Inlägg

Inlägg som Kerus3 har skrivit i forumet
Av Kerus3

Jag har P20 och är mycket nöjd med den. Stor bra skärm, grym batteritid och 128GB lagring. Enda anledningen jag ser att välja P20 Pro är för den överlägset bättre kameran.

Btw, skulle knappast kalla dom utgående modeller när dom släpptes i april och ständigt är med i reklamer i media.

Av Kerus3
Skrivet av Mizccc:

Med datorn i sign ligger jag mellan 120-144 fps med ultra inställningar, så att mer ram skulle spela någon större roll köper iaf inte jag.

Angående spelet är det i princip det första Battlefield jag har spelat (mer än nått enstaka game hos nån polare). Och måste säga att jag blev helt förälskad direkt.

Även jag använder datorn i sign med 8GB RAM och upplever inga problem alls. Jag köpte 8GB extra som jag inte orkat stoppa in än, få se när man pallar det haha

Av Kerus3
Skrivet av Corsair Johan:

Hejsan Kerus3,

Det du ser som är runt slangarna som spruckit är endast för utseendet, det har ingenting med själva slangarna eller anslutningarna att göra, så det är ingen risk att den börjar läcka.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Okej, skönt att höra, tack för svar

Av Kerus3
Skrivet av hakd:

Min är sprillans ny (6månader) och har liknande märken så det är nog inte sprickor utan någon form av repor ifrån tillverkningen.

Nej, detta är djupa sprickor och jag har inte sett dessa någon gång innan

Edit: Kan t.om se slangen genom sprickorna

Av Kerus3

Torkad tätning/krympning på H60 V2

Jag har börjat rengöra min lite äldre dator. Jag upptäcker genast att kopplingarna/tätningarna eller vad det nu är har fullt med sprickor på min CPU-kylare. Det är sprickor runt hela kopplingarna både vid CPU och pump.
Är det risk att det börjar läcka om dessa går sönder, eller håller det tätt ändå?
Jag har bara använt den 3 år.

Bild: Sprickorna ser större ut i verklighet

http://i64.tinypic.com/21jvok3.jpg

Av Kerus3
Skrivet av rawion:

Beställde min nya dator från Alina 6 Juni om jag minns rätt, Med 1080 STRIX OC. safe to say, still waiting... Blir nog att byta till ett annat 1080 när de får in...
Dock har jag inte sett att Alina fått in ett enda 1080 av något märke so far :<

Beställde ny dator från Alina 11e juni, fick den i förrgår..
(I signatur)

Av Kerus3
Skrivet av Morx:

För er som är sugna på eftermarknads GTX1080 så har Webhallen nu några i lager:

2st http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/246468-palit_...

4st http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/246467-palit_...

jag best'llde ett JetStream, kommer avboka mitt EVGA SC

Alina

2st http://beta5.alina.se/produkt/N1080-1SDN-P6DN.html
Beställde mitt MSI Armor OC för samma peng, de har haft bästa priserna jag sett av alla återförsäljare hittills

Av Kerus3
Skrivet av Morfeus:

Körde youtube via HDMI, 1080 60fps utan problem, inga droppade frames...
(Windows 10, Edge, Stabil Wifi, lokal skärm avstängd och batteridrift, cpu load sällan över 50%)

Jag har oxå kört den via USB3/Displaylink (trådat nätverk) till 2560*1440 och den klarar det mesta även om youtube är på gränsen liksom högt komprimerat material...
bluray rip (Avatar) var dock inga problem...

Hade du bra nätanslutning? Inga uppdateringar eller annat som körde? ( Multitasking är väl inte dess forte )

Har startat om den några gånger med samma resultat, full mottagning på typ 30mb wifi, den blir även varm/het under kameran vilket jag antar är processorn

Av Kerus3
Skrivet av istream:

Kan inte testa hdmi-utgången, men körde på min Belkin USB3 docka via plattans USB. Har en 2560x1440 skärm. Kunde köra Youtube-klipp i den upplösningen utan något problem.

