Inlägg

Inlägg som Fyrrebyrre har skrivit i forumet
Av Fyrrebyrre

Bärbar dator till surf, photoshop m.m

Hej!

Min syster vill ha en ny bärbar dator och jag håller på att leta runt lite efter en åt henne. Men behöver er hjälp just nu.
Hennes budget ligger runt 3000-3500 kr.

Hon ska endast ha den som surf dator och använda Photoshop. Inte spela på den!

Har hittat två stycken: http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dator/ACNXM2CED020/acer-aspire-v5-15-6-barbar-dator-svart

och http://www.siba.se/product/15878185/compaq-cq58-d13so-i3?ref=firstpage

Acer datorn kostar ju 2999 kr , men Compaq datorn är 500 kr dyrare. Min fråga är då om det är värt att lägga till dom 500 kr och få en "bättre" eller om man lika gärna kan köpa Acer datorn istället.

Och hur mycket bättre är Compaq datorn jämfört med Acer datorn?

Finns det någon annan dator på annan hemsida så länka gärna!

Av Fyrrebyrre
Skrivet av trickysaer:

Hej,

2812 (och troligen andra zyxlar) har en firmware-bugg som kör att den totalt stryper uppkopplingen när det är för många p2p-anrop. Enda chansen att få det att fungera någorlunda är att sätta den i bryggat läge. En ny FW är på g "under hösten" fick jag svar idag från en tekniker på BBB. Däremot finns inget bekräftat datum på det så tills dess är det bara att sucka åt denna tragiska gbit-router.

Spelar ingen roll hur många man testar, det är FW som ställer till problemet. Att det skulle finnas 25% som inte har problem låter snarare som att användaren inte kör något p2p alls. WiFi fungerade jättedåligt för mig från början, oftast inte alls men det finns åtminstone en FW-uppdatering som har gjort att det fungerar som det ska för mig nu iaf. Vet inte om den är pushad eller om man måste ringa in själv för att få den.

Ställ in 2812 i bryggat läge: https://www.bredbandsbolaget.se/published_images/Guide_Zyxel_...

Trots att min stod i bryggat läge så återkom problemet med att den klipper uppkopplingen EXAKT en gång i timmen. Gör då en reset på routern genom att hålla inne knappen på baksidan i 10sek, låt den resetta sig och ställ sedan om den i bryggat läge igen (den går tillbaks till router-läge när du gör reset genom att hålla den lilla knappen intryckt).

Testade att brygga och det funkade faktiskt lite bättre. Tack för tipset!

Av Fyrrebyrre

Har haft samma problem med mina Zyxels P-2812HNU. Tredje gången idag som jag har ringt och fått ett nytt skickat och ska skicka tillbaka det gamla IGEN. Tydligen så var detta ett vanligt problem och det är en bug i senaste mjukvaran sa han och ingen vet när Zyxel tänker släppa en ny som fixar det.

Han sa även att det är 25% att man får en som funkar felfritt :S Men att man får en annan model var tydligen omöjligt enligt honom eftersom dom bara har den till mitt område.... EHH va? :S Bara att hålla tummarna för att man får lite tur då

Alltså betalar man flera hundra kronor för att man ska få skicka tillbaka och få nya tills antingen en ny mjukvara släpps ELLER att man får köpa en egen router... BBB borde lösa detta på ett mer proffsigt sätt än detta även om det är Zyxel som är boven i dramat... speciellt när det är 1/5 som funkar och varje dag kunder som har samma problem

Av Fyrrebyrre
Skrivet av Söderbäck:

För din nuvarande kundkorg gör det absolut ingen som helst skillnad med 100W extra.
Skall du däremot uppgradera med ett grafikkort för 3000 kronor eller mer så börjar det bli tight med marginalerna.
Men du kan utan problem smälla in ett tyngre grafikkort än nuvarande med 400W.

Du klarar dig utan problem med 300W också, men det finns inte så många bra nätagg i 300W-klassen så jag hade nog siktat på ett 400W i dina skor. Framförallt då det jag länkade till är det billigaste inet har samtidigt som du får lite kvalité.

