Inlägg

Inlägg som Oernfan har skrivit i forumet
Av Oernfan
Skrivet av UndaC:

Förhoppningsvis finns det ju andra vägar att gå.
DirectX/Vulkan skulle kunna standardisera ett steg i renderingsprocessen där man kör en handoff till valfri upscaler tex. Skulle ju dock behöva standardisera rörelsevektorer då också vilket ju är lite stökigare.

Eller så kan man (som jag tjatat om i många trådar) hoppas på att Microsoft och Khronos group tar fram en generisk modell som går att accelerera både med och utan tensorkärnor.

Men tills någon gemensam standard finns så "måste" ju grafikkortstillverkarna själva lösa det tyvärr.

Jo och dom ska enas också. Tyvärr svårt med standarder när det gäller bleeding edge teknik. Baserat på historik för webbläsare så lär det dröja innan det händer något, där IE var ”standard” tills den inte var det.

Av Oernfan
Skrivet av Kyraal:

Envisas du med en arrogant hållning får du nog tåla att bli anklagad för att ha hybris. Verkar mest som du gottar dig i andras besvikelse än har någon riktig anledning till att inte vilja ha spelet modbart.

Tycker det är värre att det inte blir någon Ladder från start.

Ang moddning: Jag tycker det är roligare om alla är i samma värld, som i MMO:s. Ni ska spela och tradea med mig, vare sig ni vill det eller inte! >:)

Av Oernfan
Skrivet av thom.g:

Vad är det ens för otrevligt han har kallat dig? Från mitt håll ser det ut som du skämmer ut dig.

Att man har hubris för att man inte vill att d2 ska ha mods.

Edit: Är det här en sekt där alla måste tycka likadant, annars skämmer man ut sig?

Patetiskt i så fall!

Av Oernfan
Skrivet av Allexz:

Nej, mina liknelser var inte ens något försök alls.

Hela mitt inlägg var skrivet i chock.
Du ogillar moddar, alltså är det OK om resten av världen skall lida (nu är ju inte D2 något speciellt, men mer ditt tankesätt).

Lev och låt leva.

Om folk skulle ha möjligheten att modda Via ett löfte om tcp/ip och det löftet dras tillbaka så hurrar du för att "du tycker det borde vara så"

Hybris

Om moddar är tillgängliga till ett spel så kan de som vill spela spelet hur de vill och ha roligt på sitt vis.
Det hindrar dock inte dig från att spela spelet enligt Blizzards vision. Alltså finns det ingen anledning för dig att neka andra deras nöje.

Kallar du alltid folk som har andra åsikter än du för otrevliga saker?

Jag tycker att d2 inte ska moddas, bite me!

Av Oernfan
Skrivet av evil penguin:

Inte vilken loop som helst, dock. Du kan ju ha en oändlig vanlig loop, men det innebär inte att stack overflow blir ett problem. Även om denna loop skulle vara ett misstag (inte nödvändigtvis fallet) så medför den ju bara att programmet "fastnar" i att fortsätta att göra samma saker för alltid, det blir inget stack overflow av det.

Det som däremot leder till stack overflow är att göra en alltför djup kedja av funktionsanrop, det är då du fyller stacken.
Ett typexempel där är då en rekursiv funktion utan slutvillkor, för där görs det ju ett funktionsanrop i varje steg som bygger på stacken.

Det blir stack overflow just precis när stacken tar slut, inte för att minnet tar slut i allmänhet. Dvs det har inget att göra med "för mycket data att bearbeta" utan helt att göra med programmets konstruktion i sig (typiskt ett direkt fel i programmets logik).

Vad gäller felsökningsstrategi så är ju en enkel variant att helt enkelt titta på callstacken när stack overflow skett, det lär ju vara mycket avslöjande angående var problemet sker. Om det är oklart hur det kan ske så är det väl lämpligt att sätta en brytpunkt i de trakterna och sedan stega sig igenom, så lär man ganska snart inse vad som är fel när man typ fortsätter att göra samma sekvens av funktionsanrop om och om igen utan att returnera.