Efter det testet (+liten rabatt från Dustin) så bestämde jag mig för att behålla plattan.

Den kanske är stabilare när den är nätansluten? För mig laggar det i netflix YouTube o twitch vid batteridrift. Jag upplever även screentearing vid surfning i chrome, men det är bättre i edge.
Min Sony Xperia Z Tab 10.1" spöar skiten ur den här på alla fronter, trots att den har några år på nacken om man ska jämföra ur surfplatte-perspektiv. Den här känns väldigt budgetmodell.

Av Kerus3
Skrivet av Ronaldo:

Kan någon som redan fått hem sin platta prova om det går få 1080p om den kopplas till en full hd tv genom hdmi uttaget? Och om ni orkar hur den fixar spela upp 1080p material från twitch.tv, youtube eller bluray rip?

Den hackar med ljud o bild typ var 5e sekund vid "1080p" youtube iafl.

Av Kerus3
Skrivet av backsten:

Hej jag har en Samsung UE65JU7005 som jag e mycket nöjd med. Jag har sett 55an på kampanj flera ggr för under 10k. Så om du kan vänta ett tag så får du säkert tag i bättre alternativ än de du tänkt dig.

Lycka till!

Kan tillägga att JU7005 är exakt samma TV som JU7505 som jag länkat om, bara det att den är kurvad

Av Kerus3
Skrivet av Samlooh:

@Kerus3:

Det tvivlar jag inte på. Men är det värt 3000kr mån tro? Tror nämligen det är 55´som gäller.

Personligen tycker jag det är värt 2000kr*(1000kr på den andra du länkat) mer för en TV med bättre bild, högtalare och utseende. Mer premium helt enkelt
Sen tror jag inte de andra TV-apparaterna hade Mini One Connect, det gillar jag också för syns skull

Av Kerus3

http://www.webhallen.com/se-sv/ljud_och_bild/216496-samsung_5...
Är ju ett bättre alternativ isfl, jag äger 48-tummaren som även den finns för 8990. Rapp i Smart-TVn och den har även en gaminginställning som minskar inputlagget.

Av Kerus3
Skrivet av BasseBaba:

PS Plus ett år 360:- hos Sony själva:
PS Plus
Promotional price valid from 10.00 GMT 16/03/2016 to 10.00 GMT 31/03/2016.

Bara jag som inte kan utföra ett köp med mastercard?? Det står bara att transaktionen ej kan genomföras och att jag ska prova senare. Har för övrigt inte haft PS plus innan..

EDIT: Efter några hundra försök så lyckades jag genomföra köpet med paypal verkar det som (y) Verkar bra jäkla buggat

Av Kerus3
Skrivet av AdAm25:

@Leimone:
beställde Samsung UE48JU7005 för 8790kr och nu denna Philips 49PUS7150 för 6990kr, svårt att avgöra vilken tv jag ska behålla.
samma philips men 55tum har några omdömen iallafall:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3142302

edit: några recensioner på tjeckiska finns för Philips 49PUS7150
http://televize.heureka.cz/philips-49pus7150/recenze/#section

Jag kan iafl säga att Samsungs 7505:a var bra, bra färg, OK ljud från dess 40W inbygda högtalare, fin 4k, väldigt rapp med SmartTVn och skönt med motion kontrollern

Av Kerus3
Skrivet av ASUS3A:

Om man inte vill ha TV:n i standby på en som inte har en huvudströmbrytare, så rekommenderas ju grenuttag med brytare. Men kan man inte lika gärna sätta en vanlig lamp-strömbrytare direkt på elsladden till TV:n, och på så sätt få den högre upp och lättare att nå?
Förr i tiden fanns det inga strömbrytare på adventsstakarna, så då monterade jag på det själv. Nu är alla stakar färdiga med strömbrytare. Var jag bara före min tid ?

