Inlägg

Inlägg som Kerus3 har skrivit i forumet
Av Kerus3

Själv har jag letat efter en bärbar runt 4000kr för underhållning till tjejen, den mest prisvärda jag hittat är http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/anvandningsomrade/Pac... , jag har kollat de flesta sajter

Länken som du hittade på CDON har en något snabbare processor, medans min från netonnets processor förbrukar mindre batteri. Den från netonnet har även marginellt bättre grafikkort och större hårddisk.. De är faktiskt väldigt jämlika, men jag hade tagit netonneten.

Fast flera får gärna tillägga vad de hittar, finns jäkligt många att välja på..

Av Kerus3
Skrivet av KimTjik:

Jag uppfattade några av kommentarerna kring detta annorlunda, som att det utpekade grundproblemet var rastlösa människor som sökte någon form av spänning och bekräftelse. Datorspel var då endast nämnt som en avtrubbande faktor, dvs. att några av dessa personer förlorat känslan för vilka konsekvenser våldshandlingar kan få. Kanske återges detta på olika sätt i medierna, men som sagt, jag uppfattade det inte som att gamers utpekades som en problemgrupp i sig.

Att simulerade våldsmiljöer kan trubba av är ju knappast någon nyhet, eftersom det används av militären. Sniperskyttar förbereddes mentalt på detta vis innan Irakinvasionen.

Du har så rätt så.. Har folk i min närhet som sitter och skriker och svär i skype hela nätterna över WoW till främlingar de inte känner i verkligheten. De skolkar, hittar på ursäkter och slänger ut sig alla möjliga verbala ord mot sina nära, som även får motta en del slag. De gör allt för att spela sitt spel.

Inte för att det har något med fotbollen att göra, men datorspel kan förstöra och har förstört många liv. Spelberoende. Spelberoende är ett problem. Spelberoende kan göra folk aggressiva och avtrubbade från verkligheten.

Av Kerus3

Lite suddig bild, men "hårstråna" är iafl från tillverkningen av kabeln och finner ingen funktion..
Du kan ju testa att trycka ned kardelerna försiktigt med en platt mejsel i uttaget så att de verkligen bottnar. Annars kan det ju som sagt vara fel mac-adress du angivit..

Av Kerus3

Det är riktigt tråkigt att så mycket folk saknar någon som helst respekt för el..

Det är livsfarligt för vem som helst, speciellt om du inte besitter kunskap eller respekt för området! Man tycker ju att det är självklart för även en lekman att åka in till akuten om man fått sig en rejäl stöt, fastnat i kramper av el eller känner obehag efter olyckan.. För det är det.

Av Kerus3

Tack allihopa, håller mig till denna hårddisk då

Av Kerus3
Skrivet av '[SH:

;14208872']Bara att koppla in och köra. USB 3-diskar funkar även när de kopplas till USB 2-portar.

Skickades från m.sweclockers.com

Jaså, det var så simpelt.. tack, nu lugnade du ner mig
Samma kabel alltså?

Av Kerus3

Akut! usb3.0 till 2.0 på en extern hårddisk?

Har köpt en seagate slim 500gb usb3.0 som julklapp.. imorse kom jag på att de jag ska ge den till även måste ha 2.0
Finns det ett simpelt sät att få denna till 2.0? Hittar nämligen inga 2.0 för ett lämpligt pris i lager lokalt..

Obs. Jag sitter på jobbet med endast edge i mottagning på telefon, så jag kan inte googla, idag är sista chansen att köpa något mer

Tacksam för svar

Av Kerus3

Ja det kan dem.

Av Kerus3

Jag skulle nog inte köpt något annat om man hade de pengarna att slösa.. Annars är ju 780 ett givet val nu, de ger ju mkt för pengarna. Håll dig till din i7:a du, fast du får gärna ta o överklocka den en smula med en eftermarknadskylare..

