Inlägg

Inlägg som Piriripak har skrivit i forumet
Av Piriripak

Gah, inte nattöppet någonstans och jag har mitt bokat för hämtning i butik på webhallen, så ser inte ut ssom de blir o köra något vid midnatt:S?

Av Piriripak

Tycker inte man ska komma upp ur prone snabbare som listan föreslår, tycker den ligger bra, delvis för balansering delvis realismen, tycker att om man lagt sig ner ska det ta lite tid att komma upp och börja springa igen.

Av Piriripak
Skrivet av Mathemoto:

Vad har du för volt på ditt kort i afterburner om du sätter på reset?

1.025 som det var från factory. Och tror inte det är rumstemperaturen som gjorde att min kort plötsligt idla 10*c mer;)

Av Piriripak

Intressant, då är det inte bara jag då, men eftersom det försvann när jag ominstallera drivisarna så är det väl dem som spökar på nå vis:)

Av Piriripak

Fixat! Installerade om drivrutinerna (ren installation) och nu är dem nere på 33 idle, mycket märkligt, någon förklaring? Vore dock MYCKET tacksam om någon kunde svara på den andra frågan i posten ovan, så jag vet om ocn är instabil trots stresstest.

Av Piriripak

Ursäkta om jag var otydlig, har givetvis sänkt till originalklock o temperaturen för den och OCn är i princip lika, det är väldigt udda känns det som. dock ser temperaturerna bra ut när jag spelar bf3 och kör 3dmark både i stock och oc. skumt?
Har en fråga förresten, osäker på om OCn är helt stabil, märker ibland att vissa delar av objekt, t.ex. en liten del av en bortsprängd vägg i bf3 kan blinka ibland. Om jag då sänker till originalklocken och går in i spelet o väntar ett litet tag så försvinner det fortfarande inte, betyder det att det är spelet som spökar lite och inte är artefacting från kortet? För då skulle det väl försvinna när jag resetat klocken ganska fort eller hur? Då snackar vi temps runt 60 grader.

Av Piriripak

Skadat mitt GTX 580?

Hej, har ett gtx 580 directcu ii, datorn är byggd en månad sen, allt var bra, tror tempsen låg idle i strax över 30. Överklockat det tillfälligt o stresstestat (inget extremt) och aldrig under längre tid egentligen, men det har varit ganska mycket pill fram och tillbaka, och detta för att få bättre flyt i bf3. Nåja, har märkt att nu har kortet börjat idla i 44 grader med fläkt på auto vilket känns tokhögt, speciellt när jag har ett stort och mycket välventilerat chassi. Vad kan jag ha gjort för fel för att detta ska uppstå? Är det bara att skylla sig själv och hoppas på att kortet funkar som det ska ändå eller?

Av Piriripak

CPU: Intel5 2500k @4.2 GHz
GPU: Asus GTX 580 DIRECTCU II originalklock
Minne: 8gig
OS: Windows 7 64bit
Test: Performance
Resultat: 24542
GPU resultat: 25518
CPU resultat: 22014

Är dessa bra/normala resultat med denna rig?

Av Piriripak

Kan inte vara så att drivrutinerna är riktigt risiga med dead rising 2? Och hur sjutton får du 70+fps (förutsatt att du kör ultra på en hyfsat hög upplösning?) på bf3 med ett gtx580?:P ligger på average 50 kanske.

Av Piriripak

Testade att lämna den i strax under 3h på OCCT med shaders på 4 och 0 errors med följande klock: 900 mhz core clock samt 2100 memory clock, på 1.125v. Testade sedan att öka core clock till 950mhz och då kom det ca 2000 errors på 20 sec, så det verkar indikera att jag ligger bra där, inga problem i 3dmark 11 heller. Är detta en hyfsad klock på den volten med detta kort? Temperaturerna översteg aldrig 78 grader, och då var fläkten bara på ca 55-60%. Kommer väl testa ut i bf3 under längre tid också:P Förkortar jag livslängden något markant på kortet om jag använder denna klock när jag spelar?

Av Piriripak

Hm, känner även att resultat i t.ex occt är ganska inkonsistenta, dvs litar inte riktigt helt på det. Vad kan man lita på egentligen? Ska jag gå efter vad som känns okej i t.ex. bf3? Furmark verkar heller inte ge några utslag alls och verkar helt värdelöst då min klock kan gå o köra i furmark utan problem men kraschar i 3dmark 2011

Av Piriripak

Vad kallar ni stabilt? Blir nyfiken för jag kan lätt köra några av era setups i 3dmark o liknande, samt spela med dem, men kör jag det i occt så visar den errors efter en timme max.