Skrivet av hoski:

Nej, då bryter du mot CE-märkningen och så får du även ingen garanti.

Av Kerus3
Skrivet av Mogwaii:

https://www.hifiklubben.se/tv-och-hemmabio/hemmabioreceiver/n...

Nad , strömstark o bra ljud

https://www.hifiklubben.se/tv-och-hemmabio/hemmabioreceiver/d...

Denon , bra ljud , mycket lulllull o ingångar o utgångar. Lite dyrare än nad dock

De ser spännande ut och verkar passa in på mina krav, tror dock de blir lite dyra, ska flytta och har mkt utgifter.. Jag kanske måste sänka mina krav ett hack?

Hur funkar det här med t.ex. 80 HiFi-Watt?

Fungerar möjligtvis lillbrorsan https://www.hifiklubben.se/tv-och-hemmabio/hemmabioreceiver/d... utan att förlorara kvalitén på ljudet ? Eller https://www.hifiklubben.se/tv-och-hemmabio/hemmabioreceiver/d... ?

Av Kerus3

Köpråd förstärkare till Jamo Dynamic 150 högtalare

Har ingen aning vad man ska ha när det kommer till en förstärkare.
Det skulle ju vara trevligt att vid tillfälle kunna maxa högtalarnas kapacitet med hyffsad kvalité, kanske ha bluetooth, spotify och möjlighet till 5.1 surround. Högtalarna kommer mest användas vid musiklyssnande i en stor tvåa. Vad är det jag får för en budget på upp till 4000kr till dessa maffiga fina klossar?

Bilder:
http://oi58.tinypic.com/21ltthf.jpg
http://i57.tinypic.com/352nihd.jpg

Av Kerus3
Skrivet av ReZZiE:

Blev klar med en elutbildning på Lernia förra året, men tyvärr så är det ju inga elfirmor som vill ta emot lärlingar. :/ Så det spåret har jag gett upp hoppet på nu mer eller mindre.

Ska nu i höst plugga in de ämnen jag saknade ifrån gymnasieteiden för att kunna få ut en yrkesexamen. Men frågan är vart man ska gå därifrån.

Plugga in högskolebehörighet? Högskoleutbildning som har goda framtidsutsikter? Eller någon YH-utbildning?

Vad har ni för råd?

Skrivet av oobum:

Och jag som har flertalet kunder samt bekanta som måste nyanställa pga att det är så fruktansvärt mycket att göra inom byggsvängen (detta då i Sthlm:s området).

I Stockholm är det som sagt full fart på byggena nu och ganska många år framöver... Det svåra är att få en anställning som just en lärling, de vill bara ha de med några års erfarenhet.

Jag tror det har att göra med de rättigheter en lärling har. De får inte sparka en lärling hur som helst. Isfl måste det vara en väldigt bra anledning. De måste helt enkelt anställa en lärling i fast tjänst i minst ett år och då är elfirmorna snåla och vågar inte anställa någon lärling.

Det är väl bara att fortsätta söka lärlingsplats, men sök inom andra arbetsområden samtidigt, så att du inte har det tomt på CV:et. Det gjorde iafl jag. Är helnöjd med mitt jobb och min inkomst som elektriker.

Av Kerus3
Skrivet av guos89:

Meningslöst är det knappast då det ändå ger en bra bild av hur mycket eller snarare lite som 200 watt faktiskt är. Det handlar om att flytta värme så att den inte stannar kvar. Ju sämre detta fungerar desto varmare kommer datorn att vara.

Kan ett 150 kronors element på 2000 watt kylas helt passivt utan att ändå vara för varmt så bör en dator med påkostade kylflänsen och med aktiv kylning i form utav flertalet 120-140 mm fläktar klara av att hantera 50- 200 watt utan större problem.

Sätt tungan på en 70W glödlampa som lysit i en timme