Det vanligaste är som sagt rekursion, men det går att få stackoverflow om man t.ex. deklarerar en jättestor lokal variabel. Ex i C: char myArray[100000000];
Denna skulle hamna på heap i C# och således inte leda till stackoverflow.

Av Oernfan

Säg vad ni vill om Linustechtips, men följande lista är guld värd när man ska välja PSU. Skulle själv aldrig välja en enhet som inte finns med i A- eller B-tier där.

https://linustechtips.com/topic/1116640-psu-tier-list/

Av Oernfan
Skrivet av pine-orange:

Om du nu ska dra det kortet... Diablo II:R har marknadsförts som att det ska ha TCP/IP

Det är sant!

Det är dock positivt för användarvänligheten att TCP/IP-alternativet stryks, exempelvis när vi ska ha gubb-lan så kommer det garantera att allas gubbar finns i samma universum, och om vi börjar samtidigt så kommer man inte behöva diskutera om hur vi ska göra.

Dock försvårar ju detta ett eventuellt tält-lan i vildmarken.

Av Oernfan
Skrivet av Allexz:

wow.

Ja, vem fan vill ha valfrihet.

PS du får inte längre dricka något annat än mjölk.
Lunch är för all framtid alltid blodkorv.
Middag får du själv välja mellan korv eller potatis, bara för att jag är barmhärtig.

Gillar du diablo? Synd, din nya hobby är nu endast cs go. För jag tar taktpinnen.

Makes no sense what so ever.

Diablo II har aldrig marknadsfört som modbart, och jag tycker inte att det ska vara det heller.
Om du gillar moddar kan du ju köra minecraft eller terraria. Annars går det ju bra att skapa ett eget spel också.

Ps
Jag antar att dina liknelser är ett försök till att logiskt bevisa att din åsikt är den rätta, kom ihåg att det fortfarande bara är en åsikt. Utvecklarna bestämmer över sin produkt och det finns inget rätt/fel, bara tycke och smak!

Av Oernfan

Stackoverflow får du när det inte finns någon exit-condition, dvs det blir en evig loop.

För att hitta snabbt: sätt en breakpoint vid alla return-satser och spamma f5.

Det kan förståss bli en stackoverflow för att minnet på riktigt blir fullt pga att det är för mycket data att bearbeta, men det är sällsynt.

Av Oernfan

Testa stäng av c-state i bios. Brukar fixa biffen när jag har coilwhine från olika komponenter.

Av Oernfan

Om någon fortfarande har problem med wake from sleep så kan ni prova följande metod, som fungerade för mig.

1 Uppdatera till senaste firmware (i skrivande stund 1012.1)
2 Koppla in en till DP-kabel
3 Aktivera PIP
4 Deaktivera PIP
5 Nu kommer det finnas en ytterligare skärm (som man inte ser), trots att pip är deaktiverat, ställ in i windows att bilden bara ska visas på skärm 1.
6 Nu vaknar skärmen ur sleep som förväntat.

Man kan eventuellt hoppa över steg 3-4.

Edit: Steg 1 kanske inte heller behövs

Av Oernfan
Skrivet av Thomas:

Ja, fast inte med moddar, som nämnt ovan (och i artikeln). Det går alltså inte att köra MP med mods överhuvudtaget pga denna ändring.

Personligen tycker jag att det är positivt, spelet blir så spretigt om alla ska spela olika mods. Om mods och egna servrar tillåts kan säkert nån internet-kändis se till att den större delen av populationen drar till någon obskyr mod med moderators/admins som jag inte vill ha att göra med (PD2/POD). Detta förstör communityt enligt mig. Bättre att blizzard tar taktpinnen.

Av Oernfan
Skrivet av Ogge86:

Ryktas om att ladder inte kommer igång vid releasen den 23/9
https://www.reddit.com/r/Diablo/comments/p24a5f/ladder_not_av...

Var ju taggad på att lira vid release. Nu vet jag inte längre.