Av Piriripak

Vet jag heller inte tyvärr, jag kan sätta 1.150 max i MSI afterburner. På 1.100 verkar det som att jag får 1 error på 900 mhz efter ca 10 min, så nu håller jag på att testa på 1.125. Om jag får den 110% stabil på 900/2200 med 1.125 volt och bra temperaturer stannar jag nog där och nöjer mig, känner inte att jag behöver pressa mer, eller vågar för den delen riktigt.

Av Piriripak

Försökt att strukturera upp det lite nu, har märkt att jag inte kommer förbi 900mhz core clock i OCCT testet om jag ska ha 0 errors även med 1.150V, även om det säkert hade gått att spela med utmärkt, men säkra före det osäkra, stannat vid 900mhz core clock och ökar nu minnet och justerar volten. Gör jag rätt nu? Och hur mycket kan jag tänkas sänka mitt korts livslängd om jag använder säg en OC på 900/2200 1.150V när jag spelar och stock annars?

Av Piriripak

Testade med OCCT på shader complexity 3 och fick efter några min 2 errors, höjde då volten till 1.100v och fick då bara 1 error efter längre tid, har nu kört i en kvart nästan och även sänkt till 870/2070 och hamnat på 0 errors. Känner mig lite lost om vad som är stabilt och inte. Är det en okej klock att ligga på 1.100v med 870/2070?

Av Piriripak

Min överklockning av GTX 580 okej?

Hej, jag har byggt ihop en ny dator nyligen, blev sugen på att få ut det mesta av den då jag ändå spenderat på ett bra nätagg och chassi osv för just att kunna klämma ur mer av den. OCade processorn med ett knapptryck i bion och fick i5 2500k till 4.2 vilket inte är något att skryta med men känner inte att mer pill kommer ge mer prestanda just nu riktigt. Iallafall till frågan..

Började leka med OCn till mitt gtx 580 DIRECT CU II från asus som ska ha bra kylning. Försökte att öka lite på core och minne men när jag skulle benchmarka så kraschade 3dmark 11 direkt och jag fick ett meddelande om att nvidia återställt drivrutiner eller något sådant, detta utan att höja volten. Höjde volten och lyckades köra 3dmark 11 stabilt med en Core clock på 902mhz och memory clock på 2103 med 1.075 volt. Spelade någon timme BF3 mde detta och jag såg inget som tyder på instabilitet såvitt jag vet, och jag håller nu på att stresstestar lite i Furmark, temperaturen verkar ligga på 80c eller strax över 80c med 50% fläktfart hela tiden då den började rulla sakta över 90 med auto på så vågade jag inte.

Är detta en hyfsad överklock? Känner inte att jag behöver press gränserna mer riktigt, men är denna överklock säker för grafikkortet? Det sista jag vill ha är att det strular.
Om den klarar stresstestet bra i säg en timme nu, är denna klock på 1.075V, 902mhz core clock, 2103mhz memory clock, bra för kortet och säker?

Drog P7270 poäng i furmark 11, är detta okej eller är något på tok med rigget? Tack på förhand!

Av Piriripak

Vennefan, men jag fick mitt idag och tänker tamejfan inte vänta xD nu bär det av till posten!

Av Piriripak

och hur mycket kommer man vara begränsad av sin pcie 2.0 ens då? Är det något markant?

Av Piriripak

frågan är väl om man inte bara ska försöka hoppa generation 3.0 och vänta tills nästa kommer, hade inte tänkt att uppgradera förren om 2-3 år om det inte verkligen behövs, samtidigt sitter jag med ett oanvänt p8p67pro och väntar fortf på delar för att kunna påbörja bygget, så ska man eller inte, svårt... måste ju dessutom vänta tills slutet av oktober då, lite surt det med:P

Av Piriripak

men om man tänker år 2012, är det inte något man bör förbereda sig för om man ändå håller på o bygger just nu? sitter själv med ett p8p67 pro, och blir fundersam om jag ska byta in nu, eller skita it det, är inte heller så värst insatt, många verkar anse att det är totalt onödigt och bara marknadsföring, andra ser lite funktion. Hur kommer priserna ligga:P?