Av Kerus3

BSOD - Bad_pool_caller

halloj,

Fick BSOD med meddelandet BAD_POOL_CALLER, antar att det kan vara något med drivrutiner eller korrupta filer..?

Till att börja med så försökte jag såklart att använda automatisk startreparation, då fick jag frågan om jag ville återställa till tidigare tillfälle.. Men då blir tangentbord och mus ej användbara, så jag kan varken trycka "återställa" eller "avbryt"...

Startar om datorn, 1 BSOD till. Försöker starta om igen och så kommer jag långsamt in i datorn till slut. Kör systemåterställning till tidigare tillfälle via kontrollpanelen, vilket i alla fall fungerar. Datorn är fortfarande allmänt seg och den startade om sig själv direkt efter att jag tryckt igång datorn.

För övrigt är det enda jag ändrat i BIOS min i5:a till 4,2GHz, vilket har funkat prima en lång tid, jag har inte installerat något nytt på ett tag heller.

Nu vill jag försöka förhindra fler BSODs... Vart ska jag börja felsökningen? Vilka program kan jag ladda ner och felsöka med?

Tack och mvh

Av Kerus3

Nä, nu skulle jag faktiskt vilja kalla det ospelbart för min del. Jag har stuttering nästintill varje sekund efter patchen.. Drivrutin v327, Windows 7, testat hög, normal o låg prio i aktivitetshanteraren med lägsta inställningar @1080p

Tråkigt att inte testspela betan..

Edit: Verkar även ha lite krascher var o här och jag spawnar utan vapen ibland! haha

Av Kerus3

Jag kör drivrutin v327, låg prioritet av BF4 i aktivitetshanteraren, lägsta inställningar @1080p, nytt o fräscht punkbuster från evenbalance och blir således av med mycket av det stutter som förekommer!

Men att bli av med allt stutter går inte i betan, iafl inte med Windows 7 o nvidia som det verkar

Av Kerus3
Skrivet av foxzox7:

Det är isf processorn som var för svag. Tyvärr måste man upp i ganska höga klockfrekvenser med gamla tvåkärniga för att få godkänd fps. Hade ni kört med en quad hade det fungerat bättre.

Japp, sant..

Men att ett 4850 skulle rulla BF3 utan problem i 1080p low/medium är inte sant.. "Med problem" vore ett sätt att uttrycka det på i så fall

Av Kerus3
Skrivet av VonMike:

Har ett Sapphire 4850 med endast 512MB VRAM på ena datorn. Klarar BF3 på low/medium i 1080p utan problem, så att det inte skulle klara det är rent skitsnack.

Min kompis hade ett 4870 och en C2D, det var inte spelbart i BF3.. Han var glad om han kunde starta en runda utan att de krascha..
O nej, det var inget bugg, det var den prestandan det systemet gav.

Av Kerus3
Skrivet av ShutteN:

Hahahahahaha, SweClockers...

Ladda ner en helt ny config till t.ex cod4, testa flera gamla och nya drivrutiner till grafikkortet.

Om du startade denna tråd http://www.sweclockers.com/forum/61-stationara-datorer-suppor... så kan du inte utesluta att några andra komponenter, program eller ditt operativsystem är defekta..

Sluta vara kaxig är du snäll, ingen blir glad av det..

Med vänliga hälsningar

Av Kerus3
Skrivet av the squonk:

Låter iofs mest som problem med minnesstickorna, prova med bara en av dom i taget eller kör memtest86+ från en bootsticka ...

mjo, tycker också att det kan vara det, får testa det nästa gång jag är hos mor o far!

Av Kerus3

En kyrka klarar sig faktiskt när det är runt 0 eller någon minusgrad i den (självklart får inte ledningar frysa osv.). Det är bara det att luftfuktigheten inte får vara för hög eller låg för den delen. Över 64-65% är för högt, då kan saker i trämaterial ta stryk och det kan börja växa mögel på väggar osv.. 10-13 grader är oftast vad en kyrka hålls på när den ej används.. / f.d fastighetsskötare

Jag tror att TS skulle frysa riktigt mycket om han bara hade några grader mer än 1-2 minus när han ej är klädd i ytterkläder och sitter still!

