectre och Meltdown. Utöver dessa två tillkom i 10-talets slutfas även andra sårbarheter med fräsiga namn likt Cacheout och Zombieload V2 – och så sent som förra hösten även Blindside som även gav sig på AMD:s Zen-arkitektur.

Förresten ni påpekar att Blindside även påverkade AMD och Zen men var det inte även så med Spectre och Meltdown eller minns jag fel?

Av ClintBeastwood
Skrivet av sp1vtr:

Ja är troligen mina RAM minnen som inte var med på AMD's QVL lista vad som är godkänt att köra för dessa moderkort. Orakade inte kolla när jag köpte minnena tog det bara förgivet att Corsair minnen fungerar med allt
Har samma problem om jag kör utan XMP påslaget.

Dock var det länge sedan jag såg led lamporna och felkoden då jag har vertikal GPU som tyvärr täcker den. Poser som jag är
men nästa gång datorn ej startar från kall boot så skall jag försöka se felkoden på mobo om det är någon. Har för mig att det stod alltid AA och det är OK som vi vet.

QVL är väl bara om det är testat att köra med DOCP/XMP på det specifika moderkortet? Kör du 2133 ska det fungera ändå tror jag. Du kanske har kassa minnen som borde gå på garantin?

Edit: Eller standard är är förresten 2999 eller 3200 på 3000-serien men då med slappare timings än vad DOCP sätter på, så det ska fungera out of the box, eller? Ursäkta om jag förvirrar dig.

Av ClintBeastwood
Skrivet av Shimonu:

Tänkte faktiskt tagga dig och fråga om inte det var pinsamt att Intel har säkerhetshål år 2021? Ska det var så svårt att lösa? Slarv och inkompetens va?

Touché!

Av ClintBeastwood
Skrivet av Vash:

Så Nvidia tar Turing kretsar å gör om dom till mining kort för att minska trycket på 30 serien och tjäna lite extra pengar på gammal hårdvara. Vad exakt är vi arga för den här gången??? Vad är negativt med den här nyheten, fattar noll.

Att Nvidia tar Turing kretsar och gör dessa till miningkort för att minska trycket på 3000-serien samtidigt som dom tjänar lite extra pengar.

Av ClintBeastwood
Citat:

Medan Nvidia i det närmaste har fler lanserade grafikkortsmodeller i senaste generationen än grafikkort ute i butikshyllorna, ser läget annorlunda ut för AMD och dess arkitektur RDNA 2. Serien Radeon RX 6000 består nämligen än så länge enbart av tre kort – två varianter av RX 6800 samt toppkortet RX 6900 XT, samtliga i högprestandasegmentet.

Även om AMD bara lanserat tre olika modeller så är väl även det fler än vad som finns ute på butikshyllorna? Haha!

Av ClintBeastwood

Skit att det är problem med USB-portarna men det är ändå bra att dom tar hjälp av användarna och inte låtsas som att det regnar och gömmer sig under paraplyet. Har detta problemet alltså funnits sedan release eller kan det vara typ någon AGESA som pajat något?

Av ClintBeastwood
Skrivet av employed:

Finns gott om källor bla här på sweC. En mininggrupp köpte 250 tusen kort.

Kan du länka den säkra källan att en grupp köpt 250.000 kort?

Av ClintBeastwood
Skrivet av Miska:

Såna bilar är populära inom vissa kretsar.

Av ClintBeastwood
Skrivet av sesese:

Stämmer men enkeltrådsprestana är avgörande för att få ut Max fps. I cb så syns denna skillnad tydligt. Jag tror ingen kommer klaga på prestandahoppet vi kommer se med nästa Intel serie.

Anropar @yoshman

Av ClintBeastwood

Löst under årets andra hälft?! Då har det alltså gått typ ett år från release tills dom kan producera kort så alla som vill ha ett kan få ett!

Av ClintBeastwood
Skrivet av anon56869:

Mer ram än 3080..... snyggt.

Då kommer det ju hålla längre än 3080 om man ska följa logiken hos vissa användare här på forumet.

Av ClintBeastwood

@medbor
Att klicka citera med scrollhjulet så att en ny flik öppnas fungerar bra. Har inget nytt kommit fram i tråden så kan man svara från den fliken när man läst igenom. Går man AFK och har glömt bort vad man skulle skriva så var det kanske inte så viktigt.

Av ClintBeastwood

3/10
Ganska bra den här veckan – om du inte bara kört rena gissningar.

Allt var rena gissningar

Av ClintBeastwood
Skrivet av CubaCola:

Har råkat ut för samma sak, men när jag gick in igen så kom kupongen automatiskt tillbaka i kassan.
Och givetvis så har du inget spel i ditt bibliotek om de inte har dragit några pengar.

Kupongen är puts väck. Jag menade att eftersom kupongen var borta kunde kanske pengarna dras lite senare och spelet hade hamnat i biblioteket redan men icke för något måste ju "gått igenom" när den försvann.

Av ClintBeastwood

Fick upp ögonen för Epics rea tack vare deras giveaway och skulle köpa ett spel. Ingenting fungerade som det skulle och det stod och tugga på att betalningen skulle gå igenom, jag väntade väl 5 minuter innan jag klickade ner. Min kupong på 99;- har försvunnit men pengar har inte dragits och spelet finns inte i biblioteket. Tur att deras giveaways fungerar bättre än deras store, för dom är smidiga och går åtminstone igenom.

Av ClintBeastwood

För ett tag sedan hjälpte Alling mig hur man fick en markering på trådar man följde. Det blev mycket enklare att hålla koll på alla trådar då eftersom att man helt enkelt inte är intresserad av att läsa vissa. Möjligheten dog tyvärr när ni släppte den nya sidan. Det vore nice om ni kunde implementera något sådant!

Av ClintBeastwood
Skrivet av Funnyvlad:

Helt sjukt att ett grafikkort för 20 papp inte kan leverera flytande grafik i 4K med all ögongodis på och då testade de med en överklockad cpu som inte är den billigaste? Jag som behöver en ny dator behöver alltså punga ut mer än 35 papp för att inte dra ner inställningarna?

Jag förstår inte riktigt det här tankesättet... hade det varit bättre om motsvarande high hade varit högsta inställningen och att vad som nu är ultra hade skippats?

Av ClintBeastwood

Har samma problem.
Firefox