Det känns som jag kan lita på dej, agget som du länkade verkar vettigt och billigt dessutom så nu har min kundvagn uppdaterats lite. Har valt ett annat chassi dessutom men hoppas det inte ska spela någon större roll. Om allt är bra och rätt så gör jag en sista slutkoll på allt och beställer nu under nästa vecka
Här är den "nya" kundvagnen -----------> http://www.inet.se/kundvagn/visa/823585/2011-09-03-3484-sista...

Av Fyrrebyrre
Skrivet av NightFred:

Är mycket bättre och inte så mycket dyrare.

Skrivet av Söderbäck:

Nedanstående nätagg rekommenderar jag.
http://www.inet.se/artikel/6909507/fsp-400-60apn-bulk-400w

500W behövs inte för nuvarande bygge och mitt alternativ är billigare.
FSPs 300W-nätagg som var uppe några vändor innan är inte så mycket att hänga i granen då det har låg effektivitet och ger rätt taskiga rippelvärden i tester. Deras 400W-nätagg är däremot av bra kvalité och för en billig peng dessutom.

Just nu är jag otroligt kluven över vad jag ska ta :/ Hur stor skillnad gör 100W då? Kanske är värt att lägga till någon peng för att få 500W istället ändå?

Av Fyrrebyrre
Skrivet av NightFred:

Hade nog gått för 100W till på nätdelen. Sen behöver du inte ta ett mATX nätdel bara för att chassit är mATX. Rekomenderad nätdel är 450W för 6770 kortet.

Duger detta? -----> http://www.inet.se/artikel/6909618/corsair-cx-500w-v2-80

Av Fyrrebyrre

Nu har jag ändrat lite i din den tidigare kundvagnen, enligt mig själv så tycker jag den här är helt OK Kom gärna med åsikter och tips

-----> http://www.inet.se/kundvagn/visa/822343/2011-09-03

Av Fyrrebyrre
Skrivet av Tomtelol:

Ett tips, köp ett moderkort med stöd för 125W TDP processorer. Då kan du låsa upp en X2 till X4 som jag gjort (Med lite tur) och det är egentligen den enda anledningen varför jag kan spela dom spel jag gör och ändå vara hyffsat nöjd.

Har du/ni något bra tips på moderkort som passar min budget och resten så jag kan göra som detta tips?

Av Fyrrebyrre
Skrivet av Bombardment:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/820217/2011-09-02

Detta är ett otroligt prisvärd system med SSD hårddisk som gör allting mycket snabbare. Om du inte ska spela de nyaste spelen så räcker processorns grafik. Den klara definitivt CS 1.6 och även Source, MW2 och alla dagens strategi spel.

Skrivet av Tomtelol:

Med datorn i sign så lirar jag alla spel i dagsläget på medium/high inställningar @ 1920x1080 utan problem. Lite FPS-drops på större ytor och i RTS spel med extremt många enheter. Men i övrigt är det absolut inga problem.

Så paket nr1 fungerar utan problem om du inte är så kräsen vad gäller AA, AF på max.

Tack för alla snabba och bra tips allihopa

Har dock aldrig kört med endast processorns grafik, hur bra är det egentligen? Är väldigt nyfiken om detta

Av Fyrrebyrre

Spel och surf dator 3500:- ,behöver tips

Hej SweC!

Nu är det dags att skaffa sig en stationär dator igen, då min nuvarande bärbara dator Hp pavilion dv9000 går mig på nerverna. Jag hade tänkt att köpa alla delar från Inet.se och sen bygga ihop det själv. Tangentbord, datormus, dvdläsare/brännare och skärm har jag redan hemma. Även Windows 7 operativsystem finns

Mina krav är i alla fall att kunna spela CS source laggfritt. Helst köra WoW cataclysm på lite mer än i alla fall medium grafik eller liknande. Surfa och kolla på youtube och allt möjligt inom det utan att datorn lägger sig ner och ger upp.

Min budget ligger mellan 3400-3600kr och jag har försökt göra en egen kundvagn som jag tyckte såg vettig ut men kanske behövs ändras lite om det finns bättre alternativ som är i liknande budget och med samma chassi. Det skulle vara väldigt snällt om jag fick hjälp och tips från er innan jag köper allt.

Här är länken till kundvagnen ----> http://www.inet.se/kundvagn/visa/819535/3412kr-dator