Finns aldrig några garantier med känslig elektronik i en dålig yttre miljö, men borde väl gå..

Av Kerus3
Skrivet av qaaka:

alla drivrutiner installerade?
har själv z77 chipset med 3770k och det funkar grymt.
av ren nyfikenhet kan jag inte låta bli att undra föräldrarna har ett 560ti o,O
spec om den är så pass ny borde du ha haswell och integrerad grafik.. eller är föräldrarna hardcore gamers? xD

Okej, de fick mitt gamla grafikkort, lillbrorsan blev lycklig när han äntligen kunde köra minecraft på mina föräldrars dator

Angående Haswell så tycker jag att de har för mycket problem med värme, mina föräldrar kan ju inget om datorer, så då vill jag att det ska rulla på så fint som möjligt och att datorn kan göra sitt utan att den hettas upp. Så jag lade till Ivy bridge vilket även blev något billigare.. Men visst, det är ju otur om man får en dålig Haswell, men orkade inte chansa, då skulle jag få skiten haha...

Skrivet av Rydisen:

Gemensamma nämnaren jag kan hitta är ju nätaggregatet CX, som dock väl håller lite bättre kvalité nuförtiden. Det är inte så att båda har gamla generationernas CX?

Vet ej, Corsair CX 500W M 80+ Bronze är namnet och artnr. CP-9020059-EU

Kan dröja med att få reda på kompisens specifikationer..

Av Kerus3

Ivy Bridge - Datorer fryser.

Hej,

Problemet är följande:

Datorn fryser helt slumpvis, under helt slumpvisa förhållanden. Processorn ligger på låg temperatur, under 30 grader idle och under 55 grader load när detta inträffar. En kompis har i7 3770k, mina föräldrar har i5 3570k och allt sker identiskt på båda datorer. När detta inträffar måste man starta om datorn helt och det går att röra på muspekaren en stund men sedan fryser även den.

Mina föräldrar har följande specs
i5 3570k
Asus P8Z77-V LX2,
Asus GTX560Ti DCU2 TOP
2x4GB Kingston lowprofile 1600MHz
Samsung 840 Basic Series SATA III 2,5" SSD - 120 GB,
Windows 7 64-bit,
Corsair CX 500W

Kompis TROR jag har ungefär följande:
i7 3770k
Någon Asus eller MSI P8Z77,
Asus GTX680 DCU2 TOP
16GB ram,
Någon SSD,
Windows 7 64-bit,
Corsair CX 750W

Föräldrarnas dator är mindre än en vecka gammal, kompisens dator är några månader..

Undrar då om det finns några särskilt kända kompatibilitetsproblem eller något annat med Ivy Bridge och RAM-minnen/moderkort osv..

Mycket tacksam för svar

(Placerade denna på Processorer moderkort o minnen och intel, eftersom jag misstänker att det är något med det, då processorerna och moderkorten är snarlika sinsemellan)

Av Kerus3
Skrivet av fffalk:

Denna räkningen låg på 800kr, exkl. inflyttningsavgiften som låg på ca 300kr (men det är ju som sagt bara första månaden).
Och då har jag bara en 1:a på 45kvm, vilket i mina öron låter väldigt högt.

Mvh

För 1 månad?? Svinedyrt för en etta ju! Kanske finns det elradiatorer i lägenheten som hoppat igång nu under kalla nätter och dagar? Annars gör du av med en väldigt massa el.. släck lampor, ha endast dator på när den används, likaså allt såsom tv osv. Kan ju räcka med att du har ett par onödigt starka glödlampor tända så drar de nästan lika mycket som en dator.

Själv drog jag 84kWh i min etta i augusti, det är rekordhögt under mina 9 månader som jag bott här...