Vore trist om man spelat igenom allt, börjat få bra gear osv, sen annonseras ladder 1 mån efter release och man får börja om. Utöver det finns inte den gear man vill ha i NL.

Dom behöver göra följande för att det ska kännas värt att spela vid release:
- Spika datum för ladder innan man börjar nöta, helst tidigast 3 mån efter release.
- Se till att all ladder-only loot finns i NL också.

Av Oernfan

Värst vad alla drar stora växlar av detta. Om man vill spela för sig själv eller med några vänner går det ju bra att skapa lösenordsskyddade spelsessioner på battle.net.

Av Oernfan
Skrivet av arch:

Min fungerar hyfsat med 1.3 firmware. Innan jag la in den så hade mitt bios problem att hitta disken ungefär varannan omstart, men nu är det lugnt med den biten. Det enda problem jag har är att jag får en 30 sekunders freeze ungefär 1-2 gånger om dagen. Men jag får nytt moderkort snart, så det lär märkas om en formatering löser problemet.

Känns inte optimalt ändå, med tanke på att jag specifikt frågade kompletts support om det var säkert att köpa den, varpå de svarade att det bara är att slänga in nya firmwaren så löser sig allt.

Jag hoppas att det löser sig efter formateringen, jag är inte petig, men det är irriterande när onlinespel fryser i 30 sekunder mitt i skarpt läge. Annars lär det bli en rma för min del.

Argh, jag postade just i en annan tråd ang detta, pastear in det här med. Punkt 4 kan lösa ditt specifika problem.

Jag hade frekventa problem med bluescreens / frysningar / disken försvinner, med Corsair-disken. Vet dock inte om alla problemen berodde på SSD-disken, men nu går datorn satbilt.

Följande åtgärder har löst mina problem:
1. Uppdatera firmware från 1.2 -> 1.3 för corsair disken
2. Ställa processorn på 100% konstant.
3. Ändra spänningen för mina internminnen till 1,65 volt (bios ställde på 1,5 volt, men mina minnens specifikation är 1,65).
4. Ställa in så att hd:n aldrig stängs av (den står på 20 min även om man ställer in på "prestanda"-alternativet i energi-inställningar i win7).
5. Ändra frekvensen på minnena från 1066 mhz till 1333 mhz.

Jag Tror att punkt 1 tillsammans med punkt 4 löste problemen med disken, medans punkt 3 och eventuellt punkt 2 löste problem med minnen. Osäker på om punkt 5 gjort någon skillnad alls.

Edit: Datorn har nu gått stabilt i en vecka, så jag är inte HELT säker på att den är 100% stabil.

Edit2: För punkt 4: Kontrollpanelen -> Energi Alternativ -> Ändra schemainställningar -> Ändra Avancerade Inställningar -> plussa Hårddisk -> Ändra "Stång av hårddisken efter" till 0.

Av Oernfan

Jag hade frekventa problem med bluescreens / frysningar / disken försvinner, med Corsair-disken. Vet dock inte om alla problemen berodde på SSD-disken, men nu går datorn satbilt.

Följande åtgärder har löst mina problem:
1. Uppdatera firmware från 1.2 -> 1.3 för corsair disken
2. Ställa processorn på 100% konstant.
3. Ändra spänningen för mina internminnen till 1,65 volt (bios ställde på 1,5 volt, men mina minnens specifikation är 1,65).
4. Ställa in så att hd:n aldrig stängs av (den står på 20 min även om man ställer in på "prestanda"-alternativet i energi-inställningar i win7).
5. Ändra frekvensen på minnena från 1066 mhz till 1333 mhz.

Jag Tror att punkt 1 tillsammans med punkt 4 löste problemen med disken, medans punkt 3 och eventuellt punkt 2 löste problem med minnen. Osäker på om punkt 5 gjort någon skillnad alls.

Edit: Datorn har nu gått stabilt i en vecka, så jag är inte HELT säker på att den är 100% stabil.

Av Oernfan

Hej!

Ni bör överväga att byta ut bänken uppe i Graderad II:s fågelskådartorn i Covryn, den börjar bli sliten!
(free bump)